Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס מול סוזוקי סוופט

EvgenyL
שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברצוני לרכוש רכב חדש אך יש לי התלבטות בין דגמים הבאים:

- טויוטה יאריס מול סוזוקי סוופט.

שאילות השיקולים שלי ברכישת רכב הם :

- שמירת הערך אחרי 4-5 שנים,

- בטיחות,

- אמינות,

- ביקוש הרכב כשארצה למכור אותו,

- נוחותנסיעה,

- צריכת דלק,

תודה מראש. :?:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פה על מה לחשוב. סוזוקי מאבדת 50% תוך 4 שנים. גם האמינות של הטויוטה גבוהה בהרבה מהסוזוקי.

לפחות לפי מחירון יד 2 סוויפט 2007 (השנה המודמת ביותר של הדגם החדש) עולה יותר מיאריס 2007.

איך אתה משווה יאריס לסוויפט?

יאריס רכב טוב, אמין וחסכוני. רק תמצא אחת טובה.

למה שלא ימצא אחת טובה. בעייה למצוא אחת טובה, כשקונים רכב חדש מיבואן ? הוא מדבר על חדשה.

למה לא להשוות בינהם ? אלו בהחלט מכוניות באותה קבוצה ומאותה רמת איכות.

לסוויפט יש גיר אוטומט אמיתי. ליאריס יש גיר רובוטי, שרבים לא מחבבים אותו.

לגבי שמירת ערך בעוד 4 שנים - לדעתי הסוויפט תשמור יותר על ערכה, בגלל אותו עיניין של הגיר.

בתור דוגמא קחו את הקורולה הרובוטית, שיחסית ירדה הרבה המחיר. יחסית למה שהיה מקובל בטויוטה, בכל אופן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי שמירת ערך בעוד 4 שנים - לדעתי הסוויפט תשמור יותר על ערכה, בגלל אותו עיניין של הגיר.

גיר רובוטי או לא, עוד לא שמעתי על תלונות על הגיר.

וחולק עלייך שהסוויפט תשמור על ערכה יותר מהיאריס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת לפי יד 2 הסוויפט עולה כמו יאריס אם לא יותר, היא גם הרבה יותר מאובזרת ומפקנת ולא רק מכונית FROM A TO B כמו הטויוטה, לסוויפט יש ערך מוסף לא כמו הטויוטה שתרגיש זולה ויעילה אך לא מעבר.. אם הבחירה הייתה שלי, הייתי משקיע את הכסף שלי על משהו ששווה אותו מבחינת הערך המוסף כי שתיהן אמינות, די חסכוניות, שומרות על ערך מעולה אבל הפער באבזור פשוט מפיל את היאריס...

:turn-l: יש לי סחרחורת.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פוס, עצור. נכתבו כאן לא מעט שטויות ואין לי ממש כוח להתחיל במחיקות וכדומה, אז רק אדגיש (בהנחה ואכן מדובר על הדגם החדש של היאריס והסוויפט):

1. ענייני איבוד הערך ספקולטיביים לחלוטין ולא הייתי בונה עליהם.

2. ענייני האמינות הצפויה ספקולטיביים לחלוטין ושוב - לא הייתי בונה עליהם.

3. לזה שכתב "איך אתה משווה" - גם סוויפט רכב טוב, אמין וחסכוני.

4. לזה שלא שמע תלונות על הגיר של היאריס - בהחלט יש.

5. לזה שטען שהסוזוקי "הרבה יותר מאובזרת ומפנקת ולא סתם מכונית A ל-B" - נא לא להגזים. היאריס בגרסתה המאובזרת לא מאובזרת באופן נחות משמעותית משל הסוויפט. לא על זה יקום ויפול.

ולענייננו, לשאלות פותח השרשור:

- שמירת ערך - שוב, קשה לומר. גם בגלל הגיר הרובוטי של היאריס וגם בגלל המוניטין הטוב של סוזוקי והעובדה ששתיהן לא פופולריות בציי רכב. לא על זה הייתי מפיל את הקנייה.

- בטיחות - לשתיהן (כמשומשות) אין אבזור בטיחותי מלא כמקובל כיום. מבלי לפרט - התוצאה היא די תיקו ביניהן.

- אמינות - שתיהן צפויות להיות טובות בהחלט במובן הזה. אבל שוב, אין לדעת.

- סחירות - ראה שמירת ערך.

- נוחות נסיעה - יאריס מעט נוחה יותר מבחינת שיכוך מהמורות. סוויפט הופכת מנוחה יחסית עם נהג ונוסע מקסימום, למאוד לא נוחה כשיש גם נוסעים מאחור (עניין של עומס ומערכת מתלים שלא עומדת בו).

- צריכת דלק - יתרון מסוים ליאריס, אם כי הסוויפט לא רעה בכלל במובן הזה.

מומלץ מאוד לבצע נסיעת מבחן על היאריס בכדי לראות אם הגיר לא מפריע ומעצבן אותך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיר הרובוטי לא יצר קהל מעריצים בארץ, בלשון המעטה. אתה חייב לקחת את היאריס לסיבוב לפני הרכישה כדי להבין אם הגיר מתאים לך.

בנוסף, מאחר ומדובר בדגם בעייתי גם הביקוש בעוד 4-5 שנים כנראה יהיה נמוך למדי והמחירון בהתאם. נקודת האור היא הלוגו המתנוסס בחזית היאריס, שמהווה אות ומופת בעיני הישראלי המצוי כך שהכל יכול להיות.

גם היאריס וגם הסוויפט מכוניות מצויינות ועם שתיהן אי אפשר "ליפול". בחר את הרכב שיותר עושה לך את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...