Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכין שף

mazoz3
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב :)

לאחרונה עלה לי צורך לקנות סכין שף איכותית.

במעט יותר פירוט:

לסכין הראשית הקודמת שלי (רגילה לא משהו מיוחד) נשברה הידית כתוצאה ממכה חזקה (אל תשאלו איך - גם אני לא הבנתי... זה מסתכם באישה עם ידיים שמאליות). בנתיים אני מבשל עם סכין גדולה פשוטה מפלדת אל-חלד, שעלתה לי 40 שקל באחד הסופרים, היא בסדר אבל כמובן שבהתאם למחיר היא מרגישה לא איכותית כלכך... בא לי על סכין טובה שתחזיק לי להרבה זמן, ופחות תעצבן אותי במטבח.

נפל הפור - והחלטתי לקנות סכין שף איכותית (יחסית). השימוש העיקרי שלה יהיה לירקות (מכל המינים, קשים ורכים), אך גם לעוד מספר דברים. עשיתי לא מעט חיפושים באינטרנט, וראיתי לא מעט מידע בנושא, אך חשוב לי יותר לשמוע לניסיון של אנשים, ולאו דווקא לאינטרסנטים כדוגמת שפים, כתבים וכו' וכו' וכו' (וכו').

אני לא מחפש כתבות בגוגל או בכל אתר אחר, אלא לעצות שלכם, ממקור ראשון.

מישהו מכם מחזיק/השתמש/יודע בוודאות על סכין שף איכותית שיוכל להמליץ עליה? תקציבי מוערך ב250, גמיש מעט (אך לא אעבור את ה300 שקלים דנדשים).

בתודה ענקית :king:

פורסם

קודם כול, תחפש בפורום, העניין הזה עלה פעם או פעמיים.

אם יש לך חשבון פייפאל/איביי, קנה מחו"ל, ההפרשים מגיעים לפעמים ל-50%.

בארץ, בתקציב שציינת, תתקשה לקנות סכינים מגרמניה,

אבל יש אופציות טובות מאוד כמו victorinox ו-archos.

אל תיצמד דווקא לשמות הגדולים והמפוצצים כמו global או dick,

הם לא בהכרח יותר טובים, ובארץ לפחות הם יקרים מדי.

בינתיים אתה יכול לקפוץ ללובינסקי או לחנויות מהסוג הזה

ולשחק קצת עם הסכינים, כדי לברר מה יותר מתאים לך, 8 או 10 אינץ',

סכינים כבדות יותר או קלות יותר.

לא לשכוח מוט השחזה (50 שקל לפשוט) ולא לשכוח לשלוח את הסכין להשחזה מדי פעם.

מה זה "מדי פעם"? תלוי בכמויות שאתה מבשל.

לי יש סכין 8" כבדה יחסית מתוצרת ,burgvogel יצרן אחד מתוך עשרות כנראה

מאזור סולינגן, גרמניה. עלתה לי סכום שערורייתי של 400 ש"ח (250 ומטה באי-ביי למשהו דומה)

אבל לפחות אפשר להתנחם בכך שהיא תחזיק מעמד כל החיים. יש כל כך הרבה מתכת

שאפשר להשחיז ולהשחיז ולהשחיז ולהשחיז עד בלי די...

תיהנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=267570

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ארקוס יעלה כ 150 ש"ח ולמשתמש בייתי מצוי, אין צורך במשהוא יותר מתוחכם.

אני קניתי לאחרונה את ה"סנטוקו" שלהם, להב אוריינטלי מחורץ,, נוח מאוד לחיתוך ירקות ובנתיים הוא משביע רצון (ביחס למחיר הוא לא משביע רצון, הוא סכין מדהים! :lol: )

1179662.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם יש לך קרובים/חברים שנוסעים לחו"ל תבקש שיקנו שם ,יצא לך יותר זול :twisted:

ואם ברצינות תקח אחד ליד ותבין במה מדובר .

פורסם

לפני כחצי שנה קניתי סכין של J A Hanckels גרמניה.

חצי שנה, ישור הלהב על שטול בלבד והשחזה (פעם אחת) על משחיז קרמי של ווסטהוף (שנפל ונשבר:()

סכין מצויינת, לא פחות. כבדה, אבל לא מדי. חדה מאוד (חותכת עגבנייה תחת משקלה בלבד בתנועה אחת, למרות שאני יותר אוהב לעזוב עליה עגבנייה מגובה של 30 ס"מ ולראות איך העגבנייה נחצית לשתיים.)

