Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל ערבים בהחלט מופלים במגורים. אם אתה לא יודע אז לא יהודים לא יכולים לקנות בית על אדמת מנהל מקרקעי ישראל (רוב אדמות המדינה) כי הם מחזיקים בנאמנות גם את אדמות קק"ל (גוף פרטי) שהתקנון שלה מייעד את הקרקע ליהודים בלבד.

אני לא ארגיש בבית בגרמניה ולא ארגיש בבית גם בשוויץ כי נולדתי כאן וכאן הבית שלי. אם הייתי נולד בגרמניה רוב הסיכויים שדווקא שם הייתי מרגיש בבית ולא פה.

לא אמרתי שערבים יכולים לקנות איפה שבא להם. אמרתי בעיקר, ולזה לא התייחסת, שערבים יכולים להסתובב פה ברחובות ישראל

חופשי חופשי שלא כמו יהודי שלא מכיר את מנהגי הערבים, תרבותם, ושפתם. רוב היהודים לא יחושו בנוח בישובים ערביים. ויש כאלה שלא אכפת להם, ועל כאלה גם - על חלקם - יצא לשמוע איך חזרו בעזרת כוח מג"ב.

אני לא חושב שהיית מרגיש כמו בבית בגרמניה למשל, שם הנאציזם מתחיל לעלות מדרגה בכל מיני תאים "רדומים".

או שאולי ציור של צלב כרס על מכוניתך או ביתך מידי פעם לא מזיז לך.

אבל דבריי מכוונים בעיקר לאנשים יהודים אשר חיים כמו יהודים. שי, אם הבנתי נכון, אתה לא בדיוק שומר על אורח חיים יהודי.

כאחד שכזה, אתה אולי תתפוס פחות תשומת לב יהודית.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי מינה אותך להגיד לנו מהו אורח חיים יהודי?

אני יהודי שחי כמו יהודי למרות שאני לא מקפיד על מצוות רק כי אני קורא עליהן.

אני חי את החיים היהודיים שלי בצורה מלאה גם בלי הטקסים שלך.

כשגרתי במדינה קתולית מאוד (וגם גזענית), הרגשתי בבית רוב הזמן כי אני מאמין באזרחות ולא רק בפילוג עמים על ידי דת.

פורסם

נו, אז מה קבע החתול?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מי מינה אותך להגיד לנו מהו אורח חיים יהודי?

אני יהודי שחי כמו יהודי למרות שאני לא מקפיד על מצוות רק כי אני קורא עליהן.

אני חי את החיים היהודיים שלי בצורה מלאה גם בלי הטקסים שלך.

כשגרתי במדינה קתולית מאוד (וגם גזענית), הרגשתי בבית רוב הזמן כי אני מאמין באזרחות ולא רק בפילוג עמים על ידי דת.

לעזאזל. כתבתי תגובה שלמה ובגלל עדכון השרת פה,הכל נמחק :evil:.

(אתה כעוס ?)

הטקסים שלי ?:lol:

אלו גם הטקסים שלך ידידי. פשוט זה לא מעניין אותך.

כשגרת במדינה קתולית... אני מבין שאתה דיי לא שומר על אורח חיים דתי. ייתכן ובשל כך, לא הפרעת לאף קתולי גזען וכך לא הוכית אפיים ארצה !

כשאני טיילתי בארצות שונות, קיבלתי אזהרה אחת. לא לבלוט כיהודי. שזה אומר בלי כיפה, ובלי עברית.

ואז מה קרה? נכון ! נראיתי כבן המקום והייתי בטוח לתור את המקומות בהם הייתי. זה היה כיף,אבל טוב שאני לא גר שם !

הייתי כ"כ טוב, עד שבני המקום פשוט בשיא הטבעיות שוחחו עימי בספרדית ולא אנגלית.

יוסי פרנקוס. האם אתה יודע למה נרדפו היהודים לאורך הדורות ?

