Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רלבנטי.

ההצפה המטורפת שצפויה השנה של רכבים פצפונים ואוטומטיים תוריד דרסטית את הביקוש למכוניות יד 2 כמו יאריס.

בתוך שנה מהיום תוכל לראות סוזוקי אלטו מהשכרה במחיר של 50 אלף ש"ח. לך תמצא קונה אח"כ ליאריס בת 7 ב-45K.

פורסם
מבחינת ביטוח- ההפרש הוא 50 ש"ח, הרגע בדקתי עם חברת הביטוח שלי ולכן אין לזה משקל.

הפואנטה של השאלה היא האם לקנות עכשיו, או לחכות שהרכב שיש ברשותי יחזיר את נשמתו לבורא, הרכב שלי כרגע הוא מאד בזבזני מבחינת דלק, לא בטיחותי, ומבחינת אמינות- אני לא יכול להיות שקט ב100% שהוא לא ימות היום או מחר או עוד 4 שנים.

נכון לעכשיו- אין לו שום בעיה מכנית כלל וכלל.

אז בהתחשב במספרים שנתתי- אני לא יודע אם עדיף לשדרג את האוטו מבחינה כספית. לא כדי להרוויח כסף, אלא כדי להפסיד כמה שפחות.

כנראה שלא הבנת נכון את סוכן הביטוח שלך. ביטוח מקיף לטיוטה יאריס יעלה יותר מביטוח צד ג' לאפלאהוז מתפרקת. אתה יכול להסתכן ולא לבטח את היאריס במקיף, בטח יש לך איזו נוסחא כדי לחשב את הסיכון מבחינה כלכלית :wink:

שדרוג של רכב כמעט תמיד מלווה בהפסד. זה המשחק, אם זה מטריד אותך - אל תשחק בו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באופן אישי לא הייתי לוקח הלוואה על מנת לרכוש רכב , שברגע הקניה מתחיל לאבד מערכו.

האימרה הזו לא נכונה תמיד. לדוגמא חברה שלי שדרגה את הגטס שלה ל-I10 חדשה. למרות שאין לה הרבה כסף להוסיף בעזרת מבצע מכירות מיוחד היא החזירה את הגטס, קבלה עליה מחירון (מה שהיא בחיים לא הייתה מקבלת במצב השוק היום) הוסיפה 10K ש"ח ואת היתרה פרסה ל-36 תשלומים ללא ריבית (שוב, משהו שהיא לא הייתה מקבלת באף מקום חוץ מסוכנות רכב שלוקחת על עצמה את הריבית של ההלוואה).

ככה משדרגים רכב שהיה צריך בחצי שנה הקרובה להכנס לטיפול גדול (טיימינג) שמגיע כבר לאיזור ה-60K ק"מ ששם מתחילות כל הבעיות (גירים, מנועים, חיישנים, בולמים, נזילות, בעיות חשמל, פלסטיקה וכו') ברכב חדש עם שקט נפשי ל-3 שנים. אם היא הייתה רוצה, בתוספת של פחות מ-300 ש"ח לחודש היא הייתה משדרגת לרכב משפחתי אבל מכיוון שהיא עשתה בשנתיים האחרונות 8K ק"מ אין לה צורך ברכב גדול יותר.

לכן האמרה שלך קצת מוגזמת, כי במקרה הנ"ל חברה שלי חסכה לעצמה כמה אלפי שקלים וקנתה לעצמה שקט נפשי (בתוספת פתרון מהיר למכירת הרכב) למרות שלא היה לה את כל הכסף לקניית הרכב החדש.

ולפותח השרשור, כפי שחכמנו אמרו, הנבואה ניתנה לשוטים. כמובן שרכב חדש יהיה עדיף עשרות מונים מהרכב הישן מכל הבחינות אבל מבחינה כלכלית אי אפשר לתת תשובה מדויקת כי הזמן יגיד את שלו. המלצתי לך, אם סכום ההלוואה משאיר לך בצד גם כסף לאחזקה ולתקלות אז הייתי ממליץ לך להתשדרג כי תמיד עדיף להשתדרג בקפיצות קטנות מאשר להחליף רכב של 10K ש"ח ברכב של 120K ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה מבלבל פה בין כמה דברים.

