Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו בכותרת אחרי כמה אונואים שבדקתי התייאשתי.

וחשבתי אותי ננסה סוזוקי סויפט, הרי יפניות ידועות באמינות וגם מדובר פה בגיר ידני שמשולב במנוע נורא פשוט, והשרייד וג'סטי מכוערות לדעתי והסויפט עוד איכשהו נראת טוב.

מדובר על מנוע 1.3 בלי להתפשר כי אני גר באיזור הררי ומדובר ב5 דל'.

הבנתי שמעל 92' הרכב עבר סוג כלשהו של שינוי בתוך הרכב, איזה שינוי מדובר?

האם לחפש קרבורטור או הזרקה? איזה יותר אמין?

זה נכון שיש הגה כוח במודלים הנמוכים האלה? ומה לגבי מראות חשמל?

כמובן שכמו כל רכב על הכביש הוא יהיה רגיש למי ברז אבל חוץ מזה איזה רגישיות נוספות יש לסויפט?

יש הילוך 5 ברכב (לא כולל רברס)?

הרכב מגיע עם מזגן מקורי או שהכל זה התקנה מקומית? והאם המזגן מקרר?

משקל\כוח, הרכב מרגיש זריז או כבד?

ומי שיש לו סויפט אשמח עם יזרוק כמה מספרים על טיפולים שהיו לו.

וד"א שאני מסתכל ביד2 ברכבים כמו אונו וסויפט באותו מודל ואותו נתונים פחות או יותר תמיד יידרשו על הסויפט יותר, ובכללי דורשים על סויפט ממודלים נמוכים ממש מחירים גבוהים יחסית מה הסיבה והאם היא מוצדקת?

פורסם

רכבים מתחילת שנות ה90 קשה למצוא "שמורים" ולא משנה אם זה אונו או סוויפט. אין לצפות מרכב שעבר 5-6 ידיים ו18 שנה בכבישי ישראל שיהיה "שמור" אלא אם היד האחרונה שלו היתה משוגע לדבר ששיפץ את הרכב מהיסוד, אבל כמה כאלה כבר יש. אולי אם תשב על יד2 חצי שנה תמצא אחת כזאת , אבל סביר להניח שמישהו ישים עליה יד לפניך.

פורסם

אני לא מתכוון שלא מצאתי רכב שמור אני מתכוון שמצאתי רק רכבים קרועים ממש.

אני מאמין שכך זה כל הרכבים בגילאים האלה ולא בגלל שזה "ישראלי" אלה בגלל שזה רכב של תפרנים, ועוד אונו זה גם תפרנים וגם צעירים.

הסויפט בדרך כלל זה או סטונדנט בטווח גילאים של 23+ או זקנים, נכון שסטונדנט גם תפרן אבל הוא לא קורע רכב כמו נער בן 17 ומגביר את הבלאי. (אני בן 18 עוד מעט ואני רואה איך החברים שלי מתייחס לרכבים שלהם, בתור רכבי ספורט לא מנוצלים).

ואם אתה היית יושב קצת על יד2 היית מבין שקילומטרז 5 ספרות על מנוע מקורי בסויפט זה ממש לא דבר נדיר.

פורסם

הבנתי שמעל 92' הרכב עבר סוג כלשהו של שינוי בתוך הרכב, איזה שינוי מדובר?

הוחלף דשבורד לעגול ומודרני יותר, הוחלפו ידיות פנימיות של הדלתות, שינוי מזערי בצורת הפנסים האחוריים, וזהו בערך

האם לחפש קרבורטור או הזרקה? איזה יותר אמין?

באחד השירשורים הרבים שפתחת בנושא פיאט אונו ו 205 קיבלת תשובה לשאלה הזו. כאן זה אותו דבר.

