Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים נהיו מפונקים לגמרי בזמן האחרון...

אמנם נכון שלעבור מאוקטביה לג'אסטי זה קצת שוק תרבותי, אבל הג'אסטי היא עוד כלי תחבורה סביר לחלוטין. פשוט, כמו שאמרו לפני, צריך להתרגל. קצת פרופורציות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מניסיון? כמעט כ-ל דבר חוץ מפיאט אונו מרגיש יותר בטוח לנסיעה מסובארו ג'סטי.

לאחי הייתה פיאט אונו ישנה שהוא רק הציא רישיון ואני זוכר שהאוטו הזה היה פשוט מתנדנד עם הרוח שהיינו נוסעים בכביש החוף.

שמע אתה מגזים,

לא יודע מה היה לאחיך אבל אני נוהג מ 2004 על אונו, עד היום ,האוטו קל זה נכון ברור שהוא יתנדנד לך

נסעתי גם על ג'אסטי, הייתה פחות תחושת ביטחון בהגה, לפחות במה שאני נהגתי.

פותח השרור, מה אתה משווה בין רכב חדיש לג'אסטי ששוקלת חצי מהמשקל של האוקטביה והרבה יותר חדשה?

בטח שעדיף פונטו חדישה על ג'אסטי ישנה.

Suzuki Jimny

פורסם
להיות רמבו בשביל להיכנס לחניה.

שמע, עד לפני 20-25 שנה הגה כוח היה רק במכוניות יוקרה כמו מרצדס או וולוו. ועוד 10-15 שנה אחורה גם להם לא היה.

וכולם הסתרו ללא הגה כוח, נהגו בכייף, נכנסו ויצאו מחניות, ואף אחד לא עשה מזה עיניין. היו לי מספר מכוניות ללא הגה כוח, עם אחת מהן עבדתי יום יום בתל אביב, ונכנסתי למאות חניות צפופות. ברור, שעם הגה כוח יותר קל, אבל תחשוב רגע, שבעבר הרחוק יותר גם למשאיות ואוטובוסים לא היה הגה כוח, כך שצריך לקחת הכל בפרופורציה.

בנוסף לכל מה שנאמר, אתה משווה רכב ישן וזול (הכי בסיסי שהיה קיים אז) לרכב מודרני מ"ליגה" גבוה יותר.

קח מכונית שנת 91 שמקבילה לאוקטביה (פיז'ו 405, מיצובישי גלאנט, וכו')תשווה בינהן, ותראה שהפער קיים, אבל הוא לא כזה ענק.

פורסם
לפי דעתי, לכמה חברים שלי היה גסטי, וזה רכב נהדר,מבחינת אחזקה ומבחינת עלויות שוטפות,דלק ועוד.

הוא לא כ"כ נוח, לא מרווח, לא ממש יציב מעל 120 קמ"ש,ואין לו הגה כוח(מתרגלים) אבל לראיה יש לאבא שלך אחת, תחשוב למה הוא עדיין מחזיק בה אם היא כ"כ גרועה?!

לפי דעתי את המעלות של הרכב הזה מרגישים בד"כ אחרי כמה שנים שמחזיקים בו,ואז מבינים...כמה חוסכים!

שאל בעלי מקצוע, שאל את צביקה מהפורום מה דעתו על גסטי,ותראה מה יאמרו לך.

חוץ מזה עברת מאוקטביה לגסטי, נו, מה אתה מצפה?!

תגיד, יש לך עוד שיקולים ברכישת רכב חוץ מלחסוך עוד כמה שקלים ?

הדבר ניכר בהודעותיך.

מדובר על רכבים שתוכננו בראשית שנות ה80 של המאה הקודמת ובמדינה מתוקנת כבר היו נגרטים ממזמן.

אז הם אמינים, SO WHAT ? [בתיאוריה, בפועל אלו רכבים בני 20 שנה שהכל יכול לקרות בהם]

זה שהם פחנועים לא בטיחותיים על גלגלים זה כבר פחות חשוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תשמע היום בדקתי וצריך למלאות אוויר בצמיגים אבל אבא שלי מתעקש להשאר ככה. אני פשוט אחכה עוד קצת ואלך על פונטו ספייס. יש פה חברי פורום שבחרו רכב מנסיעה אחת וחוו"דים?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

גם אני למדתי לנהוג על אונו 45 ברור שזה יותר קשה בגדול זה עניין של הרגל ומיומנות (יש כאלה שאומרים להרגיש

את האוטו) יש למכוניות האלה "שגעונות" הקלאץ קשה המנוע מגמגם ההילוכים לא נכנסים.דברים שבעבר נחשבו נורמלים

והיום זה נראה ממש סכנת חיים אחרי שנהגת ברכב מעודן ומתוקן. יש אנשים שמסתדרים עם ג'סטי מצויין וגם אתה

יכול השאלה האם אתה רוצה וכמה זה עולה לך.

