Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש דעתכם בנוגע ל-Chrysler PT Cruiser

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

ערב טוב לכלל באי הפורום, מה שלומכם? :)

ברשותכם, ההורים מעוניים לקנות את הרכב הנ"ל (Chrysler PT Cruiser). הוא הוצע לנו במחיר של 140 אלף ש"ח.

למישהו יש ניסיון עם הרכב הנ"ל? איך חווית הנהיגה בו לדעתכם? (הזמנו נסיעת מבחן למחר.)

מה דעתכם הכללית על הרכב? הטיפולים/חלפים יקרים/זולים? ישנן תקלות מסויימות שידוע שהרכב "סובל" מהן? מה צריכת הדלק שלו? (מנוע 2.5 ליטר.)

בנוסף, אמר לנו המוכר שזה רכב שלא מופץ בצורה המונית, כך שעשויה להיות לנו בעיה במכירתו בעוד ככמה שנים במידה ונרצה להשתדרג. מה דעתכם בנדון? יש אפשרות למכור אותו עוד כמה שנים, או שבאמת אין לו שוק כלל?

אגב, אם כבר בנושא עסקינן, מה דעתכם על ה-KIA Forte? אותן השאלות שמופיעות לעיל. הוא הוצע לנו במחיר של 116,000 ש"ח, מנוע 1.6 ליטר. נורא התרשמנו ממנו. ד"א, נאמר לנו כי המנוע מפיק באזור ה-250 כ"ס. אני לא מבין גדול ברכבים, אבל לא שמעתי על הרבה מנועים בנפח הזה שמספקים כוח זהה.

היום עשינו סיבוב די גדול בת"א בסוכניות רכב כמו מאזדה, טויוטה, פיאט, שברולט, היונדאי ועוד במטרה לחפש רכב משפחתי חדש. ישנם דגמים אחרים שתוכלו להמליץ לנו עליהם באזור ה-140,000 ש"ח? אני ומשפחתי מחפשים רכב משפחתי, שבעוד כמה שנים יהיה לו שוק כך שנוכל למכור אותו ולהשתדרג. רכב אמין, עם מחירי החזקה סבירים (טיפולים/חלפים) וצריכת דלק נורמאלית.

כנקודת השוואה, נוסעים כשלוש שנים על הונדה סוויק (1.8 ליטר), בעבר היו ברשותנו מאזדה 3, גולף ובורה מבית VW.

מודה לכם מאוד על כל עזרה ותגובה בנושא! :)

בברכה,

אריה.

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

הקרוזר הוא מכונית מרהיבה מבחינה ויזואלית אבל פלופ רציני מבחינת רכב - מיושן, צפוף, איכות בניה נמוכה, בטיחות גבולית, בקיצור - לא בכדי הוא לא נמכר בכמויות וקשה להפטר ממנו...

קיא פורטה היא בהחלט אופציה טובה, אבל יש לה 125 כ"ס ולא 250... בכל זאת היא בהחלט מוצלחת.

על הוריך לבחור תחילה האם ברצונם רכב בעל 4 או 5 דלתות. אני בטווח שבין 110-140 אש"ח יש ה-מ-ו-ן מתמודדות מעולות - פיג'ו 308, גולף, סיוויק, קיא ויונדאי I30, סיטרואן C4 וסליחה אם שכחתי מישהי.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אם אני אגיד על ה-PT שהיא זבל עופות, תאמין לי שאני עוד עושה איתה חסד. רכב כה מחורבן באמת שלא פוגשים בימינו לעיתים קרובות.

שכרתי אחת לנסיעה בקו לונג איילנד-וושינגטון לפני שנה וקצת. חפש בפורום הודעה שבה כתבתי על החוויה ה"מרנינה", אין לי ספק שלאחר מכאן כבר תדעו לאיזה אולם תצוגה אתם ממש לא רוצים לחזור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא לגעת ב - PT CRUISER וזה בלשון המעטה, ב - 140K יש כל כך הרבה מכוניות שעולות עליו עשרות מונים שהוא בכלל לא אופציה. לדעתי גם ב- 80 אלף לא לקחת אותו (אלא אם כן אתה סוחר)

אני לא נביא, אבל קשה לי להאמין שתקבל תגובה אוהדת לרכב, אפילו לא אחת וזה אומר דרשני.

