Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודה מעניינת, יצא לי לחשוב עליה קצת.

אני תמיד משתדל לנהוג בצורה זהירה, עירנית ומתוכננת, ובכל זאת היתה תקופה שנאלצתי לנסוע די הרבה על רכבים אוטומטיים בעבודה מסויימת שעבדתי בה, ומצאתי את עצמי מגיע הרבה יותר בקלות למצבים שאני יוצא מריכוז ו"מעופף" לכמה שניות. זה פשוט כ"כ משעמם לנהוג באוטומט שאתה כבר שוכח שאתה נוהג.

ועוד משהו, אני לא יודע בוודאות אבל ממה שאני נתקלתי - רוב התאונות שנגרמות בגלל שילוב להילוך לא נכון או בלבול בין דוושת גז לברקס, קורות ברכבים אוטומטיים. אבל את זה אפשר גם לשייך לטענה שהועלתה פה לגבי סוג האוכלוסיה שבוחר לנהוג ברכבים כאלו.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית +1 ל DanyG

שנית, הטענה הראשונית מתעלמת מהמרכיב הכי חשוב- הנהג. הרכב בעצמו לא עושה תאונות. הנהג עושה.

גם על רכב הילוכים ניתן לנהוג ב"אוטומאט", לרשום סמסים תוך כדי נהיגה וכו'. העברת הילוכים (ברגע ששולטים בה ברמה גבוהה) היא אינסטינקטיבית ואינה דורשת מחשבה. זה בדיוק כמו לנשום. אתה לא חושב כל שניה "להכניס אויר- להוציא אויר-להכניס אויר- להוציא אויר" (בעצם, יש כאלה שכן).

בקיצור, סטטיסטיקה במיטבה!

פורסם

אבל ישנם רגעים בנהיגה שבהם אתה מאוד מרוכז בהילוכים (אולי כי אני גר בצפון, עם המון סיבובים באיזור הררי) ואתה מרגיש את הרכב בצורה מלאה.

באוטומט זה לא ממש קורה. האוטו נוסע לבד גם בסיבובים, כשצריך בידני להוריד הילוך, ובאוטומט זה לא קורה.

בחודשים האחרונים היו לי מהשכרה או ליסינג ליאנה, פולו 1.4 חדשה, קרניבל, מאזדה 3, מאזדה 5, גטס וסיריון.

פורסם

יכול מאוד להיות שאתה צודק בתנאים מסויימים, כמו נסיעה בכביש 6 ברכב אוטומט מהשיעמום אתה עלול להירדם, נסיעה בכביש מהיר בלילה כשהכביש ריק, אם אתה לא תהייה מעורב בנהיגה אתה סביר להניח תהייה מועד יותר להרדמויות.

קובי

פורסם

דווקא בדוגמא שנתת אין הרבה הבדל בין ידני ואוטומט, בשניהם אפשר להרדם.

אתה יכול לעשות את כביש החוף מחיפה לת"א בלילה כשהוא פנוי ולא תצטרך להעביר הילוך פעם אחת.

פורסם

עוד נקודה לחיזוק מה שג'רמי אמר, אבל מנק' המבט של הנהג מאחור.

לי יש רכב ישן, 4 בלמי תוף, 100-0 כנראה בחצי שעה.

"החוסר אלגנטיות" של הרכב האוטומטי מלפניי משגע אותי כמעט כל נסיעה. מפני שלא ניתן לגלוש, או להוריד הילוכים לקראת עצירה, מה שקורה זה שהרכב האוט' רק מאיץ או בולם. אין מצב ביניים, או שהוא דופק ברקס לפני השיירה לפניו ואני מסתכן מאחוריו (לא אותו מרחק בלימה) או שהוא נותן מצג שווא שהוא מאיץ למהירות שיוט לאחר עצירה. הוא לא יכול להתקדם, להאיץ, בצורה הדרגתית, ברורה ושקופה.

