Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צנחנים.

SmartCoupe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גאוות יחידה זה מעולה. אבל בחצייה קטנה של מגבלות הגאווה - אתם יוצאים מטומטמים. כמו חלק ממשתתפי הדיון.

חטיבות החי"ר = אותו החרא. אותם אימונים, אותו הנשק, אותה תורת לחימה וכו'...

ועוד משהו קטן, לא זכור לי שבלבנון חטיבת נח"ל עשו פחות מאיתנו, גבעתי. אותו הדבר בין גולני וצנחנים שהחזיקו בגזרה השנייה.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חייב לציין משהו שטעית בו - Z4 3.0si

זה לא 7-9 צניחות, צנחנים עושים 5, כמובן עם ציוד מלא, שק חזה, פק"לים וכ'ו..

ואני אומר זאת מניסיון, בצורה וודאית, אומנם לא הייתי בצנחנים אבל 2 חברים קרובים שלי נימצאים בפלס"ר צנחנים, 4 בגדודים.

ת'אמת אוליי פעם זה היה שונה, אבל בוודאות שמ2008 עושים 5.

אני בעצמי עשיתי קורס צניחה (צ'ופר אומנם).

2008.. זה כבר אחרי שהיה לי פז"ם לשחרור מסדיר, במילואים :-)

כנראה שהפחיתו בכמות הצניחות.

לגבי "המלחמות" מה יותר טוב. מדובר בחלק מההווי הצה"לי והרבה ממה שמחזיק את החיילים במקומם. אין פה שום דבר מטומטם ושום דבר פסול.

דבר שני, שוב, חטיבות החי"ר בעיקרון עושים אותו דבר. הצנחנים טובים יותר ובעלי ערך מוסף וככה זה גם על הנייר. בנוסף, מבחינת האוכלסיה שמגיעה לשם (מכאן גם הכינוי "צהובים", חלילה לא בהתייחס לאשכנזי או ספרדי, אלא להיותם "חנונים" "ילדים טובים" וכדומה.)

פורסם
אז המפקד שלך טמבל, הקצאות יותר טובות מיהל"ם? ראית פעם בחיים שלך את מחלקת רובוטיקה? יש לך איזשהו מושג קלוש כמה תקציב יש להם?

חוץ ממגורים יותר טובים, ואולי פה ושם יש להם ספונסרים לחולצות ויותר ימי ספורט, אין להם שום דבר יותר מיהל"ם.

במבחן הכושר של הסיירות ליפני שנתיים יהל"ם השאירו למטכ"ל ושייטת 13 אבק...

תגיד אתה אמיתי ?

אתה באמת חושב שזה מה שמבדיל בין היחידות הנ"ל ?

אלו יחידות עם יעודים שונים ,ובלי קשר הרמה החיילית ב2 הסיירות שכה מיהרת לזלזל בהם "קצת" יותר גבוהה מזו שביהלו"ם (שכבודם במקום מונח ואני מאד מעריך אותם ואת העבודה שהם עושים).

מה גם שחוץ מהספונסרים והחולצות יש ליחידות האלו עוד כמה דברים שלח'ברה שלך בהנדסה אין (פשוט כי הם לא זקוקים לזה).

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

דיברתי עכשיו עם מדור סיירות.

אני לא יוכל לקבל גיבוש צנחנים בגלל שקיבלתי כבר גיבוש סטילים שאליו לא אלך כנראה.

אז כנראה או ש'יזרקו' אותי בגולני או הנדסה.

בכל מקרה יש לי אפשרות ללכת לסטילים\דבורים, עוד 9 ימים הגיבוש וואני מכיר כמה אנשים מסטילים בתפקידים גבוהים (אחד תפקיד מיון בסטילים משהו כזה והשני מאמן טירונים בסטילים).

בכל זאת, נראה לי שאלך לחי'ר כיוון שזה הצבא שאני רוצה לעשות, צבא קרבי פיזי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ידידי בעל ה-Z4, אתה מנותק מהמציאות וממש לא מעורה במה שקורה בצבא בעיניין קורס הצניחה של חטיבת הצנחנים.

בוא נתחיל מעובדה פשוטה שכל צנחן אמור לדעת:

מאז הקמת צה"ל חטיבת הצנחנים ביצעו צניחה מבצעית א-ח-ת,לא צניחות, צניחה אחת.

ומאז כולם רבים על הרקע האדום...

אין כיום (וב-20 שנה האחרונות) שום צידוק לביצוע הצנחה חטיבתית, זה מהלך מסוכן, בטח ובטח במציאות של היום.