אני לא יודע מה מחירה בארץ, קניתי אותה בקנדה ב warehouse sale בחצי מחיר (130$).

אחרי שבחנתי שם הרבה סכינים אני יכול לומר שמבחינת משקל ונוחות היא הייתה מס' 1.

אני ממש מרוצה ממנה. (ואפילו קיבלתי סכין תואמת קטנה לאשתי)

זו הסכין:

600

אגב, לא משנה מה תקנה בסוף, תקפיד על כמה דברים:

1- הגנה ללהב.

תקנה מגן להב מפלסטיק, ככה תוכל לאחסן אותה במגירה עם שאר הסכום ללא חשש.(בתמונה למטה,של ווסטהוף)

2- משטח חיתוך.

בזמן האחרון יש אופנה של משטחי חיתוך מזכוכית. זה טוב ללוק, זה רע מאוד לסכין.

אני אישית משתמש במשטח עץ. צד אחד לבשר, צד שני לירקות.

גם הפלסטיק ה"קלאסי" לא רע. העיקר שמשטח החיתוך יהייה רך מספיק בשביל "לקלוט" את הסכין ולא לפגוע בלהב.

3- שטיפה.

סיימת לחתוך? יופי. תשטוף מיד, תייבש מיד, כיסוי להב ולמקום. אמנם סכין איכותית לרוב עשוייה מפלב"מ, אבל אל תתלהב, שום דבר לא 100% חסין.

4- אתה חותך ופתאום הסכין נופלת\מחליקה?

תקפוץ אחורה מיד ותן לה להשלים נפילה. אל תתן לה לפול על הרגל שלך (לא נעים בכלל) ובטח שאל תנסה לתפוס אותה (אפילו פחות נעים).

אני אישית התמכרתי לסכינים חדות לפני 5 שנים, שהשף לצידו עבדתי הרגיל אותי. מאז אני לא מתפשר על כלום.

חשוב שתלמד גם איך לחתוך נכון, איך לא להפטר מהאגודל שלך ואיך לאחוז בסכין.

ועוד משהו- סכין חדה היא הרבה יותר בטוחה. פחות סיכוי שהסכין תחליק לצדדים בזמן חיתוך ירקות עם מעטפת בעייתית (עגבנייה, גמבה, מלפפון חמוץ וכו')

בתמונה המצורפת יש עוד כמה סכינים של J A HENCKELS. חוץ מסכין השף והקטנה שמעלייה (שהם ZWILLING J.A. HENCKELS GERMANY) כולם J.A. HENCKELS INTERNATIONAL. סכין הלחם, למשל, עלתה 9.90$ (באותה מכירה) והיא יותר חדה מהסכין של המוהל שלך. האדומה הקטנה בצד היא הסכין היחידה שנתקלתי בה שיכולה לחתוך עוגת "נפוליאון" מלמעלה למטה ולהשאיר את העוגה באותה צורה. גם הסט בבלוק מאותה חברה, כולן בלי יוצא מן הכלל מצויינות.

סכינים.JPG

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

הבנאדם מחפש גולף, אתה מביא לו בנטלי.:-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש בת"א על קינג ג'ורג' חנות סכינים רצינית (אאל"ט לובינסקי ובניו, ללא שום קשר לפיג'ו).

קניתי משם סכין חיתוך בכ-200 ש"ח לפני שנה. פשוט מצויינת!

יש שם מרחב בחירה גדול (מ סכינים של 100 ועד 1000+).

אגב GLOBAL, אולי מתומחרות ביתר, אבל השותפה הקודמת שלי קנתה סכין שלהם מהחנות הנ"ל (אני גר 2 דקות משם) ב 600 שקל, וללא ספק זאת הסכין הכי טובה שיצא לי להשתמש בה ב 27 שנותי.

פורסם
יש בת"א על קינג ג'ורג' חנות סכינים רצינית (אאל"ט לובינסקי ובניו, ללא שום קשר לפיג'ו).

קניתי משם סכין חיתוך בכ-200 ש"ח לפני שנה. פשוט מצויינת!

