Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי. בשום פנים ואופן לא אהיה מוכן לקבל הנחיות אחרות ממה שקבענו בעת רישום הנוטס.

אפילו במצב שפתאם ירד גשם: נראה לי שהנהג ידע לשנות ולהוסיף את פקטור הזהירות המתבקש יותר טוב מהנווט. מה? הנהג לא יודע שכאשר הנוטס נכתב היה יבש ובזמן המרוץ יורד גשם?

אם הנווט רואה סכנה שלא הייתה לפני כן, הוא צריך להרתיע על הסכנה הספציפית ולא כמו שמציעים כאן לשנות את הכתוב בנוטס.

בתאונה שקרתה לנו, דובי לא יכול היה לעשות כלום כדי למנוע זאת. הטעות כולה הייתה שלי, ואני אסביר:

מי שהיה שם יודע שלמטה ישנו מעבר מאד איטי של הנחל וביציאה ממנו פנייה עיוורת, שמאלה בעליה, לתוך השביל. בכל הפעמים הקודמות שהגענו לקפיצה מהכיוון הזה, האצתי את הרכב, האצה מקסימאלית, מהיציאה מהסיבוב הזה ועד לקפיצה. תמיד הגעתי אליה בהילוך שלישי. בפעם הזו, "לקחתי" את הסיבוב בצורה מעולה. מאחר וזכרתי את הבעיתיות בסיבוב הזה מהארוע הקודם שעברנו שם, בעת רישום הנוטס אמרתי לדובי מה להדגיש ולומר במעבר הזה. זה עבד מעולה. יצאתי כל כך טוב מהסיבוב כך שהגעתי לקפיצה בהילוך רביעי. דובי לא היה יכול לדעת בשום אופן מה אני מתכוון לעשות. האם אני מתכוון רגע לפני הקפיצה לבלום? או לא! הנווט לא יכול להרגיש במצב כזה את ההבדל במהירות או לשים לב באיזה הילוך הנהג נכנס. גם אני, נהג עם לא מעט ניסיון, כשהבנתי פתאם שאני מהיר מידי לקפיצה, היה זה רגע לפני ההתנתקות מהקרקע. כבר היה מאוחר מידי בכדי לבלום.

זה לא ששכחתי שיש שם קפיצה או שהנווט שכח לציין זאת. ידעתי בדיוק לאיזו קפיצה אנחנו נכנסים וזו הייתה פשוט טעות בשיקול הדעת של הנהג.

הדברים במרוץ קורים כל-כך מהר כך שלא תמיד הנווט יכול לשלוט בכל.

כולנו טועים ולפעמים גם משלמים על הטעויות...

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כותב ניר בן-ארי - "אני אשם"! הנווט אמר את שסיכמנו, ההגה בידי, גם דוושת הגז ואפילו הראש תקוע במקומו עם כול המכלולים ברגע של חוסר מחשבה ולמרות כול ההערות עשיתי שיקול לא נכון והתוצאה ידוע.

ישנו ספר שנקרא "הזיווג כתיקון רוחני" - זיווג בין נהג ונווט הוא התיקון "הרוחני" של נהיגת המרוצים.

כולכם צודקים, כולכם נבונים, כול אחד באופן וצורת הלמידה של הקשר שבין נהג ונווט, הקשר הזה לא נרכש ביום ולא ביומיים, זה "שידוך דתי" לומדים האחד את השני למשל תחושה של הנהיגה, קצב קריאה, וכד' כך נהגים ונווטים שומרים על "הזיווג" לאורך של שנים ולא מדלגים מ"סטוץ" ל"סטוץ" עם נווט מזדמן.

ניר ודובי בסיכומו של יום אתם ההצגה הטובה ביותר בעיר! מכול הראלי יזכרו אולי שני דברים

- הראשון - זה אתם

- השני - בוא לא נדבר עליו.

ברוך

פורסם

דובי

ניר מדבר בצורה שהוא מדבר מכיוון שאתה לצידו ציטוט:

אם הנווט רואה סכנה שלא הייתה לפני כן, הוא צריך להרתיע על הסכנה הספציפית ולא כמו שמציעים כאן לשנות את הכתוב בנוטס.

ניר

לא משנים את הנוטס שמתחשק לנווט אלא בזמן שאתה מחורפן או ישנוני (לא כמו שאתה מצוטט)

תאר לך מצב היפוטטי שיושב לידו נווט בשם... רוברט רייד (רק נניח)

אני באמת הייתי מוכן לשמוע את ניר או כל אחד אחר אומר לרוברט (ששילמת לו כסף,כי אתה רוצה נווט ברמה)

"אתה תעשה ותרשום כל מה שרק אני אומר לך" (פשוט הצחקת)

ניר היה לומד ומכבד כי באותה מידה הסכנה ברכב היא לשניהם.

מה שאני מתכוון לאמר שנווט טוב מנווט גם את הרכב וגם את הנהג לתוצאה הטובה ביותר שאפשר.

גם אם צריך לפעמים ע"י שקרים (דובי זה בשבילך) לשנות "נוטס".

אתה יודע מה? יותר מזה, אני כנהג לא רוצה לידי נווט טייפריקורדר.

אבל כל אחד טעמו ודעתו שלו.

