Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיף לראות שהשיפוץ מתקרב לסופו, כל הכבוד!

לדעתי כדי להגביה את החלק הקדמי של הטנדר, בשילוב עם ההנמכה מאחורה זה יראה מצוין.

אריאל

פורסם
מצטער, אבל כל מבנה הממסרים הזה נראה פשוט זוועה.

ממסרים לא אחידים המראה, בגודל, בחברה.

סתם יושבים חשופים מחוברים על הדופן.

חבל שבשיפוץ שנראה כ"כ מוקפד פתאום המקטע הזה נראה ככה.

ממליץ לשים אותם בקופסת ממסרים/נתיכים או משהו.

יש הרבה מכוניות שיש להן fusebox משולב של פיוזים וממסרים שיושב בתוך תא המנוע.

ממליץ לשים את היד על אחד כזה :-)

נכון. זה באמת נראה לא הכי יפה. אבל הסידור של קופסת נתיכים/ממסרים משולבת לא יכול להתאים כאן. אולי בעתיד נשקיע בסידור מוקפד יותר. בינתיים, המזל הוא שהסידור הזה מתחת למכסה המנוע ולא נראה לעין...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
כיף לראות שהשיפוץ מתקרב לסופו, כל הכבוד!

לדעתי כדי להגביה את החלק הקדמי של הטנדר, בשילוב עם ההנמכה מאחורה זה יראה מצוין.

אריאל

תודה, אריאל. אבל חלק האחורי, כבר הונמך; החלק הקדמי, כבר הוגבה. מעבר לזה אני אוהב את הרכינה הזו קדימה של הטנדר.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

זוכרים את השיפוץ של הלוטוס 7? זוכרים שהטנדר שלי והלוטוס - שתי המכוניות המאוד רחוקות באופיין האחת מהשניה - חולקות כמה חלקים זהים? זוכרים גם שהיו מספר מקרים בהם מלאי החלקים של הרום הוזעק לעזרת שיפוץ הלוטוס ואפשר למצוא כמה חלקים שהתחילו את חייהם על הרום והם משמשים כיום בלוטוס? אז שזהו, הגיע הזמן שהלוטוס תחזיר טובה לרום.

מעשה שהיה - כך היה: מערכת החשמל של הרום והלוטוס חולקות בינהן אותו סוג מחברים. המדובר בפיתרון יעיל במקרים בהם צריך להשחיל צמות במקומות צרים, אבל כאשר המחברים הללו נחשפים לרטיבות/לחות/לכלוך, הם עשויים להתחיל לאבד מיכולתם: העברת זרם ליעד.

לא בדקתי את הנושא, אבל בדיעבד אני משוכנע שניתן למצוא מחברים חדשים כאלו למכירה. אולי אפילו בארץ? לא יודע. חלק מהמחברים אצלי באוטו עברו ניקוי ושיוף והוחזרו לשימוש; חלק היו במצב רע ומצאתי טובים מהם מהתורמת ומהצמה הישנה של הלוטוס. ועכשיו מצאתי באחת מהקופסאות מספר מחברים חדשים לגמרי, שלא הורכבו בלוטוס בעקבות השינויים שנעשו שם בצמה. מאחר שהלוטוס כבר הושלמה, החלטתי בדעת הרוב שלי שהם יתרמו למערכת התאורה של הרום...

אז הנה, איך שגלגל מסתובב לו. הגיע הרגע וגם הלוטוס עוזרת לרום! :-D

1. המחברים החדשים, תרומת הלוטוס.

2. הרעיון פשוט. שני קצוות החוטים נפגשים יחד בשרוול המתכת הזה, שמגשר ביניהם. הגומי אמור להגן על הקצוות והשרוול. אלא שכאשר לחות או לכלוך חודרים בין החוטים לשרוול, זרם החשמל יפגע.

3. נקודות קריטיות ובעייתיות ברום הן המחברים של מערכת התאורה (למעשה, אם אני לא טועה, בצמת החשמל "המודרנית" של הרום, מערכת התאורה היא האחרונה והיחידה שעדיין משתמשת במחברים הללו ולא במחברים מודרניים, אמינים ומבודדים יותר. אז המחברים החדשים הללו הורכבו בנקודות ההסתעפות של צמות התאורה הקדמיות.

ינואר 1 007.jpg

ינואר 1 009.jpg

ינואר 1 008.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
מכיר את החיבורים האלו מניסיון אישי , פטנט לא הכי מוצלח אבל עובד .

אריק

למיטב זכרוני, רוב - אם לא - כל המחברים בסוסיתא הם כאלו. לא, אריק?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בקרוב אעביר את הטנדר לידי "י", החפץ בעילום שם, למרות ששמו האמיתי הוא יורי. יורי הוא אמן המתכת ועוד כמה דברים שבנה את חלקי הפגוש האחורי והוא זה שגם יבנה את הדלת האחורית. כזכור, הרעיון הוא לא לשחזר את הדלת המקורית, בעלת שתי האזניים והנעילות החיצוניות, אלא לבנות משהו הולם ללוק המיוחד של הטנדר, שהתקבל בעקבות הצביעה המשולבת. הכיוון הוא דלת אחורית חלקה לגמרי, ללא אזניים, נעילות או ידית אם אפשר. וזה אומר שכל מנגנון הנעילה צריך לבוא מהצד השני וצריך לתכנן אותו מאפס, או... למה לא את החלקים המתאימים מאיזה טנדר מודרני?