ובכן, זה לא היה בגלל שהם חיו כמוך, בלי הרבה קשר לדת(אם הבנתי אותך נכון)

הם נרדפו לא כי הם ישבו ואכלו חיות שונות עם הגויים, ולא בגלל ש"שמואל" התחתן עם אינגה ולא עם אילנה, ולא בגלל שנולדו להם לא ירון ויאיר אלא יורגן ומורגן. לא! הם נרדפו בגלל שהם עשו הפוך, התחתנו עם בני עמם, הקפידו על חיי קהילה יהודית והגו בחוקי היהדות.

אתה מאמין באזרחות?

יופי. גם שאר היהודים עושה רושם. וזה לדעתי מה שגם להם בעיות לאורך כל השנים. הם חשבו שהם לא מפריעים לאף אחד.

חיו עפ"י אמונתם ולא ניסו לכפות על אף אחד. אבל המדינה, כנראה לא הייתה מדינת כלל אזרחיה. כי את היהודים גרשו/התעללו/רצחו/טבחו/אנסו נפשית וגופנית אחורה וקדימה לאורך הדורות.

הנה אנו קרבים לחג החנוכה.

אני משער שאתה יודע על שום מה החג.

זוכר מה הייתה הברירה הקלה? להפסיק להיות יהודי. היו כאלה שהסכימו, וכל זכר לעובדת היותם יהודים נמחק.

אז מה זה להיות יהודי?

מי מינה אותי להגיד לכם מהו אורח חיים יהודי ? אני !:twisted:

סתם. אם אתה לא רוצה שאכתוב שהדת מינתה אותי, כי יהדות זו דת, מה לעשות... אז אומר שזו ההיסטוריה היהודית המדממת.

אתה יודע שאבות אבותיך טבחו ילדים נוצרים כדי להכין מצות לפסח ? לא ?! אז הגויים סתם אמרו ? אבל למה?

כי את היהדות שונאים בשל מנהגיה ו"טקסיה"! ולא יעזור לך כלום.

לך תהיה "יהודי" שאוכל מה ששאר הגויים באיזה מדינה שלא תהיה בה אוכלים, תתערה בחברתם, ותצא עם בנות עמם, ולא יציקו לך. (וכל זה היה טוב עד שבא היטלר, אצלו יהודי מזויף כדוגמא לעיל, אחת דינו למות).

ועדיין תגיד שאתה יהודי. באמת ? כי על הגויים אתה לא עושה רושם, וכנראה שאתה אפילו לא שווה יריקה גזענית הגונה

כי אתה "יהודי בסדר" :x.

אז מהו יהודי ? המ?

אגב, אין בי טיפה של כעס או טרוניה. אבל מצורת הניסוח שלך עולה שבך יש משהו כעוס.

אם אני צודק, אז תשתחרר, כולנו פה חברים, במיוחד ב"אוף טופיק".כאן יש מקום מקסימום לדיון פולמוסי סוער, ובלי טינה.

אז בחברות !

פורסם

אלו לא הטקסים שלו, או שלי, כי אנחנו לא מבצעים אותם.

הם נרדפו לא כי הם ישבו ואכלו חיות שונות עם הגויים, ולא בגלל ש"שמואל" התחתן עם אינגה ולא עם אילנה, ולא בגלל שנולדו להם לא ירון ויאיר אלא יורגן ומורגן. לא! הם נרדפו בגלל שהם עשו הפוך, התחתנו עם בני עמם, הקפידו על חיי קהילה יהודית והגו בחוקי היהדות.

בקיצור, אתה אומר שהם נרדפו רק עקב היותם יהודים. אני לא חושב שזה תרם להם הרבה, להאמין ולבצע את ה"טקסים" שלהם.

אתה מאמין באזרחות?

יופי. גם שאר היהודים עושה רושם. וזה לדעתי מה שגם להם בעיות לאורך כל השנים. הם חשבו שהם לא מפריעים לאף אחד.

חיו עפ"י אמונתם ולא ניסו לכפות על אף אחד.

הלוואי שהיהודים של היום לא ינסו לכפות על אף אחד.

