Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב מסוג פורד קונקט ונתקלתי בתופעה שהיתה חדשה לי - שנת עלייה על הכביש. לא מזמן קניתי רכב אחר,פרטי, והוא היה משנת 2008 ולא דובר איתי בכלל על הנושא הזה של שנת עלייה על הכביש. עכשיו שהתקשרתי וחיפשתי הסביר לי סוכן של AVIS שהמחיר מחושב אחרת , אם הרכב עלה על הכביש באמצע שנה (נניח 2008) אז על כל חודש שהוא לא נסע ב2008 מוסיפים במחירון 2200 ש"ח ככה שיוצא שהמחיר קופץ פלאים למעלה. קודם כל הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על זה, האם זו עבודה בעיניים או שאני פשוט צריך לשנות פאזה ולחשוב שבמקרה הזה אני בעצם הולך על מודל 2009 ולא 2008?

פורסם

כל קשר ביו המחירון למחיר המכירה בפועל של כלי הרכב מן הטיפוס הזה ברלינגו/קונקט/קנגו וכדומה - מקרי בהחלט.

את המסקנות תסיק לבד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ז"א שכל אחד מתמחר לפי ראות עיניו?

אבל בכל זאת השאלה שלי היתה האם באמת יש ביסוס לטענה הזאת של התוספת של 2200 ש"ח או שזו סתם המצאה ?

פורסם

עד שנת 2009 – כל רכב שעלה לכביש החל מחודש מאי נחשב לרכב משנת מודל "הבאה".

כלומר – רכב שעלה לכביש במאי 2007 הוא מודל 2008.

חישוב על פי שנת מודל גרם לעיוותים (מדוע רכב שעלה לכביש 10 חודשים קודם לכן מתומחר אותו דבר כמו הרכב שלי, שחדש יותר?).

החל מינואר 2009 – "מודל" הרכב מחושב על פי חודש ושנה וזה "מועד העליה לכביש".

מחיר הבסיס הוא מחיר ינואר 2009, ועולה ככל שמתקדמים במניין החודשים במהלך 2009.

כלומר – רכב שעלה לכביש בינואר 2009 יהיה במחיר X, ורכב שעלה לכביש במאי 2009 יהיה במחיר X פלוס 5 "תוספות חודשיות" (שמופיעות במחירון לוי יצחק).

לכן – צדק המוכר (תוודא שה- 2200 ₪ שאמרו לך זה אכן מה שכתוב לוי יצחק).

כמו שיכור מסתובב......:wink:

פורסם
כל קשר ביו המחירון למחיר המכירה בפועל של כלי הרכב מן הטיפוס הזה ברלינגו/קונקט/קנגו וכדומה - מקרי בהחלט.

את המסקנות תסיק לבד...

1+

רכבים מסחריים מהסוג הזה נמכרים הרבה מתחת למחירון של יצחק לוי.

מה זה הרבה?15% - 20% לרכב בעל נתונים טובים, 30% פחות - פחות טובים.

לא מאמין לי? תפתח יד 2 ותראה, כמה מבקשים על רכב זהה , בעל נתונים דומים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עד שנת 2009 – כל רכב שעלה לכביש החל מחודש מאי נחשב לרכב משנת מודל "הבאה".

כלומר – רכב שעלה לכביש במאי 2007 הוא מודל 2008.

חישוב על פי שנת מודל גרם לעיוותים (מדוע רכב שעלה לכביש 10 חודשים קודם לכן מתומחר אותו דבר כמו הרכב שלי, שחדש יותר?).

החל מינואר 2009 – "מודל" הרכב מחושב על פי חודש ושנה וזה "מועד העליה לכביש".

מחיר הבסיס הוא מחיר ינואר 2009, ועולה ככל שמתקדמים במניין החודשים במהלך 2009.

כלומר – רכב שעלה לכביש בינואר 2009 יהיה במחיר X, ורכב שעלה לכביש במאי 2009 יהיה במחיר X פלוס 5 "תוספות חודשיות" (שמופיעות במחירון לוי יצחק).

לכן – צדק המוכר (תוודא שה- 2200 ₪ שאמרו לך זה אכן מה שכתוב לוי יצחק).

כמה נקודות חשובות.

