Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיקה בקומפיוטסט ת"א (עד כמה הם אמינים בכלל?) לרכב מאזדה 323F שנת 1997.

הרכב עבר קצת מעל 84 אלף ק"מ (נשמע קצת הזוי אני יודע, אבל 10 שנים נסעה עליו בחורה זקנה בתוך ת"א וגם בדקנו עם הדו"חות מהמוסך שלהם והכל נראה כשר).

בכל מקרה, הנה התוצאות:

דו"ח הגאומטריה של המיתלים:

צד ימין ציר קידמי:

FEET/MILE - סטייה: 2-

אזון - גרם: 16

מרווחי יתר - ממ: 3

צד שמאל ציר קדמי:

FEET/MILE - סטייה: 1

אזון - גרם: 8

מרווחי יתר - ממ: 3

צד ימין ציר אחורי:

FEET/MILE - סטייה: 13-

אזון - גרם: 8

מרווחי יתר - ממ: 8

צד שמאל ציר אחורי:

FEET/MILE - סטייה: 2-

אזון - גרם: 5

מרווחי יתר - ממ: 4

בולמי זעזועים: בלאי יתר, בולם אחורי ימני פגום, בולם אחורי שמאלי פגום.

מיתלה קדמי: רעש ממיסבי גלגלים, מרווחי יתר, נקישות יתר.

מערכת היגוי: מרווחי יתר, גומיות מגן אבק פגומות.

צמיגים וגלגלים: צמיגים לא תואמים, בלאי יתר.

דו"ח סריקת מאפייני בלמים:

זה אם הבנתי נכון במשקל: 696 ק"ג

גלגל ימני:

כח בלימה - ק"ג: 267

מרחק בלימה - מטר: 21

זמן בלימה - שניות: 6

גלגל שמאלי:

כח בלימה - ק"ג: 258

מרחק בלימה - מטר: 22.3

זמן בלימה - שניות: 6.2

ועכשיו אם הבנתי נכון זה במשקל: 464 ק"ג

גלגל ימני:

כח בלימה - ק"ג: 163

מרחק בלימה - מטר: 14

זמן בלימה - שניות: 5.4

גלגל שמאלי:

כח בלימה - ק"ג: 173

מרחק בלימה - מטר: 13.8

זמן בלימה - שניות: 5.2

בלם עזר (ימין? אם יש דבר כזה, זה רשום בצד של גלגל ימין)

כח בלימה - ק"ג 295

כח ימין: 0

בלם עזר (שרשום בצד שמאל)

כח בלימה - בק"ג: 288

%יעילות בלימה: 50.

Rear axl balance % 6, Front axl balance % 3

יעילות בלימה 74%, הגברת בלימה 34.4%

בלמים קדמיים: רעידות יתר

דו"ח מאפייני מנוע:

זה הנתוני יצרן:

הספק מנוע - כ"ס: 131

סבובי מנוע - הספק: 6500

מומנט מנוע/קג"מ: 15.2

סיבובי מנוע - מומנט: 5000

וזה תוצאות הבדיקה:

הספק מנוע - כ"ס: 99.6

סבובי מנוע - הספק: 250

מומנט מנוע/קג"מ וסיבובי מנוע - מומנט: לא רשום.

בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות, אבנית חלודה סתימות, תצרוכת שמן מהצילינדרים

ראש מנוע: נקישות/רעש יתר בגל זיזים, קורזיה/אבנית/סתימות.

מערכת תיזמון: רעש שסתומים, החלף רצועות לפי הוראות יצרן.

מערכת קרור מנוע: צינורות יבשים, קורזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור.

דו"ח מאפייני תיבת הילוכים:

יש פה טבלה ורשום

תשלובת: 1

זמן: 2.

כוח ק"גכ:

שינוי: 5.3

מיני': 115.7

מקס': 121

סל"ד:

נפילה: 560

תחתון: 160

עליון: 720

מהירות: 132

החלפה: 1

תיבת הילוכים: בלאי יתר, בלאי דיסקיות, נקישות יתר.

גל הנע/ציריות: מרווחי יתר

דו"ח מערכת מכוונים:

שגיאת מד מהירות ב-80 קמ"ש: -7%

דו"ח בדיקת פליטת גזים:

CO: לא נבדק

דו"ח סריקת שילדה:

השילדה בסדר 100%

דו"ח מרכב:

גג: משמעות שולית, מעיכות

מצב פנימי: חלקי פלסטיק פגומים, שמשה קידמית הוחלפה, לתקן מדחס מזגן (עוד לא בטוח שזה המדחס), בדוק/תקן מזגן, מגן תחתון חסר/שבור, מגן שמש פגום/חסר.

צבע מרכב: צבע כללי לא תקין.

