Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ב- 70K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה ללמוד את הנושא כבר כמעט חודש ומתקשה להגיע להחלטה מה לחפש:

אני די סגור על סופר מיני מהסיבה של הצורך - 90% מהזמן אשתי נוסעת ברכב כ- 25 ק"מ פעמיים ביום, ורק פעמים בודדות בשנה אנו נוסעים עם הרכב מחוץ לעיר (כיום משתמשים במגאן 2001) בשאר הזמן אנו נוסעים עם רכב עבודה.

היות ואנו נוסעים עם שני ילדים - כמובן שבטיחות מקסימלית בתקציב זה הינה בעלת משקל משמעותי.

אמינות - אף אחד לא יכול להתחייב אליה אבל כולם רוצים בה - אז אם אפשר, כדאי שרמת האמינות תהיה גבוהה ככל שניתן.

לרוב, בביקורות שאני קורא, קשה להגיע לנסיעה נעימה ושקטה בקטגוריה זו, וזה די מציק לי, ואולי הסיבה היחידה לפזול לכיוון המשפחתיות (אם כי הן אינן הולמות את הצרכים שלנו).

האפשרויות:

טויוטה יאריס - אבל כאן הגיר הרובוטי מתגלה כסיבה טובה לרדת ממנה.

סוזוקי סוויפט - חמודה - פרט לנסיעות הארוכות שמחכות לי בעומס מלא.

207 - מדברים על כך שהיא פחות מוצלחת מה- 206, ואני לא בטוח שזה בתקציב שלי.

פאביה - איכות גימור ירודה ורעשים בנסיעה.

פונטו - לא האמנתי שאי פעם אני אשקול אותה - אך בהחלט נראית כאופציה טובה - ושוב הגיר הרובוטי הזה !!!

פולו - לא יודע ?????

מה האופציה האידיאלית עבורי ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

טוב,

אני אחדד את השאלה.

סקודה פאביה 1.4 אוטומטית בהחלט נראית אופציה ראויה.

לא הצלחתי להבין איזה מהגרסאות היא המאובזרת מבחינה בטיחותית - ESP ו-6 כריות אויר.

מה הסיכוי שלי להשיג כזו משומשת ?

האם ישנה יפנית ראויה מול הפאביה ? המאזדה 2 נראית כאחת כזו, האמנם ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

הפאביה היא אופציה מאוד ראויה. במחיר הזה נכנס הדגם הקודם כמובן ולא הדגם החדש. קשה לי להאמין שתמצא מאזדה 2 בתקציב הזה, אולי מליסינג ולא במצב פרפקט...

לגיר הרובוטי של היאריס אכן קשה להסתגל.

גם ה-207 מחוץ לתקציב.

לדעתי כדאי לחפש פולו משומשת משנת 2006 בערך וכדאי לחפש את הדגמים המאובזרים.

אופציה נוספת ומאוד ראויה לטעמי היא הונדה ג'אז אבל היא נדירה יחסית ודיי יקרה לכן תצטרכו להתפשר בשנתון כדי להיות בעלים של אחת כזאת.

גם הסוויפט לא נכנסת בתקציב.

אפשר לבדוק את הניסאן מיקרה. מכונית מאוד חמודה שמפגינה אמינות. חסרונותיה העיקריים הם תא נוסעים בסיסי ואבזור לוקה בחסר.

סיטרואן C3 גם היא דיי נדירה אבל מציעה מנוע גדול וחזק יחסית ואבזור טוב וגם עיצוב מיוחד.

יש גם דייהטסו סיריון. שוב תא נוסעים לא הכי איכותי, זה לא פולו אבל זה בהחלט יאריס דור קודם והיא מאוד אמינה ומרווחת פלוס עיצוב נאה.

הבעיה עם הפביה ואחותה האיביזה היא מיעוט רכב אוטומטיים והבנתי שזה מה שאתם מחפשים. אני הייתי מחפש פולו או סיריון פרטיות משנת 2007 בערך.

בהצלחה!

פורסם

היות וזה הרכב שאמור להוות חלופה לנסיעות משפחתיות כאשר רכב העבודה אינו זמין לי, אני רוצה ממנו קצת יותר גם אם אצטרך להגדיל את התקציב.

אם יש צורך התקציב יכול לגדול גם בעשירייה נוספת - כלומר 80K.

אני מניח שזה משנה את התמונה.

האמת שעד לפני כשבוע בכלל לא חשבתי לכיוון הפאביה והיום אני לאט לאט מגלה שהיא מאוד מוצלחת.

חשובים לי מאוד הבטיחות והנוחות בנסיעה עם המשפחה (אשה ושני ילדים קטנים -מתחת לגיל 3 - כרגע).

עם זאת יש לי עדיפות ליפנית מפני שהמוסך שלנו (שנמצא ממש מתחת לבית - בקיבוץ) מורשה סובארו ומתמחה יותר ביפניות, אבל אם אין ברירה נסתדר אם מה שיש - פשוט עדיין לא גיליתי את היפנית שעונה על דרישותיי.

