Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

sundown sax4.50

sagi.m
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה משלם 1100 שקל על מגבר של 50 וט כשבאותו מחיר אתה קונה JBL1004 שהוא 100 ואט

אתה בטוח שאתה קונה מגבר שהוא באמת 100 וואט? באיזה וולטאג'? כשאתה נוסע 120 קבוע כל הזמן? אולי אז כן...

לעומת זאת נאמר לך כאן ע"י היבואן שהSAX נמדד ב12.8 על 50 וואט...

מה אתה מקבל? שני מגברים עם הבדלי הספקים זניחים רק שאחד מהם באופן וודאי נותן אחוז עיוות גבוה שהוא מורגש בקצה העליון של הספקטרום וזה במקרה הJBL

יותר גרוע - אתה קונה מגבר שאתה בטוח שהוא מתאים לסט שאתה הולך להגביר כי הנתונים שלו הם חזקים - אבל הוא לא... ואז אתה מקבל קקה של תוצאה ואתה שואל את עצמך, למה?

לעומת זאת אתה לוקח סט שאתה יודע ש50 וואט יוציאו לך ממנו את התוצאה ואז אתה מופתע לטובה כי המגבר בעצם חזק יותר ממה שהצהירו עליו...

מעניין מה הסיבה שסאן דאון מראים תמונות פנים של כל המגברים שלהם בעלוני מידע לעומת יצרנים אחרים באותו פלח שוק...

ואני לא יודע מי כאן הוא מידן מל באמת אבל אני בטוח שהוא בתוך הת'רד הזה ואני מציע לך, אמבה שכמותך, חסר חוליות קטן, לפנות אלי בהודעה פרטית - הגיע הזמן שתתמודד איתי פנים אל פנים. (ואתה יודע על מה אני מדבר...)

ואפרופו - אתה מוזמן לרכוש את הJBL מתי שבא לך - אל תתפלא שאתה לא מרוצה מאיך שהטוויטרים נשמעים לך אם יש לך צרימה מסויימת, וגם מעולם לא אמרתי שהJBL הוא לא רכישה טובה - סה"כ הוא כן.

אה ועוד משהו - LRX יד שניה לעומת סאן דאון אני בהחלט הייתי שוקל בכובד ראש לרכוש את הLRX (אבל זה תלוי מה מחפשים ולאיזה מטרה).

עכשיו - מי שלא תהיה (מידן מל) - אל תהיה כזה חסר עמוד שדרה, תתמודד איתי בבקשה בהודעות פרטיות - שוב, אתה יודע על מה אני מדבר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדי - גם אם אתה צודק במה שאתה אומר, יש צורה לדבר וזה לא משנה למי ולמה, תהיה הבוגר יותר.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

נמנעתי מלהגיב עד כה,

אך ואך גדול:

JBL נראה מבפנים כמו תוצרת בית - שהלחים אותו אלכוכוליסט אם ידיים רועדות :lol:

אני כל כך מסכים עם אלכס, ללא ספק איכות (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הרכבה וחומרים של שקל.

אתה יכול לרכוש רכב ספורט ישן שפיק 200HP אבל הוא לא ישתווה לאיכות החומרים הפינוק והנוחות של רכב גרמני חדיש עם מחצית הכוח.

גם פה האיכות סאונד של הסאן דאון טובה יותר ונעימה לאוזן בהרבה משל הJBL.

אתה משלם 1100 שקל על מגבר של 50 וט כשבאותו מחיר אתה קונה JBL1004 שהוא 100 ואט

עם כל הכבוד לJBL הסאונד שלהם הוא לטעמי בלתי נסבל!

אני לא הייתי משלם מחצית הסכום על המגבר הזה.

אדי ,מגברים עם קרוס כמו של ה-50.4 יש בודדים ובטוח שלא באותו תמחור

אבל השאלה היא האם הקרוס הוא בכלל פאקטור כשזה מגיע להגברה פסיבית .?

ההשוואה ל-JBL1004 היא כן רלוונטית כי מדובר בשני מגברים באותו תמחור

הדוגמא שנתתה לא רלוונטית ואפילו הפוכה {חווה דעתך על התמונה של ה-JBL1004 בדף השני}.

בסופו של השרשור הגיעו בדיוק למצב שבו השרשור הזה נמצא

ועד שמישהוא לא יקח את הפרוייקט הזה של השוואה בין השניים לא תהיה תשובה.

