Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעניינת אותי השאלה מהו מחיר מחירון ואיך מחשבים אותו כשמדובר ברכב לא חדש עם בלאי.

אתן דוגמה שקרתה לי: קניתי סיאט איביזה 2002 נפח מנוע 1600, 75 כוח סוס, רמת גימור סטלה, 5 דלתות.

(מסוחר, עבדו עלי, כתבתי על זה בהרחבה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=285447&page=3)

המחירון רכב שלו ביד 2 הוא 31 אלף ש"ח עם הפרטמטרים שהיו ידועים לי: נפח מנוע 1600, 5 דלתות, 97 אלף ק"מ, יד 2 מפרטי.

השאלה שלי באיזה מצב האוטו אמור להיות כשמבקשים מחיר מחירון? האם בלאי טבעי של הרכב כלול במחיר המחירון או שההנחה היא שמקבלים רכב ללא שום בעיות?

אפרט בדוגמה שקרתה לי:

הלכתי לבדיקה וזה הבעיות שגילו:

1. רעש מערכת תזמןן ( לא הוחלף אף פעם רצועת טיימינג - לפחות 1000 שקל. האם צריך לבקש הורדה במחיר מחירון?)

2. תושבות מנוע פגומות ( לא יודע אם חייבים להחליף - מה דעתכם ? האם צריך לבקש הורדה במחיר מחירון? )

3. לטפל במערכת הקירור(פלאנץ מים עם קורוזיה - ביררתי במוסך המורשה עלות החלפה של פלאנץ מקורי פלוס עבודה באיזור 1500 שקל, אצל מישהו לא מורשה עם חלפי - כנראה באיזור ה500 שקל. מומלץ להחליף כמובן אבל לא חובה בינתיים אין נזילות. האם זה משהו שאני אמור לבקש הורדה במחיר?)

4. מערכת פליטה רועשת ( לא יודע מה זה אומר עברתי טסט אז זה לא נראה לי בעייתי, האם אתם יודעים חשיבות?)

5. לתקן לכון נקישות במתלה ( כיוון פרונט נכון? בטח באיזור 300 שקל. האם צריך לבקש הורדה במחיר מחירון?)

6. סימני פגיעה סביב הרכב ( הרכב נראה טוב, אבל עדיין עבר טיפול בצביעה, מה המשמעות במחינת ירידת מחיר?)

7.הוחלפו חלקי מרכב, ( לא נאמר לי על זה כלום, האוטו מבחינתי נראה טוב. מה המשמעות במחינת ירידת מחיר?)

8.מעיכות, נזק פגושים, ( האוטו נראה לי טוב לא יודע מה החשיבות. מה המשמעות במחינת ירידת מחיר?)

9.מכסים/דלתות לתיקון ( זאת הייתה נפילה שלא ידעתי ממנה שעלתה לי 1000 שקל במוסך מורשה. דלת אחת לא נסגרה אחרי גם אחרי נעילת הרכב. גיליתי את זה רק אחרי שקניתי את האוטו.)

10.פלסטיקים פגומים, ( ידוע שבאיביזה יש בעיית פלסטקים, טבעי אחרי 8 שנים. נשמע לי הגיוני שזכה כלול במחיר מחירון למרות שיש רכבים שהפלסטיק נראה יותר טוב)

11.תיקון פח וצבע כללי כולל גג ( האוטו נראה לי טוב לא יודע מה החשיבות, האם צריך לבקש ירידה במחיר מחירון?)

12.רפידות לא טובות ( במוסך שבדק לי את האוטו לפני הקניה לא פירקו גלגלים ככה שאת זה גיליתי רק אחרי שקניתי את האוטו. 500 שח)

13. תיקוני מערכת חשמל, מתג הצגה ( האוטו לפעמים התניע ולפעמים לא. שילמתי על כך ביום הראשון אחרי קניית האוטו - 500 שקל ביי ביי)

14. מצמד מפריד גבוה, מצמד קשה ( לפחות עניין של 1000+ אפשר לחיות עם זה האוטו לא עושה בעיות. האם צריך לבקש ירידה ממחיר המחירון על זה?)

