Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל המלצה למועדון צלילה שמתעסק עם צלילות הכרות הכוללות מדריך כמובן.

הדרישות:

1) מקום מקצועי ובעל ניסיון

2) מקום שיודע לאן לקחת את הצלילה ולא מסלול צלילה משעמם

אשמח לקבל גם קצת פרטים, זמן צלילה? טווח מחירים?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

הייתי בפסח בריף הדולפינים צללתי עם מדריך צמוד.

המחיר 320 ש"ח וזה כולל כניסה לריף שזה חוף סגור שאפשר להעביר שם יום שלם בכיף (המקום יפה מאוד).

חצי שעה הדרכה וחצי שעה צלילה עם הדולפינים.

מיכה.

פורסם

בתור צולל על ניבסיון לא קטן יש לי המלצה מאד פשוטה:

כנס לפורום תפוז - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=216&r=1

ותבקש המלצות, תקבל את כל המידע שתרצה והרבה המלצות על מקצוענים אמיתיים.

כעיקרון אין לך מה לחשוש "מאנשים פרטיים" שכן כולם מחויבים לתת שירות מסגרת מועדון.

רוב המועדנים הגדולים באילת נותנים שירות מצוין, אני אישית צולל דרך מנטה שנמצא במלון אמבסדור לשעבר.

יש להם כנראה את המתקנים האיכותיים ביותר כיום באילת.

יש את המועדונים - אקווה ספורט, מרינה דייברס, מנטה, וכו' (על כפר הצוללים הדעות אד חלוקות בגלל מאורעות העבר).

דווקא על צלילת היכרות בריף הדולפינים לא הייתי ממליץ לך.

לדעתי צלילה עם דולפינים היא אחת החויות היותר מרגשות/ מדהימות שאפשר לחוות (בלי טיפת ציניות).

צלילה ראשונה אתה בקושי יודע (אם בכלל) מה קורה סביבך! אז גם לנסות לתת התיחסות ליצור הזה נראה לי בזבוז אדיר.

מצרף תמונה (סתם כי בא לי להשוויץ) -

4525779041_81b0fef185_o.jpg

אל תדאג זה לא נושך... (אבל בהחלט יכול לתקוף).

4526412884_b34b70946d_o.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

ראשית אני שמח לראות שיש עוד חברה שצוללים גם כאן בפורום שקוראים ומשתתפים בתפוז, שבשבילי בהחלט אחד ממקורות הידע בתחום של הצלילות..

בנוגע לצלילת היכרות אני מסכים עם מה שנאמר מעליי בצלילה הראשונה קצת קשה לתפעל את כל הציוד שמונח עלייך, צריכת האוויר גבוהה (מה שמוביל לזמן צלילה קצר כמובן) ובהחלט היייתי משאיר את הפן החוויתי הזה לצלילות בהמשך הדרך..

מה גם שצלילת היכרות תעלה משמעותית פחות לדעתי מהסכום שנקבו כאן..

בנוגע למועדונים באילת, יש איזושהיא הסכמה ככה שלא נאמרת שלא מלכלכים על מועדונים ורק ממליצים כל אחד ומועדון הבית שלו.. אני יחרוג מהדבר ויתן את ההתרשמות שלי בנוגע למועדונים באילת, לא שהיא רבה אבל בקשר לכפר הצוללים - לא ניסיתי אבל אני גם לא מתכוון לממן מקום שייתכן וקרו בו מקרים כאלו ואחרים.

בנוגע לקורל סיי, צללתי שם, קיבלתי יחס מזוויע - לא אחזור לשם.

דווקא ממנטה התרשמתי אבל ההמלצה הטובה ביותר שיש לי לתת לך זה פשוט לסוע לשם, להכנס למס' מועדונים ופשוט להשאר בזה שמרגיש לך הכי נוח, שהציוד נראה בו הכי טוב ונראה שיש יחס אישי.