אבל המדינה, כנראה לא הייתה מדינת כלל אזרחיה. כי את היהודים גרשו/התעללו/רצחו/טבחו/אנסו נפשית וגופנית אחורה וקדימה לאורך הדורות.

זוכר מה הייתה הברירה הקלה? להפסיק להיות יהודי. היו כאלה שהסכימו, וכל זכר לעובדת היותם יהודים נמחק.

אז מה זה להיות יהודי?

אין לזה תשובה קלה.

אני חושב, שהכי טוב לעשות, זה לענות לשאלה "מאיזה מוצא אתה?" בתשובה- "ממוצא יהודי".

סתם. אם אתה לא רוצה שאכתוב שהדת מינתה אותי, כי יהדות זו דת, מה לעשות... אז אומר שזו ההיסטוריה היהודית המדממת.

אתה יודע שאבות אבותיך טבחו ילדים נוצרים כדי להכין מצות לפסח ? לא ?! אז הגויים סתם אמרו ? אבל למה?

לא חושב שזה בגלל הטקסים. אני יותר חושב שזה בגלל ההתנהגות החצופה והנבזית שלנו, היהודים, כלפי כל העולם (שהם הרי נחותים מאיתנו- אנחנו עם סגול! כמו בצל!! אה...שיט...רגע- משהו לא מסתדר פה, כן. עם סגול! כמו התסרוקת של נינ...לא, זה גם לא זה. אה, זה בכלל עם סגולה. מי ה#$% שיש לו שגיאות כתיב כאלה? עם זה זכר, צ"ל סגול).

אני חושב שאחד הסיפורים הכי גזעניים שלנו ומשלנו כיהודים הוא על "יהודי טוב", כולכם מכירים את זה, מעשה ביהודי אחד נקרא לו יודה. נקרה לו יודה לשוק בעת שהלך לחפש את האתונות וקיווה למצוא מלוכה, ונתקל בסוחר עם דוכן שופע אשר מציע ממרכלתו, ומרכלתו מצאה חן בעיני יודה. אץ לו רץ לו יודה אל בעל הדוכן ושאלו, "כמה גובה אתה עבור מרכלתך?" אמר הרוכל, "3 ין, בד"כ, אבל היום יש טעימות חינם." לכך השיב היהודי, "חינם, אה? אני אטעם שניים".

(שמות הדמויות, המיקום, העלילה ושאר ירקות שונו עקב הכנסתם לתוכנית להגנה על עדים).

ועוד אנחנו כיהודים משום מה מתגאים בסיפור הזה:?:roll:.

לך תהיה "יהודי" שאוכל מה ששאר הגויים באיזה מדינה שלא תהיה בה אוכלים,

או-קיי!!! בכיף!

תתערה בחברתם, ותצא עם בנות עמם, ולא יציקו לך. (וכל זה היה טוב עד שבא היטלר, אצלו יהודי מזויף כדוגמא לעיל, אחת דינו למות).

ועדיין תגיד שאתה יהודי. באמת ? כי על הגויים אתה לא עושה רושם, וכנראה שאתה אפילו לא שווה יריקה גזענית הגונה

אז מהו יהודי ? המ?

אגב, אין בי טיפה של כעס או טרוניה.

אתה יודע מה, מהמשפט או 2 האחרונים שלך, זה כבר לא נשמע כך.

אבל מצורת הניסוח שלך עולה שבך יש משהו כעוס.

אם אני צודק, אז תשתחרר, כולנו פה חברים, במיוחד ב"אוף טופיק".כאן יש מקום מקסימום לדיון פולמוסי סוער, ובלי טינה.

אז בחברות !

דו, רה, מי, פה, סול.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז.

לכן כתבתי "אגב, אין בי טיפה של כעס או טרוניה."

כי מאותן 2 שורות אולי נראה הפוך.

הכעס המובע הוא כלפי האנטישמיות. תקרא שוב.

לגבי הטקסים, הם עדיין גם שלך, לדבריך, אתה סה"כ פורע חוק.

וכן, ברור לי שקשה יותר לומר זאת על דת מאשר על חוקי מדינה, אל זה אותו דבר.

