Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנוס ערב טוב

מה שאני מתכוון לומר (מעבר לעיניין של הזמן הסבלנות והמון העצבים (לא כולם סובלניים וסבלניים כמוך, אני בטח לא :-P)שצריך כדי להתנסות ולהצליח לעבוד עם הקוסם, ואם בכלל ?) זה שאיפה בעצם בא לידי ביטוי כל החיפוש אחרי הסט המושלם לאותה אוזן ושמתמודד עם התקציב של אותו כיס של בעל האוזן :roll: (נשמע כמו משפט הזוי של מי שמת כבר לסיים התקנה ולעוף הבייתה ?)

לפי דבריך (ואשמח לשמוע \לקרוא את תגובתך) מספיק סט בינוני מיין סטרימי כלשהוא (נניח שלצורך העיניין נשתמש בסט הכי נערץ בפורום (ואני מסייג את עצמי מעדת המעריצים) הטמפולס הסיניים) בצירוף הקוסם כדי להגיע לכל תוצאה שתחפוץ נפשך לאחר משחק בתיחומי הרמקול

לי קשה להסכים עם זה וזאת על סמך ניסיון

ניסיוני שהוא די רחב וגדול מלמד שכל בעלי הקוסמים למיניהם הורידו את הפרוססורים\אקולייזרים וכ"ו באיזה שלב די מוקדם יחסית לאחר ההרכבה הראשונית וחזרו למקור כפי שהינדס אותו אותו מהנדס סאונד עם הגוון המסויים שמייחד אותו ואת החברה שהוא מייצג

אני ממשיך לדבוק בהיצמדות למקור שנבחר על ידי אותו אדם על סמך האזנה והתחברות לצליל

ולדעתי הפיקציה שהפרוססורים (שבשלב הראשון או בהאזנות הראשונות נשמעים אליפות) יוצרים (או אם תרצה הצליל המשוחזר\מהונדס\מזוייף) מופיע מאוד מהר באוזן בעל הרכב

ורובם חוזרים ומבקשים להוריד אותו מהרכב (לראיה תמיד אבל כמעט תמיד תמצא קוסמים למכירה ביד 2)

אני אשמח לתגובה

דרור

פורסם
לאנוס ערב טוב

מה שאני מתכוון לומר (מעבר לעיניין של הזמן הסבלנות והמון העצבים (לא כולם סובלניים וסבלניים כמוך, אני בטח לא :-P)שצריך כדי להתנסות ולהצליח לעבוד עם הקוסם, ואם בכלל ?) זה שאיפה בעצם בא לידי ביטוי כל החיפוש אחרי הסט המושלם לאותה אוזן ושמתמודד עם התקציב של אותו כיס של בעל האוזן :roll: (נשמע כמו משפט הזוי של מי שמת כבר לסיים התקנה ולעוף הבייתה ?)

לפי דבריך (ואשמח לשמוע \לקרוא את תגובתך) מספיק סט בינוני מיין סטרימי כלשהוא (נניח שלצורך העיניין נשתמש בסט הכי נערץ בפורום (ואני מסייג את עצמי מעדת המעריצים) הטמפולס הסיניים) בצירוף הקוסם כדי להגיע לכל תוצאה שתחפוץ נפשך לאחר משחק בתיחומי הרמקול

לי קשה להסכים עם זה וזאת על סמך ניסיון

ניסיוני שהוא די רחב וגדול מלמד שכל בעלי הקוסמים למיניהם הורידו את הפרוססורים\אקולייזרים וכ"ו באיזה שלב די מוקדם יחסית לאחר ההרכבה הראשונית וחזרו למקור כפי שהינדס אותו אותו מהנדס סאונד עם הגוון המסויים שמייחד אותו ואת החברה שהוא מייצג