בקיצור, היתה הצנחה מבצעית אחת, לא תיהיה עוד אחת ככל הנראה.

בתור אחד שהעביר פרק זמן משירותו כקצין במקחצ"ר הייתי שותף לדיונים אינסופיים בנוגע לקורס הצניחה המדובר, כל צה"ל, למעט חטיבת הצנחנים, תומכים ומצדיקים את ביטול הקורס, שכן הקורס הזה עולה בכל מחזור המון המון כסף (שעות טיסה של קרנפים) וכל מחזור גם עולה בפצועים.

שוב, כל זה מתוך ידיעה שלא תבוצע עוד הצנחה חטיבתית,כן ?

חטיבת הצנחנים נלחמת על הקורס מתוך הצידוק ש"על זה מושתתת כל גאוות היחידה", כלומר גם הם יודעים שאין צידוק אמיתי לקורס אלא רק צידוק "מוראלי" אם אפשר לקרוא לזה כך.

חיילי חטיבת הצנחנים לא טובים יותר מאף חטיבה אחרת, הם באותה רמה בדיוק, אלה בדיוק אותם תלמידי תיכון שחלקם הולכים להיות עם כומתות סגולות\ירוקות\חומות או אדומות.

צא מהסרט שאתה חי בו על הקצאות של משימות מיוחדות, בשביל משימות מיוחדות יש יחידות מיוחדות וחלוקת "משימות מיוחדות לגדודים" מתבצעת על פי היכרות הגדוד הקיים בגיזרה, משמע אם גבעתי נמצאים בקו הם יבצעו את המשימה ה"מיוחדת הגדודית" ואם גולני נמצאים בשטח הם יבצעו.

פעם, בימים שעוד היה איזשהו סוג של שיוך בין הצנחנים לבין מטכ"ל (מטכ"ל נולדה מתוך חטיבת הצנחנים ובתחילת דרכה סבלה ממחסור חמור בכח אדם) הצנחנים היו יוצאים איתם למשימות בתור כוח מעטפת שמבצע חסימות וכו'.

היום חלפו הימים האלה, יש מספיק סד"כ ויש יחידות מיוחדות שימלאו את תפקיד הצנחנים בצורה הרבה יותר טובה.

בנוגע לשמירה על יכולת, אין קשר בין קורס צניחה לבין לאו בעידן בו אנחנו חיים, במלחמת לבנון השתמשו גם השתמשו בטילי לאו (פק"ל סס"ל...), לעומת זאת הצעה לביצוע הצנחה מעבר לליטאני נגנזה עוד לפני שעלתה לדיון.

אני בעד שמירה על יכולת מבצעית, ליחידות שבאמת ישתמשו בזה- שייטת,מטכ"ל,מגלן ועוד שלל יחידות מיוחדות שתפקידן להלחם עמוק בשטח אוייב.

בטח לא לחטיבה שמצדיקה את המשך הצניחות בכך שגאוות החטיבה תפגע.

אגב,

אלוף משנה דרור פלטין, שאותו הכרתי אישית משירותי תחתו במקחצ"ר גם היה בין המתנגדים להמשך הצניחות.

רצה הגורל והוא גם "התרסק" לפני איזה שנתיים בצניחת אימון מעל חולות פלמחים,הוא עדיין משתקם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק את כל מה ש edan אמר, מה גם שכיום כל חייל בחי"ר צריך לדעת לירות לאוו ולהשתמש במאג (במהלך עופרת יצוקה כמעט לכל חייל היה טיל לאו על הגב)

אין טעם להמשיך עם הצניחות, הפציעות לאחר מכן לא שוות את זה, אני בעד כן להמשיך את הצניחות ליחידות המיוחדות שכנראה ביום מן הימים כן ישתמשו בהם.

לפותח השרשור, תגיע לגולני או לכל חטיבת חי"ר שאתה מעונין בה, כיום אין ש-ו-ם ה-ב-ד-ל בין החטיבות.

שיהיה בהצלחה וגיוס קל ונעים!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

ההבדלים בין החטיבות, כל החטיבות (לפחות ככה היה בתקופתי) הן ההקצאות והצ'ופרים. היתר - תלוי מחזור ספציפי (איכות חיילים, מפקדים וכו').

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
2008.. זה כבר אחרי שהיה לי פז"ם לשחרור מסדיר, במילואים :-)

כנראה שהפחיתו בכמות הצניחות.

