Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשי תקתוק C5 בנזין 2.0 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כשלושה שבועות שמתי לב לרעשי תקטוק מהמנוע, קצבם תואם את סל"ד המנוע.

בחלוף הזמן עוצמת הרעש התחזקה (לא לרמה היסטרתית, אבל כמי שרגיש לרחשי ליבו/מנועו של הרכב, לפחות זה נשמע כך)

ביום ו' האחרון בבוקר הייתי במורשה סיטרואן,

מדהים!! מוסך שומם בהתחלה חשבתי שהם עברו מקום, בסוף מצאתי מישהו שאבחן לי את הנושא כלכלוך בשסתומים.

הוא הוסיף שהטיפול כולל: הוספת תוסף לשמן, הרצה, ניקוז ומילוי שמן חדש.

מכיוון שלא היה מי שיבצע את הנ"ל ביום ההוא, שבתי כלאומת שבאתי (לצערי לא לקחתי הצעת מחיר)

אני כרגע על 116K/117K ק"מ והרכב צפוי לטיפול ב 120 (גדול), ברכב הנ"ל הקפידו על טיפול (קטן) גם כל 15K.

השאלות:

1. בהינתן שהדיאגנוסטיקה נכונה, מה צפויה העלות?

2. האם כדאי להקדים טיפול גדול באותה ההזדמנות?

תודה למשיבים

צפריר

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

כאשר יש רעש מכני ברכב יש לאתר את מקורו בוודאות.

אם שומעים את הרעש גם כשהרכב עומד במקום הדרך לאתר אותו היא קלה.

קח צינור גומי, תצמיד קצה אחד לאוזן ועם הקצה השני תתחיל לטייל באזור המנוע (למעשה אתה בונה מין סטטוסקופ של רופא, אם יש לך סטטוסקופ אז הכי טוב).

בעזרת הצינור באוזן תוכל להאזין ולאתר במדויק את הנקודה ממנה אתה שומע הכי טוב את התיקטוקים דרך הצינור, שלח לנו צילום עם סימון או תאר לנו מהיכן נישמעים התיקטוקים וננסה לעזור וליעץ.

פורסם

תודה על התשובה,

בכל מקרה הרכב אצל אישתי, כך שאולי רק מחר אוכל

אם אפשר לקבל תשובות לגבי השאלות, זה יכול להיות נחמד

תודה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

קודם תעשה את הבדיקה של איתור מקור הרעש.

בשביל רעש מכני לא מתחילים מדיאגנוסטיקה אלא מתחילים עם האוזניים, קודם כל מאתרים את מקור הרעש ואז מחליטים מה עושים.

לאור התשובה נדע מה הטיפול הנדרש ואז תעשה את החשבון אם להקדים את הטיפול.

פורסם

שלום

בדקתי ע"פ המומלץ, לא הצלחתי לאתר בצורה מדוייקת ואין לי תמונה

מה שכן ברור שהרעשים מגיעים מראש המנוע וחיבור הסעפת (שנמצאת קדימה מהראש).

לא מגיע רעש מאיזור הגלגלות, רצועות או מהצדדים.

לא פרקתי את מכסה הפלסטיק (אצלי הוא עוד קיים).

צפריר

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

אם הרעש מגיע בברור מהאזור הזה קרוב לודאי שמדובר בשסתומים, הטיפול שהציעו לך במוסך הוא הגיוני אולם אתה יכול לנסות לקנות באוטו דיפו או חנויות דומות תוספים לשמן שיתכן ויעזרו לך להשתיק את התקטוקים.

מדובר בתוספים שעולים סביב ה 100 ש"ח פלוס מינוס, לדעתי חברי הפורום יוכלו להמליץ לך על מוצר ספציפי.

לא בטוח שזה יעזור אבל אין לך מה להפסידת כי אם לא תרגיש שיפור אחרי התוסף ספק אם מה שהמוסך יעשה יעזור וכניראה שתדרש התערבות מכנית לטיפול בשסתומים.

פורסם

אדון צפריר,

ממליץ לך בחום(!) ללכת ולטפל בבעיה כמו שהציעו לך במוסך מורשה.

הרכב שלי היום היה במוסך (לא אני הכנסתי אותו אלא אח שלי עשה לי טובה) והתלוננתי על רעש שהיה לי פעם אחת כאשר היה חסר קצת שמן מכיוון השסתומים. לי יש 307 עם מנוע 2.0 שהוא אותו מנוע שמותקן ברכב שלך.

בעל המוסך (דוד שלי) הציע לבצע פלאשינג למנוע, ריקון השמן הישן, הוספת שמן מסוג 5W40 והוספה של חומר מונע בוצה במנוע. אישרתי לו לבצע את העבודה. תוך כדי עבודה על האוטו מתקשר אליי אח שלי ואומר שיורדים גושים של לכלוך מהמנוע שלי. חשוב להקפיד על שמן בצמיגות הנ"ל מתקן SM שהוא השמן שממליץ היבואן (לי נאמר שהפסיקו לתת למנועים האלה 15W50 - לשמחתי הרבה - עכשיו אפשר לרכוש שמן בכל מקום נורמלי ולא לשלם 250 לפני מע"מ על TOTAL).