היא הייתה צריכה להחליף רכב - סבבה

היא הייתה צריכה טרייד אין - אוקיי

היא לקחה הלוואה - במקום לקחת הלוואה עכשיו ולשלם 3 שנים על הרכב הנוכחי שלך, עדיף להגיע למצב שבו שילמת על הרכב ובמשך השלוש שנים הבאות אתה שם בצד כסף לרכב הבא. כך לא תצטרך את המימון של היבואן או של הבנק, תחסוך לעצמך את הריבית ואת דמי ההקמה והכסף שאתה שם אפילו בפק"מ הכי פשוט - הולך וטופח.

ההבדל בין שתי הגישות (במקרה של הגטס) יכול להתבטא בכ 5000 ש"ח לאורך השלוש שנים - לא כסף?

פורסם

מסבירים לך פה כולם, אז תקשיב.

רכב מחליפים כי:

1. יש לך בעיית אמינות, אתה נתקע , מבלה במוסכים ונמאס לך.
  2. שינויים בצרכים (גדלה המשפחה, פתחת עסק, כל מיני)
  3. סתם כי בא לך להתחדש ואתה יכול להרשות לעצמך
  4. גם בטיחות כמובן אם כי לדעתי פחות (אם כבר קונים מסיבות אחרות אז חשוב שיהיה בטיחותי).

בכל מקרה, אף אחד, אבל אף אחד לא קונה רכב כי זה כדאי כלכלית. זה פשוט לא, רכב יכול רק לרדת עם השנים.

הנקודה הכלכלית היחידה זה באמת אם אתה מוציא הון על מוסכים, אז אולי כדאי להוציא על רכב יותר טוב, ואם כתוצאה מבעיה כלכלית אתה יורד מרכב פאר שההוצאות שלו גבוהות ביותר לרכב הרבה יותר זול.

אתה מציין שאין לך שום בעיה מכאנית, ובנוסף אתה עושה ק"מ נמוך מאד בשנה.

אם כך, ולעניות דעתי, בא לך להתחדש ברכב חדש, ואתה מחפש הצדקה כבייכול "הגיונית וכלכלית" למה זה כדאי.

רוצה לחסוך, אחלה, שים בבנק באיזה אפיק השקעה נחמד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ככה משדרגים רכב שהיה צריך בחצי שנה הקרובה להכנס לטיפול גדול (טיימינג) שמגיע כבר לאיזור ה-60K ק"מ ששם מתחילות כל הבעיות (גירים, מנועים, חיישנים, בולמים, נזילות, בעיות חשמל, פלסטיקה וכו')

:shock::shock::shock:

לא "קצת" נסחפת ?

אם היא הייתה רוצה, בתוספת של פחות מ-300 ש"ח לחודש היא הייתה משדרגת לרכב משפחתי אבל מכיוון שהיא עשתה בשנתיים האחרונות 8K ק"מ אין לה צורך ברכב גדול יותר.

לכן האמרה שלך קצת מוגזמת, כי במקרה הנ"ל חברה שלי חסכה לעצמה כמה אלפי שקלים וקנתה לעצמה שקט נפשי (בתוספת פתרון מהיר למכירת הרכב) למרות שלא היה לה את כל הכסף לקניית הרכב החדש.

מצטער, אבל חברה שלך לא חסכה שום דבר - להפך, היא בזבזה הרבה יותר ממה שצריך.

רכב עושה 8K ק"מ בשנתיים, כשירידת הערך הרצינית שלו כבר הרבה מאחוריו - ועוד צפוי לנסוע ממש מעט , לא צפוי להתקלקל ברמות שמצריכות רכב חדש מהשקית. תוספת של 10K שח במיידי ועוד תשלומים זה לא בדיוק חסכון של כסף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בשביל 4K בשנה הייתי קונה גטס מהשכרה עם 80 אלף ק"מ ונשאר איתה עד שהיא הופכת לערימת חלודה.

