Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי עד 100k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתבתי יש לי בעיה עקרונית עם אלפא..מין ג'וק שנכנס למוח ולא יוצא.

אבל חייב להסכים שהמכוניות שלהם הם לא פחות מיצירות אומנות אחת אחת.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

כאחד שמתכנן לנסוע 150 ק"מ ליום ,ז"א בערךK 60 ק"מ כמעט בשנה , לא נייתי ממליץ לך על הקופרה או הFR, נכון הם חזקות ולפחות אותי מאוד מהנות, אבל הן גם קשיחות ולא נוחות על הכביש לנסיעות ארוכות, הייתי ממליץ על לאון טורבו משנת 06-07 , חזקות ובסה"כ מהנות לנהיגה ועדיין נוחות על הכביש גם לנסיעות ארוכות מהרגיל, אם תמתח את התקציב שלך תוכל גם להשיג לאון מהשנתון המדובר FR.

בן

נ.ב- גם מבחינת צריכת הדלק הלאון תענה על הדרישות, מצד שני ברכבים הללו הכל תלוי ברגל שלך.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כמעט ואין סיכוי שתמצא GTI 2006.

אמרת שחשוב לך קו ישר? לא חשבת לכיוון של SAAB או VOLVO !?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא , דבר ראשון מכיוון שאני רוצה רכב שגם נראה טוב , סאאב לא עומדת בדרישות (לעניות דעתי) וולוו אני לא אקנה , דבר ראשון כי אין קשר בין זה לספורטיביות , דבר שני זה יותר סוג של רכב מנהלים (אם זה היה בדיחה אז מצטער אני קצת לא מסונכרן היום חח)

בקשר לגולף אכן עשיתי חיפושים וגם הרמתי די הרבה טלפונים ולא מצאתי נכון לכרגע.

לאון כפי שהסברתי מקודם לדעתי פשוט לא נראית טוב , וזה בעייתי להיכנס כל בוקר לאוטו שאתה לא מרוצה מהמראה שלו.

עריכה -

זה לא סוג של רכב מנהלים..זה ה-רכב מנהלים, חחח.

למנהל פרויקט שלי יש S80 חדשה למען האמת , מרוצה עד השמיים.

פורסם

שאלת לגבי ה-S2K , אך היא כלל לא אפשרות בתקציב הנוכחי (אולי אפשר , בהרבה מאוד מאמץ , למצוא שנת 2002 בעייתית שתיכנס בתקציב הנ"ל) .

מבחינת צריכת הדלק (98) , אני לא יכול לעזור לך עם הדגמים הישנים , אך החדשים יעשו סביב ה-1:9 בנסיעה משולבת (אני מזהיר שמשולבת אצלי עלולה לכלול 60 קמ"ש גם בכביש הכי מהיר שקיים בתנאי שאני לא מעכב את התנועה , אז אולי צריכת הדלק עלולה להיות פחות סימפטית במקרים אחרים) .

עלויות הטיפול התקופתי הן מעט פחות מאלפייה לטיפול קטן (כל ק"מ אי זוגי ; 10K , 30K , 50K וכו') ומעט פחות משתי אלפיות לטיפול גדול (כל ק"מ זוגי ; 20K , 40K , 60K וכו') , יכול להיות שאני מפספס דברים "קטנים" (כמו פלאגים , שמן דיפרנציאל וכו') - אגב , אני ורבים מעדיפים לעשות את הטיפולים כל 5K .

עד לכאן המחירים נשמעו שפויים , אבל כשמדובר בהחלפת חלקים הונדה החליטו לשפר לך את המכונית על חשבון הבית ע"י הפחתת משקל הארנק שלך .

ברוב המקרים S2000 היא לא המכונית המתאימה , אני אמנע מלהחליט עבורך אם זה גם המקרה שלך .

אם תוכל להסתדר קודם כל עם הפרקטיות של המיאטה , לאחר מכן עם התאוצה הלא כל כך מרגשת עבור מי שהתנסה במכונית ספורט חזקות יותר ועם איכות הרכבה וחומרים לא מרשימה במיוחד במילים עדינות (בעיקר בדגמים שיכנסו בתקציב , כלומר כולם חוץ מהדגם החדש החל משנת 2006) - כדאי מאוד שתבדוק אותה , אולי יש הרבה מכוניות שמציעות תכונות שאין למיאטה , אבל מעטות המכוניות שמציעות את מה שהמיאטה מציעה (כאן אמור להיכנס פירוט משעמם על הנאה מנהיגה , היגוי מתקשר ברמה טלפתית וכו') .