אל תיבהל מהבלאגן שהולך לפעמים על רצפת המועדונים מכיוון שמדובר לרוב במועדונים שמתפעלים ציוד רב, וצוללים דרכם מספר רב של צוללים בו זמנית, ולכן לפעמים העומס גורם למקומות להראות טיפה פחות מושכים, הכי חשוב זה היחס האישי לטעמי וההקשבה מצד הDMים.

בנוגע לזמני הצלילה כמו שציינתי, אל תצפה להשאר הרבה עם הראש מתחת למים, לרוב מדובר על בין 15 דק' ל40 דק' תלוי כמובן בצולל, בעומק הצלילה, זרמים ועוד משתנים רבים.

בנוגע למסלול כל המועדונים מכירים היטב את האיזורים ובאילת פחות או יותר כל מקום שתבחר לצלול בו יהיה לך צלילת היכרות עם תנאים טובים, ודגה סבירה.

בהצלחה ונתראה מתחת למים :wink:

פורסם

חברה שלי עשתה את הכוכב הראשון שלה בתאילנד ואת הכוכב השני (כולל השתלמות נייטרוקס או איך שלא קוראים לזה) היא עשתה באילת גם במנטה. אז אני גם ממליץ עליהם, לקחו אותם לאיזה ספינה טרופה והיא ממש התלהבה (לא יודע אם זה מסלול גם של מתחילים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ממליץ על מנטה, אחלה מדריכים אחלה צלילה.

אפילו החברה שבזמנו ידע לשחות כמו שק אבנים נהנתה.

אגב, אם רוצים להנות מהריף לא חייבים ציוד צלילה, שנורקל, מסיכה וריאות סבירות יעשו את העבודה בחוף הים של מלון הנסיכה.

אישית כל נסיעה לאילת אני נתקע שם כמה שעות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

סתם בלי סיבה...

472684595_ff0bb3459f_o.jpg

כן, מסתתר כאן דג :shock:

472684597_ebc494e4fe_o.jpg

אל תצפה לראות כאלה בצלילת היכרות - אבל זה אחלה טיזר.

ויש עוד מלא יצורים מופלאים הכל ממפרץ אילת שלנו.

:arrow:

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

טוב אז לקחתי את החברה בהפתעה לעשות צלילת הכרות ב"מנטה" והדבר הזה בלוף אחד גדול

שאין כמותו.

שילמתי 220 ש"ח ל-30 ד'ק צלילה.

אוקיי, הבחורה עלתה על חליפה הותקן לה ציוד וקדימה למים.

נכנסת למים עם המדריך ובהתחלה דוחפים את הראש למים עם החמצן בכדי לראות שהבחורה מסתדרת,

לא כ"כ הלך עם החמצן וקצת היה לה קשה להתרגל לזה בכל זאת היא לא נולדה צוללנית.

לאחר 15-20 ד'ק שהמדריך מסביר ובין היתר מנסים כמה פעמיים להתרגל, הם יוצאים לצלילה כשהכל תקין.

לאחר 7-10 ד'ק הם חזרו לחוף, אני קצת לא מבין מה הולך פה הרי אמרנו 30 ד'ק צלילה.

מסתבר שהמועדון סופר את זמן הד'ק (30) מאז היותם במים בין אם הם צוללים ובין אם החברה מסתבכת עם החמצן.

רמאות שאין כמותה.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

היי אביב,

מצער אותי לשמוע שזו החוויה שקיבלתם...

ברמת העקרון ישנם כמה דברים שצריך להבין כשניגשים לצלילה.

נשימה מתחת למים היא לא אקט טבעי כמו שבוודאי גיליתם, לוקח זמן להתרגל לכך וגם כשמתרגלים בצלילות הראשונות מבזבזים המון אוויר מה"סטרס" הזה של הפעולה הלא טבעית הזו... לאחר צלילה או שתיים מתרגלים ומתחילים לקחת דברים בקלות יותר..