שכן שלי בדיוק מכר פיאסטה כזו - שנת 96, נרכשה בשנת 97 עם 60 אלף ק"מ עליה מאחת מחברות ההשכרה.

מאז הוא נסע 5K בשנה בדיוק...

האוטו נמכר עם 120 אלף ק"מ עליו - בלי שהייתה אפילו מודעת מכירה. האוטו נמכר לשכן מהדלת ממול ששמח לגלות שהפיאסטה למכירה.

לא חושב שאי פעם ראיתי את האוטו על גרר, לפי דברי השכן הזקן האוטו עושה רק טיפול 10 אלף פעם בשנה וכמדומני החליף פעם אחת צמיגים.

פורסם
זו חידה בסטטיסטיקה והסתברות ?

זו בקשה לקבלת נבואה ?

זה פורום רכב.

אם יש לך שאלות ספיצפיות לגבי היאריס - אתה מוזמן לשאול. אם יש לך שאלות לגבי העתיד, או חישוב הסתברויות בכלכלת מכירת רכב בעוד 4 שנים לעומת השקעת הכסף באפיקים מניבים אחרים - אני לא בטוח שפורום רכב זה המקום המתאים לקבל נבואות כאלו. (לפחות לא מחברי פורום שאינם מוסמכים לקרוא בקפה).

רז תעשה לנו טובה ואל תהפוך לרוני אהרונביץ מספיק אחד כזה ברשת.

הבחור שואל שאלה שאין עליה תשובה ברורות אבל בכל זאת ניתן להחכים אותו ולהסביר לו מדוע התשובה לשאלה מכילה הרבה נעלמים ובלתי ניתנת לחיזוי.

פורסם

איציק, אני לא אוהב תהעסק בספקולציות אבל אני מכיר 2 מוסכים של ליסינג שעברו תחת ידם כמות גטסים יותר ממה שאתה רואה בחודש על הכביש ואני אומר לך שמדובר ברכב בעל מכלולים שלא בנויים להחזיק יותר מדיי זמן. כמובן שלא כולם סובלים מתקלות אבל הפוטנציאל גבוה.

ד"ר סובארו, זה גם מה שאני הייתי עושה. ד"א, יש לך ילדים? מכיוון שלבחורה הזו יש אבא שרוצה שהבת שלו תסע ברכב חדש ובטוח. אני בטוח שאת הבת שלך לא הייתה מכניס לסובארו ליאונה חלודה מהשכרה שכל רכב משפחתי מודרני ימרח אותה במקרה של תאונה.

בנוסף, אל נא תשווה אמינות של רכבים ישנים ופשוטים, כיום הרכבים הרבה יותר מורכבים ולכן נוטים יותר להתקלקל והתקלות יקרות יותר לטיפול מבעבר.

לי לא אכפת לסוע ברכב ישן, אני נוסע כל יום ברכב בן 40 שנה. אבל אל תשכחו שיש אנשים שיש להם צרכים שונים וההחלטה שעשינו היא לא כלכלית נטו. אם ההחלטה הייתה כלכלית נטו הייתי קונה לה פיאסטה משנות השמונים וגומר את הסיפור. אבל צריך להכניס בחשבון את הרצון להשתדרג כל כמה שנים ברכב חדש, הרצון שלהם כמה שפחות לראות מוסך (לי לא אכפת להכנס עם הרכב גם עשר פעמים בשנה למוסך, איפשהו אני גם נהנה מזה, חוץ מהקטע של התשלום בסוף).

פורסם
יש בלוח יד 2 יאריס טי ספורט 2003 ב48000 שח

תחסוך את ההלוואה

תהנה מהרכב עד הגג

תודה על הבדיקה, אבל היאריס ההיא עם 182,000 ק"מ. אני הייתי מעדיף את היאריס הרגילה האוטומטית שנת 2005 עם 59,000 ק"מ....

מסבירים לך פה כולם, אז תקשיב.