בכול אופן לדעתי למרות שהסאנדאון 50.4 הוא מגבר טוב מאוד לכשעצמו

ברוב המערכות הפסיביות שמצריכות הגברה של קומפוננט+סאב הייתי הולך על ה-JBL1004.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296441&highlight=jbl

זו אכן בעיה, אך אני מאמין שישנם מגברים (יקרים במעט) שיתנו תמורה נפלאה וישמעו טוב בהרבה.

אני יודע שמי שמחפש מוצר טוב צריך להשקיע אין נוסחאות קסם, ואם יש אז אולי תגלו לי כי אני שילמתי ממש לא מעט על הרכיבים ה"זולים" שלי.

המשפט הידוע : זול וזוגלובק שניהם מתחילים הז' ובשנהם אתה מקבל את הנקניקיה!

באותו תמחור - לא באותם ההספקים

הקרוס של המגבר בא לידי ביטוי כשאתה משתמש בו להגברה אקטיבית בעיקר אבל זה מגבר שאתה יכול בקלות גם לעשות איתו סט שלושה חלקים שמוגבר בתצורה חצי אקטיבית חצי פאסיבית.

הJBL 1004 לדעתי יותר צריך להתחרות עם ה100.4 של סאן דאון וכאן יכול להיות שיש לו עדיפות במחיר אבל בצליל הסופי המתקבל כמו שאמרתי - אני מאמין שהסאן דאון יקח אותו בכל מה שקשור לאזור המיד והטוויטר.

הבעיה היא שהJBL הזה יהיה אולי חזק יותר מה4*50 אבל חלש יותר מה100.4 - לא שזה אי פעם היה קריטי מבחינתי, ההספקים אבל אני לא מאמין מנסיון החיים שלי שהJBL יוכל לתת תוצאה טובה יותר מהסאן דאונים ולכן גם במקרה של ה50.4, עדיין הייתי בוחר אותו. ניסיתי כמה פעמים הגברה של JBL אבל תמיד מצאתי שהתחום הנמוך אצלם טוב וכל השאר פחות - אני מדבר על סדרות פשוטות.

למשל יש לי מגבר ישן של JBL GTQ200 שאני מאוד מתרשם מהעוצמה שלו, מגבר שמוצהר 37*4 אבל נראה לי שהוא מוציא הרבה מעבר בפועל, הגברתי איתו מחוסר ברירה לאחרונה טוויטרים ומידים והוא לא היה כל כך רע סה"כ אבל המגברים הקודמים היו עדיפים עליו בהרבה, לעומת זאת, הגברתי עליו בגישור מידבאסים וזה היה פשוט פנטסטי.

כל המערכות ששמעתי עליהם את ה75.4 למשל - לא הצלחתי בשום צורה להגיע לתוצאה שבה אני מרוצה מטוויטרים, גם במערכות שכוונתי עם הגברה אקטיבית ואני מדבר על סטים כמו דוטק של מוראל שהוגברו עליו שממש לא אמורים לצרום או לצעוק בשום צורה.

ועובדה שזה מה שעשיתי כשבחרתי להגביר איתו סט של אימאג'ן - אם לרגע הייתי חושב שהוא חלש מידי, הייתי הולך על מגבר אחר.

אני ממש מסכים איתך אדי!

לסיכום,

אני חושב שניתן להרכיב מערכות עם הגברה ורכיבים במחירים שפויים אך לא לצפות שcardinal V15 בשילוב של קומפוננט מאוטו דיפו יפיקו את האותו הסאונד כמו VRX בשילוב עם מילה.

אין דרך אלה להשקיע את המינימום (כל אחד לפי צרכיו.) בכדי להגיע למערכת שהסאונד יקלע לטעם שלך.

אז לא חייבים להשקיע עשרות אלפים אך לא לצפות מ 2.5K לקבל תוצאה של 10K. (מלבד יחידי סגולה שיודעים לקמבן, 8))

לפותח התרד,

הייתי ממליץ לך לרכוש מגבר אחד טוב במקום להיות במרוץ אחרי שידרוגים.

תחסוך מעט ותרכוש משהו בעל הספק מתאים לסט שלך ולסאב הייתי בכלל ממליץ על מונו. אני יודע שזה מחוץ לתקציב אך שווה לחסוך מעט אם אתה באמת מחפש סאונד טוב.

דבר איתי בפרטי אולי אני יוכל לעזור לך במשהו.

חברים יקרים,

אני בטוח שכולנו היינו רוצים מערכת היי אנד בגרוש וחצי.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

האמת שעכשיו אני רק מבולבל יותר..

הייתי אמור ללכת היום לראות ולשמוע את הסאנדאון אבל מסיבות כאלו ואחרות זה לא הסתדר לי.

בנתיים אני שוקל קניה באינטרנט (יש למישהו אתר מומלץ?)

