Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

ברשותי רנו מגאן 2 ידנית מודל 2007 מנוע בנזין 1600 (כן כן משפחתית ידנית ולא דיזל:-) ).

קניתי אותה לפני כ-8 חודשים עם 30,000 ק"מ ואני יד שניה.

בסה"כ אני די מרוצה מהאוטו, לא פסגת המוטוריקה אבל עונה על צורכי רכב בטיחותי למשפחה ובזכות הגיר הידני גם הנהיגה נעימה.

אבל, יש מספר בעיות מטרידות שלא נפתרו עד היום למרות תלונותי החוזרות במוסך.

כעת לפני שהאחריות נגמרת רציתי להתייעץ איתכם לגבי הבעיות.

בעיה ראשונה: הקלאץ נוטה להתחמם יותר מהרגיל, ואני נוהגת כבר הרבה שנים על לא מעט מכוניות תמיד עם גיר ידני!

על אוטומט נהגתי ממש מעט וכל הרכבים שהיו ברשותי היו תמיד עם גיר ידני מבחירה.

בכל שנות הנהיגה שלי כמעט שלא החלפתי קלאצים (לדוגמא הקליאו שהיתה לי עד לפני חצי שנה מודל 2002 היתה עדיין עם הקלאץ המקורי שלה ועם קילומטראז מכובד).

זו פעם ראשונה שקורה לי שהקלאץ מתחמם כל-כך מהר. תנאי הדרך לא השתנו וסגנון הנהיגה שלי גם לא.

אציין שאני גרה בעיר צפונית והנסיעות שלי הן תמיד מרובות עליות תלולות פיתולים וכו' ובחלק מהזמן גם פקקים בדרכים כאלה עם הרבה זינוקים בעליות.

מספיק כמה דקות של נסיעה בפקק וכבר מתחיל ריח חרוך מהקלאץ.

אני משתדלת להמנע ככל האפשר מלהיות בחצי קלאץ ומהר מאד משלבת הילוך או חוזרת לניוטרל אבל לעיתים אין ברירה וכשצריך לתמרן בסמטה צרה ותלולה או בפקק עיקש הקלאץ מתחמם.

שוב אציין באותם תנאים זה לא קרה לי מעולם בשום רכב אחר.

האם זה תקין לדעתכם, וקשור רק לסגנון נהיגה? האם יש למישהו הסבר מדוע זה קורה דווקא במגאן שלי?

בעיה שניה: קורה הרבה בערך באמצע הנסיעה (כשכל המערכות כבר חמות) וגם כשהנסיעה חלקה וללא התחממות יתר של הקלאץ.

כאשר אני משלבת להילוך ראשון (ורק בהילוך ראשון) ומשחררת קלאץ, האוטו מתחיל לקרטע למשך מספר שניות ואז משתחרר ונוסע.

זה כמעט תמיד קורה בזינוק בעליה בכביש משופע ולא קורה בישורת.

התחושה היא כמו כשמשחררים קלאץ ולא נותנים מספיק גז ואז האוטו מתחיל לרעוד. רק שכאן זה קורה למרות שאני נותנת מספיק גז.

זה קורה הרבה אך לא כל יום.

בעיה שלישית: המזגן מפסיק לעבוד כל מספר דקות במצבי עומס.

זו אמנם בעיה שמטרידה יותר בקיץ, אך אם יש ליקוי במערכת הקירור הייתי רוצה שתתוקן במסגרת האחריות.

למעשה המזגן בקיץ לא מצליח לקרר כמו שצריך, גם כשהוא בעוצמה מקסימלית, מכיוון שכל מספר דקות המדחס מפסיק לעבוד למספר שניות (ואז יוצא אוויר חם מפתחי האיוורור) ואז חוזר שוב לעבוד.

ההפסקות שוב קשורות לתנאי דרך, זה כמובן לא קורה בנסיעה בשיוט בכביש החוף אלא בנסיעה עירונית כמעט בכל רמזור ובכל זינוק בעליה זה קורה.

במוסך טוענים הזה תקין ונועד להגן על המערכת מעומס יתר.

אבל זה הופך את הנסיעה בשעות הצהריים החמות למאד לא נעימה! וזה כמובן לא קרה בקליאו הקודמת מעולם.

אז זהו אלו הבעיות, במוסך טוענים שהכל בסדר וזה האוטו.

מה דעתכם?

סליחה על אורך השאלה ותודה מראש על כל תשובה מבעלי הנסיון והידע,

הדרייברית

פורסם

אולי הריח שאת מריחה כלל לא מגיע מהקלאץ'?

האם חסר נוזל קירור? יכול להיות שיש קשר בין הריח שמופיע במהירות נמוכה למזגן שמפסיק לקרר.