כי אם אני נוסע באדום, אני עברתי על החוק, ולא כדבריך, החוק לא שלי כי אני לא פועל לפיו.

אתה כותב:

בקיצור, אתה אומר שהם נרדפו רק עקב היותם יהודים. אני לא חושב שזה תרם להם הרבה, להאמין ולבצע את ה"טקסים" שלהם.

לשיטתך, אתה כבר לא היית יהודי, וגם אני לא. כי לא היית יודע בכלל שהיו יהודים בשושלת שלך אי פעם, ואולי בכלל על יהדות היית לומד רק באוניברסיטה.

או-קיי!!! בכיף!

לך על זה !:twisted:

לה, סי.

פורסם

!

בדלנות היא גישה של קבוצה חברתית (שבט, קבוצה אתנית, דת או מדינה) המעדיפה להסתגר בתוך עצמה ולדבוק בקנאות בתרבותה, תוך הימנעות משיתוף פעולה עם קבוצות שונות או השתלבות בסביבה.

בתקופת בית שני הייתה מחלוקת בין הגישה הבדלנית לבין הגישה האוניברסלית. הגישה הבדלנית דגלה בסגירת היהדות מפני השפעות זרות, ושאפה לשמור על טוהר העם היהודי. כמו כן, היא אסרה נישואי יהודים לנוכרים משום שהיהודים הם "זרע הקודש". נישואים כאלה נתפסו אצל הבדלנים כחטא שעלול להביא לחורבן ולגלות נוספים. הבסיס לגישה זו נמצא בהוראות התורה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%AA

ואני חושב ששונאים אותנו בגלל מה שרשום למעלה, בגלל שאנחנו שונים ורוצים להישאר שונים

בואו נדבר במספרים, היהדות היא דת של 14 מיליון איש פחות או יותר

בעולם שבו הלא יהודים הם קצת פחות מ7 מיליארד שזה אומר 7 אלף מיליונים לא יהודים, סביר להניח שיהיו כאלו שישנאו את המיעוט הקטן והזעיר הזה שרוצה להיות שונה מכולם.

אז שישנאו, על ה*** שלי!

פורסם

זה מה שמעצבן אותי, הבדלנות.

הבעיה שלי עם בדלנות זה שהיא מעידה על אתנוצנטריות (נטייה קבוצתית לאמונה שהקבוצה שלי היא יותר טובה מאחרות).

את היהודים שנאו במהלך ההיסטוריה בגלל הבדלנות הזאת.

כיום אין סיבה לזה.

אנחנו מתלבשים אותו דבר כמו כל העולם המערבי, שומעים את אותה מוזיקה, ויש פחות הבדלים בינינו ובין קבוצות אחרות.

ולא, יהדות זה לא רק דת.

יהדות היא תרבות שלמה והיא קיבוץ של מערכות ערכים שונות שבאות מרקעים שונים.

אני מאמין ביהדות חילונית, ואותה הצליחו להקים בהמון מסגרות, כולל בקיבוצים. אתה יכול להגיד שהקיבוצים הם לא יהודיים?

אני לא רואה ערך אמיתי בצורת חיים מבודלת שגורמת לאחרים לשנוא אותך.

פורסם

יש פה עניין של כבוד, אני לא מבין למה אנשים שהם "אנטי דתיים" נתפסים על עניין הכפייה ומבקשים שיכבדו את הבקשה שלהם לחיות כחילוניים אבל הם בעצמה לא יכולים לכבד את בחירתם של הדתיים לחיות כדתיים?

הרי אותם אנשים המוטו שלהם זה "חיה ותן לחיות" אז למה לקחת את זה רק לכיוון החילוני? מה הציבור הדתי לא צריך לחיות כי הוא מאמין במשהו שנוגד אמונה של מישהו אחר?

פה מתחילה הבעיה, ואם כל אחד יכבד את השני אפשר יהיה להסתדר.

