Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"יש בעיה", מודיע לי רענן, והלב שלי צונח לתחתונים. מה עכשיו, אני חושב לעצמי. מצד אחד מקווה לטוב ומצד שני מנבא שחורות. "אני פה ליד הטנדר והידית שהבאת עבור הדלת האחורית לא מתאימה. כלומר, היא מתאימה כי כל המכלול מגיע מאותו סוג טנדר, אבל היא לא מתאימה לעובי הדלת ברום". טוב, נרגעתי. לא סוף העולם. על אחת כמה וכמה שאת הפיתרון לבעיה, גם אותו סיפק רענן.

ומאחר שאין כמו מראה עינים, אז בבקשה:

1. ידית דלת המטען של איסוזו די-מקס, שיועדה במקור לטנדר שלי.

2. הבעיה שלה היא שהעומק שלה גדול מדי והיא לא נכנסת לתוך הדלת. הרעיון של ספייסר בין הידית לדלת נפל מטעמי עיצוב ופרקטיקה. צריך למצוא פיתרון אחר.

3. והפיתרון הזה, כאמור, כבר חיכה לי בבואי לראות את הבעיה. ידית מסוג אחר לגמרי, עם מנגנון שמתאים לצרכים שלנו והיא גם מתאימה יותר לסגנון העיצוב של הטנדר.

4. גם כאן מדובר בידית בעלת עומק גדול מדי, אבל בזכות היותה עשויה ממתכת, ניתן לחתוך ולקצר ממנה את העומק המיותר.

אז יש עם מה לעבוד, רק שקודם לכן צריך לסיים עם השלב השני של הדלת. אבל על כך: מחר!

ינואר 1 001.jpg

ינואר 1 002.jpg

מרץ 7 004.jpg

מרץ 7 005.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מעז יצא מתוק - הידית השנייה מתאימה הרבה יותר!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נוווו, מה קורה ?? השארת אותי במתח.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מטבע הדברים, הסדנא של ינאי מצויידת בכל הדרוש לשיפוץ מכוניות וזה כולל חדר מנועים, מחלקת פחחות, שיקום ובניה מחדש של חלקים שלא ניתן למצוא וכמובן ציוד צביעה. לגבי ציוד הצביעה - לא צובעים כאן מכוניות, אלא משתמשים בציוד על מנת להכין חלקים בצבע יסוד ולשמר אותם לאורך זמן.

למה ההקדמה: כי חלקי המתכת השונים שמרכיבים את הדלת האחורית הגיעו חשופים ולאחר תום תהליך ההכנה, הם עברו צביעת יסוד, על מנת שלא תתפתח חלודה. הדלת בנויה משלושה חלקים עיקריים: שלד, קליפה חיצונית ומכסה פנימי. בעוד שהמכסה הפנימי פריק, הקליפה והשלד מרותכים זה לזה. וזה אומר שגם את הקליפה צריך להכין ולצבוע בצבע יסוד, עוד לפני הריתוך לשלד, כי יש נקודות לא יהיה ניתן להגיע אליהן לאחר הצביעה.

אבל למה להכביר מילים, קדימה לתמונות!

1. "הקליפה" החיצונית, לפני ניקוי החול וצבע היסוד.

2. אלו הם התושבות של הדלת האחורית, אשר מחוברות לצירים שעל הבודי. הן במקור של די-מקס, אבל עברו התאמה ליעודן החדש ולכן גם ייצבעו ביסוד.

3. קפצנו קדימה לשלב הריתוך של הקליפה לשלד. מיקום השלד מסומן על הקליפה וכל עשרה ס"מ קודחים חור.

4. הרעיון: באופן כזה הריתוך טוב ועמיד יותר.

5. מהצד השני, מתוך השלד, ניתן להוסיף עוד כמה נקודות חיזוק.

6. גמר ביצוע!

שלב הבא: התאמת הידית החיצונית.

מרץ 7 015.jpg

מרץ 7 016.jpg

מרץ 7 021.jpg

מרץ 7 020.jpg

מרץ 7 022.jpg

מרץ 7 023.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אחרי שנבחרה הידית החדשה ואחרי שתם שלב ההתאמה והריתוך בין השלד של הדלת, למעטפת החיצונית - אפשר להמשיך הלאה: להתאים את הידית ליעודה החדש. תזכורת: עובי הידית היה גדול מדי עבור עובי הדלת והיה צריך לעשות בה התאמה. לא סיפור גדול. עניין של מדידת העובי הקיים בדלת בהשוואה לידית וחישוב של כמה צריך לחתוך בידית. לא צילמתי את השלבים, אבל אפשר לראות את התוצאה בתמונות.

