Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קפריס 1978, מנוע 3.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !!! אני אמור להתחיל שיפוץ לקפריס 78 מנוע 3.4L . יש אפשרות להחליף מנוע ל 5.0L או 5.7L????

ואני שואל זאת מבחינת רישוי והתאמה לתושבות ברכב.

תודה!

"לכל בעיה יש פתרון. שאם לא כן, לא הייתה בעיה" אלברט איינשטיין

שברולט מליבו 4.3 1978

פורסם

אין לי מושג בנושא לכן אני שואל... מה אני קשור ליבואן? אני יכול למצוא מנוע ולהרכיב במוסך בעל רישיון משרד התחבורה, לא כך?

השאלה עם יש קשר בין היבואן לבין משרד הרישוי- זה ש UMI לא מאשרים, גם משרד התחבורה פועל כך??

יום טוב !!

שברולט מליבו 4.3 1978

פורסם

ולי יש מושג בנושא ולכן עניתי :lol:.

כל אחד שכיסו מספיק עמוק יכול להרכיב מנוע של דודג' דייטונה במיצובישי לנסר שלו, הבעיה מתחילה כשרוצים לעבור טסט. כדי שמשרד התחבורה יאשר החלפת מנוע לשונה מהמקורי שהיה ברכב הוא רוצה אישור בכתב מהיבואן שיאשר את זה. לעיתים היבואן מאשר, לעיתים הוא מתנה החלפת מנוע לגדול יותר בהחלפת מספר חלקים ברכב ולעיתים הוא לא מאשר. לאחר שיש לך את המלצות/אישור היבואן תוכל לבצע את השינויים במוסך מורשה ולגשת לטסט עם האישורים.

במקרה הספציפי שלפנינו - פניתי בעבר יותר מפעם אחת למהנדס של UMI ונענתי שהם באופן גורף לא מאשרים החלפת מנוע לגדול יותר וזה ע"פ דרישות היצרן (??!). משמע, להחליף מנוע תוכל, אם לא תשיג אישור תתקשה לעבור איתו טסט.

פורסם

שוב דוגמא לעד כמה שהכל פה מתנהל עקום...

היצרן (GM במקרה שהיה לי) הנחה אותי לפנות לנציגות המקומית לצורך קבלת האישור (UMI).

הנציגות המקומית ביקשה ספרות רכב והוכחה שאכן לרכב (פיירבירד) היה מנוע V8 בשנים האלו (מהנדס ראשי של GM בארץ והוא לא יודע את זה?).

התבקשתי להראות גם אילו קפיצים, בולמים ובלמים היו בין גרסאות ה-6 צילינדר וה-8 צילינדר (הם הנציגים, הוא המהנדס, אני אמור להביא את הספרות הטכנית?)

ולבסוף, המהנדס הראשי, עוד לפני שבכלל עבר על החומר שהתבקשתי להביא, אמר שהוא לא נותן כאלו אישורים כי צריך אישור של היצרן (שכאמור הפנה אותי לנציגות המקומית).

הפתרונות ה"חוקיים" לעניין במדינת ישראל, הינם הפתרונות האפורים/שחורים שמקנים, איכשהו, אישורים ושינויים ברישיון, לא ע"י המהנדס ולא ע"י משרד התחבורה וכך, במקום שהכל יתבצע כמו בכל מקום בעולם, הולכים עקום כדי ללכת ישר.

תרבות מוטורית? חדשנות? יישור קו למקובל בעולם? מעניין לשר התחבורה את הסנדוויץ'.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

תודה על התגובה.

לא נותנים לחיות !!!

שברולט מליבו 4.3 1978

• תוכן חדש...