אני ממשיך לדבוק בהיצמדות למקור שנבחר על ידי אותו אדם על סמך האזנה והתחברות לצליל

ולדעתי הפיקציה שהפרוססורים (שבשלב הראשון או בהאזנות הראשונות נשמעים אליפות) יוצרים (או אם תרצה הצליל המשוחזר\מהונדס\מזוייף) מופיע מאוד מהר באוזן בעל הרכב

ורובם חוזרים ומבקשים להוריד אותו מהרכב (לראיה תמיד אבל כמעט תמיד תמצא קוסמים למכירה ביד 2)

אני אשמח לתגובה

דרור

אתה מדבר על הפיקציה שבעל המקצוע הישראלי הממוצע הוא מקצוען

אתה מדבר על כך שהמאזין הממוצע לא יודע בכלל להבדיל ברזי המערכת שלו ולוחץ על הבאס בוסט, מחייך כמו קוף ונוסע לעבר השקיעה.

אתה מדבר על כך שלרוב הקופיפים שמתקינים מערכות עם "קוסם" בפנים - הרכיבים נגנבים אחרי יומיים כי הם השוויצו לכל השכונה שלהם איזה מערכת יש להם ברכב.

וכן - אם אתה תיקח מערכת עם סט כמו טמפולס ואתה תדע איך להחליף לקרוס של הטמפולס את הקבלים ואתה גם תדע איך לקחת מקור מספיק טוב ואתה תדע איך לעבד את הצליל דרך פרוססור כזה או אחר והמגבר יהיה סביר

אתה תגיע לתוצאות טובות מאוד!

אתה לא תגיע לתוצאות תחרותיות, אבל אתה תגיע לתוצאות שלהרבה מאוד אנשים הלסת פשוט תישאר פעורה מהתוצאה הסופית.

לא יודע אם יצא לך לשמוע ברכב של סטס S3T כשהפרוייקט SQ בזיל הזול שלו פעל באחד המפגשים אבל זה היה פשוט מהמם והזוי כמה שהמערכת נשמעה טוב.

לא - אני לא משווה את המערכת הזו למערכות פי שלוש יקרות ממנה ומכוונת היטב אבל אני יכול לאמר לך שאם לא היה לי גרוש על התחת והייתי חוזר שבע שנים אחורה - זו המערכת שהייתי רוצה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי \ לאנוס בוקר טוב ויום נפלא

אם תרשה לי אז בצורה ידידותית (ואתה יודע שאני מרשה לעצמי להגדיר אותי כידידך) אני מסתייג מההגדרה של קופיפים וכנל"ים

ואני יותר דיברתי על הפיקציה של הקוסם ולא של בעלי (כביכול) מקצוע בארץ

אני אגדיל ואומר שכשאני מתייחס ליכולות של מוצר מסויים אני תמיד מתייחס אליו כמוצר שהורכב וכוון נכון

אין לי יכולת לשלוט ברמת ההתקנה או היידע או הכיוונים של כל אדם ואדם לכן כמו שאמרתי ההתיחסות היא נטו למוצר כשהקו המנחה הוא שהוא הותקן כראוי

אני לא שמעתי את הרכב של S3T לכן לא אתייחס

אבל אני יכול להגיד שהלסת שלי מעולם לא נפלה או אפילו נפתחה לסדק הצר ביותר משמיעה של הסט שאתה מדבר עליו

עם קוסם בלי קוסם ועם כל מיני תצורות הגברה והתקנה שונות ומשונות

אבל זה לא העיניין

העיניין הוא הקוסם וכמו שאמרת או שניתן היה להסיק מדבריך אין ממש תחרות בין קומפוננט מיין סטרים בליווי הקוסם אל מול קומפוננט יקר וטוב יותר

ובחישוב פשוט הערך של הקוסמים למיניהם אם יושקע בשדרוג המוצרים אני עדיין חושב\יודע\מאמין שהתוצאה תהיה טובה בהרבה

ושוב אני מוצא מקום להדגיש שהקוסמים נותנים לנו את תצורת הצליל או הגוון שבו מאמין מהנדס הסאונד שייצר אותם