או בדיוטי כי אחי אמור לטוס השבוע.

בגלל שיש לי כרגע סט שגם ככה צורם בגבוהיים אני מחפש מגבר שלא יחזק את זה וגם יצליח לסחוב את הסאב.

ראיתי גם שאני יכול לקנות Z4200 חדש במחיר הזה +\- .

ובכל מקרה, איך המגברים של קיקר/היפוניקס?

פורסם
אדי - גם אם אתה צודק במה שאתה אומר, יש צורה לדבר וזה לא משנה למי ולמה, תהיה הבוגר יותר.

אתה יותר מכולם יודע על מה אני מדבר - אני בוגר, אני בוגר מאוד אבל מה שקורה כאן זה חוסר מוחלט של חוליות בעמוד השדרה.

די - אני לא רוצה לדבר על זה יותר וזה לא המקום, דבר איתי בהודעות פרטיות אם אתה כל כך רוצה.

את הזוהמה הזו - אני לא מעלה על הפורום הזה.

רוני -

מה שקורה לJBL ואינפיניטי (שניהם שייכים להרמן תעשיות - הרמן קרדון) זה מאוד דומה למה שקרה לרוקפורד ומאוד דומה למה שקרה לMA ומאוד דומה למה שקרה להרבה חברות אחרות בשוק האכזרי הזה.

לJBL היו מגברים טובים יותר בסדרות הבינוניות והכניסה שלהם בשנים עברו כמו מגברי הGTQ ומגברי סדרת הKAPPA של אינפיניטי שללא ספק היו תמורה נאה ביותר לאיכות שלהם

סדרת הPUNCH והPOWER הישנות של רוקפורד שפשוט ירדו לטמיון.

MTX - סדרת הט'אנדר הישנה שלהם לעומת המגברים החדשים שהם פשוט זבל טהור.

mobile authority - עד היום מוציאים מגברים נאים ביותר במחיר תחרותי בטירוף תוך כדי שמירה על איזשהו ממוצע לאורך השנים - מכירים אותם כMA AUDIO ופעם מאוד רציתי לראות מגברים שלהם כאן בארץ.

המגברים של JBL היום שבאמת שווים את הכסף שמשלמים עליהם ונותנים את מלוא התמורה שלהם מגיעים מתכנון של חברה בשם CROWN ובמחיר שהמגברים האלו עולים אתה יוכל להביא מגברים של חברות כמו ETON, JL AUDIO וחברות כמו HELIX ואפילו DLS אבל זו לא הליגה שאנחנו מדברים עליה בת'רד הזה.

אם כבר הייתי מתלבט בין סאן דאון אודיו למגבר בהספק דומה מחברות אחרות הייתי בודק את סדרת הSRX החדשה של אודיסון, הייתי בודק מגברים של קיקר אם כי מגברים של קיקר הולכים טוב בעיקר כשמנסים לשמור על מערכת עם צוויון צליל חם, איפה שאיבוד של קצת מדיוק הצליל הוא אפילו הדבר הרצוי להשגת התוצאה, הייתי בודק מגברים מסדרות כניסה של ממפיס, מגברים מסדרות כניסה של ARC - זה הכוון.

JBL הלכו לכוון אחר לגמרי בסדרות הכניסה שלהם. וכמו שכבר אמרתי לא פעם - הסאן דאון הם ממש לא מגברים ברמה של ENTRY LEVEL.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את תגובה מספר 22-תגובתו של איתמר קראתי אולי עשרות פעמים עכשיו ומזל שישבתי על כסא כי אחרת...

אני מקווה שלא טעיתי בהבנתי ש-

מגברי גנסיס סדרה שלוש המהוללת מיוצרים מהרכיבים הכי זולים הקיימים?! :idea::arrow: ורק בגלל בניה נכונה הם מיוצגים ברמת LEVEL גבוהה יחסית.

אפשר לקבל בבקשה הסבר להדיוט כמוני בכל הקשור לאלקרוניקה איך בניה "נכונה" מצליחה להפיק איכות הגברה חזקה ואיכותית מהרכיבים הפשוטים ביותר בשוק-כדבריו של איתמר? :roll:

ליאור

פורסם
את תגובה מספר 22-תגובתו של איתמר קראתי אולי עשרות פעמים עכשיו ומזל שישבתי על כסא כי אחרת...

אני מקווה שלא טעיתי בהבנתי ש-

מגברי גנסיס סדרה שלוש המהוללת מיוצרים מהרכיבים הכי זולים הקיימים?! :idea::arrow: ורק בגלל בניה נכונה הם מיוצגים ברמת LEVEL גבוהה יחסית.

