Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באסה, אבל זה קרה.

ביום אחד גיליתי שמרים שמשה קדמית מצד הנוסע רק מוריד חלון, ולא מעלה אותו, למרות שממתג מצד הנהג, הכל יורד ועולה כראוי.

לא נגעתי בשום חיווט מקורי, רק העברתי חוט רמקול בודד, וזהו.

מה שכן, שניתי מיקום של מנוע, העברתי אותו מדיפון הפלסטי של הדלת, לפח של דלת עצמה. לא שניתי זוויות, לדעתי לא שניתי שום דבר שהיה יכול לגרום לתקלה שכזו.

כמובן הלכתי למוסך לבקש לטפל בבעיה, רכב תחת אחריות החברה, אך במוסך, לאחר שפירקו דלת, אמרו שלך חפש חברים שלך, ובעיות האלה, הם עקב התקנה לקויה.

קיצור לא יודע מה לעשות, להלחם איתם, או לשלם להם כסף, ולאכל אותה עד פעם הבא?

פורסם

נגעת במנוע ושינת את המיקום שלו מהמקור, לפי כך אני מאמין שע"פ התקנון של האחריות הם לא חייבים לך כלום בנוגע לזה.

מכאן שההפסד הוא מכיסך האישי

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

זו אופציה :) אם התקנת לבד לפני אני מאמין שאחרי התיקון תצליח להחזיר הכל לקדמותו

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

עדיף באמת שתחזיר הכל למצב קדמותו, ושיראה מקורי, ולא פתאום אילטורים של איזוליברנדים וכו' :]

שיהיה בהצלחה, תעדכן

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

סוף שבוע מחזיר דלת למצב המקורי, וננסה שוב לגשת למוסך.

יש דבר אחר שמתריד אותי, ברגע שהורדתי דיפון הפלסטי, ושיחקתי בחוטים, חלון התחיל לעלות ולרדת כשורה, החזרתי דיפון לדלת בחזרה, הכל עבד, השארתי אוטו בחניה, אך אחרי כמה שעות עמידה בחניה "לא נגעו ברכב", הכל חזר, חלון המשיך לרדת, אך הפסיק לעלות. מוזר מאוד לעזאזל!!!

DANNIEL

עוד מעט אני אעלה כמה תמונות, תבין על איזה שינוים מדובר.

פורסם

DANNIEL

כאן רואים דיפון הפלסטי של הדלת מבפנים, וגם רואים איך ואיפה מותקן/מוברג עליו מרים שמשות. (המכסה הענקי שמכסה את המנוע, ירד מהדלת, וזרוק בבית)

154661966.jpg

בתמונה הזאת, אנחנו רואים דיפון של הדלת כבר בלי מנוע של מרים שמשות.

155438450.jpg

כאן רואים איך מנוע של מרים שמשות עבר מדיפון, לפח של הדלת עצמה, והוחזק בעזרת 2 מסילות.

155252263.jpg

155252229.jpg

זה כל השינוי שעשיתי, לא נגעתי בשום חוטי חשמל מקוריים של הרכב, לא שיניתי שום חיבורים חשמליים.

הרכב שברשותי זה איביזה 2009

עכשיו אני מקווה מובן מה עשיתי ולאן העברתי את המנוע.

פורסם

עכשיו יותר מובן לי ואני יכול לענות לך.

הזזת המנוע החשמלי של מנגנון הרמת שמשה בהחלט עלולה להשפיע על תפקוד המנגנון אבל לא על בעיה של עולה ולא יורד רק ממתג אחד. כנראה מדובר רק תקלה במתג חלון צד נוסע וזה לא נראה קשור לשינוי שבצעת.

פורסם

תשובה והמלצה מאוד טובה, אך לא כאן הבעיה, המתג מדלת בעיתית נבדק בדלת אחרת, ועבד כשורה, מחר ליתר ביטחון אנתק מתג מדלת אחורית נגיד, ואחבר לדלת בעיתית, אבל אני יותר מבטוח שבעיה לא במתג.

אני חושב לכיוון BCM.

מה אתה אומר? מה עוד נגיד עובר לך בראש מעבר לבעיה במתג????

תודה מראש על התייחסות.

פורסם

אם היית מצלם את המחבר החשמלי באופן שרואים כמה חוטים מתחברים אליו, ועובי החוטים, היה קל יותר לכוון. בכל אופן, מצטרף לדעתו של דניאל שמדובר בבעיית מתג, ואם הפעלת החלונות היא חשמלית רגילה ללא יחידה אלקטרונית, יתכן שהמתג בצד הנהג דווקא, לא תקין.

אתה יכול לבצע בדיקה, שכאשר החלון לא עולה, למרות שאתה לוחץ על המתג, המשך ללחוץ עליו, ובו בזמן, תוך שאתה לוחץ, תן מכות קלות (נקישות) עם עט או מפתח, בצורה עדינה, על המתג ובדוק אם מגיב לפתע. אם לא, שאדם נוסף יעזור לך, ובזמן שאתה לוחץ על המתג הימני, הוא יקיש על המתג השמאלי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב, ככה.

שכחתי לציין שבזמן שלא נוגעים בשום מתג, לא של הדלת בעיתית, ולא של נהג, מנוע של מרים שמשה כאילו מקבל פקודה לסגור או לפתוח את החלון, חוץ מזה שחלון או יורד, או עולה בעצמו, כל הזמן נשמעים קליקים, ומנוע מנסה או לסגור או לפתוח חלון.

נסיתי כבר הכל, ולחצתי על המתג בכל צורה אפשרית בדלת הלא תקינה, ובדלת תקינה ביחד עם לא תקינה, עם מקות קלות, וקללות כבדות, מה לא, חלון עולה ויורד כשורה ממתג של צד הנהג, מצד הנוסע, חלון רק יורד.

למתג מגעים חוטים 3. וזהו. מחר אצלם אם צריך.

פורסם

לצורך בדיקה העברתי היום מתג מדלת אחורית לדלת הבעיתית, ושום דבר לא השתנה, הבעיה היא לא מתג.

נו אנשים תזרקו רעיונות? אולי עובר לכם משהו בראש?!

• תוכן חדש...