Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתבתי כאן לאחרונה, אני עומד בפני רכישת מאזדה 2 חדשה.

ביום שבת האחרון, חבר מהעבודה הגיע עם האיביזה החדשה בגירסא ספורט, 3 דלתות, ואמר שאני חייב לבוא לראות אותה לפני שאני הולך למאזדה.

ובכן, האוטו באמת נראה מושלם, אהבתי מאוד את המראה ואת המפרט שלה, אך לצערי לא יצא לי לנהוג על האוטו של החבר.

אהבתי את העובדה שהאימפרזה מצויידת בתיבת DSG, לעומת המאזדה. (משמעותי?)

שאלותיי אליכם:

- איך האיביזה ביחס למאזדה ? [אמינות, נוחות, הנאה בנהיגה, בטיחות(רק 4 כ"א באיביזה), אחזקה]

- האם האיביזה שכירה כמו המאזדה? או שיש סיכוי שבעוד 3-4 שנים אאלץ למכור אותה במחיר נמוך מהמחירון ?

אשמח לשמוע את תגובותיכם.

פורסם

אי אפשר לדעת, אבל לפי הלך הרוח עד עכשיו מאזדה יותר סחירה מהאיביזה ומחזיקה את מחירה טוב יותר, ככה זה עם ישראל אוהב יפניות.

ראיתי את ה-3 דלתות וישבתי בה בסוכנות, לצערי לא יצא לי לעשות נסיעת מבחן ברכב, לפחות מהצד היא נראית יפה מאוד בגירסת ה-3 דלתות, לגבי שאר הזוויות לא כל כך מתחבר לרכב, לדעתי החלק האחורי שלו פשוט מכוער.

השאלה היא כזאת, האם מתאים לך רכב עם 3 דלתות?

אם כן אז רוב הסיכויים שתקבל האיביזה בפחות כסף ויותר אבזור, והכי חשוב יש ידני!!! :p

בסופו של דבר אתה קונה את הרכב בשביל להנות, תעשה את השיקול של קניה מהלב וקניה כלכלית ותראה לאיזה מסקנה אתה מגיע.

אני בטוח שיבואו אנשים ויגידו לכאן או לכאן, הסחירות של האיביזה היא לא כל כך נוראית, אבל היא לא שומרת על המחיר כמו מאזדה או טויוטה,כמובן שתלוי עד כמה האוטו שמור או מטופל, בקיצור אין נוסחא מנצחת בזה, אני באופן אישי הלכתי עם הלב כשקניתי את הפוקוס ולא הצטערתי לרגע על כך.

פורסם

צער לא צער, לא מסתדר לנהוג על האוטו של החבר? אצל היבואן כן תוכל לנהוג. לך תסתכל, תתרשם ובעיקר תנהג. אם נהגת גם במאזדה, תוכל לדעת מה טוב יותר בשבילך.

פורסם

קשה לצפות את האמינות ואת שמירת הערך של האיביזה כי זה רכב ממש חדש.

אבל אם לשפוט לפי הדגמים הקודמים של האיביזה - היא לא הצטיינה לא באמינות ולא בשמירת ערך.

אני לא יודע אם זה שיקול בשבילך, אבל תנסה לשבת בכסא האחורי של האיביזה. אלא אם כן אתה מטר שישים, אתה תבין שהרכב לא מושלם.

פורסם
אהבתי את העובדה שהאימפרזה מצויידת בתיבת DSG, לעומת המאזדה. (משמעותי?)

שאלותיי אליכם:

- איך האיביזה ביחס למאזדה ? [אמינות, נוחות, הנאה בנהיגה, בטיחות(רק 4 כ"א באיביזה), אחזקה]

- האם האיביזה שכירה כמו המאזדה? או שיש סיכוי שבעוד 3-4 שנים אאלץ למכור אותה במחיר נמוך מהמחירון ?

אשמח לשמוע את תגובותיכם.

זה איביזה, לא אימפרזה, והיא סחירה, לא שכירה.

תיבת ה-DSG חסכונית יותר ומאפשרת לנצל טוב יותר את המנוע. לשלילה באיביזה - המנוע מרעיש, התיבה מעבירה להילוך שביעי ב-51 קמ"ש במצב אוטומטי רגיל והיא מטלטלת מדי במהירויות חנייה ופקק. לכן מומלץ שתסע בעצמך ותבדוק.

האיביזה, בגדול, נראית ומרגישה טוב מהמאזדה בתא הנוסעים. כנראה לא פחות בטוחה (אפשר להזמין גם עם 6 כריות) וכנראה תהיה פחות סחירה.

אני לא יודע אם זה שיקול בשבילך, אבל תנסה לשבת בכסא האחורי של האיביזה. אלא אם כן אתה מטר שישים, אתה תבין שהרכב לא מושלם.

אם הוא מטר שמונים ולא שוקל 100 קילו הוא יכול לשבת מאחורי עצמו (לא בו זמנית, זה בלתי אפשרי :-P ) בלי שום בעיה. אלא רק אם הוא סיגל לעצמו תנוחת נהיגה ערסית למהדרין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבל אם לשפוט לפי הדגמים הקודמים של האיביזה - היא לא הצטיינה לא באמינות ולא בשמירת ערך.

ואתה אומר את זה מניסיון?