אני דוקא חושב שנהיגה על רכב כזה עושה אותך נהג יותר טוב ואני בטוח שמי שנהג על רכבים כאלה יסכים איתי.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

הג'אסטי הוא רכב שמעלה נקודה רגישה אצלי כך שהייתי חייב להגיב.

כשהוצאתי רישיון, לפני מספר שנים, הייתה לאימי פאסאט 98 TDI שמורה להפליא, לא הספקתי לנהוג עליה שבוע (עוד בתקופת המלווה) והרכב נשרף (כנראה עקב פאשלה של מוסך מורשה). בכל אופן, עקב קשיים כלכליים קנינו אז ג'אסטי כרכב מעבר עד שיהיה כסף להשתדרג חזרה לרכב מתקדם הבא. על הג'אסטי הזו בעצם "השתפשפתי" ו"למדתי לנהוג". ההגה לא כזה קשה ובהחלט ניתן להתרגל אליו. תאמין לי, זו זכות לנהוג ברכב כזה. הנהיגה על רכבים כאלו לפעמים מצריכה ממך התמודדות עם מצבים שלא היית צריך להתמודד איתם ברכב אחר. המצבים האלה בשורה התחתונה מקנים לך ניסיון שהופך אותך לנהג טוב יותר.

הג'אסטי שלי סיימה את דרכה על הכביש כשמישהו נכנס בי מאחורה בכביש מהיר בשנה שעברה. המכה מאחורה הסיטה את הרכב על תמרורים ואי תנועה ולאחר מכן נגררתי כ 150 מטרים על הגג בנתיב הנגדי...

והג'אסטי? נהפכה חזרה והתניעה כאילו שכלום לא קרה :shock:

מאז הג'אסטי שופצה לרכב שטח לשעות הפנאי, לאימי נקנתה פאסאט TDI 2005 ולאחר מכן אני קניתי את הסיוויק הידנית שלי. ומכל המכוניות עליהן נהגתי, אני עדיין מתגעגע לג'אסטי. היה בפשטות שלה משהו שבכל המכוניות האלה פשוט אין...

פורסם

טוב , לגבי הבעיה :

אני יכול להגיד בגוואה שהיתה לי אוקטביה דיזל 2002 אוטו, אוטו פשוט מושלם ואין לי מילה אחת רעה להגיד על הרכב חוץ מזה שהוא הכי גניב שיש ...

האמינות הרכב והחלקים,נוחות הנסיעה ,פשוט הכל ! אתה בטוח יודע על מה אני מדבר .

וזה ש עברת ממנה לג'סטי במכה אחת מסבירה את האכזבה שלך , אני עברתי ממנה לאחר שנגניבה לי (השם ינקום דמה :lol:) לפונטו של אישתי ,מודל 2000 ,הגה כוח ,ח"ח ושאר ממתקים) ,אם תקח בחשבון שעברת מאוקטביה לאוטו כגון פונטו או במקרה שלך לגסטי (שאני אישית היתי מעדיף את פיאט בכל יום ) שהוא אוטו עממי יותר,"פשוט" במקצת ברור שיהיה בהבדל .

גם היום שאני בעל גולף 2001 מנוע 2000 אני עוד מתגעגע לאוקטביה :oops:

אני היתי ממליף לך בלב שלם ללכת על פונטו ,היא סבירה ואפילו טובה לרמת המכוניות שלה ,יצא לנו לטיל איתה בצפון ותתפלא אפילו פעמיים לאיילת עם 4 אנשים וציוד ,עם רמת תחזוקה טובה היא תשרת אותך בנאמנה ,היא זריזה מאוד,חסכונית ועם חלקים מוזלים במיוחד

בהצלחה מכל הלב שחר

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם
גם אני למדתי לנהוג על אונו 45 ברור שזה יותר קשה בגדול זה עניין של הרגל ומיומנות (יש כאלה שאומרים להרגיש את האוטו) יש למכוניות האלה "שגעונות" הקלאץ קשה המנוע מגמגם ההילוכים לא נכנסים.דברים שבעבר נחשבו נורמלים והיום זה נראה ממש סכנת חיים אחרי שנהגת ברכב מעודן ומתוקן.

שום דבר כזה לא היה, כשהמכוניות האלו היו חדשות. האונו, שנהגת עליה, בטח הייתה בת 15 לפחות.

כל מה שרשמת זה תוצאה של בלאי וחסר תחזוקה אחרי 20 שנה על הכביש.

אוטו דבר יהיה באוקטביה בעוד 20 שנה.

• תוכן חדש...