Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על גיליון ינואר (כן, אני יודע, חצי שנה באיחור, במקרה נחת על שולחני...)

 

חשבתי שיעניין אתכם לשמוע תוצאות של שני מבחנים השוואתיים מהמגזין. הראשון הוא קומפקטיות חמות: פוקוס RS, גולף GTI, לאון קופרה R ומגאן 250 CUP.

 

אתמקד בעיקר כדי לא לעשות את זה ארוך מדי, ואעבור מהאחרונה לראשונה:

למגזין היה קשה מאוד להחליט בין הפוקוס למגאן, אבל היה ברור לחלוטין ששתיהן טובות לאין ערוך מהמכוניות של הקונצרן. הגולף הייתה מעט חלשה מדי בסביבה הזאת, למרות תיבת ה-DSG, וגם יותר מדי "עגולה" ולא מספיק מחוברת. "זו מכונית של שמונה עשיריות - דחוף קצת יותר וזה כבר לא מעניין"

הסיאט, לעומת זאת, נהנית מהמנוע הכי טוב בחבורה, עדיף בתחושה גם על זה של הפוקוס, וגם נשמע מעולה. הבעיה היא שהמנוע הוא הדבר הכי טוב במכונית הזו, ואין לה הרבה יותר להציע. אין תחושה מהחלק הקדמי ומההגה והמתלים לא מגיבים מספיק מהר. המכונית מתקשרת בערך כמו שתי קופסאות עם חוט ביניהן, והחלק האחורי לא עוזר ביישור הפנייה כך שכל מה שמקבלים זה תת-היגוי וסבסוב גלגלים. היא פונה דווקא סביר ויש אחיזה מצוינת, אבל אין אקשן אמיתי.

המגאן - דיפ' מוגבל מאפשר להוריד את הכוח לכביש מצוין, אין לוחמת מומנט, פשוט משיכה אדירה קדימה עם איזון מושלם בין ההיגוי והכוח. ההגה טוב מבגרסה הקודמת והטרן אין טוב אפילו יותר. היא מאפשרת יצירת זרימה מושלמת בין הפיתולים ומאוד נגישה על המגבלות - מאוד מדויקת ובעלת שליטת מרכב מדהימה.

הפוקוס, לעומתה, הרבה יותר תזזיתית, עם מנוע כמעט היסטרי באופן הפעולה שלו, עם הרבה לאג אבל גם הרבה מאוד כוח. ההגה מעט קל מדי אבל הדיפ' המוגבל והיכולת הדינמית מאפשרים לה לעשות דברים שאפילו המגאן לא יכולה לעשות. היכולות שלה דומות לאלו של המגאן, אבל האופן שהיא מבצעת שם אותה מלפנים - היא פשוט יותר מלהיבה.

 

אגב, במהלך המבחן הם ביצעו בדיקות דיינו ובאופן מפתיע כל המכוניות הציגו תוצאות עדיפות מנתוני היצרן!

מגאן - 268 במקום 247

לאון - 274 במקום 261

גולף - 229 במקום 207

פוקוס - 279 במקום 301 (טוב, אז לא כל המכוניות :wink: )

 

מבחן שני - קליאו ספורט 200 מול איביזה קופרה. אתם יכולים לתאר לעצמכם את התוצאה, אבל בכל זאת:

אם אתם מחפשים ספורטיבית עם תיבה אוטומטית, יש מה לאהוב בסיאט. תיבת ה-DSG היא מצוינת ומאפשרת תחושה מאוד ספורטיבית, אבל לנהג שנוהג לנהוג, התיבה הזו לוקחת יותר משהיא נותנת ומורידה מהאיביזה שכבה של appeal. שזה באסה, כי אין לה הרבה יותר מדי מלכתחילה.

יש לה קצב מעולה בפיתולים, אבל היא קופצנית מדי וכשצריך דיוק היא מרגישה מבולגנת. היא מרגישה כאילו הוקשחה במהירות, בלי כיול מדוקדק. לעומתה, הקליאו מרגישה כאילו השלדה שלה נבנתה במדויק עד הפרט האחרון. אין כאן ממש תחרות...

 

ותוספת שלי בנוגע למשפט האחרון - המסקנות שלהם מאוד דומות לאלו שלי לאחר נהיגה בקופרה -היא באמת מרגישה כאילו סובבו קצת את הברגים יותר בבולמים ואמרו "טוב, סיימנו". יצא להם לא רע, במקרה, אבל לא רע זה גם לא טוב (ובטח שלא מצוין).

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגיליון יוני של "הגה" ערכנו מבחן השוואתי זהה (לא בין פוקוס RS ושות' אבל בין קליאו ספורט לאיביזה קופרה) והרשמים והתוצאות תקפות גם לארץ הקודש.

קליאו במהדורה הנוכחית שלה מרימה את הרף עוד טיפה למעלה בתחומי ההתנהגות, אבל ממשיכה לתסכל עד כדי טיפול תרופתי בסביבת הנהג וכן בנסיעה נוקשה וחובטת.

באיביזה, נאלצים לוותר על הפיין-טיונינג של דקויות הנהיגה - אבל בתמורה מקבלים מכונית יותר שימושית בעיקר בתחומי הנוחות והאבזור.

מה שכן, וזה נוגע למבחן הראשון, נהגנו בסיאט קופרה R וגם השווינו גם בינה לבין מיצובישי ראליארט.

המנוע בלאון בהחלט חוויה, לאוזן ולאיברי החישה האחרים. לגבי ההתנהגות, אולי לעומת פוקוס ומגאן בהשוואה ישירה יש פער מסויים - אבל בפני עצמה (וגם ביחס למיצובישי) היא מתנהגת לא רע בכלל.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

להכניס את ה- GTI למבחן הזה, זה כמו להכניס אוקטיבה 1.8T למבחן מול GTI. זה ממש לא אותו מגרש.

חבל שבארץ הקודש, לא יביאו לנו בחיים RS.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

×
×
  • תוכן חדש...