Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 משומשת - חוות דעת לרכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן לרכוש רכב בזמן הקרוב וראיתי שבטווח המחירים שלי (באזור ה-40,000 ש"ח) קיימת גם האופציה של C5 משנת 2004-2003 (מינימום 2002).

עברתי על כמעט כל פוסט בפורומים הכולל את צמד האותיות 'C5' באתר וההתרשמות שלי הייתה לא טובה במיוחד ואני תוהה האם זה בגלל שבאמת מדובר ברכב לא מוצלח מבחינה מכנית או שמא היחידים ששואלים שאלות הם אלו עם התקלות ורוב האנשים מרוצים?

אז בעצם אני שואל האם C5 מהשנתון שציינתי הוא רכב ששווה להשקיע בו או שהוא טומן בחובו יותר מדי ביקורי במוסך הקרוב למקום מגוריי? מה לגבי עלויות אחזקה ודלק? ביטוח?

האלטרנטיבה שלי היא לחזור לתוכנית המקורית ולקנות רכב קטן כמו פיאט פונטו משנת 2005 (ולחסוך כמה אלפי שקלים) אבל קשה לי לוותר על ההזדמנות להשיג רכב גדול יותר במחיר דומה.

כל דעה תוסיף ואשמח לשמוע כמה שיותר.

תודה. :)

פורסם

קודם כל אני מניח , שברור לך ש"רכב גדול יותר במחיר דומה" כולל גם צריכת דלק גבוהה יותר, ועלויות ביטוח ואחזקה גבוהות יותר.

המחירון של ה- C-5 נמוך בגלל המוניטין של סיטרואן בארץ (והלא תמיד מוצדק) ותקלות שהופיעו בעיקר בשנתונים המוקדמים של הדגם. אם כבר - הייתי הולך על הדגם שלאחר מתיחת הפנים (נדמה לי שנת 2005 וצפונה) , אז גם שופרה האמינות (ולטעמי - גם העיצוב :-) ).

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

היי,

אין לי חוות דעת לתת לך על הC5 ,ובטח לא מנסיון ממשי ברכב, אבל מה שלא יהיה ,זה ממש לא עובד ככה בצורה של "יש לי תקציב, נראה מה נכנס בו ועדיף כמה שיותר גדול".

אם אתה עובד ככה, בתקלה הראשונה הגדולה (אם תגיע) אתה תתרסק.

העניין במכוניות אלו ביחס למיני הוא לא מחיר הקניה הלפעמים מגוחך שלהן ביחס לתמורה, אלא עלות האחזקה השוטפת. דלק, ביטוחים, טיפולים, תיקונים של "מנהלים" 2 ל' שונה מאד מפונטו לדוגמא.

לטעמי, אם מספיקה פונטו למלא את צרכיך, אז בהחלט עדיף כזאת יותר חדשה מאשר רכב מנהלים מיושן יותר שבו גם הסיכוי לתקלות אלקטרוניות ובכלל, רק גדול יותר.

אל תשכח לרגע למרות הפיתוי, כי מחירי העבודה והחלפים אינם מתיישרים עם מחירון הרכב. הם נשארים גבוהים.

זה נכון אגב לכל 2 ל' ולא רק לC5.

ואם בכ"ז החלטת על C5, יהיו פה אחרים שיתנו לך בוודות עצות טובות ממני.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
קודם כל אני מניח , שברור לך ש"רכב גדול יותר במחיר דומה" כולל גם צריכת דלק גבוהה יותר, ועלויות ביטוח ואחזקה גבוהות יותר.

המחירון של ה- C-5 נמוך בגלל המוניטין של סיטרואן בארץ (והלא תמיד מוצדק) ותקלות שהופיעו בעיקר בשנתונים המוקדמים של הדגם. אם כבר - הייתי הולך על הדגם שלאחר מתיחת הפנים (נדמה לי שנת 2005 וצפונה) , אז גם שופרה האמינות (ולטעמי - גם העיצוב :-) ).

