Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודי 1.8 A3 נגד גולף HIGH LINE 160 ,מי לוקיח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה A3 ,אשתי מעדיפה GOLF HIGH LINE .

עלות האודי 205000 ש"ח,עלות הגולף 180000 ש"ח, לא כולל הנחה בסך 8000ש"ח.

רוצה עזרה בבחירת הרכב היותר איכותי משניהם.

מבחינת.אמינות, בטיחות ,יופה,הנאת נהיגה ,בידוד רעשים,היגוי.

שמעתי שהאודי יש לה מתלים נוקשים ,וזה פוגיע בהנאת הנהיגה.וכלמכשול בכביש מעביר את הרעש לתוך תא הנהג.

ראיתי במבחן דרכים באוטו,אמרו שהגולף עדיין לא מהנה לנהיגה.

מה דעתכם?מי תתן תמורה יותר לכסף?

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

GTI באותו מחיר של האודי תהיה משמעותית יותר טובה משתיהן. יותר כוח, יותר אבזור, יותר התנהגות, וכו'.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
GTI באותו מחיר של האודי תהיה משמעותית יותר טובה משתיהן. יותר כוח, יותר אבזור, יותר התנהגות, וכו'.

אבל פחות נוחה.נכון?

פורסם

יותר נוקשה מהTSI, לא יודע לגבי האודי. הGTI מאוד נוחה מבחינה ארגונומית (כסאות, תנוחת ישיבה וכו'), אבל המתלים קשים (שלי דור 5 וזה אותו דבר). בדור 6 אפשר לקבל מתלים אדפטיביים, ואז אתה יכול לבחור את רמת הקושי - יש מצב comfort שאמור לעשות אותה נוחה למדי. הייתי מזמין את זה, בכל אופן - זה גם לא צריך לעלות יותר מדי (כמה אלפים).

השלוש די קרובות, זה בעיקר עניין של תחושה אישית. אני בטוח שה1.8T לא ירגיש איטי, וגם הTSI מרגיש חזק בדיוק כמו הGTI רוב הזמן (בתנועה עירונית, כמובן, אח"כ זה סיפור אחר). אחרי כמעט שלוש שנים עם הGTI, אין לי ספק שהייתי בוחר בה שוב. היא גם מרגישה יותר מיוחדת.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

הGTI אני מוציא מהמשואה.

דבר שני הבעיה זה לא נסיעת מבחן .

באודי אמרו לי שאם אני רציני,אני יכול לקבל אוטו לסוף שבוע,כולל תדלוק.

השאלה פה ,מה עדיף משתיהם?

למי שנהג הרבה בשתיהם ,ומכיר טוב את שני הרכבים.

ביחס לתמורה לכסף כמובן.

פורסם
אני לא הייתי נוגע באף אחת מהן. מי שלא נותן לי לעשות נסיעת מבחן, לא מגיע לו שאני יקנה אצלו אוטו.

צ'מפיון הכי בסדר מכולם מבחינת נסיעות מבחן, ובהפרש גדול. יש כמעט את כל הדגמים, לפעמים בכמה גרסאות שונות (ע"ע A4), כולל באודי רכבים לסופשבוע כמתואר.

פורסם

ממש בסדר. כששאלתי למה אין שירוקו 1.4 לנסיעת מבחן, הנציג מכירות נבח עליי שהם לא יכולים לרצות את כולם. כשאמרתי לו שאני לא מוציא כאלה סכומים בלי נסיעת מבחן, הוא אמר לי לקנות את ה 2 ליטר.

emotion of motion

פורסם

כנראה נפלת על נציג חרא. יש שירוקו, יש GTI, יש גולף רגילות במספר סוגי מנוע, ג'טות, איוס, טוארג. ונכון, אי אפשר לרצות את כולם - במילא דגמים ספורטיביים לרוב מגיעים כ"טובה" של היבואנים לציבור, וזה לא חדש. צ'מפיון, על כל פנים, באמת בסדר מהנסיון שלי.

פורסם

על האודי אין הנחה? גם יש... תברר.

אני הייתי משלם את העוד 20 אלף על האודי, אבל זה אני.

אבל כנראה שהייתי מעדיף GTI על A3 רגילה.