מיציתי

מירוצי מכוניות

פורסם
דובי לא היה יכול לדעת בשום אופן מה אני מתכוון לעשות. האם אני מתכוון רגע לפני הקפיצה לבלום? או לא! הנווט לא יכול להרגיש במצב כזה את ההבדל במהירות או לשים לב באיזה הילוך הנהג נכנס

דווקא בנקודה הזו אני מבקש לחלוק עליך.

כשאהוד נכנס לסיבוב בהילוך גבוה מדי או נמוך מדי אני מיד שם לכך לב ומעיר לו.

גם כשלא מדובר בסיבוב אני מרשה לעצמי לומר לו במהלך הסטייג' תוריד הילוך או תעלה הילוך, תלחץ או תרפה.

היכולת שלי לעשות זאת במהלך הסטייג', והאמון של אהוד בי, בהבנה ובניתוח, מאפשרים לנו להתנהל כך.

יכול להיות שבצוות שלכם לא כך הדבר. כנראה.

אין זה אומר שיש לקבוע מוסכמות.

בכל מקרה, הדבר נאמר פה עוד קודם. אין לנו את הניסיון והידע לקבוע מוסכמות בתחום הניווט.

כל צוות יעבוד על פי הכימיה ומידת האמון שיש ביניהם. כל צוות ייקבע לעצמו מגבלות וגבולות ולפיהם יעבוד.

פורסם

דני,

למען ההשכלה הכללית, תוכל בבקשה לתאר את שיטת רישום הנוטס שלך?

אני עובד בדרך הבאה:

במעבר על הסטייג' אני מנסה "לקחת" קווים כמה שיותר קרובים לקו המרוץ, בכל סיבוב מסתכל על ההגה ולפי זווית ההגה רושם את הסיבוב.

מעבר לזה, נפתח/נסגר, לחתוך/לא לחתוך, שמור ימין/שמאל וכדומה.

אני אשמח לשמוע על שיטות נוספות.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
דווקא בנקודה הזו אני מבקש לחלוק עליך.

כשאהוד נכנס לסיבוב בהילוך גבוה מדי או נמוך מדי אני מיד שם לכך לב ומעיר לו.

גם כשלא מדובר בסיבוב אני מרשה לעצמי לומר לו במהלך הסטייג' תוריד הילוך או תעלה הילוך, תלחץ או תרפה.

היכולת שלי לעשות זאת במהלך הסטייג', והאמון של אהוד בי, בהבנה ובניתוח, מאפשרים לנו להתנהל כך.

.

ניר

אם הדברים אצלכם מתנהלים כפי שאתה מתאר , נראה לי שאתם צריכים להחליף כסאות !:lol::lol:

מישל

פורסם

נדב

אשמח להסביר לך את שיטת הרישום שלי (אין בה כל סוד)

רק אי אפשר להסביר זאת בפורום אלא רק בשטח.

אם אתה יורד פעם לאימון ותרצה? תרים לי טלפון אשמח לבוא ולנסות להסביר לך במקום.

בגדול אינני משתמש בשיטת המספרים אלא בשיטה האנגלית של ברנס רייד,מקריי ופניצי.

השיטה בה אני משתמש נותנת מושכות לנהג (ייתר חופש) ולכן הנווט מאד דומיננטי.

מירוצי מכוניות

פורסם

קולין מקריי:

http://www.youtube.com/watch?v=nWWsyVMHK6g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ריצארד ברנס: (אכן ללא מספרים)

http://www.youtube.com/watch?v=DIi6zqf7efU&feature=PlayList&p=738BCA4CF3CCC1DA&playnext=1&playnext_from=PL&index=3 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ג'יל פניצי: (צרפתית אני לא מבין כל כך טוב אבל זה נשמע לי כמו סוג של מספרים)

http://www.youtube.com/watch?v=oORzpmdED_8&feature=related דרך יוטיוב

אני חייב לומר שאני מאוד אוהב את סגנון הנהיגה של ג'יל פניצי, הוא תמיד כל כך מתאמץ לנהוג ועושה זאת בעזרת כל הגוף והנפש.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

כן נדב

פניצי ללא מספרים,ואתה צודק הוא אומר ואומד את המרחקים,כפי שרוברט רייד עושה זאת לברנס ז"ל.

לדעתי מספרים "משבלנים" את הנהג, אבל שוב זאת דעתי הפרטית ישנן כמה אסכולות וכל אחד עושה בתוך צוותו את מה שטוב לשני היושבים ברכב.

כל הבעייה בראלי היא הניגון, שטף ההקראה והפשטות שבה.

לי קשה במיוחד לשמוע עברית בקשר, אנגלית או צרפתית מתנגנים לי באוזן יותר קל.(הרגל)

מירוצי מכוניות

פורסם
...כל הבעייה בראלי היא הניגון, שטף ההקראה והפשטות שבה.

..

בעיה ?

סבסטיאן לואב אמר פעם שחלק מההבנה שלו את דניאל אלנה היא מטון הדברים שהוא מקריא .

הוא הסביר שלא מספיק שהוא מקשיב לתוכן ההקראה אלא גם לטון שהוא מקריא לו ויודע על פי זה את אופי הפנייה שיש מולם .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...