פורסם

רועי

כמו שאתה רואה בן אדם שרצה לבשל בשבת קיבל כלא, כמו שזכות הציבור הדתי לא לבשל בשבת, זכות הציבור הלא דתי לבשל בשבת, ולא לקבל ימי מאסר על זה.

אתה מבין שחייל נשלח מאחורי סורגים בגלל איסור דתי שמקבל תוקף דרך חוק של הצבא?

מה יותר כפייה מזה?

אז כמו שאמרת, שיחיו אבל שיתנו לחיות

עם כל הכבוד, אני לא מבין מה עניינו של מישהו אם חייל נכנס למטבח ומדליק אש, זה לא שהוא הכריח בחור דתי להדליק בשבילו. עשה את זה בעצמו ולעצמו.

ניחא אם החייל היה מערבב בשר וחלב בכלי חלבי או בשרי ואז היו פוגעים ביכולת של הציבור הדתי לשמור מצוות.

יוסי

אני לא רואה ערך אמיתי בצורת חיים מבודלת שגורמת לאחרים לשנוא אותך .

כל עוד אתה עושה משהו שלא בא לפגוע ולא פוגע במישהו אחר אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. אם מישהו שונא אותך בגלל זה אז שישנא, כי לכל אחד וכל קבוצה יש זכות להיות שונה או נבדלת. והכי מצחיק שהקברניטים של הקבוצה הכי בדלנית לאורך ההיסטוריה מטיפים לזריקת אבנים על אנשים שמקיימים אורח חיים משלהם לדוגמא בירושלים חניון קרתא, ממש ביצה ותרנגולת.

אני מאמין ביהדות חילונית, חסידית, חרדית וכל שאר הזרמים, כל אחד לפי מה שמתאים לו

אבל אני לא מאמין שזרם אחד צריך לכפות על זרם אחר את דרך החיים שלו, לא בצבא ולא בשום מקום ציבורי.

העניין הוא שאין איזון, פעם האיזון בתקופת המנדט הבריטי היה הסטאטוס קוו, שכולל את החובה לשמירת שבת וכשרות במקומות ציבוריים, יכול להיות שהיום זה כבר לא מתאים לנו בתור נקודת איזון ובגלל זה כל פעם ידיעות כאלו מרגיזות אותנו.

פורסם

יוסף

לא קראתי את הכל אבל באמת שבאיזשהו מקום קצת כואב לי

שני הדתות (נצרות ואיסלם) יצאו מהיהדות,שניהם מודים שאכן אנחנו העם הנבחר אבל השם מאס בנו ובחר בהם

מצחיק לשמוע בכנסיות פרקים מהתהילים ו"הללויה" "אמן" שאתה יודע מאיפה זה הגיע..

אנחנו כן עם סגולה (ואני יודע כמה עכשיו מגחכים ומעקמים את האף :wink:) אבל זה עדיין נכון

יש את עיקרון הבחירה החופשית שנתן בורא עולם לכל ברואיו,תעשה טוב תקבל טוב,תבחר הפוך תקבל כבחירתך

בתור אדם דתי אני אומר את הדברים,יש הרבה מאוד גועל ובהמתיות כשהולכים ב"רוח המערב החופשית והליברלית" (ומי אמר שבכלל התבנית הזו בכלל נכונה או תופסת לגבינו?) דוגמא טובה היא חילופי הזוגות שלעתי זו החותמת עניות בצורה מאוד ברורה - איך לעזאזל אדם (ברוח הליברליות כמובן,בוא לא נהיה "חשוכים" או "פרימטיביים") נותן את אישתו שמישהו אחר ישכב איתה? אישתו! ואמא לילדיו!

נשמע לך הגיוני או כפשיטת רגל לאנושות?

אני חייתי בין הגויים ויש בהם אנטישמים ולא עשו לי כלום,אני לא אמרתי לסמן כל אדם כאיום אבל כשתרצה להיות אתה (וזה בלי לפגוע באחר בשונה מדתות כגון האיסלם ובזמנים אחרים גם הנצרות) אז נשמע את התובנות הנ"ל

והיהדות זה הדת שלא כופה את עצמה על אף אחד - להיפך,מי שרוצה להתגייר עובר מבחנים מפרכים ע"מ לדעת שזו כוונתו ורצונו האמיתי

אני יכל להמשיך עוד הרבה,אבל אני מקווה בעזרת השם שקצת גם יספיק

בברכה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
זה מה שמעצבן אותי, הבדלנות.