15. חסר ידית לדלק מאחורה (מקורי 250 שקל)

16. ידית מכסה מנוע לא קיימת (במוסך מורשה עלה לי 200 שקל )

השאלה שלי היא: האם על כל הטיפולים אני צריך להוריד ממנו את הסכום המלא שדורש המוסך (אפשר נניח לעשות ממוצע בין מוסך מורשה ללא מורשה ולבקש את הסכום הממוצע עבור הטיפולים?) לדוגמה עבור בעיה בהתנעה נשמע מאוד הגיוני שהוא יוריד לי מהמחירון אבל האם הוא חייב להחליף רצועת טיימינג לפני שהוא מוכר? מה לגבי העבודה שהאוטו עבר צביעה כללית(האם הערך של האוטו יורד? מבחינתי האוטו נראה יפה מאוד, אולם מישהו שמבין בזה יבין מיד שהאוטו צבוע - האם גם כאן אני צריך לדרוש הורדה ממחיר המחירון? ואם כן, כמה?). מה לגבי מצמד קשה? זה בלאי טבעי אחרי 8 שנים ובסה"כ הוא עדיין עובד בשלב המכירה. בקיצור, אני מעוניין להבין על איזה בעיות אני אמור לבקש הורדה ממחיר המחירון ועבור איזה בעיות אני לא אמור לבקש הורדה ממחיר המחירון.

אני קניתי את האוטו ב29,500 כי האוטו כן נראה לי במצב כללי טוב, הוא נראה יפה, עשיתי נסיעת מבחן והאוטו סחב ונוסע טוב, אבל המחיר שנקבתי 1500 מתחת למחירון היה שרירותי לגמרי. כמובן שלא ידעתי שאצטרך להוציא באיזור ב4 אלף שקל על טיפולים לכל הפחות (החלפת רצועת טיימינג, החלפת מנעול לדלת, החלפת חלק בתהליך ההתנעה, החלפת פלאנץ מים, ואולי החלפת קלאץ. חשבתי שככה קונים אוטו אחרי 8 שנים כבלאי טבעי)

לדעתי הסכום הזה גבוהה והערך האמיתי של האוטו היה צריך לעמוד בסיבות ה-26-7 אלף. מה דעתכם על המחיר ששילמתי וכמה אתם הייתם מוכנים לשלם? אה, וגם הטסט הייתי צריך לעשות באותו חודש של הקניה! האם המוכר צריך להשתתף במלוא המחיר?(עוד 1000 שקלים)

אשמח אם תוכלו לרשום לי את החישוב שאתם הייתם עושים ומציגים למוכר הרכב כשהייתם ניגשים לקניה, דבר שיעזור לי בוודאות בקנית הרכב הבא!

בנוסף, אם מישהו יכול בבקשה לברר כמה המחירון של הרכב לפי לוי יצחק ע"פ הפרמטרים הכללים שכתבתי בהתחלה אודה לכם. אני זוכר שזה היה באיזור ה-26 אלף שזה 5 אלף הבדל מיד 2. יכול להיות שההבדל הוא כל כך גדול?

תודה רבה!

פורסם

"מהו מחיר מחירון?" זוהי אכן שאלה מאד פילוסופית לארבע בבוקרו של יום שבת.

בקיצור נמרץ, אף אחד לא מכריח את הקונה לנקוב במחיר כלשהו וגם הקונה משלם את הסכום שנראה לו סביר בעיניו. מחיר המחירון הוא נקודת התחלה שלא מחייבת איש. עד כאן לא הייתי אמור לחדש לך ומחיפוש הודעות קצר היית מוצא כל מיני הודעות שפתחו טירונים בפורום ובעיקר טירונים בשוק הרכב (אולי גם חסרי חוכמת חיים).

המקרה הספציפי שלך קשה במיוחד כי למרות שמכון הבדיקה שבו נבדק הרכב הוא ה"מומלץ" ע"י הסוחר ממנו רכשת את הרכב, עדיין מפורטים בדו"ח הבדיקה (לדבריך) כל הריג'קטים שאותם תיקנתי וגם אלו שעוד תאלץ לתקן.

