Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור

עד לפני חודש וחצי גם אני עמדתי עם אותו תקציב כמו שלך ביד לאחר שחרשתי בכל סוכנויות הרכב ובדקתי כל מה שאפשר.

אתן סקירה קצרה על כך רכב ורכב שראיתי שהעלת כאן כאשר בסופו של דבר אציין מה שבחרתי:

קיה סיד - אישית לא בדקתי, חשבתי ללכת על הפורטה אך לבסוף המותג וחוסר הייצוגיות שלו מנעו ממני ללכת עליו. גם ביקורות מאכזבות נוספות די השלימו את התחושה שלא פיספסתי שום דבר.

SX4 האצ'בק - מאוד התלהבתי בהתחלה, קראתי ביקורות והיו חוות דעת סותרות בין ביקורת לביקורת אז החלטתי לנסוע לסוכנות ולהתרשם, לאחר הסתכלות קצרה על הרכב מבחוץ ומבפנים, רכב דל מאוד ואיבזור עני במיוחד, לא מצדיק תשלום של 105K על רכב מהיבואן שנת 2009 עם כל הכבוד, ירדתי מהר ממנו.

פורד פוקוס - אבי מקושר עם התחבורה ואיש ציי הרכב בחברתו הממשלתית ולכן החליט להיוועץ עימו מנסיונו האישי בטיפול ברכבים האלו, נאמר להתרחק כמו מאש, לא שאלנו והתרחקנו.

קיבלנו המלצה לדרך מאותו בחור נחמד שמחזיק צי מכוניות של יותר מ300-ללכת על ה308.

בדיעבד אני אצדיק את חששותיך שהיו חששותיי בדיוק, צרפתייה, בעיות חשמל, תבקר הרבה במוסך.

אבי הלך לבדוק את הנושא, ולאחר חצי שעה שישב עם הסוכן סגר עסקה מצויינת.

היום אני נוסע על 308 רמת גימור (שקר כלשהו +) ואני מאוד מרוצה.

בקרת אקלים, ג'אנטים, מערכת אודיו mp3, המון תמורה ביחס למחיר, נוחות הנסיעה מאוד מפנקת ונוחה.

אני אישית לא הייתי שלם עם ההחלטה עד אשר ראיתי את האוטו במו עיניי, אוטו ממש יפייפה ולאחר שעליתי עליו אמרתי לעצמי שאני לא רוצה לרדת.

אני חושב שהוא מספק את החבילה המושלמת כרכב משפחתי מפנק.

אין דבר כזה רכב עם בעיות קבועות, אי שמירה על רכב יגרור בעיות ואתה בעצמך ציינת שחברך קשור לליסינג איכשהוא כך שבמידה ופתחו את האמא של הרכב אז הוא יגיב בהתאם.

במקרה הכי גרוע - ישנה אחריות ואני סבור שהיבואן יעשה הכל בתקופת האחריות על מנת שתצא מרוצה.

במידה ותחליט ללכת על ה-308, אשמח להפנות אותך לסוכן ספציפי שדאג לי לקבלת פנים חמה מאוד ואני מאמין שהוא יידאג גם לך.

מה גם שיש עכשיו מבצע סוף שנה אז בכלל תזכה להנחה מסויימת.

נ.ב. בקרוב אעלה שרשור חוות דעת אישית מהרכב לאחר 1500 ק"מ

Confidence In Motion

פורסם
אני ממליץ לבדוק את סוזוקי SX4 בצורת 5 דלתות:

http://www.suzuki.co.il/?catid=%7B225AB60A-7C43-4401-8698-4187FC19B847%7D

היא זריזה (מנוע 120 כ"ס), בטיחותית (נוסף ESP), מאובזרת, יותר מרווחת מפיאסטה, אבל עדיין יותר קומפקטית מפוקוס או ג'טה,

ולא מרגישים מחסור בכח בהשוואה לפוקוס או ג'טה בגרסא הבסיסית שלהן. .

SX4 מכונית יותר גבוהה משאר משפחתיות.

מסכים איתך יש לנו אחת כבר יותר מ 4 חודשים הדגם החדש עם 120 כ"ס וESP GLX הרכב מרווח,גבוה, חווית נהיגה טובה למדי וכוח לא חסר יחסית למשפחתיות, וגם יציב במהיריות גבוהות 150-160.