פורסם

לפותח השרשור: אתה נמצא בדיוק (!) באותה נקודה שאני הייתי בה לפני חצי שנה. אני לבסוף בחרתי TSI 160 (ולי הציעו את הA3 1.8T משמעותית יותר זול מאשר לך, כנראה בשל מבצעים אחרים שהיו אז). הנה הסיבות למה:

ראשית, מבחוץ ה- A3 נראית (לטעמי) הרבה יותר טוב. על זה לא נראה לי שיש ויכוח. אבל אז מתחילים הדברים האחרים (אני משווה לגרסת ה- A3 עם הסאן רוף וכו'), שיכול להיות שלך פחות חשובים.

נוחות מושבים: זהה. ב- A3 אני לא חושב שהיתה אפשרות לכוון את התמיכה בגב התחתון, אבל מושביה מעולים. גם של הגולף.

נוחות בנסיעה: הגולף לטעמי מעט נוחה יותר, אבל ההפרש לא משמעותי, ולא בגלל זה בחרנו בגולף.

אבזור פנים: הגולף לוקחת בענק. הרדיו של ה- A3 מבוסס על הרדיו דור קודם של הגולף, רק יותר Fancy. אבל ממש לא בר השוואה לאבזור שמגיע היום עם הגולף 160. מסך מגע, צ'ינגר built it, שליטה מההגה (יותר טובה מאשר באאודי), וכו'.

בטיחות: משום מה, האאודי - שמבוססת על הגולף - קיבלה רק ארבעה כוכבים ולא חמישה. לא יודע למה, אבל כנראה שיש הבדל. יש לה גם רק 6 כריות אוויר לעומת 7 בגולף. בנוסף, אין באאודי (אלא אם תזמין ותחכה שלושה חודשים) חיבורי ISOFIX למושבי תינוק מאחור. אני לא יודע אם זה רלבנטי אליך לטווח השנים הקרוב, אבל לי זה היה חשוב. מצד שני, באאודי אפשר להזמין (אם כבר מזמינים) כל מיני דברים אחרים, כגון עוד כריות אוויר (סה"כ שמונה).

מרווח ראש: מאחור מרווח הראש מצומצם יותר באאודי. שוב - אני לא יודע אם רלבנטי אליך.

אחריות: באאודי הציעו לי שלוש שנות אחריות, על הגולף מקבלים רק שתיים. זה שיקול משמעותי אם אתה לא מתכוון להחליף תוך שנתיים, למרות שגם על הגולף יש אחריות של "רצון טוב" בשנה השלישית.

בידוד רעשים - ממה שהתרשמתי מעולה בשתיהן, אבל אני כבר לא זוכר לגבי האודי.

סאן-רוף: רשת או לא רשת, אני לא קונה את הסיפור של גג שקוף (מבודד ככל שיהיה) בקיץ הישראלי (להבדיל מהגרמני), אבל לצערי את ה- A3 לא ניתן להזמין עם סאן רוף רגיל כמו של הגולף.

בכוונה לא הערתי לגבי הגה, הנאה מנהיגה וכו', כי אף שהנושא שופר משמעותית בגולף הנוכחית, אני לא מחשיב מעצמי מומחה להיגוי כמו עיתנאי רכב או petrol head (זו מחמאה) אחרים. אני נהנה מאוד אבל לא לוקח את הרכב לסיבובים מהירים מידי בכבישים מפותלים.

אם יש לך עוד שאלות - אתה מוזמן לשאול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צ'מפיון אכן בסדר בתחום הזה, אני לא מבין למה לא נתנו לרועי5 נסיעת מבחן, אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא. אבל אכן שירוקו 1.4 לא היתה לנסיעות מבחן, ומבחינתם כנראה שבצדק: יש גולף עם מנוע זהה, ויש שירוקו עם מתלים זהים. ההבדלים לא כאלה מהותיים, שלא ניתן לחבר לבד את התוצאה.

ניסיתי להבהיר שגדר ההתלבטות של הפותח יכול להפתר בנסיעת מבחן. לא הובנתי. אני כמובן לוקח את אשמת תחכום היתר עלי.

פורסם
כנראה נפלת על נציג חרא. יש שירוקו, יש GTI, יש גולף רגילות במספר סוגי מנוע, ג'טות, איוס, טוארג. ונכון, אי אפשר לרצות את כולם - במילא דגמים ספורטיביים לרוב מגיעים כ"טובה" של היבואנים לציבור, וזה לא חדש. צ'מפיון, על כל פנים, באמת בסדר מהנסיון שלי.

