Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און בחייאת דינק , לא כזה קרוב את הפגושים לגוף הרכב , לא חראם על העבודה ? איזו חניה לא טובה ברוורס או איזה "נשמה" של כולה נגעתי לך בפגוש תהרוס יצירת אומנות !

שמור מרחק !!!!!!!

בבקשה תחשוב על זה .....

^^^

לדעתי צריך לשבת ולחשוב על איך להושיב את הפגוש הזה על תושבות גמישות וכמה שיותר רחוק מהגוף.

אלא אם כן אתה ממש לא מתכוון להחנות את הרכב ברחוב (אבל ממש - אף פעם).

אני דווקא בעד הצימצום רווחים

מראה הרבה יותר טוב ואחיד עם הקווים של האוטו.

חברים יקרים, הפעם אני בדעה של קובי. כן, נכון שפגוש רחוק מהבודי יגן עליו טוב יותר בפני פגיעות חניה, אבל פגוש קרוב לבודי (קרוב. קרוב יותר. לא מוצמד!) פשוט נראה הרבה יותר טוב.

ואם הנורא מכל יקרה - ומישהו יצמד יתר-על-המידה לאחוריה של טינה, לפחות אני יודע שלו זה יכאב יותר... :lol:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

רום 1302?! כן, ככה קוראים לטינה חברי מועדון פיברקלאב. והכל בגלל רשימת השדרוגים והשינויים שנעשו בה. אז נאמן למסורת - צריך להמשיך!

והפעם - טבעות קשירה לרצפת תא המטען. במקור לא היו כאלו טבעות ברום. במהלך השיפוץ, הועלה כאן בפורום הרעיון להתקין טבעות כאלו (אולי רן-שושנים, לא זוכר כבר. מצטער...) ואימצתי את הרעיון. רק שלא מצאתי את הטבעות המתאימות. (גם) לעזרתי נחלץ מועדון פיברקלאב. רענן, שהבין מה התוכנית שלי, אמר שיש לו פיתרון. טבעות עגינה שמתחברות לברגים שמעגנים את הבודי לשלדה, תוצרת... פולקסוואגן. עכשיו, חלקים של פולקסוואגן - את זה עוד אין לי באוטו. מה כן יש? רשימה חלקית של חלקים שניתן למצוא בטנדר שלי, אם במקור ואם בשדרוג: טריומף, הילמן ופיאט (במקור); דייהטסו, סוזוקי, קיה, יונדאי, מאזדה, רנו, פורד, ו... בעצם... כן יש חלק אחד של פולקסוואגן! הרדיאטור הוא של גולף דור שני! :-D

טוב, אז לא הרחבנו את רשימת הספקים... :oops:

הנה הם הטבעות, אם כך, בהופעת בכורה. עדיין לא מורכבות.

1. טבעת העגינה, תרומת פולקסוואגן טרנספורטר.

2. ככה זה יראה על רצפת הארגז. ההבדל היחיד הוא שהסבירות גבוהה שעל הרצפה נתאים שכבת הגנה של... לא הוחלט עדיין. גומי/פלסטיק/עץ. פתוח לרעיונות.

3. וזה לא קשור לטבעות העגינה, בטח לא הסמל של לוטוס 7. מה שלידו - קשור מאוד למנוע, דווקא: מכשיר לכיוון הקרבורטור.

תמונה 228.jpg

תמונה 227.jpg

דצמבר 001.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

סוף סוף מגיע שלב הפינישים האלו אחרי דרך ארוכה.

יש טבעות מטען שקועות בל.כ שנראות לא רע.

לחבר'ה שמייצרים נגררים יש גם כל מיני פתרונות עיגון.

שכבת צבע יעודית יכולה להראות טוב (בד ליינר), אפשר לצבוע על כיסוי דיקט או פח שיחתכו למידת תחתית הארגז וגם יקבלו את ווי העגינה בלי לחתוך בפיבר.

הרכב נראה נהדר.

פורסם

און! איפה קנית את הבידוד

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

2. ככה זה יראה על רצפת הארגז. ההבדל היחיד הוא שהסבירות גבוהה שעל הרצפה נתאים שכבת הגנה של... לא הוחלט עדיין. גומי/פלסטיק/עץ. פתוח לרעיונות.