הבעיה שלי עם בדלנות זה שהיא מעידה על אתנוצנטריות (נטייה קבוצתית לאמונה שהקבוצה שלי היא יותר טובה מאחרות).

את היהודים שנאו במהלך ההיסטוריה בגלל הבדלנות הזאת.

על זה כבר ענו לך. שעכשיו הנצרות חושבת שהם הכי טובים,וכך גם האיסלאם. האם עלי להזכיר את מסעי הצלב של אז והמיסיונרים של היום הפועלים בקרבנו ? שלא לדבר על האסלאם שמשתלט על כל שיח.(מונטי פייטון טעו:wink:)

כיום אין סיבה לזה.

אנחנו מתלבשים אותו דבר כמו כל העולם המערבי, שומעים את אותה מוזיקה, ויש פחות הבדלים בינינו ובין קבוצות אחרות.

וזה מה שלדעתי התחיל את הבעיה. הניראות שלנו כמו הגויים. אין מה לעשות, זו קידמה תרבותית וזה המצב וזה בסדר.

אבל לא לשכוח שאנחנו יהודים! היה הרבה יותר טוב אם כל היהודים היו דתיים, כי יש מטרה בסופו של דבר...

ולא, יהדות זה לא רק דת. -

יהדות היא תרבות שלמה והיא קיבוץ של מערכות ערכים שונות שבאות מרקעים שונים.

אני מאמין ביהדות חילונית, ואותה הצליחו להקים בהמון מסגרות, כולל בקיבוצים. אתה יכול להגיד שהקיבוצים הם לא יהודיים?

"היהדות" שאתה מתאר הייתה במיטבה לדעתי בתקופה השואה. רבים וטובים שכחו שהם יוהודים, וחיו כמו הגויים בהרמוניה נפלאה

ואז בא היטלר, שאיש לא ממש שם לב אליו, והצליח לעלות לשלטון וכמעט למנוע את לידתך, לידתי, ולידת כל הפורום הזה.

אז כיהודי חילוני/קיבוצניק/חרדי/דתי לאומי. לא יעזור יוסי. ישנאו אותנו בכל מצב ! כי השנאה גם מקדמת את עצמה.

כלומר היא כבר לא בזה בעיקר ליהודי הדתי על שלל "טקסיו", אלא לכל יהודי By definition.

אני לא רואה ערך אמיתי בצורת חיים מבודלת שגורמת לאחרים לשנוא אותך.

אז הנה, בדלן או לא בדלן, ישנאו אותך ואותי יוסי. כי אני ואתה יהודים. אז ייתכן שאני אחטוף לפניך, כי היהדות ניכרת בי,

אבל כשיוודא, גם אתה תקבל את המגיע.

ולגבי מי שעדיין כותב על המקרה הצהל"י, כבר הסבירו פה שהעונש הוא בשל עבירה על חוק צהל"י.

אין כאן כפייה דתית, וצאו מהסרט הזה !!!

כפיי דתית זה תנועה כמו החמאס ! האם אנו הדתיים כופים עליכם ללכת עם כיפה או לשמור שבת ?

נו באמת. סתם לזרוק את המילה כפייה לכל מקום, לא תורמת כלום.

וכמו ש roiei כתב, אני לא מוצא שבמדינה שלנו יש כפייה דתית.

תראו מה קורה במקומות אחרים בעולם ואז תראו כפייה דתית מהי !

אני מאמין ב"כל ישראל אחים", ולכן גם זה שלא שומר שבת, הוא עדיין יהודי ויש לכבד גם אותו והייתי כותב שיש לנסות לקרבו

אבל אז תגידו "...הנה שוב זה מתחיל" אז לא צריך :evil::wink:.