צריכת דלק לדור השני (במקרה הזה מדובר על שנת 2005 ידנית) לרוב תהיה למעלה מ-1:10 , ולעתים ממש קטסטרופליות תרד ל-8.4 (תצטרך מאוד להתאמץ בשביל זה) .

עלות טיפולים תקופתיים זולה במעט משל ה-S2000 , ועלות חלפים זולה בהרבה מאוד משל ה-S2000 .

לדעתי , למרות שניסית להגדיר מה אתה כן רוצה מהמכונית , אתה לא יודע בדיוק עד כמה (או במילים אחרות , אתה לא החלטי אם היא צריכה להיות יותר מכונית מתונה או יותר מכונת נהיגה נטולת פשרות) .

הוצעו לך כאן הרבה מכוניות מעניינות , חלקן קצת קיצוניות (למשל האימפרזות , בעיקר אם זה כולל GT או STi) , חלקן קצת מתפשרות (הרשימה מספיק ארוכה כדי שאם אזכיר אותן יתקפו אותו מחצית משתמשי הפורום) , חלקן לא קשורות לכותרת (יונדאי :shock:) , אבל אחת מהן נשמעת המושלמת כדי להנות משני העולמות (GTI MK5) ונראה שאתה רוצה את שניהם .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תודה רבה רבה רבה על תגובתך העשרת את הידע שלי המון.

אני אסכם את תגובתי אליך בשאלה אחת קטנה , האם זה שווה את זה? האם האוטו שווה את ההשקעה? מכיוון שכסף לS2000 בשנתון מתקדם יותר ובמצב טוב יותר אמנם ייקח עוד חודשיים שלושה , אבל אפשרי בהחלט , אני אמנם הקצבתי לעצמי 100k בשביל הרכב החדש , אך כפי שאתם רואים אין לי בעיה להעלות את התקציב גם ב40-50k , ובמידה ואני חושב שהרכב מצדיק את זה , מצידי גם לסביבות ה170k.

אני מבין שאתה משוחד כי בבעלותך S2K אך אם תסתכל על זה מבחינה אובייקטיבית , אם הייתה לך אפשרות לבחור , האם היית בוחר באופציה הזאת?

כמו כן , האם יש בעיות טכניות שחוזרות על עצמן? ומה עם נזילות וכד'?

לגבי המיאטה , תאוצה זה בעיה אצלי , בניגוד לאחרים שאצלם האדרנלין בא מהסיבובים והפגנת היציבות של האוטו , אצלי הוא בא בעירק מהתאוצה מהמקום , זה מה שעושה לי את זה , כמו שאומרים כל אחד והסטייה שלו , מכל הרכבים שנהגתי בהם עד היום כמובן שהאימפרזה טורבו הכי הלהיבה אותי בנושא הזה אך היא ירדה מהפרק.

לגבי הפרקטיות , כיוון שאני כרגע רווק , צעיר (הרבה יותר צעיר מרוב חברי הפורום , נגדיר את זה כך) גר אצל ההורים ורוב המשכורת שלי (הייטק) נשארת אצלי , אין לי בעיה עם הפרקטיות ועם הוצאות האחזקה כל עוד הם לא מופרכים מדי (סטייל אימפרזה טורבו).

בקשר לגולף - אכן נשמעת אופציה מעניינת אך נדירה ביותר , נכון לעכשיו האופציות המועדפות עליי זה קופרה או S2K במידה ואני אתרשם ממנה מספיק , לכן אשמח אם אוכל לגזול עוד טיפה מזמנך ולשמוע חוות דעת בתור בעל רכב שכזה.

תודה רבה מראש.

פורסם

תשמע תראה,

האימפרזה אוטו מגניב. אוטו כיפי והכל אבל ההתנהלות היום יומית עם הרכב הזה מעצבנת, הנסיעה בתוך אימפרזה שתוכננה אי שם בתחילת שנות ה90 ונראית ככה מבפנים פחות או יותר די מורידה לך את כל הפאן בעניין.

לדעתי בתקציב הזה האופצייה הכי ריאלית בשבילך והכי מהנה תהיה וקשה לי להגיד את המילה הבאה : מיאטה.

