Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצוביבי כריזמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לכולם

אני חדש פה.

יש לי תקציב של כ - 22K.

מצאתי מיצובישי כריזמה שממש נראית לי...לקחתי את ה "מומחה" האישי שלי (גיסי) והוא לא מצא פגמים כלשהם בדק שמנים,תגובה של הגיר,רעשי מנוע תושבות מנוע וכו...

אז ככה לרכב יש קצה שלדה מאחורה בפינה הורדת ערך של שמאי 4%.

יש 2 211000 קילומטר שנת 99

השאלה היא מה אתם חושבים? האם כדאי לקחת לבדיקה?

סה"כ התשרמתי מכלל ההודעות בכל מיני פורומים שמדובר ברכב סביר..בעיקרון מיועד לאשתי לקחת את הילדים לגם ולנסוע לעבודה, מקסימום פעם ב....נסיעה ארוכה.

הבעלים דורש 18K סופי מה שמשאיר לי קצת כס, ל FINE TUNING של הרכב(רדיו חיישני חניה וכאלו)

הוחלפו ברקסים קדמיים לפני חודש וחצי וממיר קטליטי לחליפי(דרעק) לפני 4 חודשים.

פורסם

נשמע לא רע, למען שמירת היחסים הטובים במשפחה ושלום כיסך, הייתי לוקח את הרכב לבדיקה רק כדי להיות בטוח שאין הפתעות נוספות שגיסך לא עלה עליהן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני בדעה שאם גיסך הוא מכונאי / מבין בתחום או יכול לקחת איתך את הרכב למוסכניק שהוא מכיר אז אפשר לוותר על הבדיקה :

א. עלות הבדיקה (420 ש"ח) היא בגובה 2.5 % לערך משווי הרכב.

ב. מדובר ברכב בן 11 שעשה 211,000 ק"מ וסביר להניח שבכל מכון בדיקה (ולו למען הכסת"ח) יקרעו לו את הצורה בתוצאות.

אגב, לפי תיאור הנסיעות שלך - אולי תחשוב בכלל בכיוון סופר מיני משנתון גבוה יותר ושתהיה גם חסכונית יותר בשימוש עירוני ונסיעות קצרות.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

נתחיל מזה שהגעתי לאחר שעות הפעילות אז הבדיקה ארכה 32 דקות ולא שעה כמו שמקובל.

העברת הילוכים...זהו גיר חכם שאמור ללמוד את הנהג...לכן פי דעתי ההילוכים לא התחלפו לא כמו שהוא רצה.

הוא אמר שהזיהום אוויר לא יציב, עולה ויורד ושצריך לתקן את המזרקים!? לא את חיישן הלמדה?

השמן נקי לחלוטין לא שרוף בכלל, רק שהוא בצבע זהב שקוף לא אדום...קראתי קצת ויש גם צבעים כאלו לשמן

מה אתם אומרים?

הוא ירד ל 17 ולא שקל פחות

bdikat.jpg

bdikat 001.jpg

פורסם

הכריזמה אמינה מאוד , הייתה לי כזו 6 שנים והייתי מאוד מרוצה . המכונים אוהבי לכתוב עם לא מעט הגזמה. (לא ירחק היום וקובה תשתחרר מהרודן ומאחיו.)

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מה זאת אומרת ניהול מנוע לא תקין?

הוא אמר לי שהערכים של הזיבהום אוויר עולים ויורדים...לפי דעתי הנתונים שכתב הינם בסרק

פורסם

כדי לדעת מה לא בסדר במערכת הדלק צריך לעשות לרכב דיאגנוסטיקה במחשב שכנראה תמצא שאחד המחיישנים של המערכת זקוק להחלפה (עניין של כמה מאות שקלים בד"כ)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

העברת הילוכים...זהו גיר חכם שאמור ללמוד את הנהג...לכן פי דעתי ההילוכים לא התחלפו לא כמו שהוא רצה.

הוא אמר שהזיהום אוויר לא יציב, עולה ויורד ושצריך לתקן את המזרקים!? לא את חיישן הלמדה?

השמן נקי לחלוטין לא שרוף בכלל, רק שהוא בצבע זהב שקוף לא אדום...קראתי קצת ויש גם צבעים כאלו לשמן

מה אתם אומרים?

