Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוכנית בקרת תחילת נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת האם מישהו נתקל במושג הזה - "תוכנית בקרת תחילת נסיעה".

יש לי בקשה מבעלי רכבים מקבוצת VAG, אל תרוצו ותענו על השאלה. אני סקרן עד כמה המושג הזה מוכר בקרב חובבי רכב.

מחר אעלה סריקה של הקטע הרלוונטי מספר הרכב.

פורסם

מצ"ב קטע סרוק מתוך ספר הרכב של גולף tsi 1.4 שנת 2010.

צירפתי שני דפים עוקבים סרוקים, לכן יש לקרוא את החלק העליון שמעל לקו, ואח"כ את החלק התחתון.

הערה: כתוב "לכלי רכב: עם תיבת הילוכים עם מצמד כפול DSG, ותוכנית בקרת תחילת נסיעה"

מהכיתוב אפשר להבין שהתוכנית הזו היא חלק מהרכב, אבל להבנתי מדובר רק בסדרת פעולות שמיישמת הליך מסויים.

ההסבר מופיע בספר הרכב תחת פרק "נהיגה".

לא מדובר בפעולת נהיגה סטנדרטית. האם היצרן החליט להכניס קצת פלפל בבעלי הרכבים?

starting_control.jpg

פורסם

כן, מוכר בהרבה רכבים ספורטיביים זה נקרא launch control. יש יצרנים שמגבילים את מספר הפעמים שמותר להשתמש בזה (זה נשמר במחשב), ואף מסייגים את האחריות בהתאם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אשמח לדעת האם העיניין קיים גם ברכבים אחרים וברכב שלי בפרט? (פיג'ו 206)

האם אני עלול לפגוע בתיבה אם אנסה לעשות זאת? לא מסוכן להעביר מיונטרל לראשון כשהרכב לא בסל"ד סרק (ברכב אוטומטי כמובן)?

פורסם

אם תעביר מניוטרל לדרייב כשאתה לוחץ על גז, בסופו של דבר אתה תהרוס\תהרוג\תקרע\תגמור את התיבת הילוכים.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם
אם תעביר מניוטרל לדרייב כשאתה לוחץ על גז, בסופו של דבר אתה תהרוס\תהרוג\תקרע\תגמור את התיבת הילוכים.

אז מה פשר העיניין שמוצג פה ^^ ?

פורסם

לא מדובר כאן על העברת תיבת ההילוכים למצב ניוטרל.

אלא על לחיצה על דוושת הבלם תוך כדי העלאת הסל"ד בלבד, כשמשולב הילוך "D" כמובן.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
Daemon בבקשה תקרא את הפוסט מחדש.

תודה על ההערה, אבל אין צורך, כי אכן הדרישה לפי מה שאני קורא (וברוך השם עברית שפה קשה, אבל גם שפת האם שלי), היא ללחיצה של גז וברקס במקביל. ובמצב כזה איך אמור לעלות הסל"ד, רק אלוהים יודע (או אולי מתכנני תיבות ה DSG).

מניח שאולי, ורק אולי, מופעל הקלאץ' במקביל ללחיצת הבלם, ושחרור של הדוושה ישחרר את הקלאץ' ביחד איתו ויזרוק עליו את כל העומס. אלא אם כן יש תכנון קצת יותר מתוחכם מזה.

פורסם

מדובר על "בקרת שיגור", עד כמה שאני יודע קיימת\אפשרית(?) רק ברכבים החדישים בעלי תיבות המצמד הכפול כמו הDSG או הPDK של פורשה. בפורשה, על הנהג ללחוץ על דוושת הגז עד ה"קליק" של ה"קיק דאון" ורק אז מזהה המחשב שברצוננו להפעיל את הבקרה. לכן, הרכב נשאר ב"ניוטרל" (הקלאטץ האוטומטי שאחראי על ההילוכים 1 3 5 (הראשון מבין השניים), מפריד לגמרי) והסל"ד, למרות הלחיצה המלאה על הדוושה אינו מגיע למנתק ההצתה אלא לסל"ד האופטימאלי שיתן שיגור אופטימאלי (כ6200-6500) ברגע שנעזוב את הברקס ישלב המחשב את המצמד ב"זריקה" והרכב ישוגר (מדובר בשיגור מהיר בכ3 עשיריות השניה מרכב ידני מקביל במקרה של פורשה וזה הרבה).

לגבי VW, הנהג מתבקש (לפי הספר) לשמור על 3200 סלד ולא נאמר בספר שהמחשב ישמור על סל"ד אופטימאלי ללא קשר למידת הלחיצה על הדוושה. שנית, לא ברור (לפי הספר) איזו פעולה יש לבצע כדי להפעיל את הבקרה (לחיצה על גז וברקס מספיקה?). בכל מקרה המחשב אכן רושם לפניו במין קופסה שחורה כמה פעמים שוגר הרכב כמו כן חריגות סל"ד. אולם, לא ידוע לי על הגבלת אחריות במקרים שהרכב שוגר X פעמים.