הגיר האוטומטי תוך 3 שניות בהילוך 4 מהירות 60 קמ"ש, ולאחר שניה הוא בולם בעוצמה כדי לא להתנגש ברכב לפניו. פשוט כי אין לו בריה. אין לא מספיק שליטה כדי להיות בהילוך 2 ב20 קמ"ש.

משגע אותי!!:evil:

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch

מה שאתה מתאר נוגע אך ורק ל"כישורי הנהיגה" והסבלנות של הנהג הישראלי הממוצע.

לראייה בארה"ב שם הרוב המוחלט של הרכבים הוא אוטומטי לא תתקל בתופעה שתארת.

זה נטו חוסר סבלנות של הנהג.

פורסם

דוגמא אותנטית מאתמול:

אני נוסע ברכב עם גיר טיפטרוניק ומרבה להשתמש בפונקציית העברת ההילוכים הידנית (פשוט אוהב את העניין יותר מהגיר הרגיל).

כאשר אני חוצה את הכיכר, מחליטה לעצמה נהגת מונית (בעלת גיר ידני כמובן) לחתוך אותי.

כמובן שכנראה זה לא היה בכוונה, משום שהיא הייתה עסוקה בדבר אחר (יותר נכון בהכל) חוץ מנהיגה.

שוב, אנשים שנוהגים ברכבים עם תה"ל ידנית כבר מתפעלים אותה באופן אוטומטי בלי שום קשר לרמת הריכוז. אפשר להיות מרוכזים לחלוטין גם עם תיבה ידנית/אוטומטית/רובוטית וכל מה שהטכנולוגיה מעמידה לשירות היצרנים והנהגים.

ברור כשמש שיש גורמים שמשפיעים על הריכוז יותר מהחלפת הילוכים (סלולרי בדיבורית, ילדים מאחורה, שמש מסנוורת ועוד 1001 סיבות) וגם את החצופים התורנים עם הסלולרי בידיים.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא מזמן העלתי השערה שתיבה אוטומטית גורמת לשאננות וחוסר מעורבות שסטטיסטית מובילה ליתר מעורבות בתאונות דרכים.

בעקבות הריקול האחרון של טויוטה התחזקה עמדתי אחרי ששמעתי את ההקלטה המצמררת של נהג טויוטה שדוושת התאוצה שלו נשארה לחוצה והבר-מינן האומלל מצא מספיק זמן להתקשר למשטרה ולבקש סיוע אבל לא מצא מספיק זמן להוציא לניוטראל...

נוכחתי לדעת שאכן חוסר המעורבות שבתפעול רכב אוטומטי מסיח את דעת הנהג מהמשימה היחידה לה הוא נדרש בנהיגה תבונית.

קשה לי להאמין שבסיטואציה דומה, נהג רכב בעל גיר ידני לא יפעל אחרת בצורה אינטואיטיבית.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
דוושת התאוצה שלו נשארה לחוצה והבר-מינן האומלל מצא מספיק זמן להתקשר למשטרה ולבקש סיוע אבל לא מצא מספיק זמן להוציא לניוטראל...
אתה לא רציני? הרכב שלי בן 12 והדבר שתארת קרה לי מלא פעמים (לצערי) ותמיד ידעתי איך להסתדר עם המצב בלי להזעיק שום עזרה. ואני לא מכונאי ונסיון שלי על הכביש קצת מעל שנה.

ד"א אני נוהג על ידני.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3847385,00.html

נכנסה בנהיגה ל"סופר פארם", ונבלמה בקופה

מסיבה לא ברורה, פגעה הנהגת בשתי מכוניות בחניון של קניון G בכפר סבא, עלתה על המדרכה ואז נכנסה לחנות הקוסמטיקה. איש לא נפגע. נגרם הרס רב

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

התרחש משהו דומה ליד מקום העבודה שלי. נהגת שילבה ל-R, עלתה על המדרכה ונכנסה לתוך "מחסני תאורה". בנס איש לא נפגע. אני פשוט לא מבין באיזה כוח צריך לדפוק גז כדי להגיע לכזה מצב וגם אם בטעות משלבים דופקים ברקס בכל הכוח.