חלקים של מרצדס עדיין לא התקנתם ברום :wink:

הנה הצעה למראה הארגז בשילוב עץ ואלומיניום בסגנון shooting break

Mercedes-Benz-Shooting-Break-Concept-4.jpg

Mercedes-Benz-CLS-Shooting-Break-32.jpg

פורסם

לדעתי רק קורות עץ בארגז..

הינה תמונה עם צבע דומה לשלך.

הניגוד בצבע פשוט עושה את זה..

המלצה שלי על עץ "איפאה" אשר מיועד לדקים ועובר טיפול נגד מים.

0911clt_05_z+1972_chevy_c10_pickup_truck+classic_wooden_truck_bed.jpg

פורסם

און, הצביעה נראית ממש יפה ומוקפדת:mm_yeah: !

לגבי הארגז, אני שותף לדעתו של beetledude

שילוב של עץ וכרום כמו בתמונה, יתאים בול לרום שלך.

Rikshanoam-R

פורסם
סוף סוף מגיע שלב הפינישים האלו אחרי דרך ארוכה.

יש טבעות מטען שקועות בל.כ שנראות לא רע.

לחבר'ה שמייצרים נגררים יש גם כל מיני פתרונות עיגון.

שכבת צבע יעודית יכולה להראות טוב (בד ליינר), אפשר לצבוע על כיסוי דיקט או פח שיחתכו למידת תחתית הארגז וגם יקבלו את ווי העגינה בלי לחתוך בפיבר.

הרכב נראה נהדר.

תודה על התמיכה ועל הרעיון. הטבעות מהקישור שהעלאת לא מתאימות, כי צריך לקדוח עבורן חורים בפיבר - מעשה שלא יעשה. הטבעות שרענן אירגן לי מתאימות, כי הן מתחברות לברגים המקוריים המעגנים בין הבודי לשלדה ובעצם זהו ייעודן המקורי גם בטרנספורטר ממנו הן הגיעו.

חלקים של מרצדס עדיין לא התקנתם ברום :wink:

הנה הצעה למראה הארגז בשילוב עץ ואלומיניום בסגנון shooting break

נכון! חייבים משהו של מרצדס... :wink: רעיון נחמד. נצטרך לשבת על המדוכה ולקבל החלטה.

לדעתי רק קורות עץ בארגז..

הינה תמונה עם צבע דומה לשלך.

הניגוד בצבע פשוט עושה את זה..

המלצה שלי על עץ "איפאה" אשר מיועד לדקים ועובר טיפול נגד מים.

באמת נראה טוב, השילוב הזה בתמונה! השאלה היא האם זה יתאים לטנדר הישראלי ולא יהיה יותר מדי בהתחשב בשילוב הצבעים? לא יהיה מצועצע מדי?

און! איפה קנית את הבידוד

איזה בידוד, גיא, של תא הנוסעים? הנ"ל נקרא "סקנן-סקין" (Second skin) ויש לו יבואן בארץ. שכחתי את שמו, אבל הנציג מולו אני עובד הוא עופרי והטלפון שלו הוא: 052-4045566.

בהצלחה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תזכורת קטנה:

ממשיכים להתקדם אחורה, לכיוון הקצה והסיום. והפעם: מכסים לדופנות תא המטען.

גם הטנדר שלי וגם תורמת החלקים התחילו את חייהם כטנדרים בעלי ארגז סגור, עם ספסלים. הספסלים חוברו לצידי רצפה באמצעות ברגים ומאחוריהם ובכדי להסתיר את הבטנה של גוף הפיבר הורכבו מכסים מפיבר. בטנדר שלי היו "סתם" יריעות פיבר חתוכות לפי המתווה של הדופן ואילו בתורמת, היו מכסים יותר מעוצבים. אז ברור שלא הייתה התלבטות באיזה מכסים להשתמש.