זה נכון שיש הגה כוח במודלים הנמוכים האלה? ומה לגבי מראות חשמל? הגה כוח אין בשום סוויפט עד מודל 96. ביורוסוויפט (מודל 97 ומעלה) יש הגה כוח. מראות חשמל יש בדגמי GL (אני חושב, שכל ה 1300 הן GL )

כמובן שכמו כל רכב על הכביש הוא יהיה רגיש למי ברז אבל חוץ מזה איזה רגישיות נוספות יש לסויפט?

יש הילוך 5 ברכב (לא כולל רברס)? כן, יש 5 הילוכים קדמיים בכל הסוויפטים.

הרכב מגיע עם מזגן מקורי או שהכל זה התקנה מקומית? והאם המזגן מקרר? היו כאלו שהגיע עם מזגן מקורי, והיו כאלו שהתקינו להם מזגן בארץ. היו גם כאלו שנמכרו בכלל בלי מזגן. המזגן המקורי הוא אחת הנקודות החזקות של האוטו הזה, הוא מקרר מצויין ולא מכביד על המנוע יותר מידי.

משקל\כוח, הרכב מרגיש זריז או כבד? 1300 ידנית מרגישה מאוד זריזה, גם במונחים של היום. 70 כ"ס על רכב ששוקל 850 קילו זה בכלל לא רע

ומי שיש לו סויפט אשמח עם יזרוק כמה מספרים על טיפולים שהיו לו.

מה אתה רוצה לדעת ? אני החזקתי סוזוקי סוויפט 1300 שנת 94 במשך שנתיים.

וד"א שאני מסתכל ביד2 ברכבים כמו אונו וסויפט באותו מודל ואותו נתונים פחות או יותר תמיד יידרשו על הסויפט יותר, ובכללי דורשים על סויפט ממודלים נמוכים ממש מחירים גבוהים יחסית מה הסיבה והאם היא מוצדקת?

אני לא הולך לכיכנס לסוגיה הזו. תחליט לבד, אם אתה רוצה לשלם את המחיר או לא.

בהצלחה, אני מציע, ששתארגן על עצמך, ותקנה כבר משהוא, או, לחילופין, תדחה את הקניה לאחרי הצבא או לתקופות טובות יותר, כשיהיה קצת יותר כסף

עריכה - בסוויפט הקילומטרז' הוא תמיד 5 ספרות, כי בספידומטר שלה יש רק 5 ספרות

פורסם

רכב במחיר נמוך כמו שאתה מחפש לא משנה היופי של הרכב אלא מצבו המכני. לפי דעתי וניסיוני הרב השרייד יותר מוצלח מהסוויפט. אם אתה רוצה עדיין אונו יש מישהו בשכונה שלי שרוצה למכור אונו 70s מודל 93 שמורה מאד גם חיצונית וגם מכנית.

פורסם

גם אני הבנתי שהמנוע של השרייד הוא 16v והוא מוצלח יותר מהסויפט, יש אמת בדבר?

ובקשר לקילומטרז בסויפט איך אני מגלה את הקילומרטז' המלא?

הייתי קצת רוצה לדעת לגבי התחזוקה כמו אגרת טסט טיפולי 10km וטיימניג האם הם יקרים?

פורסם

עלות טיימינג כ-700 ש"ח . טיפול 10 k כ-300 ש"ח אגרת רישוי קבוצה 2 930 ש"ח. אם ברכב שאתה עומד לרכוש לא ידוע מתי בוצע טיימינג עדיף להחליף אותו לבדוק באותה הזדמנות את משאבת המים מכיוון שרצועת הטיימינג מסובבת גם את משאכת המים. גם בשרייד וגם בסוויפט קריעת רצועת הטיימינג בזמן נסיעה תגרום לנזק לראש המנוע שיחייב את שיפוצו.

פורסם

תודה על העצה, אחרי הרבה חיפוש בפורום הבנתי שהשרייד אמינה יותר בגלל מנוע ה16v (למרות שבמודלים האלה זה די תלוי באקזמפלר שמור) ככה שזה לא כזה משמעותי ה16v הזה, או שבעצם כן משמעותי?

