Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז קראתי וקיבלתי קצת מושג כללי למרות שאי אפשר בידיוק להבין איך המגבר משפיע על הסאב וכו' אז אני אניח שבמילים אחרות הוא פשוט מגביר את העוצמה שלו :p

בכל אופןן אחרי שעברנו את שלב ההסברים אשמח לקבל המלצות ל:

*רמקולים (כמה צריך לדעתכם?) שיהיו איכותיים וישמעו טוב טוב בכל הרחוב כמו שהבחור למעלה אמר?

*סאב,שיהיה איכותי ואמין:

*מגבר הבחור למעלה המליץ על JBL 100.4 איך הוא?

*רדיו דיסק,אשמח לקבל המלצה לאחד איכותי יש אפשרות גם לאלה שנמכרים בחיבור DIN1 עם המסך מגע הנשלף.

תודה מראש

אגב שוב אחזור:

התקציב למערכת כולה הוא 2500 ש''ח עם אפשרות לתוספת של עד 200~300 ש''ח.

התקציב של ההרכבה והחיווט וכו' לא כלול בתקציב של הרמקולים אני מוכן להוסיף כסף בנפרד.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

ב2800 אני הייתי קונה ככה:

קומפוננט מורל דוטק אוביישן יד שניה 550 חדש 1000

מגבר JBL 1004 יד שניה 800 חדש 1100

סאב תשמע לפני שתחליט עדיף משהו עד 300 RMS כדי שהמגבר יספק לו קצת מתחת למקסימום וינצל אותו טוב

יש עוד הרבה קונפיגרציות זאת רק אחת מתוך אלף

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

ואם ללכת על חדש אז:

רמקולים מורל טמפו 6.5

מגבר JBL 1004

סאב KICKER C12 (עדיף HERTZ אבל הוא עולה בסביבות 1000 חדש עם תיבה)

רדיודיסק, נסה למצוא איזה פיוניר שיש לו את הפונקציות שאתה מחפש. לדעתי תהיה מרוצה . יכול להיות תצטרך להתגמש קצת בשבילו .

ובסוף קצת הסבר על כל העסק:

קומפוננט: סט מורכב משני רמקולים טוויטר וופר, של אחד מנגן תחום תדרים שונה, וקרוסאובר מה שמפריד בין התדרים ושולח לכל אחד מהרכיבים שציינתי קודם מה שצריך;

מגבר: הוא בעצם מגביר את האות של הרדיודיסק, בצורה הרבה יותר איכותית מהרדיודיסק, כך שזה יאפשר לקומפוננט להוציא צליל יותר נקי ואיכותי, ולך לנצל יותר טוב את היכולות של הקומפוננט.

סאב: זהו למעשה רמקול שמיועד לנגן תדרים נמוכים. על מנת לעשות את זה הוא צריך להיות יחסית גדול וחייב תיבה . על מנת להישתמש בסאב חייבים מגבר משום שהכוח שרדיודיסק רגיל מוציא אינו מספיק . (סאב דורש כוח כדי לעבוד)

ולסיכום:

הרעיון הכולל במערכת לרכב הוא לתת תחושה כאילו הזמר נמצא מולך, לכן מומלץ לא להוסיף רמקולים אחוריים. הכי מומלץ זה סט קומפוננט מגבר וסאב, כך שכל רמקול מנגן רק את התחום תדרים שהוא מיועד לנגן ובכך אפשר לקבל מקסימום איכות.

זהו בערך בקצרה מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, זה מעמיס על העיניים***

תודה רבה על התשובה המפורטת בחור אבל כאן עולה השאלה שאם אני אשים רק זוג קומפוננטים עדיין יווצר האפקט כמו שרציתי ורשמתי בהתחלה שגם תהיה מוזיקה איכותית ורועשת שתשמע בכל הרחוב?

2 רמקולים יספיקו?

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

*הרדיו דיסק של הפיוניר שהציעו לך לא מגיע עם מסך (4050) וגם לא עולה 1700 כמו שציינתה אלא 600-650 ש"ח חדש.

עכשיו נקודת הבערה-לא ממליץ לך בכלל בכלל שכל השכונה תשמע,למה? כי "העלמות" של המערכת מהרכב שלך לא תאחר לבוא,במילים אחרות אף אחד לא צריך לדעת שיש לך מערכת באוטו.

בתקציבים האלו כך או כך אתה לא יכול להרים שום שכונה לדעתי במיוחד אם אין לך רכב שקט מאוד,אתה תישמע מוזיקה מבפנים ויעשה רושם שישמעו גם מבחוץ משהו,אבל חוץ מרעש לא ישמעו כלום,מערכת אמורים לשמוע עם חלונות סגורים כדי להנות ממנה (מומלץ כן?) ולא עם חלונות פתוחים ועם פוזה של היד בחוץ כדי שידעו שאתה ה DJ של השכונה.אם אתה רוצה קצת הרעדות תילך על סא רציני יותר,אבל שוב אל תחפש איך להראות לכולם כמה עוצמתית המערכת שלך כי דווקא בגלל זה יקרה משהו לא טוב!

פורסם

כן. רק שכדאי שתשמע בכל הרחוב אתה תהיה חייב רמקולים יותר חזקים. כנ"ל לגבי הסאב. תראה אם אתה רוצה גם גם איכות וגם עוצמה אתה תהיה חייב למתוח תקציב. מה שהמליצו וגם אני המלצתי ייתן לך תמורה מצויינת לכסף וגם פשרה בין שניהם.

יותר מזה כבר אין מה להגיד, חוץ מזה שתהיה חייב לשמוע מערכת שבנויה כך ולהחליט האם זה מספיק עוצמה בשבילך.

