Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הבחנתי שהרכב מתחמם בזמן נסיעה עם מזגן (מזגן של רסקור). והתברר שאף מאוורר לא נכנס לפעולה בזמן הפעלת המזגן.

בדקתי את המאוורר של המעבה והוא היה גמור לגמרי (יש תמונות). החלפתי אותו (וגם ביצעתי ניקוז אוויר לרדיאטור). עכשיו המאוורר של המעבה נכנס לפעולה בזמן הדלקת המזגן, אבל המאוורר של הרדיאטור לא נכנס לפעולה מיידית בעת הפעלת המזגן ( רק כאשר הטרמו סוויץ מפעיל אותו). יש לי מס' שאלות:

א. האם בעת הפעלת המזגן אמורים להכנס לפעולה שני המאווררים או רק זה של המעבה?

ב. המאוור החדש שהתקנתי (למעבה-יש תמונה) יושב בחזית הרכב ו"מושך" אוויר מכיוון המנוע החוצה בעת הפעלתו, האם כיוון זרימת האוויר נכון?

ג. נראה שלמאוורר של הרדיאטור יש רק מהירות אחת (שני פינים בטרמו סוויץ) ובנוסף נראה כאילו החיבור שם הוא פרוביזורי- כאילו היה אמור להיות פלאג מקורי והוא הוחלף. האם המצב תקין, או דורש שינוי (ראו תמונות) ?

תודה רבה לכל העונים...

מאוורר ישן.jpg

מאוורר ישן 2.jpg

מאוורר ישן 3.jpg

מאוורר חדש.jpg

טרמו סוויץ.jpg

טרמו סוויץ 2.jpg

טרמו סוויץ 3.jpg

פורסם

מאורר המעבה צריך לינוק אויר מקדמת הרכב (מאויר חיצוני) לכוון תא המנוע והוא פועל כל זמן שמדחס המזגן פועל.

מאורר הרדיאטור המקורי הנו רק של מהירות אחת והוא מופעל גם ע"י המזגן רק כשלחץ הגז במזגן עולה וזאת באמצעות מתג לחץ הגז (טרינרי) וגם הוא שואב אויר מקדמת הרכב לכוון תא המנוע.

אם מורכב מאורר מעבה לא נכון, היפוך חוטיו כדי שיסתובב בכוון הנכון אינו מספיק, כי בגלל זויות כנפיו ספיקתו תהיה נמוכה לעומת זה של מאורר מעבה נכון ומתאים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי,

אז לפי מה שאתה אומר לגבי המאוורר בחזית, הדרך היחידה (בלי לאבד מכושר הספיקה) היא להפוך את הפרופלור?

(אם אני אהפוך את המאוורר פיזית, הוא לא יכנס בגלל המבנה שלו)

ואיך ניתן לבדוק את השליטה על המאוורר "הגדול" (יש שלושה ממסרים זהים בתא המנוע- ללא סימון) ?

פורסם

לא הופכים את כנפי המאורר,כדי לקבל כוון סיבוב נכון של המאורר, אלא הופכים בין 2 החוטים המצחברים אליו.

אבל, כפי שכתבתי קודם, יש חשיבות לכוון הסיבוב המקורי של המאורר המשפיע על ספיקת האויר שלו.

למה לתחזק רכב באילתורים ולקבל עבודה לא נכונה ולא לתחזק במדויק ולקבל את מלוא נתוני העבוזה והפעולה, כראוי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

זה העניין אני מנסה להמנע מאילתורים. קניתי מאוורר בדיוק באותו גודל, ונאמר לי שהוא תואם למקורי. גם חיברתי אותו בדיוק כמו המקורי עם הפלאג המקורי- ללא הפיכת החיווט. כמו שרואים בתמונה- יש כבל שחור וכחול בשני המאווררים, חיברתי כמו במקורי.

אבל בגלל שהמקורי היה שרוף לא יכולתי לבדוק את כיוון זרימת האוויר בפועל.

יכול להיות שגם המאוורר המקורי "משך" אוויר (כלומר כיוון זרימה החוצה) ? או שהוא על אותו חיווט עבד הפוך?

מה לגבי בדיקה של הפעלת המאוורר הגדול, יש אפשרות?

(אני פשוט רוצה לבדוק שהחיווט אל מאוורר הרדיאטור דרך פיקוד המזגן תקין)

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...