יום טוב לנוכחים !

פורסם
אז הנה, בדלן או לא בדלן, ישנאו אותך ואותי יוסי. כי אני ואתה יהודים. אז ייתכן שאני אחטוף לפניך, כי היהדות ניכרת בי,

אבל כשיוודא, גם אתה תקבל את המגיע.

לא, כי רק לאנשים דתיים מדתות אחרות יש את האתנוצנטריות הזאת שגורמת לאנטישמיות.

אנשים חילונים בבסיסם לא אתנוצנטריים ברמות כאלו. זו הדת שמחרפנת אותם וגורמת להם לעשות רצח עם כמו השואה. להזכירך, רוב הגרמנים והפולנים במלחמת העולם השניה היו קתולים מאוד אדוקים.

ולגבי מי שעדיין כותב על המקרה הצהל"י, כבר הסבירו פה שהעונש הוא בשל עבירה על חוק צהל"י.

אין כאן כפייה דתית, וצאו מהסרט הזה !!! לא, דווקא יש כאן כפייה דתית. אין עוד צבא בעולם עם חוקים כאלו שמבוססים על דת בכאלו רמות. צבא לא עובד ככה, וצבא שכן פועל ככה הוא אתנוצנטרי וגזען.

כפיי דתית זה תנועה כמו החמאס ! האם אנו הדתיים כופים עליכם ללכת עם כיפה או לשמור שבת ? לא ללכת עם כיפה, אבל לא נותנים לנו לבשל בשבת. בלי הכפייה הדתית לא היה האיסור הזה.

נו באמת. סתם לזרוק את המילה כפייה לכל מקום, לא תורמת כלום.

וכמו ש roiei כתב, אני לא מוצא שבמדינה שלנו יש כפייה דתית.

זה כי אתה זה שעושה את הכפייה ואתה לא רואה איך אנחנו רואים את הבעיות האלו. אתה לא סובל מאפליה ומכפייה.

תראו מה קורה במקומות אחרים בעולם ואז תראו כפייה דתית מהי !

יום טוב לנוכחים !

12345

פורסם
לעזאזל. כתבתי תגובה שלמה ובגלל עדכון השרת פה,הכל נמחק :evil:.

(אתה כעוס ?)

כשגרת במדינה קתולית... אני מבין שאתה דיי לא שומר על אורח חיים דתי. ייתכן ובשל כך, לא הפרעת לאף קתולי גזען וכך לא הוכית אפיים ארצה !

כשאני טיילתי בארצות שונות, קיבלתי אזהרה אחת. לא לבלוט כיהודי. שזה אומר בלי כיפה, ובלי עברית.

ואז מה קרה? נכון ! נראיתי כבן המקום והייתי בטוח לתור את המקומות בהם הייתי. זה היה כיף,אבל טוב שאני לא גר שם !

הייתי כ"כ טוב, עד שבני המקום פשוט בשיא הטבעיות שוחחו עימי בספרדית ולא אנגלית.

אתה מאמין באזרחות?

חיו עפ"י אמונתם ולא ניסו לכפות על אף אחד. אבל המדינה, כנראה לא הייתה מדינת כלל אזרחיה. כי את היהודים גרשו/התעללו/רצחו/טבחו/אנסו נפשית וגופנית אחורה וקדימה לאורך הדורות.

אז מה זה להיות יהודי?

לך תהיה "יהודי" שאוכל מה ששאר הגויים באיזה מדינה שלא תהיה בה אוכלים, תתערה בחברתם, ותצא עם בנות עמם, ולא יציקו לך. (וכל זה היה טוב עד שבא היטלר, אצלו יהודי מזויף כדוגמא לעיל, אחת דינו למות).

אז מהו יהודי ? המ?

אגב, אין בי טיפה של כעס או טרוניה. אבל מצורת הניסוח שלך עולה שבך יש משהו כעוס.

אז בחברות !