בנוסף אני מניח שהעברת בעלות בוצעה וכל סכום הרכישה החליף ידיים ונמצא בחשבון הבנק של המוכר, נכון?

לכן (ופה נכנס עניין של הגיון בריא) רק על סמך תיקונים שצריך לתקן, אין לך שום קייס לבוא בבקשה להחזר כסף מהמוכר שכן קנית ממנו את הרכב כשידעת את הריג'קטים מראש. הדבר שלא עשית והוא אשמתך הבלעדית זה ללכת למוסך צ'מפיונס כמו שאתה קורא לו ולבקש לדעת כמה יעלה לתקן את הליקויים שהתגלו.

המוכר לא חייב לתקן שום דבר ברכב לא חוקית ולא "מוסרית". הכל תלוי בסיכום בינכם.

כמובן שאם אלו כל הליקויים אין לך גם קייס מול מכון הבדיקה. תוכל לבוא בטענות למכון רק אם תגלה שהרכב היה בתאונה קשה וזה לא התגלה על ידו. לפי מה שרשמת הרכב "סתם" עבר צבע כללי, כנראה שהצבע התקלף.

למוכר תוכל לבוא בטענות רק אם תגלה שהפחית את מספר הקילומטרים שהאוטו עבר (קשה להוכיח) או, בשביל נקמה, להתקשר למלשינון של רשות המיסים אם החבוב הוא מתפרנס מעיסוקו כסוחר רכב ולא הוציא לך חשבונית כחוק.

לטענתך הוא לא גילה לך שהוא סוחר רכב אבל זה בעצם מילה שלך נגד המילה שלו ולדעתי אם לא תוכל להוכיח שקר אחר שלו תצטרך להתאמץ מאד כדי לשכנע שופט בישראל שיתן לך פיצוי משמעותי על זה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
"מהו מחיר מחירון?" זוהי אכן שאלה מאד פילוסופית לארבע בבוקרו של יום שבת.

בקיצור נמרץ, אף אחד לא מכריח את הקונה לנקוב במחיר כלשהו וגם הקונה משלם את הסכום שנראה לו סביר בעיניו. מחיר המחירון הוא נקודת התחלה שלא מחייבת איש. עד כאן לא הייתי אמור לחדש לך ומחיפוש הודעות קצר היית מוצא כל מיני הודעות שפתחו טירונים בפורום ובעיקר טירונים בשוק הרכב (אולי גם חסרי חוכמת חיים).

המקרה הספציפי שלך קשה במיוחד כי למרות שמכון הבדיקה שבו נבדק הרכב הוא ה"מומלץ" ע"י הסוחר ממנו רכשת את הרכב, עדיין מפורטים בדו"ח הבדיקה (לדבריך) כל הריג'קטים שאותם תיקנתי וגם אלו שעוד תאלץ לתקן.

בנוסף אני מניח שהעברת בעלות בוצעה וכל סכום הרכישה החליף ידיים ונמצא בחשבון הבנק של המוכר, נכון?

לכן (ופה נכנס עניין של הגיון בריא) רק על סמך תיקונים שצריך לתקן, אין לך שום קייס לבוא בבקשה להחזר כסף מהמוכר שכן קנית ממנו את הרכב כשידעת את הריג'קטים מראש. הדבר שלא עשית והוא אשמתך הבלעדית זה ללכת למוסך צ'מפיונס כמו שאתה קורא לו ולבקש לדעת כמה יעלה לתקן את הליקויים שהתגלו.

המוכר לא חייב לתקן שום דבר ברכב לא חוקית ולא "מוסרית". הכל תלוי בסיכום בינכם.

כמובן שאם אלו כל הליקויים אין לך גם קייס מול מכון הבדיקה. תוכל לבוא בטענות למכון רק אם תגלה שהרכב היה בתאונה קשה וזה לא התגלה על ידו. לפי מה שרשמת הרכב "סתם" עבר צבע כללי, כנראה שהצבע התקלף.

