Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

סתם רעיון שעלה לי,במקום להעמיס על האלטרנטור בקיץ הקרוב,לשים עוד מצבר(יש בסיירה ימבה מקום פנוי)לחבר אותו עם מגען Change over כאשר מצמד המזגן המאווררים מחוברים ישירות למצבר הזה.

כבל הטעינה מהאלטרנטור יפוצל אל המצבר הנוסף דרך המגען,ברגע שאדליק את המזגן המגען ישנה Change over ,ולמעשה ינתק את כבל הטעינה,האלטרנטור ימשיך למלא את המצבר הראשי בלבד.

שאלתי..

יש סיכוי שהמצבר הנוסף יתרוקן אחרי 100 קמ ? ( לא לשכוח שכאשר המזגן ינותק דרך הטרמוסטט תשוב הטעינה אל המצבר הנוסף)

והאם בנסיעה עירונית של 10 קמ רצוף המצבר הנוסף יתרוקן ?

יש בסיס לרעיון או לרדת מזה ?

מישהו יכול לומר לי מהו זרם הטעינה של אלטרנטור סיירה ?

תודה למשיבים

פורסם

מה שתעשה לדעתי גם יגרע עוד יותר מהצריכת דלק אפילו יעמיס יותר על האטרנטור.

א. שהמצבר יתרוקן הוא יצטרך לקבל טעינה, הטעינה שהוא יקבל מהאלטרנטור תגרום לאלטרנטור לעומס גדול יותר משום שהמצבר ריק, ומשום שהאלטרנטור מטעין שני מצברים.

ב. המצמד של המזגן והמאווררים לא כ"כ מעמיסים עד כדי כך על האלטרנטור, האלטרנטור בנוי לעומס כזה.

ג. מה שמעמיס על המנוע הוא המדחס עצמו שמקבל כוח מהמנוע וגורע מהביצועי מנוע בפעולתו.

ד. המצבר הנוסף ישבוק מהר מאוד משום שאתה פורק אותו ומטעין אותו, ומצבר עופרת רגיל לא בנוי לזה.

ה. המשקל הנוסף , העומס שהאלטרנטור יגרום למנוע בשביל להטעין את המצבר יגרום לצריכת דלק גבוהה יותר.

לדעתי חבל על המאמץ, אין אנרגיה חינם.

פורסם

הזרם המקסימלי של האלטרנטור ברכבך הוא 70 אמפר.

אין לי נתונים מדוייקים לגבי הצריכת זרם של המצמד, אבל קח בחשבון שהמדחס עצמו יוצר התנגדות גדולה על הרצועה ומעמיס על המנוע.

פורסם
הזרם המקסימלי של האלטרנטור ברכבך הוא 70 אמפר.

אין לי נתונים מדוייקים לגבי הצריכת זרם של המצמד, אבל קח בחשבון שהמדחס עצמו יוצר התנגדות גדולה על הרצועה ומעמיס על המנוע.

קרא את התגובה הקודמת שלי ותשים לב שעניתי לך שזרם הטעינה הוא 70 אמפר.

פורסם

אם אני אשים מד זרם על הכבל האדום שיוצא מהאלטרנטור למצבר אני אראה 70 אמפר ?!

אני שואל על זרם טעינה,מהו הזרם בכבל הטעינה ?

פורסם

1. האם יש בידייך מד זרם מסוג צבת ?

2. אתה לא תראה 70 אמפר אלא אם תעמיס את האלטרנטור עם עומס דמי חיצוני מכיוון שהצרכנים ברכב לעולם לא צורכים את הזרם המקסימלי שהאלטרנטור מסוגל לספק.

3. זרם הטעינה של המצבר משתנה בתלות מתח הקטבים של המצבר כלומר, אם המצבר טעון למתח קטבים של 12.7 וולט אז ברוב המקרים לא תראה צריכת זרם משמעותית על-ידי המצבר מכיוון שבמקרה זה המצבר לא צרכן.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה דעתך על הרעיון בכללי ?

בדקתי זרם הבוקר,לא עם צבת אלא בטור לשעון אמפרמטר, 0.6 אמפר,נע ונד.

תוכל לענות לשאלתי ואם בכלל יש בה ממש ?

פורסם

בחייך, קיבלת כבר את כל התשובות, ו ba323f פירט את הסיבות.

רד מהרעיון הזה, הוא:

-יקר. לך תחפש קונטקטור (כמו ממסר אך לזרם גבוה) Change over לזרם של 50+ אמפר... וזה עוד בלי לדבר על המצבר ושאר החיוט.

-לא חסכוני בהספק. קרא את התשובות שקיבלת.

מה דעתך על הרעיון בכללי ?

בדקתי זרם הבוקר,לא עם צבת אלא בטור לשעון אמפרמטר, 0.6 אמפר,נע ונד.