הסתכלתי על דלת של מיצובישי מאגנום ולא רואה סיבה מדוע זה לא יכול לעבוד. אז ניסיתי לחפש כזו משומשת (ולהזכירכם - גם ביקשתי עזרה כאן בפורום - ללא הצלחה). לעזרתי בא המחסנאי האדיר של מוסך דרך השטח. "למה לא להשיג את החלקים מאותם בעלי מלאכה שמרכיבים ארגזים על הטנדרים הפתוחים? במקרה כזה, הרי, הדלת הנמוכה ושאר חלקיה מיותרים לגמרי. אני אדאג לך". אמר וגם קיים. באתי בבוקר למוסך וזה מה שחיכה לי בתוך הארגז: כל החלקים הדרושים לבניית דלת אחורית. החלקים נתרמו מ... (את זה עוד לא היה לנו :-D) איסוזו די-מקס!

הנה זה בא:

1. ראשית, תזכורת על הלוק המבוקש של הדלת האחורית. נקי, חלק, אלגנטי ויפה.

2. אלו הם הצירים של הדלת המתחברים לבודי והם מורכבים באמצעות ברגים לדלת עצמה.

3. ידית הפתיחה המקורית.

4. הרעיון פשוט: משיכה בידית מסיטה את פלטת הברזל הזו סביב ציר מרכזי. ואז?

5. שני המוטות מחוברים לפלטה, אחד מכל צד שלה. משיכת הידית מושכת את המוטות לכיוון מרכז הדלת.

6. בקצה המוט מחובר זיז קפיצי, הננעל כנגד התופסן שמחובר על הבודי.

7. ואלו הם המוטות ששומרים על פתיחת הדלת המקסימלית ולא נותנים לה ליפול יתר על המידה.

8. החלק הזה הוא הצד אליו מתחברים המוטות הללו.

אז כאשר נסיים את ההכנות, הטנדר יעבור לידי יורי שזה יעשה בו את קסמיו, כאשר השאלה היחידה הנשאלת היא: האם להרכיב את ידית הפתיחה מבחוץ - כפי שזה במקור (על חשבון הלוק), או לחבר את הידית בחלק הפנימי (על חשבון השימושיות)? אם הידית תהיה בפנים, כאשר הדלת פתוחה ומעמיסים דבר מה, הידית עלולה להיפגע ואף להישבר. מצד שני, מה בדיוק אני מתכוון להעמיס על הטנדר הזה...

מה אתם אומרים, בפנים או בחוץ? להעדיף מראה או שימושיות?

תמונה 229.jpg

דצמבר 4 001.jpg

ינואר 1 001.jpg

ינואר 1 002.jpg

דצמבר 4 004.jpg

דצמבר 4 003.jpg

דצמבר 4 002.jpg

ינואר 1 003.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מצד שני, מה בדיוק אני מתכוון להעמיס על הטנדר הזה...

מה אתם אומרים, בפנים או בחוץ? להעדיף מראה או שימושיות?

הטבע לא סובל ואקום, ואם יש אפשרות להעמיס - היא תתממש, במקודם או במאוחר, והידית תשבר. וזה יהיה חבל.

מצד שני אפשר להשתמש ב budget lock עם ידית, בדיוק כמו ברובר...

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
החלקים נתרמו מ... (את זה עוד לא היה לנו :-D) איסוזו די-מקס!

תמיד קראו לרכבים האלה "קיבוץ גלויות". יפה שלקחת את זה כמה צעדים קדימה :-D

אני אומר לשים את הידית בחוץ, גם עם על חשבון הלוק הנקי

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
למיטב זכרוני, רוב - אם לא - כל המחברים בסוסיתא הם כאלו. לא, אריק?

און,זכרונך תקין לחלוטין, בכל מקום שיש חיבור או פיצול חוטים יש את המחברים הללו, בעיקר בחיבורי הסוויץ' ובחזית על הקורה לפני הרדיאטור .כדי למנוע נתקים מיותרים ניקיתי את החלק החיצוני מבפנים באמצעות שופין עגול קטן וגם קצת כיווצתי אותו לאחיזה טובה.

את החלק הפנימי ניקיתי באמצעות בד שמיר.מעניין אם אפשר לקנות כאלה או שזה שייך להיסטוריה.

אריק

פורסם
מעניין אם אפשר לקנות כאלה או שזה שייך להיסטוריה.

אריק

בוודאי שאפשר (ולי כבר יש מלאי מהם לקראת חיווט הרובר הממשמש ובא). למשל כאן, אבל לא רק.

רד עד תחתית הדף (חפש bullets and bullet sleeves).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
בוודאי שאפשר (ולי כבר יש מלאי מהם לקראת חיווט הרובר הממשמש ובא). למשל כאן, אבל לא רק.

רד עד תחתית הדף (חפש bullets and bullet sleeves).

תודה על ההכוונה

אריק

• תוכן חדש...