למוכר תוכל לבוא בטענות רק אם תגלה שהפחית את מספר הקילומטרים שהאוטו עבר (קשה להוכיח) או, בשביל נקמה, להתקשר למלשינון של רשות המיסים אם החבוב הוא מתפרנס מעיסוקו כסוחר רכב ולא הוציא לך חשבונית כחוק.

לטענתך הוא לא גילה לך שהוא סוחר רכב אבל זה בעצם מילה שלך נגד המילה שלו ולדעתי אם לא תוכל להוכיח שקר אחר שלו תצטרך להתאמץ מאד כדי לשכנע שופט בישראל שיתן לך פיצוי משמעותי על זה.

חגי, תודה רבה על התגובה. לגבי הסוחר והעניין שלי איתו - אשמח לעוד תגובות, אולם זה לא העיקר בהודעה שלי.אני מעוניין יותר לדעת מה לעשות כאשר אני קונה רכב נוסף - עבור איזה תקלות ברכב(רצועת טיימינג שלא הוחלפה? טסט שלא עבר? קלאץ' קשה, פלאנץ מים עם קורוזיה, אוטו אחרי צביעה כללית, בעיה בהתנעה, דלת לא נסגרת - עבור תקלות מסוג אלה לדעתי אני אמור להוריד מהמחירון, למרות בעיות פלסטיק זה נניח משהו הגיוני לאוטו אחרי 8 שנים. עבור איזה תקלות הגיוני שירד ממחיר המחירון ולפי איזה תקלות הגיונית נקבע מחיר המחירון? אשמח לדעת מה דרך המחשבה של ה"מנוסים" בקניית רכב וכמה כסף הם היו מציעים על רכב במצב שלי)

פורסם

יש כ"כ הרבה שיקולים שאני לא יודע בכלל מאיפה להתחיל.

אתה רוצה את חוות הדעת של המומחים על שווי רכב שעבר צבע כללי, ללא היסטוריית טיפולים, מוצע למכירה ע"י סוחר מפוקפק, לא שמור קוסמטית ומכנית?(!!)

אני אישית הייתי משלם על אוטו כזה גג 40% ממחיר המחירון. כנראה שהסוחר קנה את האוטו הספציפי אפילו בפחות מכך.

פורסם

אה ולרשימת החסרונות (פשוט יש כ"כ הרבה) צריך להוסיף בעיות התנעה וגם אין טסט בתוקף

יישור קו לרכב כזה יכול בקלות לעבור את מחיר המחירון שלו. ועוד לא הזכרנו את הזמן שהאוטו יצטרך לבלות במוסכים בלי שתוכל להשתמש בו.

זה אוטו שרק אדם עם המון זמן פנוי וגם הרבה כסף פנוי צריך לקחת או לחילופין מישהו שאוהב מכוניות ורוצה לקחת על עצמו פרוייקט שיקום.

פורסם
יש כ"כ הרבה שיקולים שאני לא יודע בכלל מאיפה להתחיל.

אתה רוצה את חוות הדעת של המומחים על שווי רכב שעבר צבע כללי, ללא היסטוריית טיפולים, מוצע למכירה ע"י סוחר מפוקפק, לא שמור קוסמטית ומכנית?(!!)

אני אישית הייתי משלם על אוטו כזה גג 40% ממחיר המחירון. כנראה שהסוחר קנה את האוטו הספציפי אפילו בפחות מכך.

העובדה שהרכב נקנה מסוחר באמת מצעבנת, רציתי לדבר על מצב ובו הייתי קונה את הרכב מבעלות פרטית במצב זה.

אני לא חושב שהאוטו במצב כל כך גרוע כדי שיהיה שווה 40% ממחיר המחירון. לדעתי הדברים שהוא היה חייב להוריד לי עליהם ממחיר המחירון שהוא 31000 הם:

1. בעית התנעה - 500 שקל

2. טסט - לפחות 500 שקל

3. דלת לא נסגרת - 500 שקל

4. חוסר בפלסטיק פנימי - 200 שקל

5. החלפת רצועת טיימיניג - 1000 שקל

6. האוטו צבוע אבל נראה טוב - 1000 שקל

7. פלאנץ עם קורוזיה - 200 שקל

8. רפידות - 200 שקל

9. קלאץ קשה - 1000 שקל

בחישוב גס במידה והוא מתקן את כל הליקויים לדעתי בדיעבד הייתי צריך לבקש ממנו 3-5 אלף פחות מהחירון ולא אלף חמש מאות.

