Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא במו"מ על CLK 2001. המושבים (אולי לצערי...) חשמליים ומשענת מושב הנהג מזדקפת חלקית, כך שאפשרי לנהוג, אבל בתנוחת שכיבה של ערס. אני יודע שעד שבעל מקצוע לא יראה את לא ניתן להעריך במדוייק בכמה מדובר - אבל האם יש בעלי מקצוע מחוץ למוסכי היבואן שמתעסקים בזה והאם סדר גודל המחיר עלול להגיע ליותר מאלף-אלפיים ש"ח? תודה

פורסם

אני לא יודע כמה זה עוזר, אך במרצדס C240 עלות החלפת הכיסא לכיסא אחר מפרוק היא כ 2K.

ותגיד, בדקת את שאר חלקי הרכב? זה פשוט נראה טיפה מוזר שכיסא חשמלי (ועוד של מרצדס) יתקלקל תוך 9 שנים אלא אם מישהו שיחק איתו בנדנדה או ממש התעלל בו.

פורסם

תודה, נתת לי אומדן.

האם יש מוסכים של מרצדס שעושים בדיקה לפני קנייה, או שצריך ללכת למכון רגיל ואז ללכת עם רשימת הרג'קטים למוסך מרצדס כדי לקבל הצעת מחיר?

פורסם
אני לא יודע כמה זה עוזר, אך במרצדס C240 עלות החלפת הכיסא לכיסא אחר מפרוק היא כ 2K.

ותגיד, בדקת את שאר חלקי הרכב? זה פשוט נראה טיפה מוזר שכיסא חשמלי (ועוד של מרצדס) יתקלקל תוך 9 שנים אלא אם מישהו שיחק איתו בנדנדה או ממש התעלל בו.

כאילו מה ? מרצדס זה סמל לאמינות מובהקת ?

כל רכיב חשמלי שיהיה אפילו של טנק מרכבה יכול להתקלקל תוך הרבה פחות מ-9 שנים,

וזה ממש לא יפתיע

אני יכול לספר לך סיפורים על מרצס שהשערות באוזניים ינשרו לך,

לדוגמא מרצדס 300 שנת 2002 נדמה לי שיוצאת מהחברה בחורף,

והינה מגיע הקיץ הבחור מפעיל מזגן והוא לא מקרר

הולך למוסך ומה מגלים ? הרכב יצא מהמוסך שהצינורות גז לא מוברגים למדחס בכלל !,

2 הצינורות פשוט פתוחים.

כמובן שבגלל שלא היה שימון פנימי אז גם הלך המדחס,

בקיצור תקלות יש אצל כולם, ומכל הבא ליד, וגם ה-QA הטוב ביותר, עושה פאשלות.

פורסם
כאילו מה ? מרצדס זה סמל לאמינות מובהקת ?

לא לאמינות מובהקת, אבל דיי קרוב.

בתור אחד בעל 2 מכוניות כאלה תרשה לי לפרט:

1. ברכב שלי (בן 12 135K) עם ספר טיפולים מלא. חוץ מטיפולים שוטפים הוחלף מדחס המזגן ומנגנון דלת פאנומטי לפני הרכישה ובשנה האחרונה החלפתי מפסק בלם וגומיות למוט תיב"ה.

2. ברכב של אישתי (בן 12 190K) ללא ספר טיפולים בכלל שופצה משאבת הגה לפני הרכישה והוחלפה מערכת הקירור. תקלות נוכחיות: חלודה בקצה מסגרת החלון שמש, מפסק דלת תא מטען שבור ו(אולי) העלמות מי קרור לא מוסברת. אני מדגיש: רכב שעוד מעט עושה בר מצווה עם נסועה ממוצעת פלוס שסובל מ 3 תקלות.

הסברתי את עצמי?

תודה, נתת לי אומדן.

האם יש מוסכים של מרצדס שעושים בדיקה לפני קנייה, או שצריך ללכת למכון רגיל ואז ללכת עם רשימת הרג'קטים למוסך מרצדס כדי לקבל הצעת מחיר?

ראשית , לא ידוע לי על מכון בדיקה רגיל בעל יכולת חיבור למחשב הרכב. בנוסף, באותיות הקטנות, מכוני הבדיקה מתנערים מאחריות לבדיקה/תקינות המערכות האלקטרוניות והחשמליות ברכב.

