Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מי שלא זוכר מדובר בסוזוקי סוויפט 92' ידני סדאן. אז כנראה שבאמת היה אסור לי להגיד שטפו טפו טפו הרכב לא עושה בעיות כי אחרי הפנצ'ר באחד הצמיגים באה צרה נוספת.

1) הקדמה- לא מצליח להניע=אין סטרטר ברוב המקרים ובחלק קטן זה מנסה קצת ונחנק ישר.

זה התחיל לפני פחות משבוע. באתי לרכב ולא הניע מכה ראשונה (מפתיע). לאחר עוד 2-3 נסיונות הניע. נסעתי לכיוון הבית ואז קלטתי ששכחתי כנראה את המנורה שבמרכז תא הנוסעים על הגג דולקת אז כיביתי אותה. אמרתי שזה מה שבטח גרם לבעיה ועזבתי את זה. אותה נסיעה הייתה יחסית קצרה, ללא אורות ועם רדיו דיסק פועל. החניתי את האוטו ליד הבית. חזרתי לאחר כ-5 שעות והרכב לא הניע בכלל. כל הנסיונות לא עזרו עד שמישהו דחף אותי וככה הנעתי בסוף. נסעתי נסיעה של כ- 15 ק"מ עם אורות דולקים ובלי רדיו דיסק. כשהגעתי ליעד כיביתי את האורות והשארתי את האוטו שיהיה דולק לעוד איזה חצי שעה כדי לוודא שהמצבר ייטען מחדש ושלא יהיו בעיות. לאחר מכן חזרתי הביתה בטוח שהתקלה מאחורי. מאז אני נתקל יותר ויותר בבעיות התנעה ומי יחכה למישהו שידחוף אותך או למישהו עם כבלים אני רואה שזה אבוד ואי אפשר להניע ולוקח אוטובוס. החלטתי לעזוב את הרכב לנפשו עד שתיפתר התקלה. השאלה שלי איך מזהים במה מדובר בלי להחליף חצי אוטו? אם יש לי אורות (ואני לא זוכר בבירור אם הן חזקות כרגיל או מעט יותר חלשות) זה אומר שהמצבר טעון וזה לא בעיה במצבר? אם כך גם לא באלטרנטור?) אזי הבעיה אולי בסטרטר? מה עלי עוד לבדוק? איך עלי לבדוק?

2) פתחתי לא מזמן שירשור בעניין "רעשים מוזרים מאזור מכסה המנוע) לאחר שהנעתי פעם אחת את הרכב עם כבלים והשארתי אותו דולק קצת כדי שייטען (מה שאולי לא קרה) התחלתי לשמוע את החריקות המפחידות הללו הרמתי את מכסה המנוע ואם אני לא טועה הרעש מגיע היישר ממנו. יידרש שיפוץ?

3) עוד 2 בעיות שאופפות אותי לאחרונה ומעצבנות מאוד - כזכור לחלקכם אולי החלפתי צמיג בצורה עצמאית שבוע שעבר עקב פנצ'ר - מאז אני שומע "תק תק תק תק" תוך כדי נסיעה מכיוון הגלגל הרזרבי. הרעשים שאני שומע מזכירים לי את הרעש ששמעתי בנסיעה לפני שהתפנצ'ר לגמרי הגלגל שהחלפתי אך זה כבר כמה נסיעות ככה ולא קורה כלום. יכול להיות שיש פנצ'ר ש"לוקח לו הרבה מאוד זמן להיפתח והוא תיכף יקרה?"

4) מרוב כל הבעיות האלה אני כבר מותש אבל אחרי כל התקריות האלה חשבתי שאני משתגע כשהגיעה בעיה נוספת אך אולי שולית. עמדתי במקום עם הרכב מונע ולחצתי על הבלם. שמתי לב שהבעיה חוזרת על עצמה-בעת לחיצה על הבלם אני שומע קול מוזר. בעת לחיצה על הבלם אני שומע קול שריקה כנראה מהדיסק/גלגל אך כעת גם בעת לחיצה על הבלם כשהרכב לא זז בכלל אני שומע קול מוזר מגיח. מה יכולה להיות הבעיה הזאת?

5) האם אפשר להשיג בקלית (פנס) אחורי לרכב הזה מפירוקיה בזול? מה זה זול?

נמאס לי כבר מהרכב הזה.

תודה לכולם!

פורסם

גש לחשמלאי רכב לבדיקת מתח טעינה של מצבר ואלטרנטור.

לפי תיאורך עושה רושם שקיימת בעיית טעינה אבל דרך המסך לא ניתן לקבוע בוודאות מה תקול.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

למה אין תגובות?

עדכון קטן: שוחחתי עם מישהו על המצב והוא אמר לי שעניין ההנעה זה 100% בעיה של האלטרנטור ושאלטרנטור משופץ יעלה כ-500 שקלים.

לגבי הרעשים מאזור המנוע הוא אמר לי שזה בעיה בשסתומים ואם עדיין לא נפל אחד זה טיפול של בין 500 ל 1000 ש"ח ואם נפל אחד זה טיפול של 3 צילינדרים משהו כזה שיהיה יקר יותר (לא ממש הבנתי)

יש אמת בדברים?

אם כן אני אאלץ לחכות עם האוטו שינוח בחניה עד המשכורת של חודש הבא.

חשבתי גם לעשות לרכב ניקוי קרבורטור הבנתי שזה יכול לעשות רק טוב. הבנתי שמומלץ לפנות לצביקה - מה המיקום וכמה מרשרשים בערך עלי להביא איתי?

פורסם

תל אביב

אני אסע חודש הבא כשתכנס המשכורת ואני אוכל להחיות את הרכב שלי מחדש.

אפשר קצת הכוונה בענייני התקלות?

פורסם

דרך המסך והמקלדת, אנו לא יכולים למדוד את מתח המצבר ואת מצבו וכן את טעינת האלטרנטור.

אם יש לך ידיים טובות, תוכל לפרק המצבר מהרכב ולקחתו לחשמלאי רכב שיטען אותו ויבדקו ולאחר מכן להתקינו בחזרה ברכב ולהניעו ואז ניתן יהיה לבדוק גם את טעינת האלטרנטור.

אולי הנעת מכוניתך ע"י כבלים מרכב אחר תאפשר לך לנסוע אל חשמלאי רכב.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...