Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שרשום קניתי פיג'ו 206 שנת 2002 בצבע כחול מטאלי במצב מדהים! אבל זה לא העניין..

העניין הוא שיש לי רשימת תיקונים/שיפורים שאני צריך לעשות וממש אין לי תשובות לשאלות שלי, אני מקווה שלכם יהיו:

1. חוץ מתיקון של כמה שריטות קטנות חשבתי לצבוע את המגנים ואת הידיות בצבע האוטו. א', האם זה יראה טוב כמו שאני חושב? ב', חשבתי לעשות את הצביעה במוסך פיג'ו כדי שלא יהיו פספוסים בצבע וכדי שזה יהיה עבודה באחריות היצרן ולא של איזה צבעי פרטי. מחשבה נכונה? מומלץ לבצע את זה שם?

2. דבר שעלה בבדיקה זה שאני צריך להחליף את ארבעת הצמיגים. עוד לפני שאמרו לי את זה פינטזתי להחליף לגלגלי מגנזיום (בשביל המראה) עם צמיגים טובים (בשביל האחיזה) ועכשיו כשאני גם ככה צריך להחליף את ארבעת הצמיגים אני חושב שכדאי לעשות את זה ביחד וכבר להחליף את הג'נטים האלה למגנזיום. מה האפשרויות? כמה זה עולה? מאיפה מתחילים? ראיתי חברות שמציגות קטלוגים של גלגלי מגנזיום באתר שלהם אך אני לא יודע מה מהקטלוג אני יכול לבחור? איזה סוג? איזה גודל? ומה זה אומר לגבי הצמיגים שאני צריך להתאים להם?

זהו בנתיים... בטח יבואו עוד פנטזיות.

תודה מראש חבר'ה,

יוגב.

נ.ב. אעלה תמונות בהמשך. :)

פורסם

אם רק עכשיו קנית את הרכב, יישור קו מכאני יסודי חשוב להמשך ההנאה מהרכב. אח"כ אפשר להתחיל להתעסק עם הקוסמטיקה.

1. אני חושב שלצבוע את פסי ההגנה של ה 206 בצבע הרכב זה מאוד יפה. אבל זה עניין אישי מאוד.

איך זה יראה? לא יודע, אולי זה יעזור לך:

YS05CVZ.jpg

האם אתה אוהב את זה או לא, רק אתה תחליט.

לגבי צביעה במוסך מורשה, אני לא ממש בטוח שדווקא שם יעשו את העבודה הכי טובה ויסודית. אני לא יודע עד כמה הם יקחו אחריות למעשיהם :D ומה קשור לאחריות יצרן? האוטו שלך הוא שנת 2002. מה שבטוח שבמורשה זה יעלה לך לפחות כמו אצל המקצוענים.

רצוי לפנות לאנשים שמתמחים בתיקוני פח וצבע, כאלה עם המלצות. למשל אוטו פיקס בהרצליה, הייתי אצלהם, הם מדברים לעניין, מקצועיים ובעלי שם טוב. היו שם רכבים הרבה יותר יוקרתיים מה 206 שלי.

2. אתה צריך להחליט מהו תקציבך לדבר הזה. סט צמיגים טובים יעלה החל מ 1200 פלוס מינוס, תלוי בדרישות שלך.

לגבי ג'אנט. מידות מאושרות תוכל למצוא בשרשור "מידות מאושרות", תחפש אותו (כרגע דרך גוגל, חיפוש מתקדם, עם הגבלה לאתר הזה). לא רשמת מהו הדגם המדויק של הפז'ו שלך.

ג'אנטים טובים ממותגים ידועים עולים הרבה מאוד (4K) ואילו ג'אנטים פשוטים יותר מיצרנים עלומים עולים פחות, אך איכותם בהתאם. הכל תלוי בדרישות, השימוש ברכב, מטרת השיפור וכמובן בתקציבך.

עריכה: לקבלת קצת סדרי גודל של מחירים אתה יכול להיעזר באתר הבא: TIRES4U

המידה המדויקת הנוכחית שלך, צריכה להיות רשומה ברשיון הרכב.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה יואב!

אז ככה... כשכתבתי אחריות יצרן התכוונתי שזהו מוסך שהוא *כביכול* באחריות של היצרן מכיוון שהוא מורשה. אבל אני כנראה לא מבין על מה אני מדבר. :)

בנוגע לזה מהרצליה שהמלצת עליו, הוא מומלץ גם באופן כללי או שאתה ממליץ מתוך כך שאתה היית אצלו אז אתה לא יודע איך אחרים? אני מקווה שהייתי מובן.

בקשר לדגם שלי? XT 1400 ידנית.

בקשר לג'נטים מחיפוש שעשיתי הבנתי ג'נטים ברמות שונות ואין לי בעיה לקנות זול (תקן אותי אם אני טועה מבחינה בטיחותית) אבל מה שהבנתי זה שאין בעיה בטיחותית עם ג'נט זול אלא שההבדל הוא במשקל שבעצם הם לא קלים כמו שמגנזיום אמור להיות ואף עשויים להיות כבדים יותר מג'נט רגיל. זה נכון? כמו כן, האמת, מכיוון שזה לא רכב מירוץ בגלל המפרט שלו, אני לא רוצה את המגנזיום בשביל להקל ולנסוע יותר מהר, אלא רק בשביל הקוסמטיקה, כדי לתת לאוטו מראה קצת יותר ספורטיבי.