פורסם

זוכר את השעשועון בטלויזיה עם אקי אבני בערוץ 2 "פחות או יותר"?

ועכשיו ברצינות, על הרפידות היית צריך להוריד 200 שקל למרות שאתה אומר שהן עלו לך 500?

קלאץ' כולל עבודה ב-1000 שקל? טיימינג כולל עבודה ב-1000 שקל? לדעתי אין מחירים כאלה, גם במוסך חצר בלוד.

ומה עם כל ימי העבודה האבודים שלך? זה לא שווה כסף? ומה עם מרכיב החוסר ודאות שבקניית רכב כ"כ מוזנח וללא היסטוריה?

לא ראיתי את הרכב ויכול להיות שהוא לא נורא כמו שאתה מתאר אותו, אבל המוכר שקנית ממנו לא אמין והבדיקה שלו גרועה.

בהצלחה להבא.

פורסם
זוכר את השעשועון בטלויזיה עם אקי אבני בערוץ 2 "פחות או יותר"?

ועכשיו ברצינות, על הרפידות היית צריך להוריד 200 שקל למרות שאתה אומר שהן עלו לך 500?

קלאץ' כולל עבודה ב-1000 שקל? טיימינג כולל עבודה ב-1000 שקל? לדעתי אין מחירים כאלה, גם במוסך חצר בלוד.

ומה עם כל ימי העבודה האבודים שלך? זה לא שווה כסף? ומה עם מרכיב החוסר ודאות שבקניית רכב כ"כ מוזנח וללא היסטוריה?

לא ראיתי את הרכב ויכול להיות שהוא לא נורא כמו שאתה מתאר אותו, אבל המוכר שקנית ממנו לא אמין והבדיקה שלו גרועה.

בהצלחה להבא.

לדעתי השתתפות במחירים על תקלות צריכה להיות חצי חצי. לא נשמע לי הגיוני שעבור קלאץ קשה המוכר צריך להוריד לי 3 אלף שקל. כנ"ל גם לגבי רצעות תזמון. אני חושב שאיפשהו זה צריך להיות באמצע כי אם הקלאץ עדיין עובד וגם הרצועה עדיין לא נקרעה - ובכל זאת הוא מוכר אוטו ישן לא מנילונים עם בלאי טבעי ומן הסתם שהרכב יימכר שהמצב של הרכב לא מזהיר ללא שום תקלות.

לגבי ספר טיפולים: שנתיים ראשונות הרכב היה במסגרת אחריות של צמפיונס טופל והרכב עשה 20 אלף ק"מ בשנתיים הללו. 6 שנים לאחר מכן אין היסטוריה.

למזלי אני גם לא עובד כרגע ככה שלא אכפת לי ללמוד קצת מהליכה למוסכים ובכלל למדתי כל כך הרבה מהקניה של האוטו הזה.

פורסם

דעתי אינה כדעתך.

יש סיבה שהיצרן אומר להחליף רצועת טיימינג כל X ק"מ או Y שנים (הקודם מבינהם) ולא מחכים שהרצועה תקרע כי המשמעות של זה הוא תיקון יקר בראש מנוע.

קלאץ' גמור אבל הרכב עדיין נוסע המשמעות יכולה להיות צריכת דלק גבוהה כי המנוע מסתובב בסל"ד גבוה יותר מהרגיל. אז אולי גם תתחלק עם המוכר חצי-חצי בעלויות הנוספות של הדלק?

אתה ממש חלומו הרטוב של כל מי שמוכר אוטו לא שמור.

פורסם

אני לא מסכים עם הגישה שלך, חגי.

לא הגיוני שכשמוכר אני אקזז ממחיר הרכב על פיפס לא תקין, הרי הרכב שאתה רוכש הוא לא חדש אלא משומש. אמור להיות לרכב בלאי מסוים.

