Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

כרגע יש לי את ה - JBL GT5A604 שמגביר את GT51204BR JBL

אני לא ממש מרוצה מהתוצאה, אז לבינתים החלטתי להחליף את המגבר למונו בלוק של סוליד אודיו, קישור לדגם http://www.mozil.co.il/shop/product-info.asp?ProductID=603

הבעיה שלי כרגע עם הרכיבים האלה הם שבעוצמות נמוכות לא מרגישים בכלל באסים וזה פוגע באיכות, לדעתכם הבעיה היא בסאב שהוא חלש או הבעיה במגבר, בכל מקרה אני יחליף את המגבר בלי קשר, אך יכול להיות ואני טועה והבעיה היא בכלל הסאב - וופר.

לשאלתי, במידה ואני מחליף בין המגברים, אני רק מנתק את החוטים ומחבר למגבר השני או שיש צורך בשינוים נוספים, אם כן אתן למישהו מקצועי להתעסק עם זה כי אני לא רוצה להרוס שם כלום.

ובלי קשר מה דעתכם על המונו הזה , עדיף אותו על הjbl?

תודה מראש לעוזרים

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

המגבר GT5A604 הוא 4 ערוצים, אתה מחבר אליו רק את הסאב?

לא ציינת אם / ואיזה רמקולים נוספים יש לך ברכב,

מה חסר לך בסאונד? באסים?

הסאב עצמו לא ממש חלש, ובאותה נימה לא בדיוק עם עוצמה מטורפת,

ניסית לבדוק כיוונים במגבר ו/או בHU לפני שאתה רץ להחליף חלקים?

פורסם

ליאור שלום מה שלומך ?

המגבר שתכננת לרכוש במקור SOLID AUDIO הוא המגבר הנכון ביותר בתקציב הזה

המגבר שאתה עובד איתו כרגע לא בנוי לנצל סאבים בצורה אידיאלית

נכון שיש לו אפשרות גישור וחיתוך נמוך אך זה רק לדרישות מינימליות

אני לחלוטין לא מסכים עם אודיו קינג וממליץ לך להישאר עם החלטתך המקורית בנושא ההגברה לסאב

ה-SOLID AUDIO הוא מגבר מייצור קוריאני שמייצר עד 350 וואט RMS שזה המון

וזו תהיה הבחירה הטובה יותר

דרור

פורסם

אודיו קינג , תודה על ההתיחסות, אבל לאחר הרכישה של הסוליד אודיו, זה פשוט עולם אחר לגמרי, אני לא כזה מבין בכל נושא האודיו, ושהלכתי למתקין הצגתי לו תקציב , והוא שם לי שני מגברים אותו דבר מסדרת gt ואמר שזה התמורה הטובה ביותר לתקציב.

אם קיבלתי את אישורו של מתקין מקצועי כמו שי אהובי , אז בוודאות אני שלם בהחלטתי.

ואמנם הסאב לא מפלצת, משהו שאני ממש לא מחפש, אבל עכשיו מרגישים באמת את האיכות שלו, לפני כן זה היה כאילו אין סאב בכלל.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אם נשווה בין המגברים בצורה אובייקטיבית

והרי ידוע שלי אין שום אינטרס כזה או אחר לחזק מוצר כול שהוא.

הסאב שלך בעל יכולת ספיגה של 275RMS עם סליל של 4 אום.

אז המונובלוק של סוליד אודיו הוא קלאס AB מוצהר

200RMS ב-4 אום

350RMS ב-2 אום

בעל שני פיוזים של 20 אמפר {ערך אופיני למגבר עם הספקים הנ"ל}

המונובלוק של JBL הוא קלאס AB מוצהר

225RMS ב-4 אום

360RMS ב-2 אום

בעל שני פיוזים של 30 אמפר {ולכן סביר להניח כי בפועל הוא גם אנדרייטד}.

בשורה התחתונה לדעתי ה-JBL הוא המונובלוק הטוב ביותר בשוק

שמוצע בטווח המחיר שלו,וכניראה גם החזק ביותר.

אם כבר קניתה את הסוליד אודיו ואתה גם מרוצה ,אז השאלות שלך מיותרות.

פורסם

לדעתי לא מיותרות כי שאלתי לפני הרכישה, וגם אולי תהיה למישהו התלבטות דומה בעתיד, יוכל למצוא תשובות פה. :-)

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אודיו קינג שלום לך

אני יוצא מתוך נקודת הנחה שנתוני היצרן שפירסמת הם תואמים לנתוני היצרן (לא בדקתי אבל אני מאמין שאתה בדקת)

ושוב אני חוזר ואמר שהמגבר שהלקוח בחר הוא המגבר הטוב ביותר מכל הבחינות בתקציב של 1000-1200 ש"ח שניתן להשיג היום בארץ

סלח לי ידידי היקר אודיו קינג על מה שאני מתכוון להגיד עכשיו (אבל זו האמת שלי ואני ידוע כאחד שמתעקש על אמיתות)

