Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גמגומים ברנו 5 1250 - המשך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שכולם נהנים ממזג האוויר החדש שם בחוץ, הכוונה היא לשמש, לעוד חמש-8 מעלות תוספת שקיבלנו בטמפ' האוויר...

ומה זה קשור לאוטו שלי?

ובכן, כל החורף, סבלתי מגמגומים מזעזעים של האוטו כל סוף האצה, האשמתי את הקרב' בעיקר, התהליך היה נורא ברור, האוטו בקושי מניע, לוקח לו זמן להתחמם, ואז אחרי שהוא כבר כן מתחמם ויציב כל האצה היתה מתחילה ב"שיהוק" של המנוע (נחנק וממשיך) ולאחר מכן בסוף ההאצה האוטו היה מגמגם אלא אם הייתי לוחץ עוד על הגז או מעביר הילוך....

ובכן?

ימות החום היחסי באו, והנה חלפה נעלמה לה התופעה, כאילו יש לי מכונית סולארית, יש שמש אין גמגומים, אין שיהוקים, האוטו לא נחנק בתחילת האצה, ובתום ההאצה הוא פשוט נותר על אוטו סל"ד אליו הגיע, לא מגמגמם ולא מזדעזע....

רון.

-האם זה לחץ האוויר שהשתנה? האם זוהי טמפ' האוויר הנכנס? או אולי בכלל התרחבות מתכות בגלל החום? אין לי מושג -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אולי בגלל שבחורף נכנסו מיים לחלל המנוע

והפריעו למערכת החשמלית - אז הוא גמגם ....

ועכשיו שהוא יבש כמו שצריך אין את הבעיה

פורסם

אולי אני טועה, אבל תנסה להחזיר את הפילטר אוויר המקורי

ותראה אם זה עדיין מתרחש....

אם זה בעקבות שינוי אקלים אז יש סיכוי שזאת בעיית נשימה...

לרכב יש דוד פתוח ופילטר פתוח , דבר שלא תוכנן במקור ויכול להוות בעיה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אומר להחליף חוטי הצתה... - ואולי היה לחות במכסה מפלג בפנים. כדאי להשתמש בחומר דוחה לחות - רק לא לרסס בתוך המפלג, אלא רק מבחוץ.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
אני מניח שכולם נהנים ממזג האוויר החדש שם בחוץ, הכוונה היא לשמש, לעוד חמש-8 מעלות תוספת שקיבלנו בטמפ' האוויר...

ומה זה קשור לאוטו שלי?

ובכן, כל החורף, סבלתי מגמגומים מזעזעים של האוטו כל סוף האצה, האשמתי את הקרב' בעיקר, התהליך היה נורא ברור, האוטו בקושי מניע, לוקח לו זמן להתחמם, ואז אחרי שהוא כבר כן מתחמם ויציב כל האצה היתה מתחילה ב"שיהוק" של המנוע (נחנק וממשיך) ולאחר מכן בסוף ההאצה האוטו היה מגמגם אלא אם הייתי לוחץ עוד על הגז או מעביר הילוך....

ובכן?

ימות החום היחסי באו, והנה חלפה נעלמה לה התופעה, כאילו יש לי מכונית סולארית, יש שמש אין גמגומים, אין שיהוקים, האוטו לא נחנק בתחילת האצה, ובתום ההאצה הוא פשוט נותר על אוטו סל"ד אליו הגיע, לא מגמגמם ולא מזדעזע....

רון.

-האם זה לחץ האוויר שהשתנה? האם זוהי טמפ' האוויר הנכנס? או אולי בכלל התרחבות מתכות בגלל החום? אין לי מושג -

לדעתי זה בגלל טמפרטורת השמנים במנוע ובגיר.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

- כעקרון, גם אני חשבתי על ענין הטמפ' של השמן וטמפ' העבודה של המנוע.

- מבחינת חוטי הצתה ומפלג - החוטים הם בני חצי שנה לערך, ומכסה המפלג גם הוא במצב ממש ממש טוב (לא רטוב, בלי קורוזיה ETC..)

- לגבי הדוד הפתוח והפילטר, אתה הבדיקה הזו עשיתי מזמן כבר, עם תחילת הבעיה, ובהתחלה באמת החשד הגיע מכיונו של פילטר האוויר הבעייתי, הוא הוסר ובמקומו הורכב חזרה הפילטר המקורי, כמובן שהיה שיפור משמעותי, אבל האוטו עדיין גמגם.

לאור המצב הזה ולאחר יעוץ עם המכונאי ממנו נקנה האוטו במקור (הוא מתעסק גם בשיפורים) נבנה צינור תיעול אוויר קצר יותר מהמקורי,ועליו הולבש הפילטר, ולאחר ההחלפה הנוספת (שוב ממקורי לפתוח) היה שיפור משמעותי בהתנהגות של האוטו, אך לאחר זמן מה התופעה חזרה.

- אני האמת אולי נוטה קצת להאשים את השמן, אני משתמש בליקווי 10W40 חצי סינטטי ואולי הוא דליל מידי למנוע (עוד לצערי אני יכול להעיד שעשיתי טיפול 10K לפני שבועיים ולא בא להוציא שוב 100 שקל על שמן חדש...)

- אופציה אחרת היא אולי הטמפ' של האוויר שנכנס למנוע (אחרי הכל זה השינוי העיקרי והמשמעותי ביותר אליו אני יכול לשים לב, יכול להיות שעכשיו כשהאויר שהפילטר יונק טיפה חם יותר זה מקל על המנוע או משהו...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא נראה לי שיש מה להאשים את השמן בגמגומים במנוע, אבל בכל מקרה 10W40 למנוע ותיק נשמע לי דליל מדי. יש לך שעון לחץ שמן? אם כן - לחץ השמן שלך לא נמוך כשהמנוע חם עם השמן הזה?

פורסם
לא נראה לי שיש מה להאשים את השמן בגמגומים במנוע, אבל בכל מקרה 10W40 למנוע ותיק נשמע לי דליל מדי. יש לך שעון לחץ שמן? אם כן - לחץ השמן שלך לא נמוך כשהמנוע חם עם השמן הזה?

לא הכי קשור לנושא - אבל איזה שמן מומלץ לרכב ישן ? (רנו 11 שנת 84)

לחץ השמן אצלי נמוך במנוע חם ...

פורסם

ומה זה קשור לאוטו שלי?

ובכן?

רון.

בהחלט ייתכן.

לדעתי האישית הרכב שלך כנראה סובל מתערובת עשירה ותיעול לא יעיל של יניקת האויר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום.

תיגש לסליל ההצתה (כוהל) הוא מורכב על קיר האש .

ממנו יורדת צמה של חוטים כלפי מטה וליד הבוסטר יש תקע חיבור להמשך צמה

תיפתח את התקע מהשקע בזהירות ואתה תראה שהוא לח ורטוב מאדי מים תיבש

היטב בעזרת סרביסול תשאיר פתוח לכמה דקות יבוש וסגור כמו כן יש על הכוהל

עצמו תקעים תחזור שם על אותה פעולה והבעיה ניפטרה בהצלחה... :wink:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...