תקוני מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה בדופן שמאל, תקוני מרכב וצבע, סימני תיקון בפנלים + חומר, הוחלפו חלקי מרכב, דלת קדמית שמאלית הוחלפה (זה ידוע), נזק לפגושים, מעיכות בתחתית/רצפה, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע + פגמים.

עכשיו קצת מילים שלי, האוטו בן 12 שנה עבר רק 84 אלף שזה כלום, מבחוץ יש כמה פגיעות בפגוש הקידמי בשני הצדדים, והצבע כבר לא משהו יש מקומות שהוא משופשף וגם על הגג יש סוג של כתמים כאלה זה הכל ידוע אבל זה קוסמטיקה, אם כל השאר טוב אז שווה להעלים עין בשביל אוטו בן 12 שנה שעבר רק 84 אלף בלי שום נזקים חמורים.

מה שכן הדאיג אותנו (אותי ואת אבא שלי) זה הנקישות של הגיר, אם למישהו יש מושג כמה עולה לבדוק דבר כזה או אם צריך אז כמה עולה לתקן דבר כזה.

לגבי המזגן עוד לא ידוע אם זה המדחס או משהו אחר, בכל מקרה, אני אשמח אם מישהו יגיד לי מה הסדר גודל מחירים גם של המדחס ואם זה לא זה אז של מה שזה יכול להיות.

עוד משהו זה הרצועת טיימינג, שאנחנו כנראה נחליף, אם למישהו יש אומדן מחיר של זה גם אני אשמח.

עוד משהו שלא היה רשום שם זה שהמראות החשמליות לא עובדות (כאילו, הן עובדות אבל אפשר להזיז אותן רק כלפי מעלה, שאר הכיוונים זה לא זז) אז כמה דבר כזה היה עולה בערך לתקן?

המוכרת דרשה 25 אלף כשהיא טוענת שלפי מחירון יצחק לוי זה עלה 21 אלף אבל בגלל שזה עבר רק 83 אלף ק"מ וקצת ידיים אז המחיר עלה (במחירון עצמו) ל-26 אלף ובגלל הבעיות צבע היא הורידה ל-25. לנו זה נשמע קצת לא הגיוני וכשבדקנו במחירון התברר שהאוטו עולה 21600 ושלמספר הק"מ והידיים אין משמעות באוטו כזה ישן.

ככה שאם נלך לפי המחיר מחירון של 21600 כמה עוד בערך אני אצטרך להשקיע באוטו הזה (כלומר כמה אני אצטרך גם להוריד מהסכום הזה), והאם זה בכלל אוטו שווה לקנות. מבחינת נסיעה והכל הרגשתי נוח וסבבה.

מצטער על האורך ותודה מראש לכל מי שיעזור לי!

:-)

פורסם

על פי הדו"ח הרכב עבד די קשה בכללי ובפרט יחסית לק"מ הנמוך מאוד מאוד.

נאמר לך למה הוחלפה שימשה קידמית? להערכתי הוחלפה עקב תאונה שהרכב עבר.

לגבי עלות תיקונים , תצתרך לקפוץ למוסך שלך ולבקש הצעה ועל הדרך תבקש חו"ד על הרכב(יותר אמינה מכל דו"חת המכונים למינהם).

לדעתי המוכרת דורשת מחיר גבוהה שלא בצדק, אני לא הייתי נענה לדרישתה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

לא נאמר לי שום דבר בקשר לשמשה הקידמית, עם זאת כל שאר הדברים לא מראים על נזק קשה של תאונה.

התאונה יחידה שאני יודע זה שנכנסו לה קצת בדלת הקדמית הימנית והיא החליפה אותה חוץ מזה לא ידוע לי על עוד תאונות.

בכל מקרה תודה, אני אקפוץ למוסך לבקש חוות דעת. השאלה היא אם יספיק לו שאני אבוא עם הדו"ח של הבדיקה או שהוא יצטרך לראות את האוטו עצמו? כי אני לא יודע אם אני אוכל להביא את האוטו עצמו.

פורסם

בזמנו אחרי הבדיקה ביקשתי מהמוכר שנגש למוסך שאני מכיר.

המוסכניק בדק את הרכב נתן לי את ברכת הדרך, ורק אז סגרנו את העיסקה.

בהצלחה!

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

לדעתי ,ומניסיוני עם בדיקת 2 רכבים דומים (רק גיר ידני) ,רכב הזה עשה באיזור 160K ק"מ לפחות. לא כדי לשלם מחיר גבוה ממחירון וגם מחירון לא כדי לשלם כי דרושה השקעה טובה ברכב מוזנח שכזה.

לגבי גיר אז יתכן שהחלפת שמן ומסנן תעזור.

• תוכן חדש...