1. אתה צודק בהסבר על חודשי השימוש, אך מטעה בשנת ההתחלה. לפי מחירון לוי יצחק המודל פועל החל מינואר 2008. כל רכב שעלה על הכביש ב2007 ונחשב שנת 2008 סופג ירידת ערך מסויימת.

2. לשאלתך האם המוכר עובד עליך כשהוא מוסיף 2200 לכל חודש -> הוא פועל נכון ע"פ לוי יצחק וזכאי לקבל את הסכום הנ"ל ולהחשיבו כמחירון.

3. היות ומדובר כאן ברכב שעיקר שימושו הוא מסחרי אז המחירון כאן הוא מקרי בהחלט, רשאי המוכר לבקש את המחיר הנ"ל ומכאן מתקדמים למו"מ. לקנות רכב כזה במחירון זה לא הדבר הכי חכם שיש.

Confidence In Motion

פורסם

אוקיי תודה על ההסברים אבל יש לי שאלה נוספת.

אתם חוזרים ומציינים שלקנות כזה רכב במחיר מחירון זה לא מומלץ ואני באמת שלא מבין למה. אם ובמידה ואני מוצא יד פרטית ,ראשונה, עם מעט קילומטרים למה לא לשלם מחירון ואף מעל למחירון? יכול להיות שאין לרכבים האלה שוק ואני סתם חי בחלום? (אני מתמקד בעיקר בקונקט ולא בכל האחרים)

פורסם

קוראים לזה "חי בסרט"....

ואפרופו לדעתי אתה יכול לספור את מס' הפורד קונקט שנמכרו ב-2008 / 2009 על אצבעות שתי ידיך (אולי אני קצת מגזים אבל נמכרו מעט יחסית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה זה הרבה?15% - 20% לרכב בעל נתונים טובים, 30% פחות - פחות טובים.

יש גם מקרים של 60% פחות ממחירון לרכב בעל נתונים לא רעים :roll:

פורסם

בוקי, מה שאתה רשמת מתאים לרכב בן 10.

לא תמצא מסחרית בת שנתיים- שלוש אשר נמכרת בהפחתה כזאת גדולה.

פותח השרשור,

את האחוזים רשמתי על סמך מכירת מסחרית בת 3 לפני 8 חודשים (פרטית, שמורה , ללא תאונות ועם קילומטראז' לא גדול -נמכרה במחירי השוק\מחירון יד 2, ורחוק ממחירי המחירון של יצחק לוי).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=286651&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%92%D7%95

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה ברור, אגב, אני עכשיו בדקתי, מה מחיר האוטו שלי, שהוא בן שנה.

אחרי שקלול כל הפרמטרים זה יוצא קצת יותר מ 80000 ש"ח, ירידה של כמעט 35000 שקל בשנה.

וזה מחיר מחירון, לא מחיר מכירה בפועל.

פורסם

להסתמך על מחירון יד 2 זה כמו להסתמך על השכן שלך.

כל אחד רושם מחיר אחר במידה ויבוא הפרייאר מה טוב במידה ולא יבוא הם יחזרו לציין את מחירון לוי יצחק.

אי אפשר להסתמך על לוחון חינמי באינטרנט במכירת רכב זה כמו להסתמך על מחירי דירות שמופורסמות באינטרנט.

פורסם

מקפיץ...

אני בדילמה גדולה, אני עומד לפני רכישה ויש לי שתי אופציות מגרש רכב ואדם פרטי. הדיון של מגרש כן ולא נטחן כאן בעבר אז אני לא אמשיך לדבר על הנושא הזה, אבל לגבי המחירון אני באמת לא יודע על מה להסתמך מצד אחד אומרים כאן שהרכבים נמכרים מתחת למחירון , והרבה מתחתיו, ומצד שני האנשים שמוכרים את הרכבים , כולל מגרשי רכב, מסתמכים על מחירון לוי יצחק ולא מוכנים להתפשר.אני מאוד לחוץ בזמן לגבי הרכישה הזאת מאחר והטסט של הרכב הישן מתקרב ואני לא רוצה להעביר אותו טסט אלא לעבור לחדש יותר.

מה דעתכם איך להתנהג בנושא המחיר?

• תוכן חדש...