ובמקרים כמו מערכות מקוריות אין לנו הרבה ברירה אלא ללכת עם זה ולנסות למצוא ייחודיות מסויימת תוך משחקי אינסוף בתכני הקוסמים

למטרה ולאופציה הזו הקוסמים הם פיתרון אדיר וטוב

אבל כשישנה יחידת ראש שיודעת לשלוט נכון בסטאפ אז אדם יירצה להרכיב סט שמדבר אליו מבחינת גוון צליל בדיוק איך שהוא התרשם ממנו ללא (שים לב שוב המילה החזקה :?) הפיקציה הפרוססורית

ןאם סטים מסויימים צריכים קוסמים בעלויות כבדות כדי להישמע טוב אז זה רק מחזק את דעתי על הסטים האלו ועל רמת התכנון שלהם שלא כלל התייחסות נכונה מעבר לשידוך טוויטר וופר וקרוס שהיו קיימים על המדף כיחידות נפרדות ואריזתם באריזת מתנה ויאללה להציף את השוק

דרור

פורסם

דרור - זה לא נכון בעליל

ברכב הקודם של אבא שלי הותקן סט קדמי שמבוסס על טוויטר של דוטק, מידבאס של פולס ושני קרוסים פסיביים של פולס - אחד למידבאס אחד לטוויטר לצורך הגברה אקטיבית.

ברכב הזה הותקנה גם הגרסא הפשוטה של הקוסם.

מה שעשיתי שם בעזרת תוכנת הניהול של ה360 זה ווידוא שהאות לא בקליפינג, משחק קצר עם האקולייזר לאחר כוון RTA קצר ביותר, הכוונה היא לRTA חיצוני, משחק בהנחתות של כל ערוץ בנפרד בין הטוויטרים למידבאסים ובין ימין לשמאל

התוצאה שהשגתי היתה -

1. המערכת לא צרמה.

2. המערכת היתה בפוקוס טוב והיתה תחושה של מירכוז במה וגובה תקין (בלי TC כי זו הגרסא הפשוטה יותר).

3. הסאונד הסופי מהמערכת היה משביע רצון

מה שהייתי מרוויח כאן אם הייתי מתקין סט קומפוננט טוב יותר זה אולי שהמערכת לא היתה צורמת כי הסט פשוט מאוזן נכון יותר והאלמנטים מגיבים טוב יותר לאורך תחומי התדר.

הייתי משיג סאונד סופי טוב יותר היות והסט היקר יותר היה יכול לתת תוצאה טובה יותר.

אבל בשום פנים ואופן לא הייתי משיג מירכוז של הבמה למשל מבלי להשתמש בקוסם - גם אם הייתי מתקין לו שם בראקס גראפיק - בלי פרוססור או בלי התקנה שדורשת בניות מיוחדות לא הייתי משיג את זה.

בנוסף לכך סט יותר טוב על אותה ההגברה שהיתה אצלו אולי אפילו היה נשמע יותר גרוע מסט פחות טוב - אבל זה כבר נסיבות.

מה שאני אומר זה שישנם אפקטים מסויימים שבלי להשתמש בקוסם אצלו לא הייתי יכול להשיג ע"י שימוש בסטים יקרים יותר.

וברכב ההוא לא היתה כוונה להחליף את יחידת הראש המקורית - אין פתרון טוב יותר מפרוססור שיכול להתחבר באינטגרציית OEM.

- אל תשים לי מילים בפה

אני לא אומר שאין תחרות בין קוסם ורמקולים פשוטים לבין מערכת סטנדרטית ורמקולים מצויינים

אני אומר שיש דברים שאי אפשר להשיג רק עם רמקולים מצויינים בהתקנה סטנדרטית

אני אומר שיש דברים שאי אפשר להשיג רק עם פרוססור ורמקולים פשוטים מאידך

אבל צריך לדעת מה אפשר להשיג ובאיזו תוצאה.