פורסם

ההבדל בין 4 ל-5 דלתות הוא בעיקר נוחות השימוש בבגאז'. נפח ההטענה, כל עוד הוא סביר (למעט מקרי קיצון כמו סובארו B3 האצ'בק) הוא נתון שולי למדי אם פתח הבגאז' לא מתוכנן כראוי ואינו נוח לשימוש. תגיע לאולם עם חפץ גדול כלשהו, עגלת תינוק לדוגמא, ותנסה להטעינו במכוניות עם 4 ו-5 דלתות בהתאמה - למשל אותה פורטה מול סיד, גולף מול בורה וכו'. הפתרון האידיאלי מבין הנמכרות עכשיו הוא בכלל אוקטביה - נפח של תא מטען נפרד ונוחות הטענה של האצ'בק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בס"ד

טוב, חבר'ה, בשעה טובה ומוצלחת נעשה שינוי ברגע האחרון (ע"י החפירות של אמא שלי) ונקנתה -- VW New Golf TSI 1.4. היא מגיעה עם מגדש טורבו ו-122 כ"ס.

אני יודע שזה די מאוחר לשאול, אבל... מה דעתכם על הרכב? מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה מגדש טורבו? אני לא כ"כ מבין בדברים האלו... :( זה שורף יותר דלק? מה תהיה צריכת הדלק ברכב?

בברכה ובתודה,

אריה.

נ.ב: ד"א, עוד כמה שאלות ברשותכם: מה זה משנה כמה היולכים יש ברכב? אם זה 7 או 4, מה יותר טוב? ז"א, איך זה מתבטא באיכות הנהיגה..? כתוב גם כאן בפרוספקט נתון "מספר צילנדרים/שסתומים לצילינדר: 4/4" -- מה זה אומר?

סליחה על הבורות ותודה לכם!

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

האמת - בחירה מעולה !!!!

בדיוק ההפך מה - PT

כל השאלות שלך אמנם טובות אבל בקצרה מה שיש בגולף TSI זה בדיוק מה שצריך. הגיר DSG הוא טוב, הטורבו עושה טוב למנוע עם הנפח היחסית קטן וצריכת הדלק נשארת טובה.

פורסם
בס"ד

טוב, חבר'ה, בשעה טובה ומוצלחת נעשה שינוי ברגע האחרון (ע"י החפירות של אמא שלי) ונקנתה -- VW New Golf TSI 1.4. היא מגיעה עם מגדש טורבו ו-122 כ"ס.

אני יודע שזה די מאוחר לשאול, אבל... מה דעתכם על הרכב? מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה מגדש טורבו? אני לא כ"כ מבין בדברים האלו... :( זה שורף יותר דלק? מה תהיה צריכת הדלק ברכב?

בברכה ובתודה,

אריה.

נ.ב: ד"א, עוד כמה שאלות ברשותכם: מה זה משנה כמה היולכים יש ברכב? אם זה 7 או 4, מה יותר טוב? ז"א, איך זה מתבטא באיכות הנהיגה..? כתוב גם כאן בפרוספקט נתון "מספר צילנדרים/שסתומים לצילינדר: 4/4" -- מה זה אומר?

סליחה על הבורות ותודה לכם!

גולף TSI מכונית טובה בהחלט.

מגדש טורבו הוא, בפשטות, אלמנט המתחבר למנוע ומשפר את התפוקה שלו מבחינת ביצועים. זו הסיבה שממנו כל כך קטן מתקבל הספק ומומנט גבוה יחסית. צריכת הדלק תהיה טובה מאוד בגלל אופי המנוע ונפחו (שוב - בגדול).

הילוכים - מאפשרים ניצול טוב יותר של ביצועי המנוע ושל הצריכה שלו. בעקרון יותר הילוכים זה יותר טוב, אבל לא תמיד. במקרה הזה כן - 7 זה יותר טוב מ-4.

צילינדרים הם תאי הבעירה של המנוע. לכל צילינדר יש ארבעה שסתומים במקרה זה, ואם תרצה לדעת יותר בצע חיפוש בפורום. הנתון הזה בכל מקרה לא משפיע לך על הנהיגה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בס"ד

מודה לכם מאוד חבר'ה! :) אנחנו נורא שמחים עם ההחלטה שעשינו וגם התגובות שלכם נורא מעודדות.

אם מישהו רוצה להוסיף משהו בנוגע לרכב -- זה יותר ממבורך!

בברכה ובתודה,

אריה.

• תוכן חדש...