תוכל לענות לשאלתי ואם בכלל יש בה ממש ?

בטור לשעון אמפרמטר? יש לך טעות בסיסית כנראה. זרם סטייה מלאה ("Full scale") במודדים אנלוגים הוא בדרך כלל 1 מיליאמפר למיטב ניסיוני (מלפני 20 שנה...)

-או שמדדת 600 מיקרו אמפר

-או שמדדת במקום הלא נכון. ד"א, הקריאה אמורה להיות יציבה.

בכל מקרה, אם אינך יודע את יחס ההמרה של חישן הזרם אז אפילו מדידה מדויקת של שעון אמפרמטר לא תתן לך שום דבר.

קיצר, רד מזה.

פורסם
בחייך, קיבלת כבר את כל התשובות, ו ba323f פירט את הסיבות.

רד מהרעיון הזה, הוא:

-יקר. לך תחפש קונטקטור (כמו ממסר אך לזרם גבוה) Change over לזרם של 50+ אמפר... וזה עוד בלי לדבר על המצבר ושאר החיוט.

-לא חסכוני בהספק. קרא את התשובות שקיבלת.

בטור לשעון אמפרמטר? יש לך טעות בסיסית כנראה. זרם סטייה מלאה ("Full scale") במודדים אנלוגים הוא בדרך כלל 1 מיליאמפר למיטב ניסיוני (מלפני 20 שנה...)

-או שמדדת 600 מיקרו אמפר

-או שמדדת במקום הלא נכון. ד"א, הקריאה אמורה להיות יציבה.

בכל מקרה, אם אינך יודע את יחס ההמרה של חישן הזרם אז אפילו מדידה מדויקת של שעון אמפרמטר לא תתן לך שום דבר.

קיצר, רד מזה.

אולי טעיתי,תסביר לי היכן לבדוק.

אני בדקתי על הכבל האדום מהאלטרנטור למצבר.

טווח המדידה של השעון זרם שלי הוא 3 אמפר.

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק את הזרם שהאלטרנטור מייצר, אתה צריך למדוד בין הכבל + של האלטרנטור לבין הקוטב מינוס במצבר(או לשלדה).

אבל אני לא יודע אם זה יגרום לנזק כי זה יוצר עומס.

אם אתה מודד בין הכבל + מהאלטרנטור לבין ה+ במצבר ככה אתה מודד את הצריכת זרם של הצרכני חשמל ברכב, ולא את הזרם של האלטרנטור.

פורסם

ברכב רגיל הכבל הזה, בהנחה שהוא כבל היציאה של האלטרנטור, אמור להזרים זרם של מספר אמפרים בעבודה רגילה (מחשב מנוע ומערכות אלקטרוניות נוספות ברכב) ועשרות אמפר כאשר מופעלים פנסים/מערכת/חימום שמשות/וכו'.

כנראה ש:

-אתה מודד במקום הלא נכון.

-המודד אינו תקין.

-האלטרנטור לא טוען היטב בסל"ד סרק ולכן הזרם הנצרך ע"י הרכב מגיע מהמצבר.

-פורד סיירה משנת 1983 לא כוללת מחשב מנוע ומערכות אלקטרוניות נוספות.

בדוק שוב ובזמן מדידה הפעל עומס קטן כגון נורה של כ 12 וואט ובדוק שהזרם הנמדד עולה ב 1 אמפר, כך תוכל לשלול את שני הסעיפים הראשונים.

פורסם

היי חיים

אני אתחיל את כל הבדיקה מחדש ואחזור עם נתונים.

כעת אני הולך לבדוק עם צבת אמפרטר.

יכול להיות שכל ההספק באוטו הזה הוא 600W ?

תודה לך מקרב לב מר חיים.

פורסם

מספר דברים:

-צבת אמפרטר (בדרך כלל) אינה מדויקת במדידת זרמים נמוכים (פחות מ 1 אמפר)

-זרם האלטרנטור משתנה בתלות בפרמטרים הבאים:

1. סל"ד

2. צרכנים פעילים

3. מצב מצבר

-רצוי לבדוק גם את מתח האלטרנטור בזמן עבודה. בסל"ד סרק הוא אמור להיות כ 12.8 וולט ואם הוא נמוך מזה אז יוכל להיות שבנסיעה ארוכה בסל"ד נמוך עם הרבה צרכנים פעילים (תחשוב על נסיעה לילית מאילת לת"א בחורף...) האלטרנטור לא יטען היטב את המצבר.

-כן, יכול להיות שכל ההספק בפורד סיירה משנת 1983 קטן מ 70*12 (840 וואט) הרי אין לך ח"ח, תיב"ה ממוחשבת, מחשב מנוע, נעילה מרכזית וכו...

-קרא שוב את מה שמרק כתב.

הייתי שמח אם היית מסביר מה אתה מנסה לבדוק.

• תוכן חדש...