את הג'אז של הונדה לא בדקתי עדיין.

אם אגלה שזה לא מסתדר אולי אשקול לרכוש משפחתית (מאזדה 3) משנתון יותר נמוך שנתפסת בעיניי מתאימה יותר לצרכים שלי - האם זה שיקול נכון ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

הג'אז יכולה להתאים לך, אבל יהיה קצת קשה למצוא אחת טובה שעומדת למכירה.

הסוויפט גם כן יכולה להתאים, ואני לא חושב שאתה צריך לחשוש מבעיית הנוחות בעומס מלא. היא מפריעה בעיקר בתוך העיר כאשר מחוץ לעיר המצב סביר ולא נורא. הדגם המאובזר יותר מגיע עם 6 כריות אוויר וארבעה כוכבי בטיחות סבירים בהחלט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני מחפש רכב כזה, שני ילדים קטנים, רכב שני, 50 ק"מ ליום

חשבתי על קיה ריו, המודל החדש משנת 2006, 4 דלתות

מחיר אטרקטיבי, מרווחת יחסית, בגאז גדול (טוב לעגלות) ואמינות גבוהה

מחיר מחירון 2008 - 69K

פורסם

אם אתם משפחה קנה אז גם יונדאי אקסנט, אחותה של הריו, נכנסת לתמונה. שווה לבדוק כי לפי דעתי היא לא כזאת גרועה כמו התדמית שנוצרה לה.

פורסם

אני חושב שמאזדה 3 מול אקסנט באותו התקציב - לא רק שהייתי (סתם ככה) מעדיף את המאזדה אלא גם באמת המאזדה טובה יותר.

חשבתי לחפש 3 האצ'בק, אם אני לא אגיע למסקנה לגבי סופר מיני מתאימה עבורי.

לקיה ריו לא הייתי מתקרב, בהנחיית המוסכניק שלנו שבעבר התמחה בקיה.

כמה עליי להשקיע על מנת לקבל סופר מיני משומשת שתענה על צרכיי ?

בהנחה ואני מעוניין בפאביה (מהדגם החדש), כמה אצטרך להשקיע מעבר לתקציב שהגדרתי ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

אני מעריך שעוד כ-15 עד 20 אלף שקלים.

אם אתה חושב לכיוון של משפחתית אז לדעתי מאזדה 3 לדוגמה או אחת ממתחרותיה יספקו תמורה טובה יותר למחיר בהתפשרות על שנתון נמוך יותר.

פורסם

פביה 1.6 אוט' - דור שני, מודל 08, מאובזרת (אלאגנס או ספורט) - נעה סביב 85K ומעלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני אמשיך את השרשור הזה מלפני כ- 3 שבועות.

עכשיו התפניתי קצת להתחיל בחיפושים אבל עדיין לא ממש סגור על מה לחפש.

מאזדה 3

פוקוס

פאביה

היום עניינו אותי גם ב- 307 וב- C4 ובלנסר 2007 מהשכרה.

בפורום אחר המליצו לי ללכת על C5 או פאסט משנתון נמוך יותר מפני ש "הנוחות והבטיחות שם גבוהות אולי יותר מיפנית חדשה" - השאלה אם האמינות לא נפגעת בשנתון כזה (2002-2003) מול פוקוס 2005-6 לדוגמא ?

הייתי מעוניין לצמצם את החיפוש ל- 2-3 דגמים ולחפש אותם בסבלנות. המבחר (הלא רלוונטי) קצת מבלבל אותי.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

התחלת מסופר מיני והגעת עד לC5 ופאסאט?!

אני חושב שהשלישייה שהגדרת לעצמך לא רעה. לדעתי הפוקוס מתאימה לך יותר מהמאזדה 3 ולא צריכה להיות בעיה למצוא אחת טובה ובמחיר סביר.

פורסם

או קיי

במסגרת השלוש האלו, שבעיני בחירה טובה - איזה דגם מכל אחת עדיף ? (מנוע, רמת גימור ...)

ובכלל אני מחפש תשובה גם ללנסר 2007 מהשכרה שהציעו לי - האם כדאי ?

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

כמובן שעדיף הדגם המאובזר, מיד פרטית ועם מעט קילומטרים. עכשיו לך תמצא רכב כזה :lol:

סביר להניח שתאלץ להסתפק בגרסאת הליסינג של הפוקוס והמאזדה, (טרנד במקרה של הפוקוס, לא זוכר את השם אצל מאזדה). הלאנסר טובה פחות משתיהן.

פורסם

במאזדה יש אקטיב קומפורט וספיריט.

אני צריך להניח שאקטיב זו גרסת הבסיס ?

איפה אני יכול למצוא מה כוללת כל גרסה - יש איזה אתר להשוואת משומשות ?

ALFA ROMEO 147 120HP

• תוכן חדש...