נניח ואתה רוכש ממני רכב שמצבו המכני סביר והקלאצ' שלו חדש לחלוטין (מצב היפותטי, אני יודע, אבל לצורך הדיון). מכיוון המחירון מתיחס לרכב במצב מכני סביר יחסית לשנתון ואתה רוכש ממני רכב שמצבו המכני טוב יותר אתה צריך לשלם לי יותר מהמחירון, לא פחות.

אין כאן שחור ולבן ואין כאן חוקים כתובים. בסופו של דבר זה עניין של מיקוח בין המוכר לקונה וזה שיש לו קצת יותר סבלנות וקצת יותר כוח מיקוח ירוויח עוד כמה שקלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגישה שלי פרגמטית, לדוגמא לפני שנתיים הלכתי עם חבר לראות מכונית שמורה ביותר, פיז'ו 206 XS, עם קילומטרז' נמוך, יד1, מטופלת רק במרכזי ובזמן. המוכר רצה מחירון משוקלל. המלצתי לחבר שלי לקנות את האוטו ואפילו בלי בדיקה. למרות זאת הוא לקח לבדיקה, התגלה קצה שילדה בגלל מכת חניה שלא תוקנה אפילו, כלומר האוטו לא עבר תיקון ועדיין ראו את המכה שלא נראתה חזקה מידי. עדיין המלצתי לחבר לקחת את האוטו, אמנם לא במחיר שהמוכר דרש אבל במחיר גבוה לרכב עם קצה שילדה.

אני בטוח שהגישות של שנינו בקניית רכב קרובות הרבה יותר מהגישה של kernix לקניית רכב (לא לזהות שמדובר בסוחר, לחשוד שהקילומטרז' קוצץ, לקחת לבדיקה במקום ידידותי לסוחר, הבדיקה עדיין יצאה חרא, לקנות את הרכב למרות הבדיקה במחיר מחירון למרות שצריך להעביר טסט תוך שבוע וכו וכו)

פורסם

ההבדל ביננו הוא שאני חושב שעל רכב שמור, מטופל בזמן ובמקצועיות (לאו דווקא במוסך מורשה), עם קילומטראז' סביר ומס' בעלים קודמים סביר שווה לשלם גם יותר ממחירון. על אחת כמה וכמה אם כשאתה רוכש את הרכב חלק מהמכלולים המתבלים שבו (קלאצ', מצבר, צמיגים וכו') חדשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ל-kernix:

אני מקווה שלא תיקח את הדברים הבאים כהטפה אלא כעצה ידידותית.

1. אני מבין מהשרשורים האחרונים שלך שאתה די שבוז מהסיפור עם הסוחר הנוכל, אך לפי מה שאני מבין מהמידע הרב שמסרת, היתה ברשותך רוב האינפורמציה לפני הרכישה והעובדה שבסוף רכשת את הרכב אינה קשורה לכך שהוא לא הציג עצמו כסוחר. הרכב נלקח למכון (שלגביו הסכמת) שעלה על ליקויים רבים וגם מועד הטסט הוא מידע גלוי. למעשה, איני מבין איזה נזק מוחשי נגרם לך מכך שהוא לא הציג עצמו כסוחר (למרות שאני מסכים שזה מעשה נבזי שהוא ראוי להיענש בגינו).

2. לשאלתך, מחירון אינו אמור לשקף רכב במצב מושלם. כל רכב שעלה על הכביש צובר בלאי מסוים, ודאי אם מדובר ברכב בן 7 שנים. לו המחירון היה משקף רכב במצב מושלם (שממנו מפחיתים את כל הליקויים) היו נוצרים מצבים אבסורדיים שבהם המוכר משלם לרוכש כדי שיואיל בטובו לקחת את הרכב.... אין כאן נוסחת קסם, אך אפשר לומר באופן כללי מאוד כך: את עלות התיקון של ליקויים מהותיים מקובל לחלק באופן כלשהו בהתאם לכח המיקוח של הצדדים (לא בהכרח חצי חצי) ואת עלות הטסט (אם הוא ממש קרוב) מקובל להפחית.