מבחינת תקציב? לא גדול מדי... אני מדבר על האיזור הנמוך של סקאלת המחירים מכיוון שזה לא חשוב לי מספיק. :) רק רוצה שהאוטו יראה קצת יותר טוב ולא לקחת את זה רחוק מדי.

דרך אגב, דוגמא לג'נט שאני ממש ממש ממש אוהב, של הגולף GTI:

VW-Golf-GTI-2009-20.jpg

יוגב.

פורסם

ככה,

1. לגבי אוטו פיקס - תבצע חיפוש יש הרבה המלצות. הנה אחת מהן, סתם דוגמא ששלפתי. כמו כן שבוע שעבר צבעתי שם את פס ההגנה האחורי שלי ב 206, שהצריך תיקון צבע. באמת שאין לי טענות. התיחסו אליי, הקשיבו לי, דיברו איתי לעניין ולא ניסו למכור לי סיפורים ואגדות. המחיר היה הוגן. והעבודה יצא טוב, ללא הבדלי גוונים בולטים. אומרים לך תאכלס מה אפשר לעשות ומה לא.

2. לגבי הג'אנטים. מה שאמרת נכון, היקרים והמוכרים הם גם באמת מוסיפים לביצועים, משקל וכו'.

לגבי הבטיחות של הזולים יותר, שמהווים שיפור מראה בלבד, אני ממש לא יכול ולא מוסמך לענות, באמת שאין לי מושג. זה בדרך כלל מיוצר בסין, ולפעמים יש גם חיקויים של דגמים מפורסמים ממותגים גדולים. אולי מישהו יוכל להמליץ לך על דגם \ יצרן ביניים מוצלח מניסיונו.

הרבה בארץ קונים את הג'אנטים הזולים יותר ומרוצים מהם. אני לא יכול להמליץ לך על משהו מסוים. אני חושב שהעמידות שלהם לשריטות ומכות פחותה גם כן (מעבר לחיסרון המשקל). קוסמטי בלבד יכול להיות שישרת אותך נהדר, אך אני באמת לא יודע עד כמה הם מהונדסים.

אבל צמיגים טובים זה חשוב מאוד!

עריכה: הג'אנט ששמת בתמונה, הוא מן הסתם מקורי של GOLF GTI או מה שזה לא יהיה, ו4 כאלה עולים כמו רבע מהאוטו שלך בטח (בלי להעליב).

ואגב, אני לא בטוח שזה יראה טוב על הרכב שלך. תחפש עוד כל מיני תמונות מחו"ל של 206 ותראה מה אתה אוהב. לפחות תינעל על הכיוון שלך.

יואב

פורסם

ברור... (לגבי הג'נטים של גולף) אבל הם פשוט יפים. אני אנסה למצוא משהו דומה ב... זול. :)

ועוד משהו - לגבי הגודל? אתה יודע, בתור בעל 206, על איזה קוטר אני צריך/יכול ללכת? 16? 17?

ומבחינת רוחב הצמיג - לי זה נשמע שככל שהוא יותר רחב האחיזה יותר טובה ואין שום סיבה (במידה ואין לך הגבלה תקציבית) לשים את הצמיג הרחב ביותר שנכנס מתחת לאוטו שלך. זה נכון?

פורסם

פה תמצא את התשובה הרשמית: עמוד 106, תגובה 1580

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2027558&postcount=1580

תעבור על המידות המאושרות. זה הרוחב המקסימאלי.

קח בחשבון שלג'אנט גדול יותר יש השםעה, על צמיגים שונים (יקרים יותר), נוחות.

בנוסף ג'אנט גדול יותר, מקשה יותר על המנוע. צמיג רחב צד אחד משפר אחיזה, אך כבד יותר ( הג'אנט שלו) וב 1400 אני לא יודע כמה עודף הספק יש למנוע.

תראה מה הרשמים של הבחור מהשרשור הזה

הוא שם 17" של 307 על ה 206 XS.

(יש עוד המון מידע זמין בחיפוש - (כרגע דרך גוגל, חיפוש מתקדם, עם הגבלה לאתר הזה). )

יואב

פורסם

קודם כל תתחדש, כיף של אוטו.

אם הוא בצבע כחול ים, לא הייתי נוגע במגינים ומשאיר שחור, לטעמי יותר יפה,

אם כחול כהה הייתי אולי כן צובע.

לגבי החישוקים, לא הייתי נוגעף אבל זה עניין של טעם.

לא בטיחותי לשים גלגל כבד יותר / קל יותר כי הרכב מהונדס בצורה מסוימת כדי לבלום / להאיץ בזמן עקיפות.

בכל מקרה, הרכב מגיע עם גלגל בקוטר 14, מי יאשר לך לשים 17 ?

הייתי מציע לך לקרוא פה, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72344

שוב תתחדש, ושיהיה בהצלחה לא חשוב מה תחליט.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

גם אני קניתי כחולה כהה מטאלית ואני גם צובע את הפגושים והמגנים בצדדים זה הרבה יותר יפה!

בהצלחה.

אם תוכל לעדכן כמה עלה לך אני אשמח

בנתיים לא מצאתי יותר מידי פחחים שמוכנים לקחת אחריות על צביעת פלסטיקים.

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

• תוכן חדש...