זה שהרבה אנשים החזירו את הפרוססור הזה - לא פלא, השווק של המוצר הזה היה כל כך גרנדיוזי ובתמורה למחיר של כזה מוצר אני מאמין שרוב אלו שהתקינו אותו בכלל חשבו שהם הולכים לקבל דברים אחרים מהמערכת

אני לא חושב ש90 אחוז מאלה שבאו להתקין את הקוסם באו מתוך כוונה לצאת מבית ההתקנה עם במה בפוקוס מטורף ואיזון ספקטרלי של כוון RTA

אני חושב שרוב האנשים שבאו להתקין את הפרוססור הזה חשבו שהוא "ינקה" להם את כל המחלות של המערכת והטוויטרים לא יצרמו והסאב וופר שלהם יפיל שכונות - וזה מן הסתם לא קרה, כי טוויטר של פשוט בדרך כלל יצרום על סט פסיבי, כי סאב וופר שהפעילו בו באס בוסט לא ישמע טוב גם אם דיוויד קופרפילד בעצמו היה מכוון להם את המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דרור,

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד מה ז"א "פיקציה הפרוססורית" ? מה ז"א "החיפוש אחרי הסט המושלם לאותה אוזן ושמתמודד עם התקציב של אותו כיס של בעל האוזן" ? מה הקשר בכלל ? ואיך זה קשור לפרוססורים ? גם אם זה הגוון צליל הכי טוב בעולם והוא מתאים בדיוק 1:1 למאזין האם מי שמתכנן\מייצר רמקולים יכול לקחת בחשבון את כל ההחזרים שיש ברכב? האם הוא יכול לקחת בחשבון את מיקום האלמנטים ברכב ? האם הוא יכול לקחת בחשבון את רמת ההתקנה ? גם אם הוא בחר את נקודת החיתוך האידיאלית בעבור הסט האם זה אומר שזה ישמע טוב בכל רכב ובכל התקנה ? אם אני קונה סט שאני אוהב בגוון הצליל וממקם את הוופרים בקיקים ואת הטוויטרים בקורה האם נקודת חיתוך של 2.8KHZ היא האידיאלית עבורי כי זה מה שקבע המתכנן? אם סט X נשמע טוב ברכב Y אבל רע ברכב Z, מה זה אומר הסט גרוע? התכנון לוקה בחסר?

פרוססור הוא כלי שנותן יכולת, בגלל שהרוב לא יודע לממש את היכולת הזאת אז זה מוצר גרוע ? אז הוא דופק את הצליל ? את הגוון ? גם משחק בגיין של מגבר יכול לדפוק את הצליל באופן מוחלט, אז מה אולי נפסיק לייצר מגברים עם גיינים כי הם עלולים לדפוק את הגוון צליל "המקורי" ?

אדי, +1.

דני.

פורסם

או קיי

אדי אני מקבל את מה שאמרת נשמע לי הגיוני

אני עדיין אשתדל להתקין ולייעץ ללא פרוססורים

אבל אני בהחלט יכול לראות את נקודת ההסתכלות שלך ואפילו להסכים איתך

דני ידידי אני מסכים ולא מסכים עם דבריך ואפרט

נכון שיש המון הבדל בין רכב לרכב אפילו הבדלים של שחור ולבן בקיצוניות מטורפות

אבל לגבי מבול שאילותיך התשובות הן : כן,כן,כן,כן

בהחלט כן כל אותם שאלות ששאלת הם בעיה של המתקין ומתקין טוב יידע לייצר את הבמה הנכונה (פיזית ברכב) כדי להגיע לאותם נתונים שעליהם חשב מי שהינדס את הרמקול (הרי ברור וגלוי שהיצרן לוקח בחשבון שהרמקול אמור לעבוד ברכב)

מי כמוך יודע מה המסוגלות והערך של המתקין ראה ערך "בלוג ההתקנה שלי " ועד כמה מתקין טוב יודע לעשות זאת

אתה גם יכול לראות את ההתלבטויות והעבודה שישראל SROOL משקיע ללא ליאות ברמקולים שלו כדי להגיע לתוצאת היצרן, ואתה יודע מה הוא גם יגיע. וזה כמו שאמרתי המומחיות של המתקין

דרור

פורסם

דרור

גם ברכב של ישראל וגם ברכב של דני עשו התקנה סופר לא סטנדרטית

אין מה להשוות בכלל

ברכב של דני יש אולי את ה-פ-ר-ו-ס-ס-ו-ר הכי טוב בעולם כולל יחידת הראש.