מומלץ יותר לפנות למוסך מרצדס ולהתחבר למחשב הרכב כדי לקרוא את התקלות. בקש דו"ח בכתב של בדיקה מקיפה למצב הרכב, כולל מצב מנוע (בקש בנוסף לבדוק מצב/צבע מצתים ו"טחינה" בשמן) ומערכות הידראליות היקפיות (הגה, בלמים ותיב"ה).

לדעתי, במוסך מרצדס רגיל (לא "כולמוביל" הרשמי) יוכלו למצוא כסא דומה בפרוקייה או לפרק אותו ולשלוח לחשמלאי רכב (אם התקלה אלקטרונית ולא מכנית). תוכל להתקזז על עלות התיקון עם המוכר.

דרך אגב, האם הרכב שאתה מעונין בו טופל כראוי והוא עם ספר טיפולים מלא? פשוט נשמע לי קצת מוזר תקלת הכיסא הזו ברכב יחסית צעיר.

פורסם

איזה כיף שיש חובב מרצדסים כזה בפורום!

אז אתה ממליץ ללכת למוסך מורשה מרצדס במקום מכון בדיקה? האם יש מוסך שאתה יכול להמליץ עליו באיוזר המרכז?

לצערי, לאף אחת משתי ה CLK 2001 שעומדות כרגע למכירה אין ספר טיפולים והמוכרים מודים שהם לא טיפלו במוסכים מורשים.

האם אתה ממליץ לרדת מזה לגמרי עד שתוצע למכירה אחת עם ספר טיפולים במוסך מורשה?

אגב, אם לא ראית את הנימוקים לבחירה שלי ב CLK בפורום ייעוץ בקנייה, אז הרי הם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=301172

פורסם

כמובן שספר טיפולים זה בונוס, אבל אל תשלול את האפשרות שהרכב לא טופל בזמן ובחלקים טובים, כמובן שאתה יכול להכניס את הרכבים הנ"ל למוסך אפילו לא מורשה ולראות מה קורה עם האוטו. מוסכי מרצדס נורא יקרים ויש מלא מוסכים שמתמחים במרצדס.

אפילו רוב נהגי המוניות לא מתקרבים למוסכים המורשים. גם בזמן שהרכב במסגרת האחריות.

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

אני לא מומחה גדול בכלל ובמרצדס בפרט אבל...

נראה לי שקצת קשה להשוות כסא מפירוק ל-C240, שיש בשפע בגלל המוניות, לכסא של CLK שהוא דגם פחות נפוץ. אלא אם כן אותו כיסא מתאים לשני הדגמים (אין לי מושג).

אפשר פשוט להתקשר לכמה פירוקיות ולשאול.

פורסם
אז אתה ממליץ ללכת למוסך מורשה מרצדס במקום מכון בדיקה? האם יש מוסך שאתה יכול להמליץ עליו באיוזר המרכז?
כשקניתי את הרכב לאישתי העברתי בדיקה למספר מכוניות במוסך ה"סמל" בראשל"צ. העלות היא כ 150 ש"ח ובקש מטוני (בעל המוסך) שמרק יבצע בדיקה מקיפה למצב הרכב. שאל שם גם בנוגע לתיקון הכסא.

נראה לי שקצת קשה להשוות כסא מפירוק ל-C240, שיש בשפע בגלל המוניות, לכסא של CLK שהוא דגם פחות נפוץ. אלא אם כן אותו כיסא מתאים לשני הדגמים (אין לי מושג).

אפשר פשוט להתקשר לכמה פירוקיות ולשאול.

לפני מספר שבועות שאלתי שאלה דומה בנוגע למפסק דלת תא מטען שבור ורפי הפנה אותי למספר פרוקיות, חפש את ההודעה ותוכל להגיע אליהן.

האם אתה ממליץ לרדת מזה לגמרי עד שתוצע למכירה אחת עם ספר טיפולים במוסך מורשה? אני לא בטוח כי כדאי לרדת מזה לגמרי, אחרי הכל רכב כזה אינו נפוץ במיוחד ואפילו שעדיף לקנות רכב עם ספר טיפולים במוסך מורשה קשה לי להאמין כי תוכל למצוא רכב כזה במיידי.

אגב, אם לא ראית את הנימוקים לבחירה שלי ב CLK בפורום ייעוץ בקנייה, אז הרי הם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=301172

ראיתי והם מוכרים לי... השיקולים שלי לרכישה היו דומים.
  • תוכן חדש...