בענף שאני עסקינן נתוני היצרן שווים כערך קליפת השום

מעטים מאוד הם היצרנים שאני מקבל את המספרים שהם מפרסמים כאמיתות

יש לי ניסיון לא מעט במהלך ה-15 שנים האחרונות וראיתי המון מגברים ושמעתי המון וכיוונתי המון כדי להפריד לחלוטין את נושא נתוני היצרן ונושא העבודה בשטח

ישנה הידרדרות מוסרית כללית של חברות וקונצרנים ענקיים מהענף שמטעים ומבלבלים את ציבור הלקוחות ולא מקפידים על אמינות ועל מתן נתונים מדוייקים

ו-JBL ללא יוצא מן הכלל (לצערי) לכן אני פוסק על סמך ניסיון שאתה טועה ומטעה לחלוטין בנושא ההשוואה בין שני המגברים

אין לך את היכולת לשפוט רק על סמך נתונים מספריים וכשאתה פוסק פסיקה כל כך החלטית "בשורה התחתונה לדעתי ה-JBL הוא המונובלוק הטוב ביותר בשוק" בלי ששמעת את שני המוצרים עובדים תחת אותם נתוני פתיחה אז אתה חוטא לאמת ואתה פוסק מתוך חוסר הגינות לאדם שמצפה ממך לתשובה אובייקטיבית על שאלתו

לראיה המגבר הכי יקר שאני מחזיק הוא A4 של DLS שנתוני היצרן שלו הם 4X85 ולעומת זאת JBL 1004 מצהיר על עצמו כ-4X100 ....??? אז מה המסקנה ???

אוסיף ואומר שאני שמח על החלטתו של "ליאור 23" לרכוש לבסוף את ה-SOLID AUDIO אני חושב (ולדבריו גם הוא) שהוא עשה את הבחירה הנבונה ביותר

ואוסיף שמעולם לא פגשתי אותו או שוחחתי איתו בטלפון ואין לי מוושג אפילו ממי הוא רכש את המגבר ואני מאחל לו נסיעות זהירות ומהנות

ולך ולכל חברי הפורום שבת שלום

דרור

פורסם

המגבר שתכננת לרכוש במקור SOLID AUDIO הוא המגבר הנכון ביותר בתקציב הזה

וזו תהיה הבחירה הטובה יותר

ושוב אני חוזר ואמר שהמגבר שהלקוח בחר הוא המגבר הטוב ביותר מכל הבחינות בתקציב של 1000-1200 ש"ח שניתן להשיג היום בארץ

דרור

אני קצת לא מבין איך אתה מרשה לעצמך להמליץ ולהלל מוצרים שאתה מוכר (בין אם ישירות ובין אם בעקיפין) . לא רק שזה מבחינה אתית לדעתי האישית לא נכון וחכם לעשות , גם האימרה שלך לדעתי רחוקה (מאוד) מהמציאות ולא מדובר במגבר הכי טוב בארץ בתקציב הזה כטענתך. אפילו ה JBL שהוצג פה עדיף מניסיוני.

פורסם

שלום יואב

אשמח ממך למספר הבהרות

1. מה אתה לא מבין בהמלצה שלי ? ולמה לדעתך מותר לך להמליץ על משהו מסויים ולי לא ? (אני אזרח פורום סוג ב"?)

2. אם תפרט בבקשה איזה ניסיון יש לך עם מונובלוק של SOLID AUDIO כי לי יש המון ניסיון איתו וגם עם ה-JBL ?

3. להזכירך אני נמנעתי מלהגיב בת"רד עד לתגובה של אודיו קינג שפסל את בחירת "ליאור 23" בצורה לא הוגנת (לפחות לדעתי ויש לי זכות מלאה להביע אותה)

אבקשך לקרוא ולהבין את כל הת"רד כולל סדר הזמנים של התגובות של שאר החברים לפני הסקת מסקנות והעלאת האשמות

שבת שלום

דרור

פורסם

ראשית לא פסלתי את המונובלוק של סוליד אודיו ולא אמרתי עליו שום דבר רע.

אמרתי שלדעתי המונובלוק של JBL טוב יותר וחזק יותר,ערך הפיוזים יכול להצביע בצורה הברורה ביותר

על כך שיש הבדל בעוצמה בין שני המגברים בפועל,ומבלי להסתמך על הצהרות היצרן.

ואם כבר מדברים על הצהרות היצרן אז מגברי JBL עומדים בתקן אירגון CEA2006

שמודד תחת אותו סטנדרט את הצהרות היצרן ,ומוודא כי אכן הם אמיתיות.

האם מגברי סוליד אודיו עומדים בתקן האירגון.? {לא.!}.

http://www.ce.org/Standards/3108.asp

בנוגע לדוגמא שנתתה של מגבר JBL1004 מול ה-DLS A4 ,ה-A4 מגבר איכותי יותר

כי הוא בנוי מרכיבים איכותיים ויקרים יותר,אם אתה טוען שהסוליד אודיו איכותי יותר מה-JBL על זה כבר אפשר להתווכח

לדעתי הוא לא.