הבנתי שהשרייד נוטה לרעוד בעמידה במקום ובנסיעות במהירות של מעל 90 קמ"ש, וההגה קשה מאוד ביחס לרכבים אחרים ללא הגה כוח ושהמזגן לא כזה חזק וגם לוקח הרבה כוח מהמנוע.

שיש תמיכה צידית למושבים מה שהופך אותם לדי נוחים, בפנים הרכב שורד מאוד את השנים ולא מתפרק.

ולגבי הסויפט הבנתי שהמזגן מקרר טוב ולא לוקח כוח רב מהמנוע, לא שמעתי על רעידות מוזרות והבנתי שהרכב מתמודד במהיריות גבוהות יחסית וההגה לא כזה קשה, צבע שנוטה להתקלף בגג בצורה מחרידה, בפנים הרכב נשמר טוב ולא נוטה להתפרק אבל למושבים אין תמיכה צידית, מצוייד במראות חשמל.

האם זה נכון?

פורסם

השרייד הוא רכב נוח מאד ויציב בגלל שהוא רחב ונמוך. יש ברשותי את גירסת ה-1000 סמ"ק במשך שנתיים. הרכב עבר אצלי 60000 ק"מ מזגן מצויין ואני נוסע מעל המהירות בנסיעות בין עירוניות ללא רעידות כלל. הרכב עמיד מאד ללא תקלות כלל . הרכב עבר עד עכשיו 250000 ק"מ עם המנוע המקורי ללא צריכת שמן וללא בעיות כלל אבל אני מחליף שמן כל 5000 ק"מ וממלא שמן איכותי ומסנן שמן מקורי.

פורסם

לא יודע בדיוק מה התקציב שלך, אבל יש עוד מכוניות נחמדות בתקציב נמוך:

פיאט טמפרה, פיאט טיפו, סיטרואן ZX, סיטרואן AX, פיג'ו 205, פיג'ו 309, רנו 19, סובארו ג'אסטי, דייהטסו שרייד.

כל אלה רכבים של 3000-5000 ש"ח, כשהצרפתיות מובילות את השנתונים והאבזור.

קח בחשבון ש-309 ו-205 יהיו עם דשבורדים מפוררים בטירוף, כנ"ל גם AX מהדור הראשון.

החזקות ביותר בענייני פלסטיקה פנימית יהיו היפאניות העתיקות ובמיוחד הסיטרואן ZX - הברקה אחת והדשבורד נראה כאילו יצא הרגע מהמפעל.

אם אתה שואל אותי, רצוי שלא תגביל את החיפוש למקום ספציפי בארץ, רצוי אבל שתגביל את היד למקסימום יד 3. ככה יש יותר סיכוי שתמצא רכב שהיה אצל אותו בעלים מספר שנים רב.

מצאת רכב עם נתונים טובים? יד 1 מעולה חדש שקנה אותו בשנת 94? רוץ תקנה, גם אם זה בערד ואתה ממטולה. זה יחסוך לך כסף בעתיד.

פורסם

אתה יודע מדובר ברכב ישן ולא הייתי נוסע כל כך רחוק בשבילו, בסופו של דבר אתה בקושי מכיר את הרכב וישר לנסוע עליו מרחק גדול זה לא כזה מומלץ ועוד באיזור שלא מוכר לך.

פורסם

בשרשור הראשון של הוצע לך סקודה פליסיה ,אני זוכר שאני באופן אישי אספתי עבורך מידע לגביו ואני עדיין סבור שזהו הרכב האידאלי עבורך מכל הבחינות. אתה סתם מתפזר...עדיין הסבירות לסקודה שמורה גבוהה בהרבה מאונו\סוויפט\205 וכל שאר הרכבים שציינת עד היום.

Gn'f'R

• תוכן חדש...