רכב מחליפים כי:

1. יש לך בעיית אמינות, אתה נתקע , מבלה במוסכים ונמאס לך.
  2. שינויים בצרכים (גדלה המשפחה, פתחת עסק, כל מיני)
  3. סתם כי בא לך להתחדש ואתה יכול להרשות לעצמך
  4. גם בטיחות כמובן אם כי לדעתי פחות (אם כבר קונים מסיבות אחרות אז חשוב שיהיה בטיחותי).

בכל מקרה, אף אחד, אבל אף אחד לא קונה רכב כי זה כדאי כלכלית. זה פשוט לא, רכב יכול רק לרדת עם השנים.

הנקודה הכלכלית היחידה זה באמת אם אתה מוציא הון על מוסכים, אז אולי כדאי להוציא על רכב יותר טוב, ואם כתוצאה מבעיה כלכלית אתה יורד מרכב פאר שההוצאות שלו גבוהות ביותר לרכב הרבה יותר זול.

אתה מציין שאין לך שום בעיה מכאנית, ובנוסף אתה עושה ק"מ נמוך מאד בשנה.

אם כך, ולעניות דעתי, בא לך להתחדש ברכב חדש, ואתה מחפש הצדקה כבייכול "הגיונית וכלכלית" למה זה כדאי.

רוצה לחסוך, אחלה, שים בבנק באיזה אפיק השקעה נחמד.

לגבי העניין הזה- אז ככה, אני מוציא הון בחודש על דלק, לא על תיקונים, אבל- הרכב כבר בן 17, ואני חושב שכל אחד יהיה מוכן לשים כסף על זה שתהיה איזשהי תקלה מכנית חמורה בו בשנה הקרובה. אז השיקול שלי הוא- האם להתעלם מהאיום ולהשתמש בו עד שילך לפח, או למכור אותו עכשיו ולהשתמש בשאר העתודה הכלכלית שלי כדי להשתדרג למשהו אמין יותר.

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

פורסם

תקרא את הודעה חמש

גיל הנהג היה עבור הבדיחה בלבד. דלג על שאר הבדיחות ואז תעבור לחלק האחרון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תודה על הבדיקה, אבל היאריס ההיא עם 182,000 ק"מ. אני הייתי מעדיף את היאריס הרגילה האוטומטית שנת 2005 עם 59,000 ק"מ....

לגבי העניין הזה- אז ככה, אני מוציא הון בחודש על דלק, לא על תיקונים, אבל- הרכב כבר בן 17, ואני חושב שכל אחד יהיה מוכן לשים כסף על זה שתהיה איזשהי תקלה מכנית חמורה בו בשנה הקרובה. אז השיקול שלי הוא- האם להתעלם מהאיום ולהשתמש בו עד שילך לפח, או למכור אותו עכשיו ולהשתמש בשאר העתודה הכלכלית שלי כדי להשתדרג למשהו אמין יותר.

כמה יותר חסכונית אתה חושב שהיאריס יחסית לאפלאוז?

אתה עדיין תשלם הון על דלק, רק הון קטן יותר קצת ובנוסף גם תשלם הלוואה וביטוח יקר יותר.

תשמע אם בא לך על רכב חדש יותר זה סיפור אחר, אבל אל תגיד שזה בגלל החיסכון כי חסכון אין כאן בכלל

פורסם
איציק, אני לא אוהב תהעסק בספקולציות אבל אני מכיר 2 מוסכים של ליסינג שעברו תחת ידם כמות גטסים יותר ממה שאתה רואה בחודש על הכביש ואני אומר לך שמדובר ברכב בעל מכלולים שלא בנויים להחזיק יותר מדיי זמן. כמובן שלא כולם סובלים מתקלות אבל הפוטנציאל גבוה.

ד"ר סובארו, זה גם מה שאני הייתי עושה. ד"א, יש לך ילדים? מכיוון שלבחורה הזו יש אבא שרוצה שהבת שלו תסע ברכב חדש ובטוח. אני בטוח שאת הבת שלך לא הייתה מכניס לסובארו ליאונה חלודה מהשכרה שכל רכב משפחתי מודרני ימרח אותה במקרה של תאונה.

