Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3896037,00.html

סוף סוף מישהו מעיז לכתוב את האמת ולדחוף אותה לנהג הישראלי בפרצוף.

"אלא שהסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי."

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אופנוע חותך אותי בכביש מהיר ואני נוגע בו ב100קמ"ש והוא נופל ונפצע, אז לא ירשמו שבעל הרכב מעורב(גם אם אני לא אשם)?.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אין שום סיבה שתפגע באופנוע מכיוון שאתה נוסע בנתיב שלך, אם אתה לא שומר על הנתיב שלך ועובר נתיבים מבלי להסתכל אז כן אתה אשם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני חלילה לא רוצה להכליל, אבל לא פעם עושה רושם שבעלי הדוג (ובעיקר דווקא ה"ילדים" שבינהם ופחות החבר'ה המבוגרים שזה כלי תחבורה יעיל בשבילם) מאוד פזיזים בהחלטות התעבורתיות שלהם.

לא פעם אתה רואה איזה GPS500 או איזה R600 מזגזג בלי הכרה בחוצה שומרון בשיא עומס התנועה.

פורסם

כולם מדברים על הזיגזוגים, מה אתם רוצים שאופנוע יעמוד איתכם בפקק? אם אנשים היו מכבדים את שאר משתמשי הדרך והיו נותנים לאופנועים להשתלב תאמינו לי שכמות הנפגעים הייתה יורדת פלאים.

לא פעם אני רואה נהג שרואה אותי בבירור מתקרב מאחוריו ומנסה לעקוף ואז בשנייה האחרונה הוא סוגר לי את הנתיב, סתם ללא סיבה, העיקר שאני לא אעבור אותו.

פורסם

מצד שני, לא צריך להיות תמימים. לרוב, צעירים שרוכבים בצורה בלתי אחראית (מבחינת המכוניות, כי שדה ראיה כן מוגבל ואופנוע ספורט נוסע מהר בהרבה) יסעו באופן דומה במכונית, ההבדל הוא שמכונית לרוב תקועה היכן שהיא ולא יכול לזגזג עם הבדל של 20+ קמ"ש מהסביבה.

ו...אני מבטיח לנהגים - אתם הייתם רוכבים בדיוק באותה צורה. כולנו ישראלים מניאקים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

נכון בדיק , אבל ברכב הם יקראו ארסים ויתייחסו אליהם בזלזול/הבנה אבל אופנוענים ישר הם עבריינים מסוכנים שצריך להוריד מהכביש.

פורסם

אתה מדבר כאילו נהגי הדו"ג הם מלאכים. אתה יודע מצויין שהם לא. אני ממש לא מצפה שהוא יעמוד איתי בפקק, אבל יש לזגזג בזהירות בין הרכבים ויש לעשות זאת בפרעות (מה שיותר נפוץ). שלא נדבר שדו"ג וקו עצירה זה 2 מילים שלא הולכות ביחד.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אתה הבעיות זה באמת כמו שאתה אומר - חוסר התחשבות וחוסר ערנות של נהגי רכבים.אבל הבעיה העיקרית היא עצם היותו של הדו"ג פגיעים יותר.

תאונה קלה בין 2 רכבים תסתיים לרוב בנזקים לרכב בלבד,לעומת זאת תאונה קלה בין רכב לדו"ג יכולה להסתיים בצורה מאוד לא נעימה בשביל הרוכב.

מי שעשה את הבחירה לרכב על דו"ג מודע לסיכונים,הוא יודע שבכל תאונה התוצאות עלולות להיות קשות בשבילו.

למי אתה רוצה לבוא בטענות? לנהגי הרכבים שכשהאופנוען נכנס בהם הוא נפגע קשות?

אוקיי,בלימת הפתע או הטעות שעשה הנהג היא אולי אשמתו,אבל הפגיעה הקשה שקרתה לאופנוען היא פועל יוצא של בחירתו לרכב על אופנוע.אם הוא היה נוסע ברכב אולי זה היה מסתיים יותר טוב.

אף אחד לא צדיק פה,זה ידוע שרוב נהגי הרכבים הם כאלה וגם רוב הרוכבים לא בדיוק מדהימים.

חוץ מזה,אתה באמת מתייחס לפליטות הפה של הח"כ הזה? הרי אם זה היה תלוי בו בכלל היינו חיים פה בתרבות חשוכה כמו איראן.

V5

פורסם
כולם מדברים על הזיגזוגים, מה אתם רוצים שאופנוע יעמוד איתכם בפקק? אם אנשים היו מכבדים את שאר משתמשי הדרך והיו נותנים לאופנועים להשתלב תאמינו לי שכמות הנפגעים הייתה יורדת פלאים.

לא פעם אני רואה נהג שרואה אותי בבירור מתקרב מאחוריו ומנסה לעקוף ואז בשנייה האחרונה הוא סוגר לי את הנתיב, סתם ללא סיבה, העיקר שאני לא אעבור אותו.

אתה יודע בעולם מתוקן זה המצב האידיאלי, שנהג דו''ג יעמוד כמו כולם בפקק, זה חוקי לעקוף איך שרוכבים עוקפים בפקקים, מהשוליים או מאמצע הכביש, הרי רמת הסיכון לא ברורה מאליו בעקיפות האלה?