המלצה שלי אלייך, אם אתה רוצה שישמעו בחוץ תשקיע באסב זה בסופו של דבר מה ששומעים, אלא אם כן אתה עם חלונות פתוחים.

פורסם

שי אני לא בידיוק חושש מהקטע של היעלמות המערכת כמו שאמרת מהסיבה הפשוטה שיש לנו חנייה פרטית עם גדר והאוטו שלי הוא היחיד בבית מכיוון שאני הנהג היחיד,ככה שאין סיכוי שמישהו יתקרב לי לרכב כי בשביל זה צריך לפרוץ לי לבית.

וכמו שאני מבין אתם אומרים שבעצם צריך למתוח עוד את התקציב כדי שישמעו גם בחוץ אז שוב אחזור ואומר אני לא בא לחפש משו כדי להרקיד את כל השכונה אלה רמקולים איכותיים ובאיכותיים אני מתכוון שאפשר להגביר אותם לרמות גבוהות ושלא יהיו עיוותים כמו שראיתי בהרבה מערכות,וכמובן אמינות נכנס גם באיכות,רמקול שלא יתחיל לעשות בעיות כעבור חודש חודשיים איזשהו זבל סיני.

ובעוצמה התכוונתי שישמעו כמו שצריך גם מחוץ לאוטו כי לפעמים החברה אוהבים ללכת לחוף לעשות על האש וכו' ושמים שירים מהרכב זה הכוונה שלי שישמעו גם בחוץ,אני לא בא בכוונה של לסוע ולהרקיד את כל השכונה...

אז לגבי הרמקולים הקדמיים הבנתי השתי קומפוננטים שהומלצו לי למעלה,עכשיו מה לגבי אחוריים?

ולגבי מערכת שבנויה כך ששמעתי אני אתן לך דוגמא לאחת ששמעתי ונשמעה ממש איכותית,זה בהונדה אקורד של דוד שלי הדגם המפואר (2009) יש מערכת שבאה עם הרכב שזה מערכת מאוד איכותית לדעתי,שומעים אותה טוב והסאונד נשמע מצוין...

אם אתה יודע למה אני מתכוון,אז אני יותר בכיוון של מערכת כזאת רק עם טיפה יותר עוצמה... זה הכל

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

קח בחשבון שאם לדוד שלך יש הונדה אקרוד,ועוד הדגם המפואר,האקוסטיקה ברכב הזה גבוהה ואי אפשר להשוות אותה לכל רכב ולכן שומעים יפה.

אל תיהיה בטוח שצריכים להגיע עד פתח הבית שלך כדי שהמערכת תיעלם,ברגע שמישהו ישמע את המערכת וישים עלייך עין הוא יכול לעקוב אחרייך,וכשתיהיה בחנייה מחוץ לבית במקם מסויים ותירד מהאוטו ה"הפתעה" שלא ציפיתה לה תגיע.

תבין משהו,זה חלק מהדברים שפשוט נזהרים מהם,ואם אתה בחשיבה כזאתי,זה ממש לא טוב.

פורסם
קח בחשבון שאם לדוד שלך יש הונדה אקרוד,ועוד הדגם המפואר,האקוסטיקה ברכב הזה גבוהה ואי אפשר להשוות אותה לכל רכב ולכן שומעים יפה.

אל תיהיה בטוח שצריכים להגיע עד פתח הבית שלך כדי שהמערכת תיעלם,ברגע שמישהו ישמע את המערכת וישים עלייך עין הוא יכול לעקוב אחרייך,וכשתיהיה בחנייה מחוץ לבית במקם מסויים ותירד מהאוטו ה"הפתעה" שלא ציפיתה לה תגיע.

תבין משהו,זה חלק מהדברים שפשוט נזהרים מהם,ואם אתה בחשיבה כזאתי,זה ממש לא טוב.

מה לעשות אז לא קונים מערכת בגלל דברים כאלה? בכל אופן מה אתה אומר לא להשקיע כל כך הרבה במערכת? אגב הסיויק שלי זה דגם מפאור לא משתווה לאקורד אבל בכל זאת מפואר עם הגריל המוזהב אם אתה יודע למה אני מתכוון.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לא אמרתי אף לא לרגע שלא צריך להשקיע בגלל הדברים האלו.אמרתי שציך להיזהר.

מכיר את חטא ההיבריס?חטא הגאווה?

הרבה נפלו בגללו,ואם אתה תשמיץ במערכת יותר מדי זה עלול לקרות.אני רק אומר שתשקיע כמה שבא לך אבל אל תשמיע לכל השכונה את המערכת,אולי רק חברים קרובים שנוסעים איתך ברכב,וגם אל תגיד אף פעם אבל אף פעם אפילו לחבר הכי טוב שלך כמה עולה כל רכיב שיש לך ברכב,אם אתה בשלך אני ניכנעתי,בהצלחה.

פורסם

תראה מה שאני וגם אחרים פה המליצו באמת ייתן תמורה טובה לכסף ואיכות טובה. בקשר לזבל סיני אתה יכול להיות רגוע אף אחד פה לא ימליץ לך על זבל סיני.

אם מה שאתה רוצה זה להשאיר את האוטו פתוח ולשמוע כשאתה מחוץ לאוטו זה יהיה אפשרי כמובן עד רמה מסוימת. (קשה לומר אם זה יספיק לך כי את זה רק אתה יכול להגיד).

פורסם

שי צודק ואני מבין את הכוונה שלך,ואני לא אחד שמתכוון לומר כמה עלה לו כל דבר ברכב או הרכב בכלל... שאלו אותי כמה עלתה ההונדה אמרתי שדוד שלי הביא מקונס נכסים ב15 אלף שקל XD שבעצם הוצאתי עליה הרבה יותר :p

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• תוכן חדש...