אפשר לקבל בבקשה הסבר להדיוט כמוני בכל הקשור לאלקרוניקה איך בניה "נכונה" מצליחה להפיק איכות הגברה חזקה ואיכותית מהרכיבים הפשוטים ביותר בשוק-כדבריו של איתמר? :roll:

ליאור

אכן לא טעית. מגברי ג'נסיס בנויים מהרכיבים הכי סטנדרטיים בשוק. חברי ואני לא מצאנו שם שום רכיב מעניין או יקר יתר על המידה.

ובקשר לבנייה נכונה - מדובר בבנייה מאוד סימטרית עם שני ספקי כוח ובורדים נפרדים אחד מהשני על מנת להפחית כמה שיותר רעשים והשראות. תוסיף לזה את ה"אקזוטיקה" שמדובר במגברים שנבנים בעבודת יד באנגליה, כל אחד נבדק, מקבל חתימה ותעודת לידה ותקבל מוצר "היי-אנד-סוף-הדרך" בעוד שבתכל'ס הוא ממש לא כזה :roll:

שיווק נכון וכנראה שגם סאונד מוצלח יצרו את המותג "ג'נסיס" כמו שהוא ידוע לכולנו היום.

אני חוזר ומדגיש שלתכנון של המגבר יש השפעה אדירה על הסאונד הסופי והאיכות שלו. רשמתי פעם ש RMS זה לא הכל בחיים ואני עדיין עומד על דעתי. למי שתכנן את המגבר יש הרבה יותר משקל מאשר ארץ היצור או איכות הרכיבים, לא סתם גורדון טיילור סטיבן מאנץ או ההוא-מזאפקו זכו ל"תהילת עולם" בתחום האודיו לרכב.

אז אני שמח שישבת על כיסא ולא קרה לך כלום, ואם זה ממש מעניין אותך חפש מאמרים מקצועיים על מגברים וה"סודות" שמאחוריהם, לא חסרים כאלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר ההוא מזאפקו - רוברט זף :D, זה ההוא גם מארק אודיו ועוד כמה חברות אודיו :-P

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

לא קשור סימטרית או לא,

בוא ניקח לדוגמא קבל דואלונד, שעולה 1500 דולר.

ליאור, הידעת שצריך להתקין אותו בזוית מסויימת במרחק מסויים מסליל כדי שלא יספח רעשים?:p

לך תחשב את זה [זה לקרוס]

אותו דבר למגבר -

תשים שני רכיבים לא תואמים בצורה כלשהי אחד ליד השני במגבר - קיבלת רעש

באסה לא?

בגלל זה המגברים הכי טובים הם נראים די פשוטים לעין חוץ מכמובן המגברים שהם באמת פשוטים :)

IMG_2217.jpg

קרוס פשוט לא?:p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

איך לכל הרוחות הגענו לרכב שזכה בפיור פאסיב :-P

רגע - יש קשר בין ZAPH אודיו לרוברט זף??? כי הרכיבים שם כל כך זולים בדרך כלל :-D (תביטו במדיסאונד).

אפרופו - להבהיר משהו - בחוברת של סאן דאון רשום במפורש שכל המגברים נמדדים בהספק שלהם במתח עבודה של 12.8 אבל יש משהו מאוד מבלבל כי בנתונים של המגבר רשום:

THD

הכוונה כאן היא שאחוז העיוות המקסימלי נמדד ב14.4 וולט ולא ההספק המוצהר של המגברים שלהם.

מה שאומר גם שבמתח עבודה ממוצע גם אחוז העיוות קטן בהרבה.

אני מקווה שאין עוד משהו כי זה כבר מיותר.

איתמר השרשיר הזה עשה את שלו, תנעל - לטובת כולנו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אינני מתבייש להודיע לכם שממרום גובהי וגילי המופלג למדתי משהו חשוב מאד מהשרשור הזה.

לתומי חשבתי שאיכות הרכיבים,הלוח,ועבודת היד הם אלה שבעצם מובילים לתוצאה סופית של הסאונד.

והשאלה הנשאלת-אם אכן ע"י התקנה נכונה ניתן להגיע לתוצאה טובה ואו מעולה,מה בעצם מבדיל או מונע מכל אותן חברות לעשות שיכפול של הנוסחה המנצחת הזו?

פורסם

אלברט אינשטיין ליאור, אלברט אינשטיין... (אני מקווה שהבנת מה אני מנסה לאמר).

אולי כדאי שתפתח על זה שרשיר נפרד :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, עזוב אותך שטויות, מה אנחנו מבינים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...