Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה ליקנות אוטו (אוטו ראשון שלי) ואני מתלבט בין שלושה דגמים.

subaru impreza 1995

pegout 306 1995

pegout 205 1995

התקציב שלי הוא 9000 ש"ח

אשמח לקבל חוות דעת על שלושת הדגמים, תודה מראש גל.

חשוב לציין כי את האימפרזה אני מביא במחיר זול מקרוב משפחה, אז אני מעדיף התייחסות לרכב עצמו בלי להתייחס למחיר.

פורסם

אני לא מבקש שתביאו לי את כל המפרט של המכוניות רק תגידו לי איזה עדיפה ולמה.

האימפרזה ממש מכוערת במצב הנוכחי שלה אבל הבנתי שיש לה פוטנציאל גבוה לשיפורים, ואפשר לעשות אותה ממש יפה.

הפיג'ו 306 ממש יפה גם ללא שיפורים אבל אני לא יודע איך הביצועים שלה וההיתנהגות.

ועל הפיג'ו 205 אני כמעט ולא יודע כלום חוץ מזה שהיא חסכנית בדלק.

מי שיכול לתת חוות דעת שניה אני אשמח מאוד.

פורסם

לגבי 205, לא מכיר לכן לא אתייחס.

מראה חיצוני - לדבריך האימפרזה מכוערת אבל יש מקום לשיפורים. לא ממש הבנתי אם אתה מתכוון לשיפורים קוסמטיים או שיפורים מכניים. שיפוץ קוסמטי ניתן לעשות לכל רכב, הכל בגבולות הטעם והתקציב. לעניין ההשוואה בין השניים, גם את האימפרזה וגם את ה-306 ניתן להפוך לרכב מצועצע אם רק רוצים(חצאיות, ספוילרים ושטויות אחרות..). לעניות דעתי, ה-306 נראית יותר צעירה וזריזה, בעוד שהאיפריזה יותר סולידית וכבדה.

אם לא הבנתי את דבריך, ובכל זאת התכוונת לשיפורים מכניים, אז לדעתי עדיף כבר להשקיע את הכסף (שזה 10-20 אלף לפחות) בשדרוג השנתון והדגם...ולא להתעסק עם שיפורים לרכב בן 15. התמורה השולית שתקבל לכל שקל בשדרוג הדגם, תהיה גדולה מאוד הסכומים האלה.

התנהגות כביש - אני מאוד אוהב את ההיגוי ואת התנהגות הכביש של 306 (בין המוצלחות בקטגוריה לטעמי). לא חורך אספלט, אבל הגרסא הידנית לא תרגיש עגלה בין רכבי הליסינג האוטומטיים ביניהם תעמוד ברמזורים. האיפרזה יותר כבדה וסולידית, אבל בתמורה גם משדרת הרבה יותר תחושה של "רכב". אפילו שהאימפרזה נחשבת לפשוטה בין היפניות, היא עדיין תשדר איכות גבוה הרבה יותר מזו של ה-306.

אמינות - בגילאים האלה, הרבה מאוד תלוי בטיב הטיפול לו זכה הרכב הספציפי, אחריו קשה להתחקות 15 שנה לאחור. לכן בהעדר מידע נוסף, אין מנוס מלהניח הנחות ולבצע הכללות, לפחות בערבון מוגבל. לפיהן, רכב יפני נחשב לאמין יותר מרכב צרפתי.

מה עדיף, לדעתי תלוי במצב האקסמפלר אותו אתה בודק. אבל בהנחה שהם במצב דומה, זו שאלה של מה חשוב לך יותר, המראה החיצוני והתחושה בפניות, או איכות הרכב והאמינות.

בהצלחה !

פורסם

תודה רבה לך n00b על התשובה המפורטת.

לפי דבריך אני חושב שאבחר ב306.

אם מישהו יכול להוסיף חוות דעת על ה205 זה יהיה מצויין.

פורסם

אני אגיב לגבי האימפרזה, שיפורי חוץ יש לה בסיס טוב ואפשר בקלות לעשות ממנה "gt" מבחוץ.

אמינות? לדודים שלי יש כזה, יד 7, מונית לשעבר, הרכב מורכב משתי רכבים שונים עקב תאונה קשה מאוד, יש לו כ-320 אלף ק"מ על השעון, על מנוע מקורי כמובן, וחוץ מטיפול תקופתי שגם אותו הם עושים פעם ב30 אלף ק"מ וגם אותו בשמנים הכי זולים שיש, האוטו נוסע ונוסע ונוסע בלי לעצור, חיפה-ת"א, חיפה אילת עשה כמה פעמים, לא התחמם ולא כלום.

וכל הכפתורים בפנים עובדים כמו ביום שיצא מהחברה, והם משתמשים רק במי ברז, דרך אגב מדובר באוטומטית, והרי ידוע שאוטומט אמין פחות.

אני ממש בספק עם 306 הייתה יכולה לעבור התעללות כזו ולשרוד בחיים, אני אישית לא ראיתי 306 עם מעל 250 אלף ק"מ מקורי, זה ידוע שרכבי פיג'ו רגישים יותר להזנחה, זה מתבטא בדרך כלל בנזילות והתחממות, וגם החשמל והכפתורים נוטים לשבוק, לעומת זאת יצא לי לראות אימפרזות עם 400 אלף מקורי, הרכב פשוט סוס עבודה.