המכסים התחברו במקור באמצעות ברגי עץ לדופנות הארגז והיה ברור לי שאני לא אשתמש בשיטה זו, אלא ב-"קליפסים" מודרניים ורב-פעמים. וזה אומר שהיה צריך לעשות קצת עבודת התאמה (כרגיל...), מה גם - שמה לעשות - ויש כנראה הבדלים קטנים בין המכוניות.

מאחר שצריך לעשות התאמות למכסה הימני, בעקבות מעבר הדירה של המצבר לשם, נתחיל עם המכסה השמאלי.

אז אחרי שהתאמנו את המכסה השמאלי, חוזרים למכסה הימני.

1. תזכורת למכסה השמאלי, שכבר הותאם.

2. וזהו המכסה הימני, שנחתך, על מנת להכיל את פינת המצבר שמוקמה שם.

3. והקרטון הזה הוא התבנית למכסה הפיבר החדש שצריך לעשות.

4. אז אחרי שחותכים את יריעות הפיבר לגודל הנכון ומערבבים את החומר - אפשר למרוח אותו על היריעות ולתת להן להתייבש.

5. וזה המכסה החדש, אחרי התאמות קטנות למקומו. כרגע הוא עדיין שקוף - מה שישתנה אחרי הצביעה.

6. מהזווית הזו ניתן לראות את הסגירה הקטנה שהתאמתי בחלק הפנימי של המכסה.

7. ובכדי לוודא שאין בעיות עם השכנים, הגלגל החלופי חוזר למקומו.

8. מאחר שנראה שהם מסתדרים טוב בינהם, אפשר לפרק את החלקים ולהעבירם לצביעה.

תמונה 210.jpg

תמונה 237.jpg

דצמבר 003.jpg

דצמבר 002.jpg

דצמבר 004.jpg

דצמבר 005.jpg

דצמבר 008.jpg

דצמבר 009.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

איזה בידוד, גיא, של תא הנוסעים? הנ"ל נקרא "סקנן-סקין" (Second skin) ויש לו יבואן בארץ. שכחתי את שמו, אבל הנציג מולו אני עובד הוא עופרי והטלפון שלו הוא: 052-4045566.

בהצלחה.

כן הכסוף שאתה מדביק.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

אחרי הרבה התחבטויות, נראה שיש לנו כיוון עם הדלת האחורית. זו לא תהיה רפילקה של הדלת המקורית, אלא משהו חלק ונקי, שיתאים יותר לאופי הצביעה של הטנדר.

מאחר וכך, גם כל נושא הנעילה והבריחים של הדלת ישונו והרעיון הוא להעבירם לצד הפנימי של הדלת, כך שהחלק החיצוני ישאר ללא זיזים, ידיות וכדומה. אז במקום לתכנן ולבנות מנגנון כזה מההתחלה, עלה הרעיון להשתמש במנגנון קיים של טנדר - כמעט בכל טנדר פתוח זה מופיע כך, או באופן דומה.

הנה. כך:

1. דלת מקורית של טנדר.

2. הכיסוי של הדלת, כפי שקיבלתי אותו מדני.

3. הרעיון הוא לחבר את המנגנון הנעילה והפתיחה בחלק הפנימי של הדלת, כך שהחלק החיצוני ישאר חלק ונקי.

4. הנה, לדוגמא, דלת של מיצובישי מאגנום.

5. ידית הפתיחה לא תהיה חיצונית, אלא פנימית.

6. מגבילי התנועה של הדלת, הם בדומה למקור שהיה קיים גם בסוסיתא/רום.

7. הסוגרים של הדלת הממוקמים של המשקופים.

8. הבריחים שעל הדלת.

אז השאלה היא: האם מישהו מכיר או יודע היכן אפשר למצוא דלת שכזו (או דומה לה)? חיפשתי במאגר - אין להם.

IMG_7994.jpg

תמונה 230.jpg

תמונה 229.jpg

דצמבר 1 019.jpg

דצמבר 1 018.jpg

דצמבר 1 016.jpg

דצמבר 1 015.jpg

דצמבר 1 017.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
יאללה מתפרעים פתיחה פנימית חשמלית...רן

תן לי לחשוב על זה... אההה...

לא!

:-D

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...