אי אפשר להאשים את נהגי הרכבים או נהגי האופנועים, כולנו אשמים במצב היום, שזה נהיגה חסרת סובלנות , זה לא קשור לקבוצת נהגים כזאת או אחרת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אכן, אני לא חושב שיש פה "אשמה" אמיתית, התרבות שלנו מטבעה חסרת סבלנות בכל דבר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

מה זה המוטיב של חסם את דרכו של רוכב הדו גלגלי שחוזר בכל התיאורים ?

אני בטוח שבכל המקרים האלו מדובר על רוכב שרצה לעקוף כלי רכב בתוך הנתיב שלו או דרך שוליים צרים במיוחד.

כן, שיעמוד איתי בפקק.

אם הוא רוצה התייחסות ככלי רכב מן השורה, שיתנהג ככה. אי אפשר רק להרוויח מכל העולמות.

מה זה לתת להשתלב? הרי אין כאן סוגיות של זכות קדימה אלא שאיפה של הרוכבים שיפנו להם את הדרך או רצון שהמכוניות יהוו קונוסים בדרכם המזוגזגת.

לא מספיק לכם שאתם לא מקבלים שטרונגול מהמשטרה על עקיפה דרך השוליים, אתם רוצים עוד ?

אתה מדבר כאילו נהגי הדו"ג הם מלאכים. אתה יודע מצויין שהם לא. אני ממש לא מצפה שהוא יעמוד איתי בפקק, אבל יש לזגזג בזהירות בין הרכבים ויש לעשות זאת בפרעות (מה שיותר נפוץ). שלא נדבר שדו"ג וקו עצירה זה 2 מילים שלא הולכות ביחד.

:mm_yeah:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם לעקוף בפקק יש צורה.

יש לעקוף בנסיעה זהירה על השוליים ב-10\15 קמש מעל מהירות התנועה, בחלק הרחוק של השול ולהמנע כמה שאפשר מלהצמד למכוניות, ויש לעקוף בפקק בעיר בינך לבין המדרכה שיש 2 מילימטר, וגם אם זזת מילימטר לכיוון המדרכה (וזכותי לזוז זה נתיב שלי ואין לו זכות לעקוף אותי בתוך! הנתיב שלי) אתה משכיב אותו עליה.

פורסם

עתיד, העקיפות האלה שאתה מציין מותרות מתוקף החוק?

או שזוהי פשוט המלצה שלך לאיך אפשר לעקוף בבטחה( שואל ברצינות, לא בציניות)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כרוכב דו"ג מתחיל על a1, ולאחר תקופה של כשנה על רכב, אני לא יכול להגיד שאין הפיתוי להגיע מהר יותר לכל מקום, עם זה נוכח האופציה שאני יכול לעבור במעבר חצייה כהולך רגל או בזיגזוג בין רכבים בפקק.

אך זה רק בגדר פיתוי, בשבילי כאמור.

בדרך כלל אותם אלו שעושים את כל המהומה ומקיימים את אותו "פיתוי", הם בעיקר בני 16-17 שרואים את זה כחלק מהעניין באופנוע, במיוחד עם האופציות שיש היום בשוק לאופנועי שטח 125 סמ"ק שמטפסים על מדרכות.

או אותם קטנועי שליחויות שעיקרם הוא להעיביר את המשלוח בזמן, תוך כדי ריצוי הלקוח לקבלת טיפ, והספקת כמה שיותר משלוחים והגדלת המשכורת.

אייל, אני אומנם לא גר בת"א, אך מספיק לי לשמוע על מצוקת החנייה הקשה שיש שם, אתה טוען שאתה רוצה שהם יתנהגו כמוך ויעמדו בפקק, אז אולי שכל אותם רוכבי קטנועי שבת"א מספרם די גדול, יתחילו לחנות בחניה ולא על מדרכה, מה דעתך?

מהות הקטנוע חוץ מחיסכון בעלויות היא גם חיסכון בזמן, כאמור, יש צורה ודרך לעשות כל דבר וברור שצריך לעשות את זה בצורה מבוקרת ולא תוך כדי השתוללות.

אופנועי ליטר\600 סמ"ק לא נועדו ממש בשביל לעמוד איתנו (מכוניות) בפקק ולזחול איתנו על 20, הם יוצרו בשביל מהירות.

דו"ג וקו עצירה לא הולכים ביחד? בצדק.

לא פעם יצא לי לרכב על דו"ג ואותם רמזורים שפועלים על חיישן של "משקל" לא התחלפו לי לירוק, במיוחד בשעות הקטנות של הלילה שהכבישים יחסית ריקים, אז כן אני יעמוד מאחורי הקו ויחכה שהרכב שמאחורי יעמוד באיזור שאמור לקלוט את המשקל ולהחליף לירוק.

זה או זה או לעבור באדום\מעבר חצייה.

אני יסכם ויאמר, MadCat_LE אני תומך בדעתך, בארצנו אין תרבות נהיגה לא בטוסטוס ולא במשאיות ואוטובוסים, הכל קשור לאופי הנהג ולא לכלי בו הוא משתמש.

ואל תיתממו, כנסו לפול-גז פורום האופנועים ותבינו שכמו שבעלי המכוניות מקללים אותם הם מקללים את בעלי המכוניות, כי כן, יש צדיקים בסדום, ויש קהילה מוטורית של אופנועים בה מדברים מידי יום על עבירות תנועה מסכנות חיים שעושים בעלי רכבים ויכולים להרוג אותם.

הצעה קטנה, לדעתי מי שאין לו רישיון לדו"ג או התנסה בעולם הזה, אין לו ממש מה להגיב כי הוא רואה רק מה שקורה מצד אחד ולא מבין מה עובר הצד השני.

• תוכן חדש...