זה משהו שלא יכול להתרחש עם גיר ידני. הפאדיחה הכי גדולה שהייתה לי שילבתי הילוך שלישי במקום ראשון בעמידה, הרכב התקדם קצת, קפץ ונכבה המנוע. כל זה כמובן לעיני שומרים בש"ג באוניברסיטה שנקרעו מצחוק. :-( בכלל אני שונא את הש"ג הזה. כל שבוע פאדיחה אחרת.

פורסם
לא מזמן העלתי השערה שתיבה אוטומטית גורמת לשאננות וחוסר מעורבות שסטטיסטית מובילה ליתר מעורבות בתאונות דרכים.

בעקבות הריקול האחרון של טויוטה התחזקה עמדתי אחרי ששמעתי את ההקלטה המצמררת של נהג טויוטה שדוושת התאוצה שלו נשארה לחוצה והבר-מינן האומלל מצא מספיק זמן להתקשר למשטרה ולבקש סיוע אבל לא מצא מספיק זמן להוציא לניוטראל...

נוכחתי לדעת שאכן חוסר המעורבות שבתפעול רכב אוטומטי מסיח את דעת הנהג מהמשימה היחידה לה הוא נדרש בנהיגה תבונית.

קשה לי להאמין שבסיטואציה דומה, נהג רכב בעל גיר ידני לא יפעל אחרת בצורה אינטואיטיבית.

אתה נכנס לתחום הפסיכולוגיה.

אפשר למצוא דוגמאות מכל תחומי החיים : בשעשועוני טריוויה בטלוויזיה - כמה פעמים יצא לך "לצרוח" לתוך הטלוויזיה את התשובה הנכונה? הרי זה נראה כל לך פשוט,קל, איך אפשר לשכוח...

ברגע שאדם במצב של משבר התגובות משתנות.

אצל חלק קטן מהאנשים התגובות מתחדדות והתגובות מיידיות,אצל חלק מהאנשים התגובות היסטריות וחלק מהאנשים קופאים ולא מגיבים.

מאד פשוט בשיחה בסלון לבטל הכל ולדקלם את מה שצריך לעשות.

מנסיון בתחום הדרכה אווירית,חניכים שיודעים את התאוריה בצורה מצויינת יכולים להפסיק להגיב באוויר...

כשאני מנסה לרדת לשורש העניין התשובה די דומות - " קפאתי" "לא הצלחתי לזוז" "לא זכרתי מה צריך לעשות"

אחת הדרכים הטובות ביותר להמשך תיפקוד במצבי לחץ - תירגול והדמייה.

אפילו נסיעה בקרטינג משמשת מעין מעבדה ליכולת הנהג וכמובן שאין תחליף לקורסים השונים.

ברגע שאתה לומד שאפשר לתפעל תקלות ולשמור על רכב בשליטה הסיכוי לתפעל גם תקלות שלא תירגלת את התיפעול שלהן ,גדל פלאים.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
אתה לא רציני? הרכב שלי בן 12 והדבר שתארת קרה לי מלא פעמים (לצערי) ותמיד ידעתי איך להסתדר עם המצב בלי להזעיק שום עזרה. ואני לא מכונאי ונסיון שלי על הכביש קצת מעל שנה.

ד"א אני נוהג על ידני.

אני מאד מקווה שאתה לא רציני במה שכתבת,

זה קרה לך "מלא פעמים" ???

למה אתה לא מתקן את זה ? אתה מחכה לתאונה בשביל לתקן ?

או שאתה באמת חושב שתמיד תצליח להסתדר ועם כל מצב ?

דני G.

• תוכן חדש...