Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נכשלתי בטסט עקב עוצמת אורות חלשה בפורד טרייסר 1997. (בעיית פנסים ידועה ברכב זה, כבר הוחלפו פנסים לפני ~10 שנים).

חידשתי את הפנסים עם נייר מים ופוליש לפי מדריך כאן בפורום לפני כמה חודשים. התוצאה היתה טובה אבל לא מדהימה, בקיצור יש קצת עמימות על הפלסטיק, אבל הוא כבר לא צהוב (אני אוסיף תמונה).

כמו כן ברכב מותקנות נורות בעלות עוצמה חזקה: Sylvania 9007SU BP Silverstart High Performance Halogen

שקניתי באמזון במיוחד לצורך הטסט (50% יותר אור).

גם את הקונקטורים החלפתי לאחר שהקודמים נשרפו בגלל נורות מאיכות ירודה (אבל החיבור של הקונקטורים נעשה ללא הלחמה, אלא עם קלמרות).

הבנתי מחיפוש בפורום שיש צורך לבדוק מפלי מתח, וכמו כן יש אפשרות להתקין ממסר (מגבר אורות).

שאלות:

1) האם מכירים מקום טוב ברעננה (רצוי באזור תעשייה בסביבות קניון רננים) שיכול לסדר את החוטים כולל ממסר? אני מחפש בעל מקצוע שיעשה עבודה טובה.

2) האם שווה לי לעשות חידוש פנסים שוב? ואם כן איפא? (רצוי גם ברעננה).

3) האם יש עוד רעיונות? יש לי את הפנסים המקוריים של הרכב, שגם נכשלו בטסט פעם, אבל הפלסטיק שם שקוף לחלוטין. האם ניתן להחליף?

תודה

פורסם

מצורפת תמונה של הפנס.

תודה.

שאלה נוספת: איך בודקים את המתח על הנורה כאשר היא מחוברת ופועלת? למה מצמידים את הדקי מד המתח? החיבור של הנורה הוא מסוג 9007, ז"א קונקטור ובסיס נורה מפלסטיק שנכנסים אחד לשני.

14072010358_small.jpg

פורסם

לגבי מדידות המתח, מדדתי כאשר המנוע פועל והמנורות דולקות:

בין הדקי המצבר 14V

אור נמוך 12.8V

אור גבוה 12.6V

ניצלתי את חיבור הקונקטור שעשיתי עם הקלמרות על מנת לגעת בחוטים.

האם זהו מפל מתח שדורש התקנת ממסר?

כמו כן ניסיתי את עניין משחת השיניים לעדשה, לא שיפר הרבה אבל עשה ריח טוב.

יש לי עוד שבוע וקצת לתקן. מה עושים?

פורסם

עוד שיטה לבדיקה אם יש מפל מתח גבוה על אורות הראשיים ואם התקנת "ממסר מגביר אורות" תשפר המצב:

1. הדלק את אורות הדרך.

2. חבר חוט חשמל אל קוטב המצבר החיובי.

3. חשוף מעט את בדוד קצה החוט החופשי וגע אתו בחוט המתחבר אל הנורה

הראשית לאור המעבר (נמוך) וראה באם יש עליה משמעותית בעוצמת האור.(גע והרפה לסירוגין).

4. באם עוצמת האור התגברה משמעותית פרוש הדבר שיש מפל מתח בדרך אל הנורה

הנובע ממגעים לא טובים בתיבת הנתיכים, במתג האורות, בחבורים שונים ועקב

התישנות החוטים.

5. בצע אותה בדיקה גם בפנס השני.

6. בצע את אותה הבדיקה גם באורות הדרך (גבוהים).

פתרון יעיל וזול לבעיה זאת הנו ע"י הרכבת תיבה עם 2 ממסרים המעבירים ישרות מתח לנורות מהמצבר ע"י חשמלאי רכב. התיבה נקראת בסלנג "מגביר אורות" ובתוכה יש 2 ממסרים, לאורות דרך ולאורות גבוהים ו 2 נתיכים.

בברכה - רפי לין

פורסם

יש לי שאלה בקשר לעוצמת התאורה, אם אפשר לשאול באשכול זה על הדרך והבעיה באור הגבוה:

לא משנה אם המנוע פועל או מכובה התופעה מתרחשת בשני המקרים, והיא איך שאני מעביר את הידית לאור דרך, הפנסים מאירים בעוצמה של של כ80% ולאחר חצי שניה האורות מאירים 100% מהעוצמה.

המצבר חדש ותקין, זה קורה בשני הפנסים בו זמנית.

איך שאני מעביר את הידית לאור הגבוה הפנסים מעבירים לאור הגבוה אבל העוצמה היא מהאור הגבוה רק כ80% ולאחר חצי שניה-שניה האורות מאירים 100% מהעוצמה.

מה זה יכול להיות? ממסר או הידית עצמה לא תקינים?

מאזדה לאנטיס 97 1.8

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
תודה רפי, אכן רעיון טוב לבדוק אם ממסר בכלל יפתור את הבעיה.

אני יודע שזה כבר די ישן, אבל אני סקרן לדעת איך סידרת את זה בסופו של דבר, ואם בכלל עברת את הטסט.

תודה!

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

• תוכן חדש...