לדגם החדש יש בקרת אקלים פנסי ערפל ESP עוד רמקול אחד שהוא סנטר .

הרכב נראה מדהים בשחור הנה תמונה

ynzyt2ojtiog.jpg

Audi 100 5CLY 1990

Audi A3 1.8T Manual

פורסם

קיה פורטה \ סיד ואם פתוחים בראש בגירסאת הסטיישן נראה כעיסקה טובה, דעות קדומות תשאיר בבית מדובר על רכב (הסיד בעיקר) זכתה לביקורות חיוביות מאוד באירופה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה למגיבים.

אני מאמין שאם הרכב היה בשבילי, הייתי הולך על פג'ו 308 - אני לא כל כך חושש מסטיגמות הצרפתיות (הי, אני נוהג בפיאט נהדרת עכשיו, והאוטו הקודם שלי היה 205 שמאוד אהבתי), והאוטו מצא חן בעיניי מאוד, במיוחד מבפנים (יש להודות שעוד לא נסעתי בו, אז הדבר כמובן תלוי בנסיעת המבחן). מה שכן, אני חושב שהעיצוב החיצוני שלו ממש אגרסיבי מדי, וחסר את העידון שיש לרוב למכוניות פג'ו.

מצד שני, מאחר והאוטו לא בשבילי, וההורים שלי לא התלהבו ממנו, חיפשתי אופציות אחרות.

נראה שהסוזוקי אכן קלעה לטעמם, על אף, ואולי בזכות הפשטות היחסית שלה. הם גם מאוד אהבו את תחושת הישיבה, אופי הנהיגה ואת התחושה הכללית. אין מה לעשות, לכל אחד יש את העדפותיו הוא.

רק כדי שהם יקבלו עוד קנה מידה, שלחתי אותם לעוד נסיעת מבחן או שתיים, אבל נראה לי שאת ההחלטה שלהם הם קיבלו.

אני שוב רוצה להודות לכל מי שעזר לי והגיב לשרשור הזה, הפורום שוב מוכיח את עצמו כתומך ומשתתף.

תודה רבה!

דניאל

פורסם
במקרה היום התפרסם ב"ישראל היום" מבחן דרכים לSX4 האצ'בק, ובשורה התחתונה די קטלו אותו- בעיקר בנושא בידוד הרעשים והנוחות.

כמות השטויות שהוא רשם בכתבה מביישת את התואר שלו כ"כתב רכב".

אבל זה לא מפתיע אותי, עוד בשיעור הראשון של מגמת תקשורת בכיתה י' למדנו שאין דבר כזה תקשורת אובייקטיבית, וכך גם במקרה שלו.

ל SX4 אין שום נחיתות בסעיף הרעש או הנוחות, אפילו להפך. בתור אחד שרכב שקט היה מאוד חשוב לו (ומי שממש רוצה יכול לחפור בפורום אודיו ולמצוא כמה שרשורי בידוד רעשים ברכב שכתבתי) מצאתי את ה SX4 כאחת המכוניות היותר שקטות שיצא לי לנסוע בהן. כמובן שתחת האצה הרכב רועש (ואיזה רכב לא רועש?), אבל שיוט בעיר ובבינעירוני מתנהלים על מי מנוחות, גם מצד המנוע וגם מצד הצמיגים.

נוחות זה כבר עניין יחסי. ה SX4 נוקשה, אני משער שזה בגלל האופי ה"ג'יפאי" שלה והעובדה שהמתלים של הגרסה הישראלית זהים לגרסת ה 4X4 אך עם זאת בורות וסדקים נבלעים ברכות וריסון תנודות המרכב הגבוה מתבצע באופן משביע רצון. אין לה מושבים מפנקים ורכים במיוחד, אבל הם בכלל לא רעים ובעיקר תומכים מצויין ונוחים גם בנסיעות ארוכות.

יש לי הרגשה שאם אותו מבחן דרכים היה מתבצע על אחותה התאומה של ה SX4, הפיאט ס'דיצ'י, הייתה מתקבלת חוות דעת אחרת לחלוטין כי הרי זה אוטו אירופאי, נוח, יש לו הגה מתקשר ושלדה מופתית, שלא להזכיר את המושבים הרכים והמפנקים... :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת איתמר, אני הייתי אמור להיות רוכש פוטנציאלי וקראתי המון מחוות הדעת שלך על הרכב.

הן אלו שדווקא דחפו אותי לכיוון.