אולי ה306 תהיה נוחה יותר, זריזה יותר, והנהיגה תהיה חוויה יותר, אני מאמין שהמטרה שקונים רכב כזה ישן היא לחסוך ולא לראות מוסכים ובזה האימפרזה מצטיינת. אני ממליץ על דגם הgl עם מראות חשמל טמבונים בצבע הרכב ו4 ח"ח.

אני מאמין שעם תמצא גרנד לאונה שמורה וטובה ותטפל בה היא תסע לך שנים רבות עוד, ואני ממליץ

פורסם

הצבא החזיק בזמנו את ה205 והיו הרבה מאוד רכבים שעברו בהרבה את ה200-250K.

ולא נהגו ברכב הזה ביד "רכה".

205\306 שמטופל נכון ובזמן יפגין אמינות לא רעה.

פורסם

היתה לי אימפרזה ידנית כזאת משנת 98 -03

האוטו לא STI אלא מנוע הבוקסר שלו נותן 95 סוסים חלושים יחסית.

עיצובו לא נראה מסעיר.

צריכת הדלק של האוטומט תהיה כ11 ק"מ לליטר בממוצע.

עם זאת זה הרכב שלך!

הרכב אמין בצורה יוצאת דופן.

במשך 5 שנים החלפתי חיישן גל ארכובה ואלטרנטור.

2 הפז'ו שצוינו כאן לא מתקרבים לאמינות המושלמת של הסובארו.

מבין הפז'ו הייתי לוקח את ה205

כלומר סובארו אחריה במרחק רב 2 הפז'ו.

אני מניח ששלושת הרכבים עברו לא מעט ק"מ ,ולכן הסובארו

לא תכניס את חשבון הבנק שלך לצרה.

רק בכל מקרה קח את הסובארו לבדיקה במכון מורשה

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

יש לנו בעבודה כל מיני רכבים חדשים ויש גם סובארו שנת 94 עם 600 אלף ומשהו על השעון,טיפולים עושים בה פעם ב 40-50 אלף וגם זה בחסד ובדברים הכי זולים,זה לא יאומן אבל, הכל עובד בה וכלום לא מתקלקל.

יותר מזה...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כמו שבוודאי הבנת מלשון תגובתי, גם אני בעד האימפריזה :)

רק הערה קטנה לעניין "מכון בדיקה מורשה" כפי שעלה באחת התגובות.

לדעתי, אין שום סיבה לקחת רכב בן 15, שעלותו כ 10,000 ש"ח למכון בדיקה ולשלם עבור הבדיקה כ 5% מעלות הרכב. בדיקה שתועלתה הולכת ופוחתת ככל שמדובר ברכב יותר ישן.

אני לא יודע אם ראית פעם טופס בדיקה, אבל הוא מחולק לקטגוריות, כשבכל קטגוריה יש תתי סעיפים. מול כל סעיף ניתן לסמן: תקין או לא תקין, ולרשום הערות. מעולם לא ניחנתי ביכולות נבואיות, אבל במקרה של רכב בן 15, שלא עבר יישור קו רציני לרגל הבדיקה, אני בספק רב אם תמצא אפילו V בודד בעמודה של ה-"תקין" והערה כלשהי שניתן היה לכתוב, והבודק בחר לא לרשום (הכל יהיה "לא תקין" בתוספת עשרות הערות). כרגע לא אכנס לסיבות לכך כדי לא לסטות מהנושא..אבל המשמעות של ממצאי הבדיקה תהיה כמעט אפסית עבורך (אלא אם המוכר יתרגש מהתוצאות יתר על המידה ויהיה מוכן להוריד כמה שקלים).

לכן, לדעתי האישית, במקום לבזבז זמן וכסף, כדאי לקחת את הרכב למכונאי עליו אתה סומך שיבדוק מכאנית את הרכב: גיר, מנוע, קלאצ' ויתרשם כללית. אם אתה לא מכיר אחד כזה, תחפש המלצות בפורום. גם אם תצטרך להיפרד מכמה שקלים עבור בדיקה, חו"ד והצעת מחיר.

* נכון, מכונאי ממוצע יתקשה לזהות פגיעת שלדה, אבל כשאתה קונה רכב בן 15, במיוחד אם אינו יד ראשונה, תניח שהרכב עבר תאונות, ניתוחים ושהחלפו בו חלקים. אם זה מטריד אותך מאוד, כדי למנוע את הסיכון שהרכב בעל פגיעת שלדה רצינית ביותר, אתה יכול לעבור אצל פחח, או לקרוא קצת בפורום איך לזהות מקרים קיצוניים של פגיעות שלדה (ממש לא מסובך!). באופן אישי, כשמדובר ברכב בן 15, מבלי שיש לי חשד ספציפי, הייתי מוותר על הפחח על סמך התרשמות אישית וחוות דעתו של מכונאי..

זו כמובן רק דעתי האישית, ברור לי שיהיו כאן אנשים שיגידו לקחת למכון בדיקה גם רכב בן 20, וזה בסדר, לכל אחד דעה משלו.....לשיקולך.

• תוכן חדש...