פורסם

ההשוואה צריכה להיות מעשית, מגבר מול מגבר.

נקודת הפתיחה שלי היא שמדובר במגבר שעובד ברכב.

ציטוט נתונים לא משפיע עליו.

ציטוט נתונים הוא מבורך, אך הוא לא בסיס להשוואה נכונה במקרה הנ"ל:

אז המונובלוק של סוליד אודיו הוא קלאס AB מוצהר

200RMS ב-4 אום

350RMS ב-2 אום

המונובלוק של JBL הוא קלאס AB מוצהר

225RMS ב-4 אום

360RMS ב-2 אום

התגובה שלי לא מתייחסת למוצרים שהוזכרו (למרות שהתנסיתי עם שני המגברים),

אלא רק להשוואת נתונים שנעשתה.

המשך שבוע נעים לכולם.

-

פורסם

לפותח השרשור, הסיבה שאתה מחפש היא לא במגבר ולא בסאב.

הסיבה נעוצה בשניהם.

ההבדל בין מונו+סאב איכותיים שיוכלו לספק תגובת באס טובה ולינארית גם בעוצמה נמוכה לבין הציוד שברשותך הוא רחוק שנות אור.

נכון, לא מדובר על זבל סיני מצוי, אבל מדובר על ציוד בינוני מחברות בינוניות מאוד.

אי אפשר לצפות שמגבר מונו + סאב ב2000ש"ח, יתן לך את העולם ומלואו.

זה בדיוק מה שמפריד בין מערכת איכותית, לבין "עוד" מערכת.

לא סתם יש ציוד יקר ואיכותי, זה לא רק תשלום על המותג.

בשביל לקבל תגובת באס איכותית,מופרדת,ליניארית בעוצמה נמוכה, זה דורש ציוד איכותי.

מונובלוק איכותי וסאב איכותי בהתאם.

כמו שאי אפשר להשוות בין אודיסון VRX מונו לסאן-דאון 1000, או FI-Q לסאב של JBL.

זה מה שנותן את התוצאה.

אני קצת לא מבין איך אתה מרשה לעצמך להמליץ ולהלל מוצרים שאתה מוכר (בין אם ישירות ובין אם בעקיפין) . לא רק שזה מבחינה אתית לדעתי האישית לא נכון וחכם לעשות , גם האימרה שלך לדעתי רחוקה (מאוד) מהמציאות ולא מדובר במגבר הכי טוב בארץ בתקציב הזה כטענתך. אפילו ה JBL שהוצג פה עדיף מניסיוני.

דרור,

אני מבין בדיוק את מה שיואב מציין.

חלילה להתייחס אליך כחבר פורום סוג ב', זה לא מהמקום הזה בכלל.

אבל אינך יכול מבחינה אתית, לתת המלצות או הכתרות למינהם, לגבי ציוד שאתה אישית משווק.

יש בזה טעם לפגם(אתית).

מה שכן, כבר אמרתי לך בעבר, זה לא בגלל שזה אתה אישית שכותב את זה, זה בדיוק כמו שאלי היה כותב על ציוד שלו, או דני על ציוד שלו וכדומה.

זה לא משהו אישית אליך.

זאת כל המהות, אתה ספונסר פורום.

וכן, כל חבר פורום אחר, רשאי לרשום איזו תגובה או המלצה שהוא רוצה, בניגוד לספונסרים, שהם לא.

under construction..

פורסם

ניר צודק, צריך לשים לב לשילוב של סאב ומגבר.

ההשואה צריכה להיות יחסית, זה לא מונו של VRX.

הערה נוספת, לגבי דעתו המקצועית של דרור:

בענף שאני עסקינן נתוני היצרן שווים כערך קליפת השום

מעטים מאוד הם היצרנים שאני מקבל את המספרים שהם מפרסמים כאמיתות

יש לי ניסיון לא מעט במהלך ה-15 שנים האחרונות וראיתי המון מגברים ושמעתי המון וכיוונתי המון כדי להפריד לחלוטין את נושא נתוני היצרן ונושא העבודה בשטח

ישנה הידרדרות מוסרית כללית של חברות וקונצרנים ענקיים מהענף שמטעים ומבלבלים את ציבור הלקוחות ולא מקפידים על אמינות ועל מתן נתונים מדוייקים

אין לך את היכולת לשפוט רק על סמך נתונים מספריים וכשאתה פוסק פסיקה כל כך החלטית "בשורה התחתונה לדעתי ה-JBL הוא המונובלוק הטוב ביותר בשוק" בלי ששמעת את שני המוצרים עובדים תחת אותם נתוני פתיחה.

דרור

לא ניתן להסתכל על הספקים מוצהרים שכתבו היצרנים,

ולהחליט שמונו מסויים הוא "הטוב ביותר בשוק".

הנתונים טובים רק עד לשלב שמסובבים את הכפתור ברדיו,

אף אחד לא שומע "ואטים".

גם ניר וגם דרור, בוודאי התנסו עם מגברים של 50 ואט לערוץ שנשמעים נהדר.

-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...