ברור, בוודאי. :)

העניין הוא שאני לא אוהב מכוניות קטנות ויש לי תקציב מסויים שאני לא מוכן לחרוג ממנו. אני רגיל לרכבי ליסינג ממקום העבודה ולכן לא מתמצא בשוק המשומשות ובמחירים, לכן הופתעתי לגלות ש-C5 נכנסת בתקציב שהגדרתי לעצמי ואני מעוניין לבדוק את האפשרות הזו. רכב גדול יותר = צריכת דלק גבוהה יותר ועלויות שוטפות אחרות גבוהות יותר. It's a given.

יחד עם זאת אם כבר אני משקיע כמה עשרות אלפי שקלים אז כדאי לפחות שאני אהנה מההשקעה, לא? ;)

היי,

אין לי חוות דעת לתת לך על הC5 ,ובטח לא מנסיון ממשי ברכב, אבל מה שלא יהיה ,זה ממש לא עובד ככה בצורה של "יש לי תקציב, נראה מה נכנס בו ועדיף כמה שיותר גדול".

אם אתה עובד ככה, בתקלה הראשונה הגדולה (אם תגיע) אתה תתרסק.

העניין במכוניות אלו ביחס למיני הוא לא מחיר הקניה הלפעמים מגוחך שלהן ביחס לתמורה, אלא עלות האחזקה השוטפת. דלק, ביטוחים, טיפולים, תיקונים של "מנהלים" 2 ל' שונה מאד מפונטו לדוגמא.

לטעמי, אם מספיקה פונטו למלא את צרכיך, אז בהחלט עדיף כזאת יותר חדשה מאשר רכב מנהלים מיושן יותר שבו גם הסיכוי לתקלות אלקטרוניות ובכלל, רק גדול יותר.

אל תשכח לרגע למרות הפיתוי, כי מחירי העבודה והחלפים אינם מתיישרים עם מחירון הרכב. הם נשארים גבוהים.

לא, אני ממש לא עובד בשיטת מצליח של "יש לי תקציב, נראה מה נכנס בו ועדיף כמה שיותר גדול", ואת ההסבר לזה אתה יכול לראות בתשובה שמעליך. השאלה לא הייתה "מה עלויות האחזקה והדלק של רכב גדול 2 ליטר לעומת רכב מיני עם מנוע 1.3 ליטר" כי זו שאלה רטורית ושאלות רטוריות שואלים בקורס פילוסופיה באוניברסיטה. ;)

השאלה הייתה באופן כללי מה הן עלויות הדלק והאחזקה, או אם תרצה: מה צריכת הדלק של הרכב ומה עלויות האחזקה/ביטוח שלו לעומת רכבים אחרים באותה קטגוריה.

אתה צודק שברכב מנהלים יש הרבה יותר סיכוי לתקלות אלקטרוניות (ולו רק כי בפונטו יש הרבה פחות אלקטרוניקה) אבל מצד שני יש בפונטו גם הרבה פחות פינוקים ומאחר ואני לא רק אוהב להגיע מנקודה א' לנקודה ב' ברכב הפרטי שלי אלא גם להנות מהשהות ברכב ומהנסיעה בו, זה עולה קצת יותר. אני מבין את זה ולוקח בחשבון את כל הפקטורים הללו, השאלה היא האם ההשקעה משתלמת או לא.

אחד הדברים שיותר מדאיגים אותי הוא נושא האמינות, אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לזה.

פורסם

תשמע, אני מאמין שאם תקנה רכב שמור שטופל כראוי וגם אתה תנהג בו כך - אתה תהנה מהרכב ולא יהיו לו בעיות אמינות מיוחדות. כמובן, שאיננו נביאים , אז תמיד כדאי להשאיר סכום מסויים בצד לכל צרה שלא תבוא :-) .