הנה:

1. אחרי ביצוע מדידות של הדלת והחלטה על מיקום הידית, סימן יורי את המקום המיועד וחתך את הפח. והנה הידית ממוקמת במקומה החדש.

2. כאן אפשר לראות את הידית כבר מחוברת למקומה וכן את השינוי וההתאמה שנעשו בידית עצמה.

3. עכשיו אפשר לחבר את המוטות שפותחים את הבריחים משני צדי הדלת. עובד מצוין!

4. השלב הבא: הרכבה מחדש של הדלת על הבודי והתאמתה כך שהיא תהיה מאוזנת ומכוונת.

5. וכך נראית הדלת מבחוץ. בשלב הכמעט סופי שלה (חסרה צביעה בהתאם לגווני הבודי. זה יקרה כאשר נחזור ל-"דרך השטח").

6. וקצת תמונות תקריב על הידית. כך, במצבה הסגור.

7. וכך, כאשר רוצים לפתוח את הדלת.

8. והדבר נעשה על ידי סיבוב הידית.

יפה! אנחנו כמעט-כמעט בסוף פרוייקט הדלת האחורית. אני אופטימי. הכל הולך כשורה.

מרץ 7 024.jpg

מרץ 7 026.jpg

מרץ 7 027.jpg

מרץ 7 030.jpg

מרץ 7 032.jpg

מרץ 7 037.jpg

מרץ 7 038.jpg

מרץ 7 039.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יצא מדהים. זה לא פשוט "לסרוג" דלת מכלום...

שאלה: במהלך השרשור ראיתי שיש לך פלטה עם חריטה "טנדר טינה" זה לא היה צריך להיות הבסיס לדלת?

הערה: לדעתי עדיף היה לשים את המנעול מבפנים ולהשאיר את הדלת חלקה כלפי חוץ.

בהצלחה בסיום השיפוץ.

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם
יצא מדהים. זה לא פשוט "לסרוג" דלת מכלום...

שאלה: במהלך השרשור ראיתי שיש לך פלטה עם חריטה "טנדר טינה" זה לא היה צריך להיות הבסיס לדלת?

הערה: לדעתי עדיף היה לשים את המנעול מבפנים ולהשאיר את הדלת חלקה כלפי חוץ.

בהצלחה בסיום השיפוץ.

תודה, ידידי. זה אכן מבצע מורכב.

לגבי הידית: המחשבה הראשונה הייתה לעשות כן, אבל בגלל שהמשטח של הדלת כל כך גדול ורחב, החלטנו ״לשבור״ אותו בעזרת הידית הזו.

ולגבי פלטת האלומיניום אותה קיבלתי בירושה מדני: לצערי, היות וחרגנו מתכנון הדלת המקורית, היא לא התאימה לנו. אבל אל דאגה, כבודה של טינה - במקומה, ודי לרמיזה...

המשך בערב.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הדלת יפה מאוד. ממליץ לשקול למלא את "קופסת הפח" הזאת במשהו להשקטת רעשים. אולי פוליאוריטן מוקצף או אפילו קלקר.

זכור - איסתרא בלגינה קיש קיש קריה....

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
הדלת יפה מאוד. ממליץ לשקול למלא את "קופסת הפח" הזאת במשהו להשקטת רעשים. אולי פוליאוריטן מוקצף או אפילו קלקר.

זכור - איסתרא בלגינה קיש קיש קריה....

תודה. אשקול את ישום ההמלצה הזו "בתנועה". כלומר, אחרי שהטנדר יעלה על הכביש ונראה אם: א. הדלת מרעישה. ב. האם רעשי הדלת חודרים לתוך תא הנוסעים המרוחק והסגור.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

דני יונגר היקר.