לגבי צירוף הבקרה לכל רכב בעל DSG, אכן מדובר בריענון שכן הבקרה נהוגה ברכבים ספורטיביים בלבד.

פורסם
תודה על ההערה, אבל אין צורך, כי אכן הדרישה לפי מה שאני קורא (וברוך השם עברית שפה קשה, אבל גם שפת האם שלי), היא ללחיצה של גז וברקס במקביל. ובמצב כזה איך אמור לעלות הסל"ד, רק אלוהים יודע (או אולי מתכנני תיבות ה DSG).

מניח שאולי, ורק אולי, מופעל הקלאץ' במקביל ללחיצת הבלם, ושחרור של הדוושה ישחרר את הקלאץ' ביחד איתו ויזרוק עליו את כל העומס. אלא אם כן יש תכנון קצת יותר מתוחכם מזה.

אתה סתם מנסה לסבך דברים מתוך חוסר ההבנה שלך. אין שום קשר לקלאץ' וכולי..

סל"ד המנוע לא יכול לעלות כשלוחצים על ברקס? למה לא?

מה ימנע ממנו? בלימת הגלגלים? מה יקרה ברגע שתסחט את הגז? סיבובי המנוע לא יזנקו?

אין לי דרך ברורה מספיק להסביר לך למה זה כן יכול לקרות.

אבל המנוע יכול להסתובב גם בלי שינועו הגלגלים.

זה כמו שאם תיתן קיק, אחרי חצי שניה הגלגלים יתחילו לנוע והסל"ד כבר יהיה מאוד גבוה.

שוב, אני לא מצליח להסביר לך את זה מספיק טוב, אני מניח שמישהו אחר כן יצליח.

ועכשיו בקשר לדיון עצמו,

לא הבנתי מה ה"תוכנית" המיוחדת.

הרי גם ברכב שאני נוסע עליו (הונדה סיויק 2008) אני יכול להחזיק את הברקס עם רגל שמאל וללחוץ על הגז עד שהמנוע יהיה בשיא המומנט.

אז מה הפואנטה בתוכנית הזו?

פורסם
מדובר על "בקרת שיגור", עד כמה שאני יודע קיימת\אפשרית(?) רק ברכבים החדישים בעלי תיבות המצמד הכפול כמו הDSG או הPDK של פורשה. בפורשה, על הנהג ללחוץ על דוושת הגז עד ה"קליק" של ה"קיק דאון" ורק אז מזהה המחשב שברצוננו להפעיל את הבקרה. לכן, הרכב נשאר ב"ניוטרל" (הקלאטץ האוטומטי שאחראי על ההילוכים 1 3 5 (הראשון מבין השניים), מפריד לגמרי) והסל"ד, למרות הלחיצה המלאה על הדוושה אינו מגיע למנתק ההצתה אלא לסל"ד האופטימאלי שיתן שיגור אופטימאלי (כ6200-6500) ברגע שנעזוב את הברקס ישלב המחשב את המצמד ב"זריקה" והרכב ישוגר (מדובר בשיגור מהיר בכ3 עשיריות השניה מרכב ידני מקביל במקרה של פורשה וזה הרבה).

לגבי VW, הנהג מתבקש (לפי הספר) לשמור על 3200 סלד ולא נאמר בספר שהמחשב ישמור על סל"ד אופטימאלי ללא קשר למידת הלחיצה על הדוושה. שנית, לא ברור (לפי הספר) איזו פעולה יש לבצע כדי להפעיל את הבקרה (לחיצה על גז וברקס מספיקה?). בכל מקרה המחשב אכן רושם לפניו במין קופסה שחורה כמה פעמים שוגר הרכב כמו כן חריגות סל"ד. אולם, לא ידוע לי על הגבלת אחריות במקרים שהרכב שוגר X פעמים.

לגבי צירוף הבקרה לכל רכב בעל DSG, אכן מדובר בריענון שכן הבקרה נהוגה ברכבים ספורטיביים בלבד.

תודה לאל, הסבר הגיוני ולא אנשים שאומרים לך "תקרא מחדש". החכמתי.

אתה סתם מנסה לסבך דברים מתוך חוסר ההבנה שלך. אין שום קשר לקלאץ' וכולי..

סל"ד המנוע לא יכול לעלות כשלוחצים על ברקס? למה לא?

מה ימנע ממנו? בלימת הגלגלים? מה יקרה ברגע שתסחט את הגז? סיבובי המנוע לא יזנקו?

אין לי דרך ברורה מספיק להסביר לך למה זה כן יכול לקרות.

אבל המנוע יכול להסתובב גם בלי שינועו הגלגלים.

זה כמו שאם תיתן קיק, אחרי חצי שניה הגלגלים יתחילו לנוע והסל"ד כבר יהיה מאוד גבוה.

שוב, אני לא מצליח להסביר לך את זה מספיק טוב, אני מניח שמישהו אחר כן יצליח.

ברגע זה, חבר, הוכחת שאתה לא יודע יותר טוב ממני. לכן, תשאיר את העבודה מראש למומחים.

• תוכן חדש...