לגבי "המלחמות" מה יותר טוב. מדובר בחלק מההווי הצה"לי והרבה ממה שמחזיק את החיילים במקומם. אין פה שום דבר מטומטם ושום דבר פסול.

דבר שני, שוב, חטיבות החי"ר בעיקרון עושים אותו דבר. הצנחנים טובים יותר ובעלי ערך מוסף וככה זה גם על הנייר. בנוסף, מבחינת האוכלסיה שמגיעה לשם (מכאן גם הכינוי "צהובים", חלילה לא בהתייחס לאשכנזי או ספרדי, אלא להיותם "חנונים" "ילדים טובים" וכדומה.)

אמת בגירה צדק ואני לא רוצה להיגרר לדיון הזה, אבל כאחד שלחם ופיקד בגדס"ר גולני ושהיחידה שלו קיבלה צל"ש אלוף פיקוד על פעילות שפלס"ר צנחנים נכשל הה כישלון חרוץ, כנראה שאתה ממש טועה.

נ.ב: לא הייתי בצנחנים וצנחתי, וואו ממש כשירות מבצעית (...לא) אבל אחלה וואסח.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אז כנראה או ש'יזרקו' אותי בגולני או הנדסה.

.

מודה, שהמשפט הזה צרם לי, והוא דיי מוכיח לי שאתה לא יודע ממש על מה אתה מדבר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

עידן , תסכים איתי אבל שאם מבטלים את קורס הצניחה , אין טעם לקרוא לחטיבה "צנחנים" , אפילו אם יודעים שהם לא יוצנחו יותר.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

לבחור מעלי,

יכולים לשנות יעוד של חטיבה מבלי לשנות את שמה, זה דבר אחד.

דבר שני, טיפשי לבזבז תקציבי ענק רק כדי להצדיק שם של חטיבה.

דבר שלישי, עוד יותר טיפשי זה שבכל מחזור גיוס יהיו לך חיילים בנפצעים בתאונת צניחה (בין אם בצניחה המעשית או באימוני הצניחה ה"יבשים"), שוב, רק כדי להצדיק שם של חטיבה.

כמעט כל חטיבת חי"ר שינתה מאז הקמתה את יעודה:

גולני היו פעם חטיבה של קו צפוני בלבד, ידעו להלחם רק בשטחי טרסה כמו ברמת הגולן ולבנון מכיוון ששם הם התאמנו ולקו הזה הם יועדו.

היום הם יודעים לוחמת שטח בנוי ולוחמה בשטח מדברי בצורה לא פחות טובה, פשוט כי המציאות חייבה שכל חטיבה תדע להלחם בעזה, למשל, ששם יש מעבר מאוד מהיר משטח מדברי (דיונות חול גדולות) לשטח בנוי.

גבעתי פעם התמחתה ב.........הנחתה מהים.

צה"ל אפילו החזיק נחתות לצורך כך, החטיבה ביצעה אימונים כאלה וזה היה אחד הייעודים האופרטיביים של החטיבה.

כבר שנים שצה"ל לא משתמש בנחתות, גבעתי לא מבצעת הנחתות חוף ואפילו לא מתאמנת לכך, פשוט כי הבינו שנגמרו ימי הפלישה לנורמנדי, יש היום כוחות קומנדו שתפקידם לבצע פשיטות חוף והכשרת השטח להנחתה (מוסקת) של יחידות חי"ר.

יחידת הצנחנים הוקמה עם כשירות לביצוע צניחות בתקופה שבה הסד"כ של צה"ל היה מאוד מאוד קטן, יחידות קומנדו כמעט ולא היו קיימות (כאמור מטכ"ל היא נגזרת של צנחנים) ואז באמת היה צורך אמיתי בכשירות לבצע צניחות.

וגם אז, בוצעה רק צניחה מבצעית אחת- במיתלה.

סטו.

אגב, לא יודע למה יש כאלה שמתייחסים להנדסה קרבים כאל "תקיעה", הם מקבלים הכשרה כמעט זהה לזו של חטיבות החי"ר בתוספת של ההכשרה המקצועית שלהם ובנוסף- יש להם "כלים" מגניבים בטירוף! (ואני לא מדבר על D9.....יותר בכיוון של צפ"ש וכו').

מעבר לזה, בשגרה הם מבצעים את אותה עבודה של חטיבות החי"ר ובמלחמה לרוב הם הולכים בחזית במטרה לפתוח צירים.

פורסם

אני מסכים איתך בעניין התקציב והפציעות , אבל לא התכוונתי לייעוד.