לפני כמעט שלוש שנים, הגשמת לי חלום ומכרת לי את הרום כרמל טנדר שקנית אתה לשיפוץ ולו נתת את השם "טינה טנדר" ואף הכנת את לוח האלומיניום שהיה אמור להיות המכסה האחורי של דלת תא המטען. שלוש שנים! הרבה יותר ממה שחשבתי שייקח לי (כמעט) לסיים... בזמן הזה, אתה נסעת למקום אחר; ניסים, הבעלים המקורי של טינה בעשרים השנים האחרונות הלך לעולמו; טינה טרנר, אהובתך שעל שמה נקרא הטנדר גם עזבה אותנו למקום שכולו טוב והחיים ממשיכים.

כמעט שלוש שנים אני שומר על הלוח אלומיניום שנתת לי, בידיעה שבבוא היום - ארכיב אותו באחורי הטנדר. אלא שכמו שאומרים, כל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים. בעוד שהלוח הזה תוכנן עבור דלת דומה למה שהיה במקור, אני הלכתי לכיוון אחר לגמרי. כיוון שבעטיו הלוח אלומיניום המושקע שלך לא התאים ליעוד החדש. אז צר לי לאכזב אותך שכך קרה. מאוד רציתי להפתיע אותך עם האחוריים שאתה תכננת. אלא שפטור בלי כלום אי-אפשר!

אז, דני, במיוחד עבורך, בשבילך ולכבודך:

1. לפני שנתחיל, ככה, אגב, נראה החלק האחורי של הטנדר, כאשר מערכת התאורה פועלת.

2. הפתעה! טינה טנדר לא עזבה אותנו! היא נשארת בטנדר, על הדלת האחורית, רק בצד הפנימי.

3. הדלת נקדחה ואל מול כל חור רותך אום, כך שההרכבה והפירוק יהיו קלים לביצוע. כאן, לפני חיזוק הברגים.

4. וזו התוצאה הסופית, כאשר הדלת פתוחה.

5. וככה, דני, זה נראה כאשר הדלת האחורית סגורה.

זהו! פרוייקט בניית הדלת האחורית הגיע לסיומו. האמת היא, שלא בדיוק. עוד צריך להתאים רצועות מגבילות תנועה, כי "המספרים" המקוריים של הדי-מקס לא התאימו. אבל זה יחכה לשלב קצת יותר מאוחר. צריך להתקדם. עוד בהקשר הדלת הוא כמובן צביעה סופית שלה - מה שנעשה כאשר נחזיר את המכונית לדרך השטח.

זה גם המקום להודות לינאי טובי, הבעלים של סדנת השיפוץ המדהימה הזו ולצוות שלו, יורי ואנטולי. אנשים שמה שהם עושים לא נקרא מקצוע. זה נקרא אומנות! תודה על האירוח, המקצועיות, הירידה לפרטים, איכות העבודה, התעקשות על הרמה הגבוהה אפילו שזו דלת של "סוסיתא"... לא יודע אם כאשר אתם רואים את הדלת בתמונות, אתם יכולים להבין כמה שהעבודה שנעשתה פה איכותית ומדוייקת. צריך לראות בכדי להבין.

אז תודה לכולם וחג שמח.

מרץ 7 033.jpg

מרץ 7 031.jpg

מרץ 7 034.jpg

מרץ 7 035.jpg

מרץ 7 036.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

סליחה.

טינה טרנר עדיין חיה ועימנו...:|

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

און ידידי !!!

עד כאן !!

רק לי מותר לקבור פה :evil:.

בפעם הבאה שאתה קובר לי פה מישהו אני מתחיל להעביר הדרכות נהיגה

(מה שבטוח יגרום לעליה בתמותה) :wink:

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
סליחה.

טינה טרנר עדיין חיה ועימנו...:|

און ידידי !!!

עד כאן !!

רק לי מותר לקבור פה :evil:.

בפעם הבאה שאתה קובר לי פה מישהו אני מתחיל להעביר הדרכות נהיגה

(מה שבטוח יגרום לעליה בתמותה) :wink:

צודקים לגמרי! טינה טרנר, טינה טנדר, ויטני יוסטון, מייקל ג׳קסון. אני כבר מבולבל...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

פיתרון ממש יפה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

או שנורא חם בקנדה או שאני מסמיק כמו משוגע .... באמת ריגשת אותי , ברכות מכל הלב ואני עדיין מחכה לקיץ כשאהיה בארץ ואבקר אותך ואת טינה ...

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...