מה לעשות, רווק, משכורת שמרשה לו לפתוח את הגג כל בוקר בדרך לעבודה, וסתם העניין של הנעה אחורית לייט תהיה תפורה עלייך.. אמנם כח יותר מדי לא תקבל אבל זה מעין TRADEOFF ברמת המחירים הללו..

אם אתה בכ"ז מחפש רכב שיהיה זריז על המסילות, הייתי הולך על הקופרות, יש גם מבחר גדול מהן לכן תוכל לבחור בדיוק את המתאימה לך מבחינת יד קילומטרז' צבע וכו' וכו'..

כהערת ביניים, בתקציב הנ"ל יש לך פחות או יותר שתי אופציות מבחינת האימפרזות..

א. לקנות GT מאוד שמורה (סיפור בפני עצמו למצוא אחת כזו), ולשלם על רכב מאוד ישן סכום עתק כדי לקבל בסה"כ באמת רכב מיושן שעם כל הכבוד הוא היה סיפור הצלחה לפני 10 שנים, ושם זה נגמר פחות או יותר.

ב. לקנות WRX\GT במצב לא מזהיר, שעלול להתגלם לך כטרגדייה לחשבון בנק.

לעומת זאת שאר הרכבים שכבר המליצו לך כאן בשרשור באמת יושבים בצורה די טובה בתקציב, ותוכל למצוא אקזמפלרים מתאימים מהם.

לשיקולך,

אבי.

פורסם

כבעל מיאטה בציר 2006 אני יכול להגיד שמדובר ברכב של הנאה נטו. השאלה הגדולה היא האם הגג הנפתח זהו חלק מהשיקול ברכישת הרכב. אין ספק שהמיאטה לא תהיה הרכב המהיר ביותר בטווח המחיר הזה, מצד שני, אם משקללים את כל הנתונים היא תהיה התמורה הטובה ביותר לכסף (שוב, בהנחה ואתה מחפש רכב פתוח , הנעה אחורית והתנהגות כביש)

אני לצערי שוקל למכור את הרכב בעקבות בעיות גב (דבר שעובר אצלנו במשפחה).

אבל להוציא את הגורם הזה-לא נראה לי שאי פעם נהנתי ככה מרכב (והיו לי מגוון רכבים בארסנל).

לגבי הs2000 גם ב170 אלף ש"ח לא תוכל להביא מכונית בשנתונים החדשים ואם אתה בעניין תכין את עצמך למסע פרך של חיפושים מאחר ואין הרבה רכבים שמורים בשוק, ואלו השמורים נמכרים במחירים דמיוניים.

האופציות האחרות שהעלת אין לי נסיון איתן ועל כן אין לי אפשרות לעזור.

בהצלחה ברכישה

Lexus CT200H

פורסם

אני אסכם את תגובתי אליך בשאלה אחת קטנה , האם זה שווה את זה? האם האוטו שווה את ההשקעה?

אתה שואל שאלה של כדאיות כלכלית , קשה לומר שאם לאדם מסויים המחיר "שווה את זה" , ככה יהיה גם לך (וכן , אני מבין שזו לא התשובה שרצית , אבל אין תשובה אחרת) .

מכיוון שכסף לS2000 בשנתון מתקדם יותר ובמצב טוב יותר אמנם ייקח עוד חודשיים שלושה , אבל אפשרי בהחלט , אני אמנם הקצבתי לעצמי 100k בשביל הרכב החדש , אך כפי שאתם רואים אין לי בעיה להעלות את התקציב גם ב40-50k , ובמידה ואני חושב שהרכב מצדיק את זה , מצידי גם לסביבות ה170k.

מבלי להיכנס לכל השינויים שנעשו לאורך הייצור של ה-S2000 , אפשר לומר שהשניים הבולטים ביותר הם הראשון בשנת 2004 שבין כל השינויים המכאניים גם הוצג העיצוב החדש של המכונית , והשני בשנת 2006 (שאני מעדיף לחשוב עליו כעל סיום המלאכה של השינוי בשנת 2004) שבעל אותו העיצוב של שנים 2004-2005 (למעט פרטים קטנים כמו ג'אנטים , מושבים וכו') ואחד השינויים הגדולים ביותר שנעשו והוא המעבר למצערת אלקטרונית והתקנת בקרת יציבות .