ואם המטרה שלך להנות מהרכב ולא רק להגיע מנקודה לנקודה , גם אם זה כרוך ביותר עלויות, אני אומר לך - לך על זה ! גם אני מחזיק רכב מנהלים אע"פ שיכולתי להסתדר בשקט עם רכב קטן יותר. למה ? כי אני מחפש את הערך המוסף מעבר ללהגיע מנקודה א' ל- ב' עם איזו קופסת פח. :-)

פורסם
תשמע, אני מאמין שאם תקנה רכב שמור שטופל כראוי וגם אתה תנהג בו כך - אתה תהנה מהרכב ולא יהיו לו בעיות אמינות מיוחדות. כמובן, שאיננו נביאים , אז תמיד כדאי להשאיר סכום מסויים בצד לכל צרה שלא תבוא :-) .

ואם המטרה שלך להנות מהרכב ולא רק להגיע מנקודה לנקודה , גם אם זה כרוך ביותר עלויות, אני אומר לך - לך על זה ! גם אני מחזיק רכב מנהלים אע"פ שיכולתי להסתדר בשקט עם רכב קטן יותר. למה ? כי אני מחפש את הערך המוסף מעבר ללהגיע מנקודה א' ל- ב' עם איזו קופסת פח. :-)

ניסחת את זה הרבה יותר טוב ממני, זו בדיוק ההרגשה שלי!

עכשיו נותרה השאלה האם הרכב אמין וכדאי להשקיע בו? בגדול נכון שרכב שמור יסבול מפחות בעיות, אך היות ואנו מדברים על רכב לא חדש, ישנם רכבים משומשים עם נטייה לקילקולים וישנם אמינים יותר, לאיזו קטגוריה נכנסת ה-C5?

פורסם

תראה, ייעוץ טכני לגבי ה- C-5 אני אעדיף להשאיר לחברי הפורום בעלי נסיון עם הדגם. בכל מקרה וכמו שכתבתי - מומלץ לרכוש את הדגמים שלאחר מתיחת הפנים, לוודא היסטוריית טיפולים במוסכים מורשים בלבד ובמועד, וכמובן - לא לדלג על בדיקה של הרכב, לרבות האביזרים החשמליים ומערכת המיתלים הייחודית.

פורסם

אני עם C5 II

לגבי צריכת דלק לפי מה שאני שומע מאנשים סביבי אז הרכב במשקל 1.5 טון ומנוע 2000 כולם פחות או יותר אותה צריכה:

כביש 6 חיפה - דימונה במהירות 90-100 אז ~15 ק"מ לליטר תלוי איפה תדלקת

עירוני בחיפה למטה למעלה ~9 ק"מ לליטר

כמובן הרכב הזה יודע גם לבלוע הרבה דלק רק אם תתן לה...

פורסם
שלום,

אני מתכנן לרכוש רכב בזמן הקרוב וראיתי שבטווח המחירים שלי (באזור ה-40,000 ש"ח) קיימת גם האופציה של C5 משנת 2004-2003 (מינימום 2002).

עברתי על כמעט כל פוסט בפורומים הכולל את צמד האותיות 'C5' באתר וההתרשמות שלי הייתה לא טובה במיוחד ואני תוהה האם זה בגלל שבאמת מדובר ברכב לא מוצלח מבחינה מכנית או שמא היחידים ששואלים שאלות הם אלו עם התקלות ורוב האנשים מרוצים?

אז בעצם אני שואל האם C5 מהשנתון שציינתי הוא רכב ששווה להשקיע בו או שהוא טומן בחובו יותר מדי ביקורי במוסך הקרוב למקום מגוריי? מה לגבי עלויות אחזקה ודלק? ביטוח?

האלטרנטיבה שלי היא לחזור לתוכנית המקורית ולקנות רכב קטן כמו פיאט פונטו משנת 2005 (ולחסוך כמה אלפי שקלים) אבל קשה לי לוותר על ההזדמנות להשיג רכב גדול יותר במחיר דומה.

כל דעה תוסיף ואשמח לשמוע כמה שיותר.

תודה. :)

יש את הרכב לחברי הטוב (שנת 2003). הרכב מטופל היטב במרכזי.

הרכב נוח ומפנק מאוד בנסיעות החודשיות למוסך. אין דבר שלא התקלקל ברכב.