הדרך היחידה להשיג במה מאוזנת למשל - בלי בניות, בלי פרוססור, בלי זווית

זה לקנות פורד F1 מקלארן... (רכב חד מושבי) ואם דני יעשה את זה הוא כנראה יהיה הראשון בעולם שF1 אצלו יהיה גם הרכב, גם המערכת סטריאו וגם מקש במקלדת :-D

לא יעזור לך בית דין - חוקי פיסיקה הם חוקי פיסיקה.

Pioneer TS-X150

פורסם

דרור,

אכן אני משקיע (יותר מדי) זמן בהתקנה: מיקומים, נפחים וזוויות הם הבסיס העיקרי והקריטי מבחינתי להגעה לסאונד טוב.

ועם זאת, בחוסר רצון ונוחות אני מודע לעובדה שלמרות כל מאמציי ועמלי, אצטרך לפנות בשלב מסויים (וברמה וכמות מסויימת!) לאיקולייזר ול TC שלי.

לצערי הרב, הגישה של התקנה פאסיבית טהורה היא כמעט ולא ברת ביצוע. אם תצליב את האנשים (בארצנו) שעונים לקריטריונים הבאים:

1. ידע בהגעה לסאונד הרצוי.

2. יכולת בניה של הנ"ל.

תגיע לאנשים בודדים מאוד שאותם אני יכול לספור על יד אחת ועוד יישארו לי אצבעות.

תוסיף לזה את הקריטריונים הבאים:

3. הרצון להקרבת הרכב לטובת ההתקנה כמו למשל ברכב ההדגמה DLS Revolution

4. היכולת הכספית לממן את הנ"ל.

ומפה אני מאמין שאתה יכול להסיק לבד למה התקנתי מכשיר הכולל פרוססור כמו P90 ולא מכשיר אחר כמו CD700II שכנראה היה מעביר את הסאונד בצורה יותר קרובה למה שהיצרן התכוון.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרוליק,

אם הזכרת פרוייקטים ענקים ובאמת מדהימים כמו DLS Revolution, כמות השעות שהושקעה שם במהפך הרכב רק בתור הכנה להתקנה היא פסיכית, שלא נדבר בכלל על ההתקנה עצמה.

זה רכב במימון ובחסות DLS, ונחש מה ? גם שם יש F#1 Status עם פרוססור וגם שם יש TC ו EQ, ותאמין לי הגוון צליל שם מקורי.

דני.

פורסם

אין מה לעשות, כל עוד הסאונד שמגיע לאוזנינו יהיה תלוי באקוסטיקה של קופסת פח יהיה קשה להגיע לתוצאה טובה בלי פרוססור.

יצא לי לשמוע רכב פאסיבי עם קרוסים שנבנו לבד ובניות שמכערות את הרכב לחלוטין, ו HU שלא יודע לעשות חוץ דבר חוץ מלשלוט על הווליום, ועדיין זה לא נשמע לי טוב ושווה את ההשקעה (מעל 30 אלף שקל להערכתי).

אבל אל תשכח שהמטרה ברכב של DLS היא לזכות בתחרויות, דהיינו לענות על קריטריונים מאוד מסויימים בצורה מושלמת.

זו לא המטרה של מי שבונה מערכת שמע פאסיבית טהורה.

ואם כבר נתת קישור לאתר של DLS REVOLUTION, הם עובדים על בנייה של רכב תחרויות חדש. פאסיבי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...