Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר חודשים רבים של שקט תעשייתי, האודי מכה שנית :?.

לעיתים בהתנעה , הסטרטר מסתובב "על ריק" , בדיקה קצרה העלתה כי יש שן שבורה על גלגל השיניים המקיף את גלגל התנופה (השן לא אכולה/מכוסחת, היא פשוט לא שם! נשברה בשלמותה).

התחלתי לברר על הנושא, אך לא קיבלתי דיעה נחרצת האם יש להחליף רק את הזר מניע (ע"י אוטוגן) או את כל גלגל התנופה.

לגבי עלויות אין לי מושג בכלל.

סביר להניח שלאחר התיקון הנ"ל, גם הסטרטר יקבל את המגיע לו (לפחות החלפת בנדיקס).

האם ניתן להחליף רק את הזר מניע או שיש להחליף את כל גלגל התנופה? האם מקובל/כדאי לקנות חלק כזה מפירוק, או שדרוש רק חלק חדש? (הכוונה האם החלק קריטי, כמו למשל משאבת מים, שמחליפים רק בחדש)

יש למישהו מושג לגבי עלויות? חלק בלבד? חלק + עבודה?

שמועות אומרות שלהשיג את החלק הדרוש זה סרט לא קטן.

(בעלי מקצוע מהשורה מוזמנים בכל פה לתת הצעה בפרטי)

פרטי הרכב בחתימה.

תודה חברים

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בהילוכים ידניים זה אכן גלגל תנופה עם זר שיניים שמולבש עליו וברוב המקרים ניתן להחליף רק את זר השיניים.

בהילוכים אוטומטיים, כשלך, הגלגל הוא רק מפח דק (ואינו משמש כגלגל תנופה) וסביבו יש גם זר שיניים שמרותך אל הגלגל והכל מוחלף כיחידה אחת.

פורסם

ארז אתה יכול לזהות אם הזר עשוי מיציקת ברזל או שלא?

אני מנסה לחתור לכך שכתלות במחיר חדש, אפשר שאם הנוכחי לא עשוי מיציקה ניתן לתקן אותו אצל חרט.

פורסם

אביב, התקלת אותי :?

אני אנסה לברר את הנושא.

החלק נראה כך (בהתבסס על מק"ט יצרן)

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אתה מודע לזה שתצטרך לפרק גיר בשביל לסדר את התקלה הזאת..

אני חושב אולי עדיף לך קודם להביא סטרטר אחר ואולי התקלה תיפתר? וזאת תקלה שלא תהיה כל הזמן בגלל שרק שן אחת שבורה בגלגל תנופה...

:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

זה תלוי, יש מצבים שבו הזר פריק וניתן להוציא את הזר שינים עצמו, ויש גלגל תנופה שאי אפשר להוציא את הזר שיניים.

בכל מצב, אני לא רואה שום מקום שימכור לך רק את הזר שיניים.

אני חיפשתי שבוע בערך גלגל תנופה לטרנספורטר שלי, וקניתי את הגלגל תנופה בפועל החלפתי רק את הזר בגלל שהצלחת עברה שיוף יותר מידי.

בשום מקום לא ימכרו לך רק את הזר שיניים.

תתחיל בפירוקיה שרפי המליץ לך עליה.

להרכיב סטרטר אחר לדעתי זאת טעות, גם לי הייתה את האופציה הזאת והיא יותר זולה מגלגל תנופה אבל לך תידע כמה זמן יחזיק הסטרטר החדש עד שהוא גם יהרס ואז חבל על ה800 שקל ששילמת על הסטרטר, ואז אתה תחליף את הגלגל תנופה ותשים סטארטר חדש וכל הסיפור הזה יעלה לך יותר מלהחליף כבר עכשיו את הגלגל תנופה.

קובי

פורסם

קשה לי לזהות מהתמונה אם מדובר ביציקה או שלא. יש נטיה לבנות גלג"ש בעלי פרופיל שן ישר מברזל יצוק כיוון שהם שקטים יותר.

אם לא מדובר ביציקה חרט יכול לתקן את זה בקלות יחסית:

משלימים בריתוך (בעזרת אלקטרודה מתאימה) את כל האיזור של השן השבורה ואז מכרסמים על כרסומת עם שולחן חלוקה את השן (בעזרת כרסום ייעודי לפרופיל הגלג"ש).

אם אתה יכול לקנות את הגלגל במחיר סביר לך על זה, כי העבודה שתראתי (אם היא אפשרית בכלל במקרה שלך) לא זולה.

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

א. ברור לי שצריך לפרק גיר בשביל העבודה הזו , לא סרט, אך בכל מקרה לא אני מבצע את העבודה.

ב. הסטרטר יקבל טיפול רק לאחר הטיפול בבעית הזר מניע, אחרת לא עשיתי כלום (בנדיקס ימשיך להאכל :? ), הבעיה היא לא הסטרטר אלא הגלג"ש בעל השן החסרה (אעלה תמונה מחר בבוקר).

ג. כמובן שהכוונה היא להחלפת כל הגלגל תנופה, ולא רק הזר מניע.

ד. פניתי ל -TG , ואין להם את החלק הנ"ל, אני בסריקת פירוקיות, מקווה למצוא את החלק (הוא משותף גם לאודי A4 ).

ה. אביב, הרעיון שלך נשמע טוב, ואף יש לי בעל מקצוע אומן בחריטה וכרסום, השאלה היא אם כדאי להכנס לסרט הזה, אבחן את האופציה רק אם לא יימצא כלל גלגל תנופה שלם.

פורסם

הכל בגלל שן קטנה , אחת מיני עשרות :evil:

תודה רפי, אדבר עם אדמונד ביום א', ועד אז, אין שינוי ואין עדיין את החלק.

מישהו יכול לאשר או להפריך שהחלק נמצא גם בדגמי אודי נוספים, כדוגמת A4 ופאסאט? על פי vag-cat המק"ט של החלק הוא 048105323B

DSC00935.JPG

• תוכן חדש...