בכל רכב קיים פוטנציאל גבוה לתקלות, השאלה היא איך הוא טופל לאורך השנים ואיך נהגו בו. ברור שבליסינג הצרה כפולה ומכופלת - טיפולים באיכות נמוכה ונהיגה שלא מביישת את שומאכר. למרות זאת הפכה הגטס לחביבת ציי הרכב - ולמרות מה שאתה אומר לי, אני לא לוקח את דבריך כמובן מאליו (כבודם של המוסכים שאתה מכיר במקומו מונח) כי במוסכים, בסופו של דבר, רואים רק את התקלות - ואם תיכנס למוסכים של טויוטה או סובארו תמצא את אותו הדבר בדיוק. אצל רבים אחרים - ולא פחות טובים, הגטס משרתת באמינות מופתית את בעליה.

בנוסף, אל נא תשווה אמינות של רכבים ישנים ופשוטים, כיום הרכבים הרבה יותר מורכבים ולכן נוטים יותר להתקלקל והתקלות יקרות יותר לטיפול מבעבר.

שלא תתבלבל עם העובדות: הגטס שייכת לאסכולה הישנה והפשוטה. אין בה שום רכיבים מורכבים או מערכות יוצאות דופן. היא מקבילה לטכנולוגיה של סובארו אימפרזה בת 16 (!) ואולי אף גרוע מזה. זה רכב פשוט בעליל. דווקא לנסוע ב I10, שזה דגם חדש עם מכלולים שאמורים להיות חדישים יותר והמערכות בעלות יותר חיישנים - הסיכויים לתקלות גבוהים בהרבה משל גטס, גם בגלל שמדובר במודל ראשון של הדגם הזה.

לי לא אכפת לסוע ברכב ישן, אני נוסע כל יום ברכב בן 40 שנה. אבל אל תשכחו שיש אנשים שיש להם צרכים שונים וההחלטה שעשינו היא לא כלכלית נטו. אם ההחלטה הייתה כלכלית נטו הייתי קונה לה פיאסטה משנות השמונים וגומר את הסיפור. אבל צריך להכניס בחשבון את הרצון להשתדרג כל כמה שנים ברכב חדש, הרצון שלהם כמה שפחות לראות מוסך (לי לא אכפת להכנס עם הרכב גם עשר פעמים בשנה למוסך, איפשהו אני גם נהנה מזה, חוץ מהקטע של התשלום בסוף).

זה בדיוק מה שציפיתי שתגיד. בהודעתך הקודמת רשמת שקניתם לעצמכם שקט נפשי ו"חסכתם" כסף - בעוד מה שרציתי שתגיד הוא שבהחלטה שלכם היו גם מניעים שלא קשורים להחלטות כלכליות בלבד (אני ואתה אולי מבינים את זה, אבל מי שיקרא את השירשור הזה בעוד X זמן, לא יבין אם לא תסביר את עצמך בצורה ברורה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, מה שהתכוונתי להגיד זה שההחלטה שעשינו חסכה לנו (לפי הערכה שלי) לפחות 10K ש"ח (טיפול גדול לגטס + ירידה מתחת למחירון כדי למכור את הרכב + עמלה של הלוואה עתידית כדי לקנות רכב חדש יותר).

זה לא משנה אם ה-I10 תעשה בעיות כי יש לנו אחריות מלאה ל-3 שנים שרוב הסיכויים שהרכב לא ישאר אתנו עד סוף התקופה כי כנראה שהצרכים ישתנו בעתיד.

איציק, הייתי מסכים עם מה שאתה אומר במידה והמוסכים היו מורשים של יצרן ספציפי אבל מדובר במוסך כללי שגם מקבל רכבים פרטיים ומגיעים אליו כל סוגי הרכבים שקיימים בליסינג ככה שניתן להקביל את אמינות הדגם לשאר המתחרות.

בנוסף אתה מחזק את דברי כי הרכב של חברה שלי היה בעברו בליסינג, הוא אומנם טופל במוסך מסודר ויש היסטוריית טיפולים אבל לך תדע איך טיפלו באוטו (בבדיקה הוא יצא נקי מאוד).

• תוכן חדש...