Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי חיישני רוורס של חברת Foce בשם Hawk Eyes. (היו במבצע ב200 ש"ח במקום 400 באוטו דיפו)

החיישנים כוללים מראה ורמקול\זמזם חיצוני שאחראי על הצפצופים שאותו ניתן למקם בצורה אקראית באוטו...

חבר עזר לי להתקין את החיישנים והכל חובר כמו שצריך. באוטו של אבא שלי הזמזם ממש מחריש אזניים לכן החלטתי למקם את הזמזם בבגאז' בסמוך לתא הנוסעים...

הטעות שלנו הייתה שהדבקנו אותו עם דבק דו"צ שמסתבר שהוא מאד מאד חזק... כשהנענו את האוטו והעברנו לרוורס הוא צפצף בצורה צרודה ומעוררת רחמים (שבמבט לאחור ייתכן וקשורה לכך שהוא היה פגום מלכתחילה...) באותו זמן חשבנו שזה קשור למיקום ששמנו אותו ולכן החלטנו להעביר אותו למקום אחר באוטו...

כשניסיתי לפרק אותו מהמקום שהיה מונח בו הוא התפרק לגמרי ו3 חוטים שמחברים בין השבב לבין הרמקול התנתקו.

ניסינו להלחים אותם בחזרה ללא הועיל... החלפנו חוטים וגם אז זה לא עבד. יתכן ואחד הרכיבים במעגל הנ"ל נשרף.

יוצא שיש לי כרגע חיישני רוורס אילמים...

שאלתי: האם מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג את החלק הנ"ל בלי לקנות את החיישנים מחדש? (באוטו דיפו בוודאי יגידו שבגלל שלא התקנתי אצלהם אין אחריות על המוצר. חשבתי על אפשרות לשאול אולי יש להם קופסה של חיישנים פגומים שאוכל להחליף איתם את הרמקול בלבד אבל במחשבה שניה הם בוודאי לא יסכימו לדבר הזה... במיוחד כשרואים את סימני ההלחמות והחלפת החוטים בזמזם שלי)

ניסיתי לאתר גם אולי את היבואן של הנ"ל אבל גם זה לא רשום על הקופסא וגם האינטרנט לא שמע על החברה הזאת עדיין...

האם יש אולי למישהו מחברי הפורום זמזם כזה ויכול להביא\למכור לי? אני ממש נואש ולא רוצה לקנות חיישנים חדשים בשביל הדבר הקטן והמעצבן הזה... =\

פורסם

תבדוק בחנויות שמוכרות חלקי אלקטרוניקה, אם אתה באיזור רחובות, בדוק אצל " אלקטרוניקה צפריר" ברחוב הרצל 208 (מקסימום, אם אין לו חלק כזה מושלם ,תשאל אותו - אולי אפשר לבנות..). טלפון:-- makegif.pl?cust_id=8837770&heading_code=3120

בהצלחה!

פורסם

תודה רבה רביד!

דיברתי איתו והוא אמר לי לבוא ולהראות לו את זה... כשאהיה באיזור רחובות אעבור שם...

בכל אופן, הנה כמה תמונות לא הכי טובות של הזמזם (מצטער על האיכות זה מהמצלמה המסכנה של הלפטופ שלי.. כשאגיע הביתה אצלם במצלמה הדיגיטלית...)

בכל אופן בדקתי באינטרנט בעקבות מה שאלקטרוניקה צפריר אמר לי שייתכן וזה זמזם 12V רגיל ואני חייב לומר שמבחינה חיצונית זמזם 12V רגיל נראה ממש אותו הדבר...

אעלה את התמונות כדי שאם מי מכם מכיר את הזמזמים מבפנים יוכל לומר לי האם באמת מדובר בזמזם 12V סטנדרטי...

מבחוץ:

attachment.php?attachmentid=179919&stc=1&d=1259135500

מתחת למכסה (החוטים הגסים הם החלפה מולחמת ומצופה בדבק חם שנעשתה ע"י חבר שלי ועל ידי לחוטים העדינים המקוריים...)

attachment.php?attachmentid=179920&stc=1&d=1259135502

והמעגל שהיה ממתחת וממנו התנתקו החוטים שב"כובע" שמצולם בתמונות מעל: (שוב, מצטער על האיכות הירודה.. =\ )

attachment.php?attachmentid=179921&stc=1&d=1259135502

תודה רבה לרביד ולעוזרים!