איך זה מתקשר לנושא שלך?

בתקציב המוגדל שציינת לא תוכל לרכוש שנתון גבוה מ-2005 .

לא שזה רע , אין כזה דבר שנתון רע ב-S2000 היות ולכל אחד היתרונות והחסרונות שלו , אבל אני מניח שאתה תתפתה לרכוש את העיצוב החדש ונדיר מאוד למצוא מכונית שמורה משנתונים 2005-2006 (בכלל נדיר למצוא אחת שנוסעת , עדיף כבר לרדת לשנתונים 2002-2003 שאפשר לומר שהם הדגם השני הכי קיצוני בגלל כיול שילדה-מתלים ומידות צמיגים) או לגרד עוד קצת כדי לעלות לשנתון 2006 .

אני מבין שאתה משוחד כי בבעלותך S2K אך אם תסתכל על זה מבחינה אובייקטיבית , אם הייתה לך אפשרות לבחור , האם היית בוחר באופציה הזאת?

זה לא קשור למשוחד או לא , אני את הבחירה שלי עשיתי , ואם לא הייתי שלם איתה (כלומר לא הייתי בוחר באופצייה הזו שוב) הייתי גם מחזיר אותה .

אבל מה זה יתן לך? יכול להיות שמכונית אחרת מתאימה לך יותר (למשל לפי העובדה שאתה משום מה אל תשאל אותי למה אוהב אדרנלין בקו ישר אולי איזו פוניטאק סולטיס עם המנוע 2 ליטר טורבו , או אם אתה מחפש מכונית ספורט אמיתית אז איזו רפליקת ראלי עם טורבו בריא , אולי בכלל תלך על משהו איכותי ושוב זה מחזיר אותנו ל-GTI) .

כמו כן , האם יש בעיות טכניות שחוזרות על עצמן? ומה עם נזילות וכד'?

בהתאם לשנתון , מלבד החדשות שסובלות רק מבעיה אחת שיש בכל הדגמים , וזו הנטייה לקרוע לעצמן את הגג (מזל טוב , נזכרת בזמן , לפני חודש הונדה הוציאה TSB על העניין , רק שבישראל לא מבינים עניין , אני בדיוק אוסף חומר להונדה העולמית לגבי הנושא , שבחו"ל תתן הונדה גג חדש גם לשנת 2000 אבל בארץ יכחישו שהמכונית מתוצרת הונדה גם אם היא אתמול יצאה מהסוכנות עם אחריות לשלוש שנים פחות יום) .

לגבי המיאטה , תאוצה זה בעיה אצלי , בניגוד לאחרים שאצלם האדרנלין בא מהסיבובים והפגנת היציבות של האוטו , אצלי הוא בא בעירק מהתאוצה מהמקום , זה מה שעושה לי את זה , כמו שאומרים כל אחד והסטייה שלו , מכל הרכבים שנהגתי בהם עד היום כמובן שהאימפרזה טורבו הכי הלהיבה אותי בנושא הזה אך היא ירדה מהפרק.

לגבי הפרקטיות , כיוון שאני כרגע רווק , צעיר (הרבה יותר צעיר מרוב חברי הפורום , נגדיר את זה כך) גר אצל ההורים ורוב המשכורת שלי (הייטק) נשארת אצלי , אין לי בעיה עם הפרקטיות ועם הוצאות האחזקה כל עוד הם לא מופרכים מדי (סטייל אימפרזה טורבו).

קח בחשבון שהרגע ויתרת על שתי מכוניות טובות , מספיק טובות כדי להוות אייקונים בקטגוריות שלהן .

בקשר לגולף - אכן נשמעת אופציה מעניינת אך נדירה ביותר , נכון לעכשיו האופציות המועדפות עליי זה קופרה או S2K במידה ואני אתרשם ממנה מספיק , לכן אשמח אם אוכל לגזול עוד טיפה מזמנך ולשמוע חוות דעת בתור בעל רכב שכזה.

אני לא יודע מה נתוני המסירות של ה-GTI , אבל משום מה ראיתי יותר פסי גריל אדומים מאשר שראיתי S2000'יימים .

אם אתה שוקל את האיביזה קופרה כמכונית מקורית ללא תוכנת ניהול מנוע (כדי להעלות את ההספק) , תחזור לשקול שוב את המיאטה

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

קודם כל שוב פעם תודה על זמנכם והתגובות.

