Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם הביטוח של הרכב מתבטל בעת העברת בעלות? או שהמוכר מתקשר לסוכן ביטוח ומבקש לבטל את הביטוח?

מה ניתן לעשות אם אני קונה רכב בעיר אחרת(אני כפר סבא והרכב בירושלים) והמוכר אומר שאין לו זמן לבוא לכפר סבא על מנת לבצע את העברת הבעלות?

כמה זמן לוקח מהרגע שאני מתקשר לחברת הביטוח שלי ומעדכן אותם שאני צריך ביטוח לרכב עד לרגע קבלת הביטוח ואישור הנסיעה חזרה? עיניין של שעה או ימים?

תודה.

קובי

פורסם

אני יכול לעזור עם כמה תשובות, לא כולן:

1. האם הביטוח מתבטל לאחר העברת בעלות - נראה לי שכן אבל אני לא בטוח כיוון שהביטוח רשום על שמו של בעל הרכב, ברגע שעשיתם העברת בעלות המוכר הוא כבר לא בעל הרכב.

2. המוכר בכל מקרה צריך לבטל את הביטוח כיוון שהרכב כבר לא רשום על שמו - המוכר יקבל החזר מהביטוח על החודשים שנותרו לו לתשלום.

3. אין למוכר זמן לבוא להעברת בעלות - ת'שמע, זה משהו ששניכם צריכים לסגור, אין כללים מי בא אל מי, זה האינטרס של שניכם שהעברת הבעלות תתבצע כמה שיותר מהר.

4. ברגע שאתה מתקשר לחברת הביטוח ונותן להם את פרטי כרטיס האשראי שלך הביטוח שלך בתוקף, רק מה שכן חשוב לדעתי זה שבאותה שיחת טלפון תבקש שיפקססו לך צילום של תעודת הביטוח כדי שאם במקרה יעצור אותך שוטר יהיה לך מה להציג.

דבר אחד שלא ברור לי, הרי באותו זמן שאתה קונה את הרכב, קרי, נותן לו את הכסף ביד, שניכם יכולים לקפוץ ביחד לדואר ולבצע שם העברת בעלות. אלא אם כן אתה מתכוון לשלם לו ולבצע העברת בעלות מאוחר יותר, מה שלא מומלץ בכלל...

פורסם

התשובה היא שמבחינה חוקית הביטוח פוקע ברגע העברת הבעלות.

בגלל החשש שלי שמרפי יגיע בדיוק כשלא מצפים לו ,כבר קרה שחיכיתי בערך שעתיים עד שהביטוח החדש שלי נכנס לתוקף ואז נסעתי עם הרכב הביתה (אפשר עם אישור טלפוני ויכולים אפילו לפקסס לך העתק למכון הבדיקה). או לחילופין השארתי את הרכב החדש אצל המוכר בבית וחזרתי מאוחר יותר או במקרה של הרכב האחרון שלי, הרכב נרכש מסוכן ביטוח כך שהוא המיר את הביטוח שלו על שמי והדפיס לי תעודת ביטוח חדשה על המקום :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התשובות.

אדידס- אני הולך עם המוכר לבדיקה, במידה וזה מתאים, אנחנו הולכים להעביר בעלות ואז הולכים לבנק על מנת לבצע העברה בנקאית.

ככה לפחות אני רוצה לעשות, קצת בעייתי להסתובב עם סכום כסף גדול בכיס לא?

קובי

פורסם

תלוי כמה הסכום, לאחרונה רכשתי רכב ב 86000 ש"ח, היה לי צ'ק בנקאי על סך 70000 ש"ח ו 16000 במזומן. כל עוד זה שמור אצלי בתיק הייתי רגוע :). אם אתה לא מעוניין להסתובב עם סכום כזה בכיס אז כן, ניתן גם ע"י העברה בנקאית, כמובן רק תוודא קודם לכן בסניף הבנק שלך שלא יהיו בעיות עם ההעברה הבנקאית ברגע האמת (כדי שהמוכר לא יקבל התקף לב).

• תוכן חדש...