Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה מסריחה משהו, ממתיי חלק תחליפי כלכך קרוב למחיר של מקורי?

מי החמור שבשביל כמה עשרות שקלים יקנה חלק חליפי ולא מקורי?

משולש אצלי ברכב מקורי עולה קרוב ל-1000 ש"ח, תחליפי עולה שליש, ברור שהבנאדם הממוצע שלא מבין כלוב ישלם שליש כי מבחינתו משולש זה משולש.

כשיבינו שהיבואנים של החלפים המקוריים מפקיעים מחירים, אולי אז יפול האסימון ויבינו למה אנשים פה נוסעים עם רכבים לא תקינים.

לא יתכן שעל חיישן למדא מקורי תוצרת בוש אני אצטרך לשלם 1300 ש"ח כי הוא מגיע באריזה של פיג'ו בזמן שאני יכול לקנות את אותו החיישן בחנות חלפים רגילה עם אריזה של בוש במחיר של כ-600 ש"ח. כל ההבדל בניהם זה האריזה והסמל שמוטבע עליה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

פער המחירים בין חלק מקורי לרכב אירופאי ותחליפיים יהיה גדול וכנראה שהפער בין חלק קוריאני מקורי לתחליפי נמוך יותר ובל נשכח שכאן מדובר רק בפריט אחד שנבדק דווקא בטיחותית ולא בהיבט של מחירים.

מנסיוני המקצועי הדל אני יכול להעיד שנתקלתי במעט (מאות בודאי) מקרים של חלקי חילוף תחליפיים לא בטיחותיים ולדוגמא:

חלקי פח שמשקלם ועוביים קטנים מהמקורי וכמובן שכושר וצורת קריסתם והתקפלותם לספיגת אנרגיה (והגנה על הנוסעים) מופחתת. פגושי פלסטיק שאין בהם גמישות ובכל מכה הם מתבקעים לחתיכות חדות כסכינים שעלולות דווקא לפצוע אנשים.

פנסים ראשיים שאינם ניתנים לכוון אורות כראוי או כאלו שפיזור אלומת האור שלהם אינו נכון. צלחות בלם ירודות שמתעוותות, רפידות/דיסקיות בלם גרועות ועוד ואני מתייחס רק לצד הבטיחותי ולחלפים בטיחותיים.

אני משוכנע שמבין חברי פורום זה שהנם מוסכניקים יהיו עוד עובדות ומידע על חלקים ירודים בטיחותית (ובראשונה צמיגים).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
הכתבה מסריחה משהו, ממתיי חלק תחליפי כלכך קרוב למחיר של מקורי?

מי החמור שבשביל כמה עשרות שקלים יקנה חלק חליפי ולא מקורי?

משולש אצלי ברכב מקורי עולה קרוב ל-1000 ש"ח, תחליפי עולה שליש, ברור שהבנאדם הממוצע שלא מבין כלוב ישלם שליש כי מבחינתו משולש זה משולש.

כשיבינו שהיבואנים של החלפים המקוריים מפקיעים מחירים, אולי אז יפול האסימון ויבינו למה אנשים פה נוסעים עם רכבים לא תקינים.

לא יתכן שעל חיישן למדא מקורי תוצרת בוש אני אצטרך לשלם 1300 ש"ח כי הוא מגיע באריזה של פיג'ו בזמן שאני יכול לקנות את אותו החיישן בחנות חלפים רגילה עם אריזה של בוש במחיר של כ-600 ש"ח. כל ההבדל בניהם זה האריזה והסמל שמוטבע עליה.

שלא תבין לא נכון אני לא מצדיק את המחירים של החלפים המקוריים,אבל יש סיבה שהתחליפי עןלה שליש,חוץ מזה אתה מדבר על חלק חילוף תחליפי מתוצרת בוש,יש בארץ יבוא מסיבי של חרא!!ואני מדגיש מתוך נסיוני המקצועי,חרא! של חלקי חילוף שמיובאים מסין והמזרח,באיכות גרועה ולפעמים מסכנת חיים כמו שמצויין בכתבה,לגבי חלקי גוף{הרכב}המצב גרוע,והחלפים מהמזרח מיוצרים מחומרים זולים ונחותים שבמקרה של תאונה לא יעשו את עבודתם כמו שתכנן היצרן,כדי להתקין את החלפים התחלפיים הרבה פעמים עושים "קומבינות" כדי שהחלק יישב במקומו,ככה שהדוגמא שאתה נתת לגבי החיישן לא רלוונטית,במקרה של המשולשים בשום פנים ואופן לא הייתי מתקין ברכבי חלקי פרונט או אחרים מתוצרת המזרח,לא בשביל 700ש"ח ולא בשביל 1500ש"ח.

פורסם

אם היה שכל והיו מפקחים על מחירי החלפים המקוריים, לא היתה בכלל בעיה של תחליפי או לא כי אף אחד לא היה קונה תחליפי, אבל כשמדובר בפערי מחירים כאלה לאותו החלק בדיוק, ברור שכסף הוא שיקול רציני בתמונה. ואותו אחד שלא מבין כלום ויראה את אותו החלק בעוד יותר זול, הוא יקנה אותו גם אם זה מיוצר אצלי מתחת לבית.

לאדם הפשוט אין הבנה ואין ידע, הוא רואה שני משולשים, מבחינתו חיצונית זה אותו הדבר וההבדל זה במחיר, אז בטח שהוא יקנה את הזול יותר. אבל אם המקורי היה עולה סכום הגיוני הרבה יותר, יש סיכוי טוב להפחתה של שימוש בתחליפי באיכות ירודה.

במשולש שהוצג בכתבה, אני בכיף היתי לוקח מקורי כי הוא לא עולה הרבה יותר מהתחליפי. וככה זה צריך להיות בכל שאר החלפים וזה לא משנה מאיזה תוצרת הרכב, השורה תחתונה היא שיבואן X רוצה להרוויח פי 10 בזמן שיבואן Y רוצה להרוויח פי 5 ולכן ברכב שנבדק פער המחירים בין מקורי לתחליפי הוא קטן.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...