פורסם
יש את הרכב לחברי הטוב (שנת 2003). הרכב מטופל היטב במרכזי.

הרכב נוח ומפנק מאוד בנסיעות החודשיות למוסך. אין דבר שלא התקלקל ברכב.

:D

בשלושת המילים הראשונות התחלתי לחייך ובשאר המשפט החיוך נמחק לגמרי. נדמה לי שאני מתחיל להבין את הכיוון.

תודה.

פורסם

בחמש השנים האחרונות נסעתי רק על C5. בשבוע שעבר נסעתי בקורולה, כרכב זמני לקראת החלפת הרכב. איחס! זה לא אוטו.

אם אתה חושב כמוני, אז בטח תתפשר על זה שבכמה מקרים אחד מהשיכלולים (שאין ולא יהיה בקורולה) התקלקל. יש כמה תקלות אופייניות, אבל זה לא נורא. הפחד העיקרי הוא להיתקע עם רכב שקשה למכור אחר כך. השוק לא מאיר פנים לבעלי הרכב הזה.

כמה הייתי במוסך? הרבה, אבל פחות מהשכנים עם הפונטו, שבסוף זרקו אותו לראשון שהסכים לקנות.

הוצאות אחזקה? קטנות. המקיף היה בערך 2000 כבר כשהרכב היה בן שנה. טיפול רק פעם בשנה, צריכת דלק טובה משמעותית מהיונדאי גטס של אחותי או האלנטרה של דוד שלי. החלפים לא יקרים, לפחות עד שאתה נתקל בבעיה בגיר או בהידראוליקה.

בדגם הישן אפילו הצמיגים במחיר סביר.

לקנות?

לפני שרכשתי דמיינתי את עצמי נוסע באיזה קוריאני ששקלתי לקנות. מאד התבאסתי. ואחרי שראיתי C5 בפעם הראשונה, פשוט התאהבתי. ואחרי 200 אלף ק"מ (ושיפוץ גיר, החלפת מנוע, ועוד כמה דברים) זה עדיין מספר אחת מבחינתי. ודרך אגב, זה שיש המון כאלו על הכביש ממודל 2002-3 רק מעיד שהרכב לא נשחק כליל עם השנים (כמו בי.אקס ז"ל), אלא מדובר בתקלות נקודתיות שפותרים עם כסף.

פורסם
בחמש השנים האחרונות נסעתי רק על C5. בשבוע שעבר נסעתי בקורולה, כרכב זמני לקראת החלפת הרכב. איחס! זה לא אוטו.

אם אתה חושב כמוני, אז בטח תתפשר על זה שבכמה מקרים אחד מהשיכלולים (שאין ולא יהיה בקורולה) התקלקל. יש כמה תקלות אופייניות, אבל זה לא נורא. הפחד העיקרי הוא להיתקע עם רכב שקשה למכור אחר כך. השוק לא מאיר פנים לבעלי הרכב הזה.

לא הבנתי אם אתה מנסה לשכנע אותי לקנות או לא... :D

נכון שבקורולה לא יהיו את השיכלולים האלו, וגם אם קורולה היה במסגרת התקציב אז אתה ממילא טוען שאותם שיכלולים (שאין בקורולה) גם לא יהיו ב-C5 כי הם מתקלקלים.

כמה הייתי במוסך? הרבה, אבל פחות מהשכנים עם הפונטו, שבסוף זרקו אותו לראשון שהסכים לקנות.

הוצאות אחזקה? קטנות. המקיף היה בערך 2000 כבר כשהרכב היה בן שנה. טיפול רק פעם בשנה, צריכת דלק טובה משמעותית מהיונדאי גטס של אחותי או האלנטרה של דוד שלי. החלפים לא יקרים, לפחות עד שאתה נתקל בבעיה בגיר או בהידראוליקה.

בדגם הישן אפילו הצמיגים במחיר סביר.

עד שאני נתקל בבעיה... לפי הדברים שלך זה רק עניין של לחכות שתהיה בעיה כי בטוח תהיה.