האמת האמיתית התבהרה לי בעת הכניסה לסוכנות. סוזוקי זאת חברה שרכביה מאוד דלים באיבזור ובתמורה לכסף שהם נותנים.

כאשר העלתי השוואה בין הסוזוקי לבין הפורטה, לבין הפג'ו, לבין סקודה. אותה נקודה שסוכן המכירות התגאה בה:

זה סוזוקי, יפני, אמינות.

עם כל הכבוד אנחנו לא בשנות ה80, היום אין רכבים חדשים שנופלים דרסטית באמינות, מה עוד שפלאי הטכנולוגיה משחקים תפקיד בכיר בקניית רכב, ובסוזוקי פשוט אין שום איבזור.

צרם לי מאוד על ההרס הטוטאלי שהיבואן עושה לרכבים שלו בכך שמייבא אותם וכל מה שהוא מוכר זה "מנוע אמין"

Confidence In Motion

פורסם

דלת אבזור? במה מתחרותיה יותר מאובזרות ממנה? אני באמת רוצה לדעת.

אחד מהדברים שקסמו לי ברכב הזה הוא הפשטות שלו. רכב לא צריך להיות עתיר טכנולוגיה וגימיקים. מי שמחפש רכב כזה שירכוש פריוס. שעות של הנאה מובטחות.

אתה יודע מה אהבתי כשפתחתי את מכסה המנוע? שראיתי מנוע. לא ראיתי פאנלי פלסטיק גדולים עם שלושה-ארבעה פקקים צבעוניים. למה לכל הרוחות רכב צריך להראות כמו רובוטריק?

לגבי הנקודה של איש המכירות, מה אתה מצפה שהוא יגיד? מוניטין האמינות הבלתי מעורער של סוזוקי ביחס למתחרות האירופאיות בהחלט מהווה יתרון אצל מס' רב של לקוחות. לדוגמה, השם והמוניטין של פז'ו ופולקסוואגן שונה מאוד ממה שהוא היה לפני שני עשורים. המרדף אחר הקידמה הטכנולוגית ערער מאוד את מוניטין האמינות הידוע שלהם.

ההנדסה היפנית ידועה בעולם בזכות פשטות מכלולים (ומכאן נובעת אמינותם) ובעיקר - הם לא מכניסים לשוק טכנולוגיות חדשות לפני שהם בדקו ובטוחים בכל מאת האחוזים שהרכיב יתפקד כמו שצריך.

אז כן, העדפתי לרכוש את הסוזוקי על פני הפאביה (שהייתה המתמודדת הראשית לתואר) ושיקול האמינות בהחלט היווה שיקול משמעותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רציתי להמליץ משהו מכוון אחר. לאחרונה המחלקות טרייד-אין מתמלאות ברכבים חדשים 0 קם והנחות משמעותיות כ-20 ש"ח עוד טרם תחילת מסע ומתן. לדוגמה סוברו B3 הדגם המאובזר 106900 במקום 125700:

http://www.trademobile.co.il/%d7%9e%d7%91%d7%a6%d7%a2%d7%99-%d7%a8%d7%9b%d7%91/page/10.aspx

הנה עוד מאותו האתר, פיאט 500 הדגם המפואר ב-104900 במקום 123000

http://www.trademobile.co.il/%d7%9e%d7%91%d7%a6%d7%a2%d7%99-%d7%a8%d7%9b%d7%91/page/12.aspx

אפשר לעשות גם חיפוש באתרי טרייד-אין אחרים, יש שם לא מעט מציאות עם 0 קמ. אפשר גם להגדיר את האופצייה הנ"ל גם ביד 2, ושם גם שפע של דגמים - סיאטים, סקודות וכו' וכו'. כאשר חיפשתי לעצמי רכב חדש הגדרתי ראשית כל את מטרת ה"20,000 ש"ח פחות מהמחירון" ואז בחרתי בין ההצעות והאופציות.

פורסם

בין האופציות עוד מעניינות עם 0 קם:

1) סיאט לאון STYLANCE FSI אוט' 2.0

143900 במקום 158900

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=8&CarID=376440

אילו הייתי כיום מחפש רכב חדש - הייתי הולך לראות ולהתרשם

2) דובר על סוזוקי S4? הנה בבקשה:

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=8&CarID=359876

ויש עוד ועוד... ממש חגיגה

• תוכן חדש...