Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח חובה - שאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטוח חובה מכסה נזקי גוף של אלה ברכבך כולל הנהג ואת אלה מחוץ לרכב, צד ג' ,אם זה נהג או נוסע ברכב השני הולך רגל רוכב אופניים וכל משתמש אחר בדרך.

בטוח צד ג' זה לנזקי רכוש של צד ג' ולא הנזק שנגרם לרכבך. כדי לכסות את הנזק לרכבך אתה נזקק לביטוח מקיף

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

eransh1,

מה שאתה כותב, לא משולל יסוד לחלוטין אבל זה בעיקר טוב למי שמראש בטוח שינצח את הביטוח במשפט ולא את הסיכון שיפסיד.

כמעשה יום ביומו - חברת הביטוח תתנער ותסרב לשלם. בשלב הזה כאשר אתה עם תביעה של מיליונים על נכות שנגרמה להולך רגל, אולי גם עם חשבון מעוקל/בית מעוקל ועיכוב יציאה מהארץ, אתה רץ לקחת עו"ד שמבקש כמה עשרות אלפי שקלים כדי לנסות לחלץ אותך.

והיה ותוכיח שבכל מקרה, חברת הביטוח היתה מבטחת אותך באותם תנאים של הפוליסה שהסתמכת עליה, סביר להניח שתזכה או לפחות חלק מהסכום יוטל על חברת הביטוח.

אם תפסיד - אכלת אותה.

המשפט ימשך שנים, כי חברת הביטוח לא ממהרת לשום מקום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בטוח חובה מכסה נזקי גוף של אלה ברכבך כולל הנהג ואת אלה מחוץ לרכב, צד ג' ,אם זה נהג או נוסע ברכב השני הולך רגל רוכב אופניים וכל משתמש אחר בדרך.

בטוח צד ג' זה לנזקי רכוש של צד ג' ולא הנזק שנגרם לרכבך. כדי לכסות את הנזק לרכבך אתה נזקק לביטוח מקיף

תודה רבה :)

ערן

כנס לכאן http://www.finance.gov.il/hon/2001/insurance/car.aspוראה כי יש השפעה בביטוח רכב חובה לפרמטרים רבים ביניהם גיל הנהג מינו וותקו עבר שלילות, עבר תאונות וכו'.

נכון כי אם עלית באופן חד פעמי לרכב של חבר תוכל לצאת מזה בקושי אבל לא אם מדובר ברכב בו אתה משתמש באופן קבוע.

ותראה ששימוש באופן קבוע פירושו גם אם אתה נוהג על הרכב בסופ"ש פעם בחודש כאשר אתה בא הביתה לחופשה מהצבא

שמתי לב במחשבון שככל שאני מגדיל את נפח המנוע, המחירים יורדים? :|

בנפח 1600 קיבלתי מחירים של 2931, 3036, 3040 לעומת נפח 7400 במחירים של 2874, 2902, 2997.

זה לא אמור להיות הפוך? ככל שהנפח יותר גדול המחיר גבוה יותר?

פורסם

ישה,

תיקון: ביטוח חובה שלך - מכסה אותך, את הנוסעים בריכבך ואת הולכי הדרך האחרים שאינם נוסעים ברכב מנועי (כהגדרתו בחוק/תקנות) אחר.

אם יש נפגעים ברכב אחר - מכסה את זה הביטוח של הרכב האחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תודה רבה :)

שמתי לב במחשבון שככל שאני מגדיל את נפח המנוע, המחירים יורדים? :|

בנפח 1600 קיבלתי מחירים של 2931, 3036, 3040 לעומת נפח 7400 במחירים של 2874, 2902, 2997.

זה לא אמור להיות הפוך? ככל שהנפח יותר גדול המחיר גבוה יותר?

אולי ככל שנפח המנוע יותר גדול כך גדלה יכולת ההתחמקות שלך מתאונה:shock:

לחברות הביטוח הפתרונים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שמתי לב במחשבון שככל שאני מגדיל את נפח המנוע, המחירים יורדים?

מקובל שרכב עתיר סמ"ק לרוב הוא בעל אמצעי מיגון (אקטיביים ופסיביים) טובים יותר לנוסעים ו"סלחני" יותר לפגיעות באדם וכיו"ב.

גם מה שישה כתב תגובה מעלי, הוא פרמטר נכון שנילקח בשיקלולים.

.

פורסם

אמיר

חן חן על התיקון

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני לא יודע כמה זה חוקי נושא הגיל בביטוח חובה.

לפותח השרשור, אבוי לך מלהשאיר רכב ללא ביטוח. גם אם הרכב עומד ולא זז, גם על בלוקים:wink:

חלילה רוכב אופניים פוגע ברכבך ונתקע, חלילה ילד נופל ונפצע (אפילו אם לך אין כל אשמה), זה עדיין מוגדר כתאונת דרכים והחובה זה הכיסוי שלך. לעולם אל תשאיר רכב ללא חובה גם לדקה.

יצא לי לקרוא הגזמות על דפי הפורום אבל זה שובר את השיאים. ערן, לידיעתך - יש אנשים שאין להם יותר מדי כסף וקורה להקפיא את הרישיון רכב. ברור שאם הרשיון מוקפא, אז הרי אין צורך לשלם ביטוח כי האוטו לא נוסע.

אני מסכים שלנסוע בלי ביטוח חובה זו שטות שיכולה לעלות הרבה, אבל בואו לא נגזים.