אצלי מדובר על רכב שעבר 77,000 ק"מ וטופל רק במוסכים מורשים ובוצעה בו החלפת שמן כל 15,000 ק"מ.

טיפול כזה יעלה בסביבות ה-800 ש"ח לדעתי (אני שילמתי גם על תקלה של לימוד דוושת גז) וקיבלתי הנחה קטנה אז אני לא יודע מחיר מדוייק.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אצלי ב C5 אני משתמש כבר שנים בשמן 10-40 חצי סינטטי רגיל של דלק או משהו דומה שעולה 80 ש"ח בערך.

פעם בשנה אני מחליף אותו (אני נוסע כ 15K בשנה) ויוצא שמן שחור רגיל והמנוע שמח ומאושר בלי בוצה ובלי דפיקות שסתומים.

הרכב כבר הגיע ל 110K והמנוע שמח ומאושר :-D

כבר מזמן הגעתי למסקנה שכל השמנים היקרים האלה הם הבל הבלים.

אני משתמש ב 10-40 הרגיל גם למכונית נוספת שברשותי וגם שם המנוע שמח ומאושר.

מה שחשוב זה רק להחליף את השמן בתדירות סבירה ולא לתת לו לצבור לכלוך ופיח יותר מדי.

פורסם

תודה לכל העוזרים והמשיבים

הייתי הבוקר במוסך, בחנו את הרכב בשנית.

מסתבר שחלק ניכר מהאשמה הוא בי כי היה חסר שמן.

ביצעתי טיפול מלא ואכן שמו לי שמן 40-5 לאחר הטיפול עדיין נשמע רעש תקתוק, אך אחרי כ 5 דקות הרצה - הרעש נעלם.

בקיצור התשובה היא לשים שמן ולתת למנוע לעבוד כ 5 דקות.

דרך-אגב רק על השמן לקחו לי 200 ש"ח (לפני מע"מ)

צפריר

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

windsurfer, האם בוצע אצלך לאחרונה טיפול שכלל את אחזר רצועת התזמון או משאבת מיים.

אני שואל מכיון שלפני מספר חודשים ביצעו לי טיפול שכזה ולאחריו כשהרכב היה קר גם אני שמעתי תקתוקים, כשהתחממם הם פסקו. התברר שאחר החיבורים/ברגים נותר רופך לאחר הטיפול. ברגע שאיפלו בזה, נפתרה הבעיה.

אגב, אני מסכים ה-100% שצריך להחליף שמן כל 15K או שנז. זה שווה את זה ומאפשר לדעתי למנוע לעשות את עבודתו טוב יותר.

You can’t really know someone until you fight them

פורסם
תודה לכל העוזרים והמשיבים

הייתי הבוקר במוסך, בחנו את הרכב בשנית.

מסתבר שחלק ניכר מהאשמה הוא בי כי היה חסר שמן.

ביצעתי טיפול מלא ואכן שמו לי שמן 40-5 לאחר הטיפול עדיין נשמע רעש תקתוק, אך אחרי כ 5 דקות הרצה - הרעש נעלם.

בקיצור התשובה היא לשים שמן ולתת למנוע לעבוד כ 5 דקות.

דרך-אגב רק על השמן לקחו לי 200 ש"ח (לפני מע"מ)

צפריר

האם אינך בודק שמן מפעם לפעם?

האם בדגם שלך אין מד שמן בלוח השעונים בשעון הקילומטז'?

האם הרכב אוכל שמן או שיש נזילה?

פורסם

שלום

כאמור הבעיה נפתרה, לגבי השאלות:

*טיימינג בוצע ברכב לפני למעלה משנתיים ב 87K, והבעיה כאמור החלה לפני 3 שבועות כך שכנראה לא מתאים למקרה שלי.

*בדגם שלי אין מד שמן (יש מד טמפ' שמן והוא במצב תקין), בדיקת שמן אחרונה בוצעה רק לפי כחודשיים (סמילי עצוב)

*הרכב אכן נתן התראה בפניות חדות על לחץ שמן נמוך בתקופה האמורה (3 שבועות)

*הרכב ביצע טיפול שכלל החלפת שמן בדיוק לפני שנה ו13K ק"מ, מאז ככל הידוע לי לא הוסף שמן (הרכב אצלי 7 חודשים)

צפריר

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
שלום

*הרכב ביצע טיפול שכלל החלפת שמן בדיוק לפני שנה ו13K ק"מ, מאז ככל הידוע לי לא הוסף שמן (הרכב אצלי 7 חודשים)

צפריר

שים לב, הרכב אוכל שמן, תעקוב אחר הקצב, אם זה עובר את החצי ליטר ל 1K, מצב המנוע לא טוב.

פורסם

אם אפשר להתעלק על השירשור (תופעה דומה רכב זהה)

C5 2000, 2002. רעש תקתוק של שסתומים שמופיע בסל"ד 2300~ ונעלם באזור ה 3000~.

השמן בשימוש 40/5 המנוע עם קצת יותר מ 150K, האוטו עם היסטוריית טיפולים מלאה וטופל תמיד בשמן שהומלץ באותה תקופה.

תודה

אריאל

• תוכן חדש...