בנוסף כמו שציינתי בעבר, צריכת האוויר של צוללנים מתחילים היא גבוהה מאוד, אם נכניס לחישוב את העובדה שככל שמעמיקים כך עולה צריכת האוויר בכל נשימה (בעקבות השוואת לחצים וכו), המצב לא משתפר והמיכל מספיק למעט מאוד זמן לצוללים מתחילים ולכן כנראה הבחורה גמרה מהר מאוד את האוויר במיכל.

בכ"א מה שאני ממליץ זה לקחת אותה לחוויה מתקנת.. יש מס' מועדונים במרכז ובצפון שמבצעים צלילות ראשונות בבריכה ע"מ ללמוד את ההתנהלות מתחת למים ואז יהיה אפשר לשוב ולהינות מצלילה במים פתוחים

נ.ב תסתכל על הצד החיובי, לא בזבזת 400+ ש"ח על צלילה עם דולפינים :wink:

אבי.

פורסם

השאלה האמיתית שמסתתרת כאן היא האם הם יצאו מהמים כעבור 10 דקות בגלל שהחמצן במיכל אזל או בגלל שהזמן מרגע הכניסה למים (כולל ההדרכה הראשונית אודות ענייני החמצן) "אזל".

אם מדובר במקרה שהחמצן במיכל אזל (ובהנחה ובאמת היתה שם כמות אויר שתספיק לצלילה של 30 דקות אצל צולל ממוצע) אזי אין מה לעשות,כנראה החברה היתה קצת לחוצה מתחת למים והנשימה שלה לא היתה "טבעית".

אם מדובר במקרה השני- כל הז*ן, אתה חייב פיצוי לחברה.

:wink:

כשצללתי עם אישתי בתאילנד מספר פעמים (תמיד צלילת היכרות) אף פעם לא הגבילו בזמן צלילה, ההגבלה היחידה היתה שנוודא תמיד מה מצב החמצן במיכלים (כמובן שהמדריכים (המערביים) הסתובבו בין הקבוצה ובדקו גם הם), אבל באמת היו כאלה שיצאו מהמים כעבור רבע שעה עם מיכל מרוקן והיו כאלה שיצאו מהמים כעבור מעל חצי שעה-כולם נכנסו למים עם אותה כמות חמצן במיכלים.

בלי קשר, באילת יש אתרי צלילה לא רעים בכלל, אין אם זו הסט"יל שטובעה ובין אם זה כל הסביבה של חוף אלמוג,חוף הנסיכה, הצלילות עם הדולפינים בריף או הצלילות עם הכרישים בקצ"א.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מסכים איתך שיש סוג של תחושה של "בלוף".

כמה תיקונים, מה שחברה שלך נשמה זה אויר דחוס (אויר רגיל) ולא חמצן.

אין סיכוי בחיים שצולל גם הכי לא מנוסה שקיים יסיים מיכל 10L ב-10 דקות.

מה כן, המועדון בדברים האלו עובד בקבלנות - נקודה. וכך גם המדריכים שמבצעים את זה בין עוד 10 כניסות למיים

בין אם זה עם קורסים, צלילות מודרכות, צילום תת ימי וכו'.

אם אתם עדין בקטע של צלילה - הייית ממליץ בחום לשכור מדריך פרטי שיתן לכם קצת יותר וכנראה הוא גם יעלה

קצת יותר אבל סביר להניח שזו תהיה חוויה מתקנת. אפשר אפילו כאן בת"א בריף של חוף גורדון.

אני אשמח להמליץ לכם על אחד - מקסימום בזבזת שיחת טלפון.

בכל מקרה גם אם יש לך את כל היכולות והקישורים להיות "צולל-על" צריך הרבה זמן, סבלנות, השקעה ובעיקר רצון להגיע

לרמות מיומנות של צלילה טובה+

תהנו!

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...