אבל אמרת משהו מאוד מעניין שדווקא פה אני כן רוצה לשאול: צריכת דלק של ה-C5 יותר טובה מזו של הגטס? זה נשמע פיזיקלית לא הגיוני. איך מנוע 2000 צורך פחות דלק ממנוע כמעט חצי ממנו (שבטח צריך לסחוב חצי משקל)??? אלא אם כן אתה מתכוון שזה באופן יחסי?

ציינת גם שהפונטו של השכנים היה הרבה במסוך וזו פעם שראשונה שאני שומע על זה. פונטו יחסית חדשה (שנתון 2005) היא אחת האופציות שלי לרכישה. גם מזה לרדת?

ודרך אגב, זה שיש המון כאלו על הכביש ממודל 2002-3 רק מעיד שהרכב לא נשחק כליל עם השנים (כמו בי.אקס ז"ל), אלא מדובר בתקלות נקודתיות שפותרים עם כסף.

כל בעיה אפשר לפתור עם כסף (בחיים בכלל) השאלה היחידה היא - בכמה?

פורסם

הגטס ידועה כחזרזירת דלק (לפחות עד מודל 07). הC5 של ההורים שלי עושה בערך 1:11 בנסיעה מעורבת ורגועה. שמעתי על גטסים שעשו 1:7-8 (אמנם מליסינג, אבל בכ"ז), כמו כן, קח בחשבון שהן תוחזקו וננהגו אחרת, אבל עניין הצריכה של שתי המכוניות האלה לא לגמרי תלוש מהמציאות.

אני חושב שהבחור התכוון שהשכלולים לא ימצאו בקורולה מפני שהם מצויים בסגמנט גבוה יותר.

באופן כללי, למעט תקלה באחד הצנורות של המערכת הפניאומטית, לא היו הוצאות אחזקה גבוהות יותר מאשר בפסאט הקודמת של ההורים שלי (הC5 כבר כמעט שנתיים אצל ההורים שלי).

לדעתי תסע באחת. אם אתה מתלהב מאופן נסיעתה, המרווח הפנימי והגאדג'טים שלה, לך עליה. אם היא לא עושה לך את זה, חפש משהו אחר.

פורסם

עזוב רגע בצד את זה שהפונטו תעלה הרבה פחות במוסך פשוט בגלל שהיא פשוטה ולא מסובכת ולא בגלל שפיאט יותר אמין מסיטרואן.

לדעתי היא תצרוך דלק בערך חצי מה C5 ואני לא מגזים.

לקחת את זה בחשבון?

סתם בשביל הרקע יש לי C4 2008 אוט' פרטית 1600.

ולאלה שכתבו על הגטס אני אתן דוגמא: נסיעה בתוך תל אביב באמצע היום עם מזגן ובלי פקקים מיוחדים.

הC4 תשתה בערך ליטר ל6-5.5 ק"מ אז אם גטס באותו מצב לוקחת 8 זה סביר ואני לא יודע אם 206 או C3 אוט' יהיו יותר חסכוניות וזה שוב בלי לדבר בכלל על אמינות שהיא דווקא לא רעה בצרפתיות החדשות אבל עדיין לא כמו יפני.

אני מאוד אוהב סיטרואן והיא לא משתווה לשום רכב יפני או קוריאני אפילו לא דומה אבל יש לזה מחיר.

פורסם

נדמה לי שעניין ה-C5 ירד מהפרק, יותר מדי תגובות שליליות וסיכון שלא שווה לקחת.

אבל מה לגבי הפונטו? גם עם הרכב הזה יש בעיות אמינות?

לגבי הגטס - רכב שלא בא בחשבון מלכתחילה מהסיבה הפשוטה שאני שונה את האוטו צעצוע הזה, גם ככה יש לי סלידה ממכוניות קטנות אז גטס בכלל לא על הפרק אבל בכל מקרה הפתעתם אותי עם עניין הדלק.

בגדול על מה ממליצים? רכב בטווח ה-40K ומטה שלא משנתון יותר נמוך מ-2003, יש הצעות?

• תוכן חדש...