בקשר לגג הנפתח - זה ממש לא השיקול העיקרי שלי בקניית הרכב , זה אמנם נחמד וכיפי אבל זה בכלל לא שיקול , אני גם לא מאלה שיפתחו את הגג כל הזמן , וכמו שאני מכיר את עצמי 80% מהזמן הגג יהיה סגור (אותו דבר עם חבר עם 206CC , אני חושב שמאז שיש לו את האוטו הוא פתח את הגג אולי 3-4 פעמים והיא בבעלותו כמעט שנה , מצחיק..)

אני מבין שהS2K זה עסק יקר ביותר , אם כי לדעתי משתלם , אני אנסה לחפש ואולי לעשות כמה נסיעות לראות איך אני מרגיש עם האוטו.

כנ"ל בקשר למיאטה , אני לא יכול לשפוט רכב מבלי שניסיתי אפילו לנהוג בו , בייחוד אייקון כמו המיאטה שגדלנו עליו (אני לפחות..).

על האימפרזה טורבו אני אוותר , דבר ראשון בגלל כל ההוצאות הנלוות שהם לדעתי מעל ומעבר , דבר שני מכיוון שאני בספק אם אני עומד לנצל את הרכב עד הסוף , אני אמנם אוהב לנהוג ואוהב לנהוג מהר וגם בצורה ספורטיבית , אך אני אוכל להסתדר גם עם רכב פחות חזק ועצבני , כמובן שאם ההוצאות הנלוות היו קצת יותר שפויות הייתי פועל אחרת.

בקשר לקופרה , במידה ואני אביא קופרה אני כן מתכנן על השיפורים הבסיסיים בהקדם (צ'יפ פילטר וכו') , אני אבדוק גם אותה.

שום פעם , תודה רבה לכולכם , תמיד טוב לשמוע דעות מבעלי הנסיון.

פורסם

מצחיק שאתה פוסל את האימפרזה בגלל עלויות אחזקה ומתמקד ב-S2K שככל הנראה תהיה יקרה יותר לאחזקה (לפי מה שגלעד רשם פה, בהשוואה למה שאני משלם על GT).

זה שבחור אחד פה נפל על לימון וזרק סכום הזוי של 12 אלף ש"ח בחודשיים זה לא אומר שזה המצב הכללי אצל בעלי האימפרזות, אפילו לא קרוב.

לדעתי לא אימפרזה ולא S2K יתאימו לך, כמו שהמליצו לך קודם - MK5 GTI.

פורסם

אז בתור בעל GT תוכל לספר לי מעט יותר על עלויות האחזקה וצריכת הדלק וכו' של הרכב? תמיד טוב לשמוע עוד מידע , בייחוד על רכב מרגש כמו האימפרזה.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של WRX 2006 שמחיר המחירון שלה לא רחוק מתקציבךף אני יכול להגיד לך ש:

א. צריכת דלק של 1:5 בעיר (לא רגוע אבל גם לא מתגרזן)

ב. ביטוח של 7K בשנה מקיף + חובה לנהגים יחידים מעל 24

ג. טסט של 2860 ש"ח.

ד. סט רפידות קדמיות 1000 ש"ח.

ה. שיפורים יקרים.

ו. יש להוסיף גם שירות פויינטר או איתוראן- כ600 ש"ח בשנה.

ז. שמן מנוע יקר (והרכב אוכל שמן).

הרכב כיפי מאוד אבל אחזקתו יקרה בהרבה מהואגיות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

השרשור נפתח על 100K בעייתי לא לכאן ולא לכאן

עכשו אתה מוכן לעלות עד 170K

להלן חדשות שנכנסות בקלות חלקן תוך הפעלת לחץ פיזי מתון וישאר לך עוד עודף

אלפא מיטו

שירוקו

207 GTI

קליאו ספורט

3-4 שנים ראש שקט הנאה והנעה מכל רגע. כולן גם לא יקרות לאחזקה כמו רכבים אחרים המוצעים בשרשור כאן

יד שניה שלישית רביעית של מכוניות ספורטיביות שכולן כמעט ללא יוצא מהכלל נשחטו מכנית וחלקן חיבקו מדרכות עצים גדרות בטחון וכו'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...