Snapshot_20091125_2.JPG

Snapshot_20091125_3.JPG

Snapshot_20091125_1.JPG

פורסם

לדעתי זה סתם זמזם פשוט. מה שכן, חבר לחיווט שאמור להגיע אליו מכשיר מדידה ובדוק כמה מתח הוא אמור לקבל כשאמור להיום זמזום מהמערכת.

ככה תדע אם זה זמזם 12V או 3V וכו'...

פורסם

בוודאות סתם זמזם 12V פשוט. חבל לך להטריח את עצמך מעבר להום-סנטר הקרוב (תמיד יש להם במחלקה של הכבלים לאודיו וכו').

בכל חנות אלקטרוניקה פשוטה גם ימכרו לך.

15 ש' אצל גנב.

אם תכנס לחנות רצינית (כמו אחת מהרבות בשד' הר ציון בת"א) תוכל אפילו לבחור אחד עם צליל שונה.:-D

בהצלחה

נתקו

עריכה: דא"ג-הסיבה שהוא לא עובד כרגע היא, שהחלק שמרחת עליו דבק חם בשפע הוא הממברנה של ה"רמקול" של הזמזם האומלל. סתם שתדע להבא...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שאלה: האם המתח צריך להיות אחיד כל הזמן?

כלומר, אם זה זמזם 12V -> הוא צריך לקבל כל הזמן 12V ?

כי ככל שמתקרבים לאוטו שמאחור יש צפצוף בתדירות גבוהה יותר עד שהוא נהפך לצפצוף אחיד (כשמאד צמודים לרכב מאחור...)

האם המתח קבוע כל הזמן ורק הזרם משתנה מהמחשב של החיישנים ככל שמתקרבים? (רק רוצה להבין איך זה עובד...)

פורסם

תודה רבה רביד, נתקו ואבירן על התגובות!

עזרתם לי מאד!!

ואין לכם שמץ של מושג כמה עשיתם אותי מאושר!

(לקנות חיישני רוורס ולדפוק להם את הצפצוף ביום הולדת שלהם זה ממש מבאס...)

בכל אופן, היום בדרך חזרה מהעבודה אעבור ואקנה את הזמזם ואעדכן אתכם אם זה עובד... =)

תודה רבה רבה!

פורסם

שאלה של צעירים: האם ה משנה ברכיב הנ"ל באיזה כיוון אני מחבר את החוטים? (פלוס ומינוס?) אם כן- באם אחליף את הצדדים- אני יכול לפגום ברכיב מסויים במחשב החיישנים או בזמזם עצמו? (2 החוטים שיוצאים מהמחשב בעלי אותו הצבע.. לכן אני מתלבט אם לנסות להרכיב לבד ופשוט לבדוק מה המינוס ומה הפלוס או שצריך שמישהו שמבין יבדוק עם מכשיר מדידה לפני?

פורסם

לשאלותיך-

אם תתן לזמזם הזה מתח קבוע הוא יצפצף עד שיתפוצץ (או עד שהשומע יקבל את הקריזה ויעזור לו להתפוצץ:-D )

מה שמשנה את תדירות הצפצןף הוא ה"מוח" של החיישנים ששולח פולסים בתדירות משתנה לאותו זמזם.

כמו שהרמקול במערכת שלך מקבל פקודה מהרדיו-דיסק להשמיע את הדיסק שנמצא בפנים כרגע. הרמקול (או הזמזם במקרה שלנו) הוא סתם גולם שרוטט לפי פקודה חשמלית.

בנושא הקוטביות זה תלוי בזמזם. ישנם כאלו שיעבדו בכל מצב ויש כאלו שלא. בכל מקרה-לא יגרם שום נזק אם תחבר הפוך. לא לזמזם ובוודאי שלא למוח החיישנים. לא יעבוד בפעם הראשונה? תהפוך חיבורים.