פורסם

שאלה באותו נושא:

רכב עם ביטוח חובה בתוקף,ללא ביטוח צד ג".במקרה של תאונה שהוא לא אשם(למשל אם מישהו נכנס בו מאחור)

ונגרם נזק לרכב.האם הביטוח של הצד הפוגע חייב לתקן את הנזק(לרכב ללא ביטוח צד ג")?

אם שותים לא נוהגים.

פורסם

orgalit,

ביטוח צד ג' שלך, נועד אך ורק כדי לתקן נזקים שאת אשמה בגרימתם לרכב אחר ובשום מקרה לא עבור הרככב שלך.

אם את לא עושה ביטוח צד ג', את לוקחת על עצמך את הסיכון, שאם תהרסי מרצדס, את תמכרי את הבית שלך, כדי לקנות למישהו מרצדס חדשה.

זה עובד גם הפוך - אם לך אין ביטוח צד ג' ומישהו אחר הרס לך את האוטו (בהנחה שהוא אשם), אז הביטוח צד ג' שלו אמור לתקן את הרכב שלך. אם יש לך ביטוח צד ג' או אין לך ביטוח צד ג', זה לא קשור לענין. אם אין לו ביטוח, את תובעת אותו אישית.

.

פורסם
יצא לי לקרוא הגזמות על דפי הפורום אבל זה שובר את השיאים. ערן, לידיעתך - יש אנשים שאין להם יותר מדי כסף וקורה להקפיא את הרישיון רכב. ברור שאם הרשיון מוקפא, אז הרי אין צורך לשלם ביטוח כי האוטו לא נוסע.

אני מסכים שלנסוע בלי ביטוח חובה זו שטות שיכולה לעלות הרבה, אבל בואו לא נגזים.

ואכן ההודעה שלך שוברת את כל השיאים

מאיפוא הבאת את הקביעה הזו?? האם תוכל להביא ציטוט מחוק כלשהו כי אכן קביעתך נכונה

הקפאת הרישיון אין בינה ובין בטוח הרכב מאומה.

זה ציטוט מהחוק שאני מכיר

"תאונת דרכים" - מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה

"שימוש ברכב מנועי" - נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, ...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, לפעמים אני חושב שחלק מחברי הפורום הם עובדי חברות הביטוח, אחרת זה לא נתפס. איך אוטו חונה יעשה תאונה באשמתו?

ונניח ואתה צודק והבלתי אפשרי יקרה - אז ואללה, אני מוכן לקחת את הסיכון הזה.

פורסם

gollug,

מבלי להיכנס לפרשנות על מהות הביטוח,

אתה שוכח שהסיכון שאתה נוטל על עצמך יכול להסתכם במיליוני שקלים. במקרה כזה, העו"ד שייצג אותך, במקרה הטוב לא יסתפק בפחות מכמה עשרות אלפי שקלים וגם הוא לא יכול להבטיח לך שתזכה.

אם אתה כל-כך רוצה לא לעשות ביטוח, גש לאחד ממשרד עורכי-הדין בתחום ובקש חוו"ד מקצועית ובכתב. היא אומנם תעלה לך לא מעט כסף, אבל אם וכאשר יהיה מקרה ביטוח, תוכל לפחות לתבוע את הביטוח של אותו עו"ד בגין רשלנות מקצועית (וזאת בהנחה שמאז החוו"ד ועד לאירוע לא חלו שינויים בחוק או תקדימים).

תאגיד "הפול" שמבצע את ביטוחי החובה, קם מתוקף חוק שמחייב עריכת ביטוחי חובה. בהקשר אחר בחוק, נאמר שדין הפול כדין המדינה. אף סוכן לא ממש מרוויח משהו משמעותי מעריכת ביטוחי חובה זולת זוטות שספק אם הן מכסות עלויות.

אומנם לא רק הפול מבצע ביטוחי חובה, אבל העיקרון של אין רווח לסוכן הוא אותו עיקרון.

.

פורסם
ישה, לפעמים אני חושב שחלק מחברי הפורום הם עובדי חברות הביטוח, אחרת זה לא נתפס. איך אוטו חונה יעשה תאונה באשמתו?

ונניח ואתה צודק והבלתי אפשרי יקרה - אז ואללה, אני מוכן לקחת את הסיכון הזה.

זה לא קשור באשמתו או לא באשמתו.

האלפא שלי התדרדרה עלי במהלך עבודה ושברה לי את כל העצמות בכף יד שמאל, באשמתי.

בלי ביטוח חובה (שהיה ועודנו קיים למרות שכעת הרשיונות מוקפאים) הייתי מפסיד המון כסף על הפסד ימי העבודה, הטיפולים וכו'. הייתי חודשיים עם גבס.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חברים, הסיכוים לתרחיש הזה נמוכים עד כדי לא קיימים. באותו הגיון אני צריך לשלם עשרות אלפי שקלים לחודש כדי לבטח את עצמי מכל דבר שיכול לקרות לי. אם הקפאת רשיונות ל3 חודשים חוסכת לי 250 ש"ח, הביטוח ל3 חודשים יהיה בערך 450 ש"ח - אז מה עשיתי בזה?

מי שלא רוצה לקחת כל סיכון - שיעשה ביטוח על הבית, מחשב נייד, סלולרי וכו'. בשלב הנוכחי של החיים אני ארשה לעצמי להסתכן ולהעמיד את הרכב בחניה ללא ביטוח חובה.

• תוכן חדש...