דליפה של נוזל קירור יכולה להפיץ ריח רע בתא המנוע, במיוחד אם הוא פוגע בחלקי מתכת חמים. יש רכבים אשר מכבים את מדחס המזגן כאשר הם מתחממים יתר על המידה בגלל מחסור בנוזל קירור או טמפ' גבוהה מדי. לטענתך בשיוט התופעה נעלמת וזה מחזק את ההשערה לגבי בעייה במערכת הקירור.

לגבי הבעייה השנייה אין לי רעיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לעונים,

לגבי הריח - חד משמעית מגיע מהקלאץ. אי אפשר לטעות בריח הזה, מה גם שהוא תמיד מופיע בסמוך לשימוש מאסיבי בקלאץ.

לגבי הגז - הכנסתי את האוטו למוסך לבדיקה מקיפה של המזגן (במסגרת האחריות), לטענתם הכל תקין.

דרך אגב מדובר במערכת בקרת אקלים דיגיטלית ולא בפקדים מכנים.

פורסם

לגבי הרעידות הנוצרות בזינוק (בעיקר בעליה) :

התופעה נגרמת עקב בית מצערת מלוכלך מפיח (תתפלאי לשמוע).

ניקוי יפתור הבעיה באופן מיידי ומוחשי, הזינוקים מהמקום יחזרו להיות חלקים.

במוסך, כנראה, שיחלקו על דעתך, אך דברים אלו נכתבים מנסיון ברכב זה.

אגב, בצעי ניסוי קטן: שלבי לראשון כשהרכב עומד, סובבי ההגה עד לסוף מהלכו לאחד מהצדדים ובצעי זינוק רגיל מהמקום.

ככל הנראה הרעידות יופיעו, כמו שהן מופיעות כעת כדברייך בזינוק בעליה (על אף שתלחצי מספיק על דוושת הגז, כפי שתיארת).

מומלץ לבדוק גם את תושבת הגיר התחתונה (נוטה להתבלות ראשונה מבין כל תושבות המנוע, בעיקר בדגמים ידניים שננהגו באגרסיביות).

לגבי הריח מהמצמד:

יתכן והוא בסוף חייו, מה שגורם לחיכוך רב יותר עד להצמדה מלאה, ומכאן הריח - מומלץ לבדוק.

לגבי הפסקת פעולת המזגן לסירוגין:

ניתוק מדחס המזגן ברכב זה מתבצע תחת עומס באופן יזום ע"י מחשב המנוע, בשני מצבים הבאים:

1. דוושת תאוצה שנלחצה עד לסוף מהלכה. המדחס ישוב לעבוד 10 שניות לאחר הפסקת הלחיצה.

2. מעל ל-5,500 סל"ד.

(קיימים מצבים אחרים בהם המדחס מתנתק באופן יזום, אך הם אינם מצבי עומס ולכן לא התייחסתי אליהם כאן).

אם המדחס מתנתק לסירוגין ואינך מגיעה למצבים הללו - כנראה שיש בעיה במערכת.

אשמח לעזור בשאלות נוספות.

אפרים

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

שלום חברים,

ראשית, תודה רבה לעונים.

לגבי הרעידות, כפי שציינתי הן לא מופיעות תמיד ולכן הקושי מול המוסך מכיוון שהם טוענים שאין שום דבר.

הקלאץ כנראה עדיין בסדר מכיוון שמפריד יפה ונמוך ולמעט בעיית ההתחממות מתפקד היטב.

בכל מקרה המוסך מסרב לבדוק את הקלאץ על חשבון האחריות, מכיוון שהחלפת קלאץ לא כלולה באחריות ולכן כל בדיקה (וממילא גם החלפה) תהיה על חשבוני וזה סיפור די יקר (4500 ש"ח אם אני זוכרת נכון).

לכן אני מתלבטת מה לעשות כי כל פירוק של המכלול לצורך בדיקה והחלפה תהיה על חשבוני ואני לא בטוחה שזה באמת נדרש.

לגבי המזגן, הניתוקים קורים לא רק בתנאים שציין אפרים. לרוב קורים ב'סתם' זינוק בעליה מעמידה ברמזור בסל"ד נמוך מ- 5500 וכמובן דוושת תאוצה לא בסוף מהלכה, ושוב במוסך טוענים שבדקו את המזגן והכל תקין :conf:

השבוע אלך שוב למוסך מכיוון שכפי שציינתי האחריות מסתיימת החודש.

אם יש למישהו עוד רעיונות/הצעות אשמח מאד אם תגיבו.

שוב המון תודה,

הדרייברית

• תוכן חדש...