אגב סוגי זמזמים-יתכן ויציעו לך אחד אפור מרובע במקום העגול. זה יעבוד, אבל הם יותר חלשים והצפצוף שלהם מרגיז. (זה מן צפצוף צרוד ולא זמזום).

נתקו

פורסם
לשאלותיך-

בנושא הקוטביות זה תלוי בזמזם. ישנם כאלו שיעבדו בכל מצב ויש כאלו שלא. בכל מקרה-לא יגרם שום נזק אם תחבר הפוך. לא לזמזם ובוודאי שלא למוח החיישנים. לא יעבוד בפעם הראשונה? תהפוך חיבורים.

נתקו

לא בטוח שאתה צודק. אני יודע שלגבי מערכת סטריאו מאוד משנה איך חיברת את הרמקול , אם חיברת הפוך אתה עלול לשרוף את המגבר.. ואני לא מוצא שוני בין הזמזם לרמקול -שהוא בעצם "זמזם" משוכלל , וה"מוח" - הוא בעצם מספק המתח.

פורסם

נתקו תודה רבה לך!

עזרת לי מאד!

ועכשיו שאלה קצת שונה- היכן בד"כ ממקמים את הזמזם של חיישני הרוורס כדי שמצד אחד יישמע ע"י הנהג ומצד שני

לא יגרום לנהג רצון עז לפוצץ את הזמזם כאמור? :wink:

פורסם
לא בטוח שאתה צודק. אני יודע שלגבי מערכת סטריאו מאוד משנה איך חיברת את הרמקול , אם חיברת הפוך אתה עלול לשרוף את המגבר.. ואני לא מוצא שוני בין הזמזם לרמקול -שהוא בעצם "זמזם" משוכלל , וה"מוח" - הוא בעצם מספק המתח.

אתה צודק בכך שאתה טוען שיש חשיבות לקוטביות הרמקולים.

אתה טועה בכך שאתה טוען שחיבור הפוך עלול להגדיל את העומס על המגבר עד כדי שריפתו.

מה שקורה בחיבור הפוך הוא, שהמגנט של הרמקול מקבל פקודות הפוכות. וכך, כשהמגנט אמור למשוך את הממברנה אחורה הוא ידחוף אותה קדימה ולהיפך.

מה שיגרום למערכת מצויינת להשמע כמו משהו שנקנה בתחנה מרכזית ב300 ש'.

מאחר והרמקול אינו מספק זרם אלא רק מקבל, ובהנחה שההתנגדות שלו (אוהם) נכונה, הוא לא יכול לגרום שום נזק למגבר. רק ההיפך עלול להיות נכון (מגבר ששורף רמקולים)

דא"ג-כשעוד עבדתי בתחום, היינו לפעמים מחברים (אך ורק) סאבוופרים הפוך בכוונה. לפעמים, כשהמקום בתא המטען מוגבל,או שתיבת הסאב קטנה' או שהסאב אינו פונה ישירות לכוון תא הנוסעים, דווקא חיבור הפוך עשוי לשפר את איכות הצליל פלאים.

סתם טיפ קטן ממני. נסה ותהנה.

פורסם

תודה רבה איגור, נתקו, רביד וכל מי שניסה לעזור!

תודה על ההצעה איגור, אפנה אליך באם אתקל בבעיה... (מקווה שלא אצטרך)

אעדכן אתכם בהמשך!

פורסם
אם אתה לא מצליח למצוא את הזמזם, תדבר איתי בפרטי, אני אבדוק לך אם יש לנו בחנות איזה סט כזה לא תקין שאפשרלהוציא ממנו אז הזמזם.

ספר לי על זה...

עד לפני 4 חודשים,כשנולד הפרחח החדש ועשיתי "פסח" בחדר העבודה כדי לפנות לו מקום היה לי ארגז חלקים עתיק שכלל וודאי גם כמה זמזמים ובעיקר חלקי דיבוריות. הוא הולך לפח.

בשבוע שעבר נשבר לי הקליפס של מיקרופון הדיבורית.

העיקר שהגברת אומרת לי "בשביל מה אתה שומר את כל הזבל הזה, אתה הרי בחיים לא משתמש"

עכשיו לך תקנה מיקרופון חדש.

• תוכן חדש...