Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברצוני לשאול כל כמה זמן צריך להחילף גלגלים לרכב?

האם זה משנה אם החלפתי בכל צד גלגל שונה?

החלפתי גלגל אחורי אחד שהיה יבש ואז אחרי כמה חודשים החלפתי עוד גלגל אחורי בצד השני עקב פ'נצר, אך לא מאותו סוג .

השאלה האם זה בסדר???

פורסם

בכלליות - צמיגים רצוי להחליף כל 3-4 שנים, אפשר למשוך קצת יותר, אם הרכב חונה רוב הזמן במקום מוצל.

מבחינת הקילומטרז' - כל 60-80 אלף קילומטר.

אם לא עושים רוטציה בין הגלגלים, הצמיגים הקידמיים ישחקו הרבה לפני האחוריים, ולכן מומלץ בכל טיפול להעבור את הגלגלים הקידמיים אחורה ואת האחוריים קדימה, באותו צד.

מומלץ על כל סרן להרכבי צמיגים זהים מאותו דגם של אותו יצרן. בסרן מניע (קידמי במרבית המכוניות הפרטיות) זה חשוב יותר.

כלומר מומלץ תמיד להחליף צמיגים בזוגות.

אם זוג צמיגים קידמיים הוא מחברה אחרת מזוג צמיגים אחוריים - אין בעיה, (חוץ ממכוניות עם 4X4 קבוע).

אבל מבחינת החוק - אין בעיה שכל הצמיגים יהיו מיצרנים שונים, העיקר שהמידע תיהיה זהה.

פורסם

צמיגים מחליפים בזוגות. (אני אישית מחליף ברביעיות)

60-80K מהחלפה להחלפה? נשמע מטורף לחלוטין. (שלא לדבר על מסוכן)

אי אפשר לענות על השאלה כי זה תלוי באופי הנהיגה, יש אנשים שמחליפים כל חצי שנה צמיגים כי הם מפרקים אותם לחתיכות.

זה גם תלוי בסוג הצמיג. צמיג זבל לא יחזיק לאורך זמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בכלליות - צמיגים רצוי להחליף כל 3-4 שנים, אפשר למשוך קצת יותר, אם הרכב חונה רוב הזמן במקום מוצל.

מבחינת הקילומטרז' - כל 60-80 אלף קילומטר.

אם לא עושים רוטציה בין הגלגלים, הצמיגים הקידמיים ישחקו הרבה לפני האחוריים, ולכן מומלץ בכל טיפול להעבור את הגלגלים הקידמיים אחורה ואת האחוריים קדימה, באותו צד.

מומלץ על כל סרן להרכבי צמיגים זהים מאותו דגם של אותו יצרן. בסרן מניע (קידמי במרבית המכוניות הפרטיות) זה חשוב יותר.

כלומר מומלץ תמיד להחליף צמיגים בזוגות.

אם זוג צמיגים קידמיים הוא מחברה אחרת מזוג צמיגים אחוריים - אין בעיה, (חוץ ממכוניות עם 4X4 קבוע).

אבל מבחינת החוק - אין בעיה שכל הצמיגים יהיו מיצרנים שונים, העיקר שהמידע תיהיה זהה.

הלוואי עלי :(

פורסם

60- 80 אלף קילומטר זה אורך חיים ממוצע של צמיגים איכותיים ברכב משפחתי, שננהג בצורה מתונה.

אני אשאל אתכם שאלה - על האוטו שלי יש צמיגים מקוריים, האוטו עבר 61000 ק"מ תוך שנה בערך, עשיתי רוטציה פעם אחת, הצמיגים נראים כמעט חדשים, עם סימני שחיקה מינימליים על הזוג, שהיה רוב הזמן מקדימה. לדעתכם, אני אמור להחליף אותם ?

פורסם

אז ככה אם יש לי גלגלים משנת 2006 מומלץ להחליפם כן? כך עשיתי ..

ההבעיה היא שרק גלגל אחד החלפתי ואחרי כמה חודשים אחרי קריאה בפורומים שלכם ולאחר שהיה לי פנצ'ר החלפתי את הגלגל השני.

הבעיה היא שזה לא מאותו יצרן? מה ההשלכות לזה?

להבא איזה חברה טובה ולא יקרה כך שאני לא ייקנה סתם גלגל זבל להבא

הרכב שלי מסוג טיטוה קורולה 2004 נפח גלגל 195

תודה...

פורסם

למה לא קנית צמיג זהה למה שהיה לך כבר ?

כתבנו לך, שרצוי שיהיו צמיגים זהים על אותו סרן.

אבל אתה הרי לא תלך עכשיו להחליף צמיג, שקנית לפני חודשיים.

מה מצב גלגל הספייר שלך ? - אם הוא דורש החלפה, שים את הגלגל שקנית לפני חודשיים בספייר, ותקנה צמיג נוסף חדש זהה למה שקנית לפני יומיים.

פורסם

הגלגל ספייר שלי בסדר גמור

אז כרגע אני ישאר אם שני גלגלים אחוריים שונים... מה לעשות..

השאלה אם זה בסדר להשאיר ככה??

כל מה שקראתי כאן בפורום היה אחרי המקרה הנ"ל

• תוכן חדש...