יש שם מרחב בחירה גדול (מ סכינים של 100 ועד 1000+).

אגב GLOBAL, אולי מתומחרות ביתר, אבל השותפה הקודמת שלי קנתה סכין שלהם מהחנות הנ"ל (אני גר 2 דקות משם) ב 600 שקל, וללא ספק זאת הסכין הכי טובה שיצא לי להשתמש בה ב 27 שנותי.

לדעתי סכין מטבח מעל 500 ש"ח זה פשוט מוגזם (ואני מדגיש - סכין מטבח שהאויב הכי גדול שלו היא העגבניה) אני לא מוצא לזה שום הצדקה ואני אוהב ומתעסק הרבה בסכינים.

היום....אחרי הרבה אימונים, ניסוי ותהייה (וגם טעייה) והתמדה אני משחיז היום סכין קהה לגמרי בפחות מ3 דקות

לרמת גילוח שערות כך שרמת החדות של הסכינים שלי תמיד ברמה של הסכינים הכי טובים.

סכין במחיר סביר, עם השחזה טובה ברמת ליטוש גבוהה מחזיק אצלנו בבית שלושה שבועות עד לצורך

להשחיז אותו שוב(5 נפשות, למעט אני כולם מתעללים בסכינים - דופקים על הקרש, גורפים מהקרש עם החורפה, זורקים לכיור).

לא דרושה לכך יותר מרמת הפלדה של סכיני ארקוס, אפילו הפשוטות.

תלמדו להשחיז...זה כיף וחבל על הכסף שלכם.

פורסם

כל מילה בסלע!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה משחיז על מוט?

יש לי מוט אבל נראה לי שעדיף לי לא להשחיז כי אני רק הורס

וממה שזכור לי, זה לא לובינסקי כמו היבואן רכב, אלא לובלינסקי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אתה מדבר על שטול כמוט להשחזה אז לא, שטול רק יכול לעזור לך לתחזק ולתקן את החוד בין השחזות ואני מעדיף שלא להשתמש בו כי התוצאות בשימוש בשטול לא טובות כמו של חוד שיורד מאבן טובה.

אבל אם הוא טוב הוא נותן פיתרון סביר להחייאה של חוד טיפה הרוס.

אם אני צריך תיקון קל אז אני פשוט חוזר לאבן הסופית.

אם אתה מדבר על מוט קרמי שגם שוחק, אין לי כמעט ניסיון איתם אז אני לא יכול להביע חוות דעת רצינית.

אני דוגל בהשחזה ידנית (אבנים, פילמים וכו...)בה המשתמש הוא זה שקובע את איכות החוד הסופי. בלי כל מיני גאג'טים שמקבעים לו זווית.

כשיש סכין שלא עבר השחזה הרבה זמן ו/או מעולם אני עושה את ההשחזה הראשונית, שלוקחת הרבה זמן,

על אופן איטי מאוד שלא מחמם את הלהב ואחר כך על אבנים/פילמים(ניירות שיוף עדינים מאוד על מצע זכוכית)

כתלות במצב הרוח (אבנים צריך להשרות , ליישר, זה גם קצת מלוכלך... לא תמיד יש לי כוח).

למטבח 4000 זה מעולה, אפשר יותר אם רוצים.

פורסם

כן אני מדבר על המוט מתכת הזה, כנראה שמעבר לחוסר ניסיון שלי איתו, ו גם לא עושה עבודה מי יודע מה.

לאדם הפשוט כדאי לקנות אבן מלבנית או את הקרמיקות הצבעוניות האלה שמעבירים בין שני הגלגלים את הסכין?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מי שלא מוכן להשקיע בלימוד שיטת ההשחזה על אבן יכול לקנות משחזת V או משחזת גלגלים

בתנאי שהיא של חברה טובה, התוצאות סבבה לגמרי (רק שמידי פעם צריכים לשלוח להשחזה "כבדה" יותר).

לגבי ה"מוט מתכת" - השיטה הנכונה היא לדמיין ניסיון לקילוף קליפה דקיקה ממוט המתכת בעזרת

הסכין- לאט ובשיא העדינות, זו לרוב הזוית המתאימה.

אם 10 פעמים בכל צד לא השפיעו לטובה , חבל על הזמן - להשחזה.

• תוכן חדש...