לא ברור - צבע שמן המנוע אמור להיות זהוב וקצת שחרחר :wink:

נוזל ( שמן הגיר האוטומט ) הממסרה , אמור להיות אדום - אבל יש נוזלי ממסרה סינטטיים גם בצבע זהוב .

לממסרה ב מיצובישי צריך נוזל סינטטי בתקן SP 3 - בד"כ נוזל הממסרה בצבע אדום .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז כאן שמן הגיר הוא זהוב ונקי ולא מריח שרוף, מרחתי אותו על דך לבן ולא השאיר כתם שחור אלה שקוף.

יכול להיות ששמו לו במוסך שמן זהוב, האם זה מזיק?

אולי אני אחליך לאדום אם אני אקנה, מבחינת הוגונת הוא נותן ליבלעדיות על הרכב ל 24 שעות להחליט אם אני רוצה את הרכב,

אני כנראה אלך על זה אבל דבר ראשון שאעשה זה לטפל בניהול מנוע או מה שזה לא יהיה.

מה זה הניהול מנוע ולמה זה משפיע על הזיהום אוויר!?

האם זה מה שהתכונתם שכנראה זה חיישן?

פורסם

הרכב לא בדיוק אידאלי מבחינת הבעיות .

ניהול מנוע - חיישן או ניקיון , או מזרקים .

פגיעות במרכב + חלודה .

סרן קידמי , משולשים , בולמי זעזועים .

צמיגים לא תקינים

מחוונים ומתגים לא עובדים - אפשרות לעוד תקלות , כגון כריות אויר :idea:

לא בדיוק רכב מטופל - אני לא הייתי ממשיך .

אם בכל זאת - גש למוסך מורשה יבואן - וקבל חו"ד , ועלויות תיקון - ואז דבר עם המוכר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז ככה, על הפגיעות אני יודע הוא קיבל מכה מאחורה החלילו לו פזוש והיה פחחות כולל קצה שילדה,

נקודות חלודה.....הבוחן הראה לי..נקודה אחת בגודל מ"מ.

מחוונים ומתגים לאעובדים - המתג של החלון של הנהג טיפה משוחרר..זה הכל.

צמיגים - רק הקדמיים דפוקים וידעתי על זה לפני הבדיקה

בולמי זעזועים - בכל הכריזמות אותו דבר, לא הרגשתי את זה כשנהגתי וגם גיסי (מכונאי) לא הרגיש

סרן קידמי , משולשים , בולמי זעזועים - לפי דעתי זה כסת"ח - ב 90% מבדיקות הקניה שראיתי זה מופיע.

לא בדיוק רכב מטופל - דווקא נראה שכן, חלק מהטיפולים (טיימינג וכאלה במוס יבואן) והשאר (ברקסים ו10000, במוסך רגיל)

אני באמת בהתלבטות.

גיסי אמר לי לקחת, הוא ראה ונהג ברכב.

הבדיקות האלה מרוב שכותבים שם כסת"ח לא רואים מה אמת!

פורסם

עכשיו קצת יותר ברור

אם לדעתך הרכב שווה , אתה נסעתה בו ומכיר את מצבו , גש למוסך מורשה וקבל חו"ד , על עלויות תיקון וישור קו .

במיוחד את בעיית תאום המנוע - בגדול , הרכב הנ"ל די מרווח , ואמין .( כאשר הוא מטופל בזמן , לפי הוראות היצרן )

אני מצרף דיונים קודמים בנושא טיפולים ברכב .

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...96%D7%9E%D7%94

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...96%D7%9E%D7%94

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=270489&highlight=%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%96%D7%9E%D7%94

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זהו,

אני הולך על זה

16500 זה המחיר.

אני מחר הולך לטפל בצמיגים וניהול מנוע או מה שזה לא יהיה.

1. מה זה המנוע צעד וכמה זה עולה?

2. האם הגיוני שהזיהום אוויר עולה ויורד בגלל שהמזרקים לא נוקו או כוונו הרבה זמן?

פורסם

זיהום האוויר הלא היציב הוא כנראה בגלל חיישן תקול במערכת הדלק.

מנוע צעדים אכן יכול להיות אחת הסיבות לסל"ד לא יציב - אני בטוח לגבי העלויות אבל נראה שישאר לך עודף מ-1000 שקל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...