Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מערכת פיונר 6000 50Wx4

אני מתכנן להעביר את הרמקולים הישנים של הפיאט 97' שלי מאחורה לקדימה (זוג 4אינצ' של אלפליין, שהם די סבירים)

ובמקומם לקנות זוג אחוריים 6x9 ואני מתלבט אם ללכת על 3WAY או על 5WAY(נניח ששניהם מיוצרים על ידי חברה בעלת שם) , כמובן שיש הבדלי מחירים שאני לוקח אותם בחשבון .

אני שואל אם מערכת ללא מגבר תדע לנצל את ה5way עד לרמה כדאית ששווה לרכוש אותו לעומת 3WAY ?

פורסם

1way :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני דווקא חשבתי לחבר אצלי 7WAY על הרדיו דיסק מה אתם אומרים

אה זה גם מחברה ידועה אבל אולי זה יהיה 8WAY רק מקדימה בקיצור אני בדילמה אנא מכם זקוק לעצות {בלי המלצות לפסיכיאטר כי זה לא יעזור:lol:}

"(זוג 4אינצ' של אלפליין, שהם די סבירים)"יוהו יש לך 4 אינץ של אלפליין אני חייב גם כאלו

מיצטער אבל הייתי חייב :-P

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

כמה שפחות WAY באותו רמקול- עדיף.

ממליץ לך להשאיר את האחוריים מאחור, ולרכז את מירב התקציב לרמקולים אמיתיים קדימה- הרבה יותר חשוב ממה שיישב מאחורה.

מתחדשת*

פורסם

אני יודע שהרמה של הפורום הזה הלכה וירדה עם הזמן.

אבל כל פעם מדהימים אותי מחדש התגובות שיש לחלק מהאנשים.

אתם רואים שיש מישהו שלא מבין דבר או שניים בתחום, צחקתם קצת סבבה. אבל לפחות תעזרו..

פותח השרשור, כמות ה WAY ברמקולים של שקרwayשהו שרשמת מעיד על כמה "אלמנטים" יש ברמקול

כלומר רמקול של 5 way למשל ישבו 5 רמקולים (הוופר, ועוד 4 רמקולים מעליו שבדרך כלל בגדלים שונים וקטנים)

שורה תחתונה, זהוא תרגיל שיווקי ורמקולים כאלה בדרך כלל הם חרטא = זבל.

לא תרגיש בשום הבדל בין "5 way" ל "3 way" ועוד שאין מגבר שירים אותם.

עדיף שתחסוך עוד קצת ותקנה משהו נורמלי.

פורסם

בזאפ יש 5WAY של פיוניר ב340 שקל . אתה טוען שזה חרטוט ?

ולכל אלו שצחקו אני יודע מה הפרוש של 3WAY ו5WAY וכו'..

פשוט רציתי לדעת אם ככל שהוואי רב יותר אז צריך יותר עוצמה כדי לנצל אותו...

פורסם

אני לא טוען.. אני אומר.

בדרך כלל כן, בהנחה שמדובר ברמקולים קומפוננט פסיביים (עם קרוס)

3 way ידרשו מגבר יותר חזק מ 2 way.

במקרה שלך אני אומר לך שוב שזה לא משנה מאחר שזה זבל.

עדיף שתחסוך עוד קצת ותקנה קומפוננט נורמלי, ישמע כמה רמות מעל מה שאתה מתכנן לקנות.

פורסם

קודם כל לגבי ישראל - הרכב שלך הוא במילא 20 WAY לא משנה לאיזה מילימטר של הרכב מתייחסים, אני לא אתפלא עם יש לך CDM ששכחת איפשהו מתחת למכסה המנוע :-P

ולגבי שארוף - התגובה שלי 1 WAY - היתה רצינית במקום מסויים.

הרמקולים הקואקסיאליים - מעטים הם אלו שהם איכותיים וגם בדרך כלל כל ה3WAY ומעלה באמת מתאפיינים ברכיבים גרועים שאין כמוהם.

במידה ופותח הת'רד רוצה להגביר על ההגברה הפנימית של הHU שלו - עדיף רמקול שמוצהר לעמוד בהספקים נמוכים ככל האפשר בכדי שיהיה ניתן לנצלם בצורה טובה יותר ע"י המגבר הפנימי.

בכל אופן היות ומגברים פנימיים של רכבים עומדים על כ 18 עד 22 RMS רצוי להתאים להם רכיב שמוצהר לעמוד בהספקים של עד כ60 RMS עם נצילות גבוהה - הסיכוי לקבל תוצאות מיטביות ברמקולים כאלו הוא הרבה יותר גבוה במקרה שכזה.

הרמקולים האובליים הכי טובים שהיו ברשותי היו דווקא רמקולים 1WAY של קנווד עם הספק נומינלי של 30 וואט RMS עד כמה שזכור לי והם באמת נשמעו היטב על הרדיו דיסק שהם חוברו אליו.

וואו - החזרתם אותי עשור שלם אחורה :-P

עוד המלצה לסט קומפוננט או רמקולים קואקסיאליים שנותנים תמורה טובה מאוד למחיר - כל סט שתמצאו מבית אלפיין או מוראל במקרה הזה יתנו תמורה נהדרת למחיר.

רמקולים אובליים שמאוד התרשמתי מהם לטובה בזמנו היו HED 6*9 של סרווין ווגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...