גם לי יש שני סנטים:

בעולם הנוצרי שנאו אותנו כי:

1. אנחנו שונים

2. צלבנו את ישו ולקחנו על זה אחריות. (זאת אומרת אני אישית לא צלבתי ולא לקחתי אחריות, אבל זה מה שהרומאים רשמו כשהם ערכו את הברית החדשה ורצו לנקות את הקיסר והנציב מאחריות לדבר הזה)

3. היהודים תמיד היו מיעוט. ותמיד תולים את האשמה למצב (כשהוא חרא) במיעוט. הנה אנחנו מאשימים את הערבים, הרוסים, האתיופים, הדתיים בכל חולי של המדינה הזאת.

מצד שני, ברוב העולם הנוצרי היהודים היו ידועים כמי שידעו לעשות כסף. לא בזכות הראש היהודי אלא יותר בזכות האיסור על הנוצרים לעסוק בהלוואות והאיסור על יהודים לעסוק במקצועות מסויימים. אז בלא מעט מדינות במהלך ימי הביניים והרנסנס היהודים הוזמנו לשם ע"י המלך (למשל באנגליה ובספרד).

אגב - בסין ובמזרח אין אנטישמיות למרות שחיים שם יהודים. לא צלבנו אף קדוש שלהם ;)

לגבי חנוכה שמתקרב - הסיפור הילדותי משהו על מלחמה במתיוונים הוא סוג של התתממות. העובדות האמיתיות יותר מענינות ;)

יש פה עניין של כבוד, אני לא מבין למה אנשים שהם "אנטי דתיים" נתפסים על עניין הכפייה ומבקשים שיכבדו את הבקשה שלהם לחיות כחילוניים אבל הם בעצמה לא יכולים לכבד את בחירתם של הדתיים לחיות כדתיים?

הרי אותם אנשים המוטו שלהם זה "חיה ותן לחיות" אז למה לקחת את זה רק לכיוון החילוני? מה הציבור הדתי לא צריך לחיות כי הוא מאמין במשהו שנוגד אמונה של מישהו אחר?

פה מתחילה הבעיה, ואם כל אחד יכבד את השני אפשר יהיה להסתדר.

אין לאף חילוני בעיה שדתי כלשהוא יחיה את חייו בתור דתי עם כל הטקסים שהוא רוצה בעולם. כל עוד כמובן זה לא משפיע על החילוני.

אני למשל אוהב להשתמש בחשמל בשבת. והייתי שמח אם הייתה פה תחבורה ציבורית גם בשבת. ובהחלט לא מפריע לי לאכול לא כשר.

למה זה שאני בשבת חי בצורה שונה מהדתי אמור להפריע לדתי? למה לדתי אכפת אם אני אתחתן באקט אזרחי - לגאלי, ולא באקט דתי?

למה ההורים שלי שחיים בשכונה חילונית (כמעט לחלוטין), גרים בה מעל ל-30 שנה (וביחסי חברות נהדרים גם עם השכנים הדתיים שלהם) צריכים לסבול מיוזמה של חב"ד שנוסעים בערב שבת עם רמקולים ענקיים ומפריעים לתושבים בקריאות שלהם לתפילה?

למה כשאני עובר בירושלים בשבת הדתיים זורקים אבנים על האוטו שלי וחוסמים רחובות שלמים? האם כאשר אראה דתי מניח תפילין ברחוב (או משדל לזה) אני אזרוק עליו אבנים?

למה אני רואה דתיים מנסים לשדל ילדים לשמוע דברי יהדות?

אני לא אנטי דת, ואני לא נגד מוח פתוח - אבל שיהיה משני הצדדים.

ולעניין החייל - צה"ל החליט שיהיה לו הכי קל להתנהל אם המטבחים יהיו כשרים. זה כולל גם אי בישול בשבת, ואין ספק החייל היה צריך לפנות למפקדים שלו בנושא הזה. אם הם היו מתנערים יש דרכים מופלאות להזיז את העסק (למשל תוך כדי שימוש בנושא הבריאות וכו').

אגב אני שונא חמין / צולענט. בשבתות שזה מה שהיה הייתי אוכל מנות "קשות".

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...