אני מתכוון שקוראים לחטיבה "חטיבת הצנחנים" , אך בפועל לא מכשירים אותם לצניחה , לכן השם מאבד את משמעותו.

אני חושב שבזה שיש את הקורס הוא בעצם נותן לגיטימציה לשם אחרת אפשר לשנו את שמה של החטיבה מבלי לשנות את הייעוד.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אגב, לא יודע למה יש כאלה שמתייחסים להנדסה קרבים כאל "תקיעה", הם מקבלים הכשרה כמעט זהה לזו של חטיבות החי"ר בתוספת של ההכשרה המקצועית שלהם ובנוסף- יש להם "כלים" מגניבים בטירוף! (ואני לא מדבר על D9.....יותר בכיוון של צפ"ש וכו').

מעבר לזה, בשגרה הם מבצעים את אותה עבודה של חטיבות החי"ר ובמלחמה לרוב הם הולכים בחזית במטרה לפתוח צירים.

הסיבה שמתייחסית ככה להנדסה היא מורכבת.

1.בעבר ההכשרה החי"רית הייתה קצת פחותה (על כן השיר הכל בגלל תרפ"ל אחד),והמשימות היו קווים פשוטים יותר .

כמו קו גדר כשכולם בתוך לבנון.

2.החיל מעולם לא השכיל לפתח מורשת , ההימנון מצחיק ומשתנה כל שני קהנר"ים, ההיסטוריה לוטה בערפל, החיל כמו שהוא היום זה סיפור של 30 שנה ולא 60 כמו גולני וצנחנים (ומבחינה מסוימת גם גבעתי ונח"ל).אין תמונות של לוחמי הנדסה משחחרים את הכותל , ולא מעלה לחרמון על שם לוחמי הנדסה ,שועלי שימשון היו מגבעתי והלהקות מהנח"ל, הדבר היחיד שכולם יודעים על הנדסה זה הבדיחה המפגרת עם הבירה לכל החבר'ה.

3.החיל מעולם לא הצליח לשווק את הדברים המעניינים בו, בין השאר בגלל שאף פעם לא לקחו את ההכשרה הזאת מספיק ברצינות .

מעטים הלוחמים (לא מפקדים) בהנדסה קרבית שבאמת זוכרים איך מנטרלים מוקש M15 .

4.צה"ל מעולם לא לקח את החיל הזה ברצינות , עד היום הנגמ"ש ההנדסי הוא פשוט טנק בלי צריח , שלא מתאים ולא מתוכנן כראוי למשימות של לוחמי הנדסה.

אגב במלחמה זה המקום היחיד שבו לוחמי הנדסה באמת מתעסקים רק בייעוד שהוא פתיחת צירים בעיקר , ולא בלוחמת חי"ר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מסכים עם כל מה שכתבת אומי,

לכן הדגשתי בכל ההודעות שלי בשרשור פה שצריך לעשות הפרדה בין מה שהיה "פעם" ומה שהיה צריך פעם לבין מה שקורה בפועל היום ומה שבאמת צריך לעשות כיום.

המציאות כיום היא שחטיבות החי"ר מבצעות כולן את אותה עבודה, חיילי הנדסה קרבית גם הם מבצעים כמעט את אותה עבודה של החי"ר בשיגרה (יותר מכך, גם חיילי שריון ותותחנים מבצעים כיום הרבה משימות חי"ר, את ה"תוצאות" ראו היטב במלחמת לבנון השנייה, הם פשוט איבדו כשירות והיו חיילים שהמלחמה היתה הפעם הראשונה עבורם שהם באמת הפעילו טנק...).

מפקדת הכומתות האפורות צריכה דחוף מישהו כמו סטיב ג'ובס שישווק להם את החטיבה כי כרגע (לא בצדק בכלל) החטיבה נראית כלפי חוץ כלא אטרקטיבית בעליל.

בתור אחד שיצא לו לבקר לא פעם בבהל"צ ולעבור שם קורסים שונים והכשרות כאלה ואחרות, יש שם דברים מדליקים לגמרי.

אודות להם יכולנו בחומת מגן לפוצץ כ-100 קילו של לבנות חבלה\פצצות מרגמה נפיצות+עשן+תאורה בתוך בית באמצע שכם ב-4:00 בבוקר...התעוררו שם "כמה" תושבים מהרעש....

:lol:

פורסם
מודה, שהמשפט הזה צרם לי, והוא דיי מוכיח לי שאתה לא יודע ממש על מה אתה מדבר.

בן.

הכוונה ביזרקו זה הצבא יחליט בשבילי איפה ללכת, שזה הנדסה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...