3. זו הנקודה החשובה ביותר - קח את הדברים בפרופורציה! אני מבין שאתה מרגיש מרומה ופגוע (ולכן גם פתחת את השרשור הזה שאין לו כל משמעות מעשית לאור העובדה שכבר רכשת את הרכב), אך בשורה התחתונה הנזק אינו כה גדול אם אתה נהנה מהרכב. נניח שהיית מתמקח עם המוכר ומצליח להפחית עוד 20% (6K ש"ח) - האם זה היה משנה לך את החיים? אני מניח שלא (ודאי לא לטווח הארוך). במקרים כאלה, חרף העלבון, עדיף להפיק את הלקחים ולהמשיך הלאה.

פורסם
ל-kernix:

אני מקווה שלא תיקח את הדברים הבאים כהטפה אלא כעצה ידידותית.

1. אני מבין מהשרשורים האחרונים שלך שאתה די שבוז מהסיפור עם הסוחר הנוכל, אך לפי מה שאני מבין מהמידע הרב שמסרת, היתה ברשותך רוב האינפורמציה לפני הרכישה והעובדה שבסוף רכשת את הרכב אינה קשורה לכך שהוא לא הציג עצמו כסוחר. הרכב נלקח למכון (שלגביו הסכמת) שעלה על ליקויים רבים וגם מועד הטסט הוא מידע גלוי. למעשה, איני מבין איזה נזק מוחשי נגרם לך מכך שהוא לא הציג עצמו כסוחר (למרות שאני מסכים שזה מעשה נבזי שהוא ראוי להיענש בגינו).

2. לשאלתך, מחירון אינו אמור לשקף רכב במצב מושלם. כל רכב שעלה על הכביש צובר בלאי מסוים, ודאי אם מדובר ברכב בן 7 שנים. לו המחירון היה משקף רכב במצב מושלם (שממנו מפחיתים את כל הליקויים) היו נוצרים מצבים אבסורדיים שבהם המוכר משלם לרוכש כדי שיואיל בטובו לקחת את הרכב.... אין כאן נוסחת קסם, אך אפשר לומר באופן כללי מאוד כך: את עלות התיקון של ליקויים מהותיים מקובל לחלק באופן כלשהו בהתאם לכח המיקוח של הצדדים (לא בהכרח חצי חצי) ואת עלות הטסט (אם הוא ממש קרוב) מקובל להפחית.

3. זו הנקודה החשובה ביותר - קח את הדברים בפרופורציה! אני מבין שאתה מרגיש מרומה ופגוע (ולכן גם פתחת את השרשור הזה שאין לו כל משמעות מעשית לאור העובדה שכבר רכשת את הרכב), אך בשורה התחתונה הנזק אינו כה גדול אם אתה נהנה מהרכב. נניח שהיית מתמקח עם המוכר ומצליח להפחית עוד 20% (6K ש"ח) - האם זה היה משנה לך את החיים? אני מניח שלא (ודאי לא לטווח הארוך). במקרים כאלה, חרף העלבון, עדיף להפיק את הלקחים ולהמשיך הלאה.

קודם כל, ישר-כח ותודה! אני מסכים עם מה שכתבת! הדבר היחיד שמפריע לי כאן בעסק זה באמת שהבנאדם לא הציג עצמו כסוחר ולא הליקויים עצמם שהוצגו בפני ע"י מכון הבדיקה. כאחד שקנה את הרכב הראשון שלו, אין זה בושה לטעות(כאמור מי שיש לו ניסיון עם רכבים היה משלם פחות על הרכב). למדתי המון מקריאה באינטרנט ושהייה במוסכים על מבנה הרכב, הבדלי מחירים בין מוסכים, חשיבות החלקים ששמים לך ברכב. בסה"כ עברתי מסלול למידה יפה עם הרכב הזה למרות שנפלתי בפח מסוחר, תמיד צריך להסתכל על הצד החיובי(פעם הבאה אני לא אפול על סוחר, למדתי לטפל בתקלות שהיו לי, שהן די רבות ככה שיצא לי להכיר את מבנה הרכב לא רע)

שיהיה יום טוב :)

• תוכן חדש...