כי האיביזה דור קודם שהיתה לי, נמכרה תוך 3 שעות במחירון ולא היתה בה אף תקלה במשך השנתיים שהחזקתי אותה. קניתי אותה כשהיא היתה בת 5.

emotion of motion

פורסם

כן, אני אומר את זה מנסיון של חבר שאת כל הריצות למוסכים והעצבים עשיתי יחד איתו.

דגם 1.4 ידני "ספורט" יומיים אחרי שהרכב עלה לכביש נדלקה נורה של הכרית אוויר ובשלושה ביקורים לא הצליחו לסדר את זה.

זה המשיך בנפילת חלונות, משאבת דלק ועוד חוויות ממש כיפיות.

את נושא שמירת הערך אני מעלה מתוך התבוננות במחירון הרכב. זה לא חוכמה למכור במחירון כשהמחירון ברצפה.

פורסם

גם לי היתה 1.4 "ספורט". אפס תקלות. מניסיון שלי אישי. לא חבר ולא שכן.

שמירת ערך אכן היה לא הצד החזק שלה כחדשה, אבל לא ניתן לדעת מה יהיה עם הדור החדש.

emotion of motion

פורסם

אולי לאוראל (RS) יש מה להגיב בנוגע לאמינות של האיביזה.

נכון שגיר זה חיסרון במאזדה (למרות שהרכב מגיב מעולה בכל מצב ורגע נתון, אבל עדיין אין כמו ידני), אבל אני בטוח שאתה תהנה עם הרכב, גם כשהוא אוטומט.

נ.ב

חבר אמר שהוא ראה מאזדה 2 3 דלתות באיזור חיפה. הייתכן? :shock::-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האמת שיש לי הרבה מה להגיד לגבי האמינות של האיביזה...

אני אסכם - הספיקו לי 7 חודשים של סבל רב, ביקורים בלתי פוסקים במוסך, הרבה ימי רגילה שנשרפו לחינם ושירות מחפיר במוסך (המרכזי של צ'מפיון).

אני לא אכנס למה הוחלף בדיוק - פירטתי על זה בעבר.

לצערי הרב - האיביזה (1.6 "ספורט" ידנית, מודל 08, דור יוצא) הייתה הקנייה הגרועה ביותר שלי

ובדיעבד היא ממש לא הצדיקה את מחירה הגבוה ביחס למתחרות (120K דאז...).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

maxn למה להטעות אנשים?!

לא יודע אם דיברת על האיביזה החדשה אולם בישנה כאשר אני יושב אחורה יש לי יותר מקום לראש מאשר במכוניות כגון טויוטה קורולה,מצובישי לאנסר,מאזדה 2,מאזדה 3 וכ'ו.

אה ולדיעתך אני לא בחור קטן,1.96.

ראיתי את האיביזה החדשה,דעתי האישית שב3 דלתות היא נראת אחלה אולם ב5 היא ממש זוועה(מזכירה לי את היונדאי והאימפרזה החדשה).

גש לנסיעת מבחן על שני הרכבים,זה העצה הכי טובה שתוכל לקבל!

לגבי אמינות,כל עוד תטפל ברכב כמו שצריך לא נראה לי צריכה להיות בעיית אמינות.

בן.

Got To love It

פורסם

בן, גם האיביזה שלך (והאקסית שלי) לא ממש צפופות מקדימה/מאחורה.

ואכן...

באיביזה החדשה - מרחב הפנים שופר, בעיקר לראש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ובכן, כנראה אלך על המאזדה.

קראתי כאן יותר מפעם אחת על אנשים ש"קונים אותו בשביל להנות ולא חושב על למכור" - אני לא כזה.

אני מאמין במשפט שאומר סוף מעשה במחשבה תחילה.

מה אני מקבל במאזדה? קצת פחות פוזה וחוסר גג פנורמי, אבל מרוויח את היותה סחירה יותר.

נקודה למחשבה: אני בטוח שאני לא מגלה כאן פרט חדש לאף אחד, אבל יכול להיות שגרסאת הליסינג בעצם עלולה לפגוע בי כשארצה למכור את המאזדה ? (אפילו אם היא תהיה עם ק"מ נמוך מאוד ושמורה להפליא?)

אחרי הכל, ליסינג תמיד תהיה יותר זולה, אך הרבה פחות איכותית ושמורה.

פורסם

לי יש איביזיה חדשה כבר 3 שבועות, מרוצה מאוד מהרכב. צריכת דלק של 1:13.5 בנסיעות בין-עירוניות ועוד בהרצה. ונוהג ממוצע של 120-130 קמ"ש.

אצלי זה הדגם המפואר 5 דלתות.

הוספתי גם 2 כריות אוויר.

אני חושב שהתיבת DSG + הגג הפנורמי והצבע שלקחתי ישתלמו במכירה מכיוון שדברים כאלו אין בליסנג.

תחייה את החיים כי מחר תמות

פורסם
ובכן, כנראה אלך על המאזדה.

קראתי כאן יותר מפעם אחת על אנשים ש"קונים אותו בשביל להנות ולא חושב על למכור" - אני לא כזה.

אני מאמין במשפט שאומר סוף מעשה במחשבה תחילה.

מה אני מקבל במאזדה? קצת פחות פוזה וחוסר גג פנורמי, אבל מרוויח את היותה סחירה יותר.

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/nolovestory.asp

מצטער, אבל זה פשוט מתבקש.

• תוכן חדש...