לגביי השירוקו, מלפני חודש+ אין שירוקו 1.4 לנסיעת מבחן אלא רק את ה2.0 DSG וזה משמעותי מבחינת קליינט פוטנציאלי לרכב מהסוג הזה שכנראה אלה בדיוק הפרמטרים בעלי משקל שמשחקים אצלו תפקיד)

לדעתי היה יותר הגיוני להעמיד שירוקו 1.4 ידנית לנסיעות מבחן ומי שרוצה לדמיין את ה2.0 שיבצע נסיעת מבחן על הGTI.

על מנת לא להתבאס אחר כך.

אני עברתי ביום אחד מגולף 160 מיד לשירוקו 2.0 והרגשתי שעברתי לחיה רעה ללא אפשרות לכמת לעצמי את ההבדל בתחושת הכוח וכו'...

עד עכשיו אני לא יודע אם זה בגלל שהשירוקו יותר קשה ופחות מבודדת מרעש או שבגלל שהגולף רכה, מפנקת ומבודדת כך שהינך מרגיש את כוח עובר לגב שלך בצורה עדינה יותר.

מבחינתי ההבדל בתחושה הוא גדול מאוד כאשר לפי המפרט לא אמור היה להיות כזה הבדל משמעותי. (לפחות ביציאה מהמקום) 

(וכן הרגשתי הבדלים גדולים ביציאה מהמקום, תאוצות ביניים וכו')

ובקשר לכל זה, ב31 לחודש מגיעה שירוקו 1.4 ידנית שהזמנתי ואני עדיין בלבטים גדולים לגביה. (אפילו כמעט חצי רגל בחוץ לכיוון ביטול)

פורסם

אם אני ילך על האודיA3 ,אני חייב לחקות לדגם החדש

מישהוא אמר לי שגם הגולף דור שישי ,הולך להתחלף לדגם שונה לגמרי.

ושהדור הקיים עשו אותו בזריזות,לקראת רכב חדש בחודש 5 ב2011 .

ידוע לכם משהוא על העניין הזה?

פורסם

הA3 החדשה לא תצא לפני 2011. הגולף החדשה תצא אחריה, כנראה תוך שנתיים וחצי-שלוש מעכשיו. לא נראה לי שיש טעם לחכות - בטח לא במקרה של הגולף.

אני עברתי ביום אחד מגולף 160 מיד לשירוקו 2.0 והרגשתי שעברתי לחיה רעה ללא אפשרות לכמת לעצמי את ההבדל בתחושת הכוח וכו'...

עד עכשיו אני לא יודע אם זה בגלל שהשירוקו יותר קשה ופחות מבודדת מרעש או שבגלל שהגולף רכה, מפנקת ומבודדת כך שהינך מרגיש את כוח עובר לגב שלך בצורה עדינה יותר.

מבחינתי ההבדל בתחושה הוא גדול מאוד כאשר לפי המפרט לא אמור היה להיות כזה הבדל משמעותי. (לפחות ביציאה מהמקום)

(וכן הרגשתי הבדלים גדולים ביציאה מהמקום, תאוצות ביניים וכו')

בשביל הקטע עשיתי סיבוב על ג'טה 160 TSI. היא כבדה יותר מהשירוקו 1.4. אני נוהג בGTI 5 משודרגת (קלות מאוד). לא ניסיתי להשוות ביניהן במהירויות איילון כי זה לא יהיה חוכמה, ובוודאי שהג'טה תרגיש פחות חזקה אם תנסה. מה שכן, דווקא בתנועה עירונית, תאוצות ל80 קמ"ש וכו, הTSI יעשה את העבודה טוב מספיק. עם המנועים האלה אין שום סיבה לחיות בקו אדום כמו שכנראה אתה עושה בנסיעת מבחן, אלא להשאיר בשלישי ולהשתמש במומנט, ואת זה הTSI עושה טוב מספיק.

תהיה כנה עם עצמך לגבי מה שאתה הולך לעשות עם האוטו - אתה רוצה לתת גז ושירגישו, או שאתה באמת הולך להשתמש בכל טיפת כוח בכל הזדמנות? כי את הראשון, הTSI יעשה מצויין.

ואם אתה באמת מוטרד, תוסיף 13K וקח את הGTI שלוש דלתות במקום השירוקו.

• תוכן חדש...